Postao/la AlfredNobel » 20 apr 2019, 19:24
Žestoko, ali žestoko zamjerim Musemiću samo jednu stvar. To su rotacije i izmjene. Sve mogu da shvatim, ima svoje mišljenje i stavlja za koga misli on da je najbolji. Okej, to shvatam, on je svaki dan s njima, a i trener je i njegovo je kako će i šta će. Ali, nikad mi neće ići u glavu to nemijenjanje, rotacije igrača i kašnjenje s izmjenama i tu mu ide od mene prvog velika kritika.
Vidiš da ti je ekipa zapala u malu krizu, to i slijep vidi. Pa onda brate dođi i promiješaj karte. Svi mi vidimo da Tatar nije Tatar u drugom dijelu sezone, vidimo da je Krste pao zadnjih par tekmi, vidimo da Halilović ne može u prvu postavu. Pa onda dođi i osvježi ekipu, stavi Šišića na krilo umjesto Tatara, pa daj iznenadi s Cruzom koji ništa lošiji ne bi bio siguran sam. Umjesto Krstea daj nekog drugog. Vidiš da je Kapić mlohava qita na zadnjem veznom, pa promijeni malo i gurni ga na prednjem, a vrati Rahmanovića. Vidiš da je Rahmanović letargičan, gurni nekoga s klupe.
Nervira me to forsiranje istih, bez obzira ja formu, na protivnika, na komplet situaciju. To ne valja i nikad neće valjati. Evo konkretno narednu stavi Šišića ili Kruza umjesto Tatara, Šabanovića umjesto Hebiba, Bekića umjesto Halilovića. Promijeni malo formaciju, idi s Ahmetom i Handhmžićem ili s trojicom napadača 4-3-3. Promiješaj malo karte i to će donijeti rezultat, jer će ovi s klupe gristi da se dokažu i pokažu, a ovi standardni će odmoriti, dohavizati se malo, vidjeti da nisu sigurni u prvoj postavi.
Isto tako i kasne izmjene. Ako vidiš da ne ide u 60-toj, neće krenuti ni u 75-oj, pa da ga yebeš. Odmah daj izmjene i igrače koji mogu promijeniti tok tekme. Danas je Crepulja odmah trebao ući oko 60-te, Šišić isto tako.
Kovačević
Šaban Lazić Mujakić Bekić
Stanojević Crepulja
Šišić Kapić Cruz
Ahmetović
Evo prijedloga za Mladost.. Eto jedino da ne bi bilo puno izmjena odjednom, može Krste ostati, mada nema potrebe. Zarotiraj ga malo ebemu, ne mogu vazda jedni te isti.
Ajde ljubite brat obrni ga malo, pokušaj promijeni formaciju, daj svježe s klupe, ne kasni s izmjenama, neka igra ko je u boljoj formi, a ne zarad igara i statistike iz 10-og kola.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka