BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

DANTES
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la DANTES » 27 mar 2016, 00:28

Raonffa je napisao/la:Damire svaka ti čast na historijskom uspjehu, bravo majstore! :bih:

Neću puno pričati samo ću reći za pojedince koji umanjuju uspjeh predajom Nadala, i Džumhur se žalio početkom drugog seta ali je nastavio igrati, također drugi set je odigrao maestralno, oni ubačeni prvi servisi i vraćanje Rafinih servisa u drugom setu nemaju nikakve veze sa predajom Nadala, ono je jednostavno vrhunska igra i ko umanjuje ovu pobjedu ili nije gledao meč ili je jednostavno trol!

Na stranu što je Damir dobro dobro zakinut od strane sudija pred kraj drugog seta ;)
mudro zboriš dječače. :D

realno sudije su bile kite danas. da nije bilo challenge popušio bi u dva seta zbog njihovih greški
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 mar 2016, 00:31

DANTES je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Damire svaka ti čast na historijskom uspjehu, bravo majstore! :bih:

Neću puno pričati samo ću reći za pojedince koji umanjuju uspjeh predajom Nadala, i Džumhur se žalio početkom drugog seta ali je nastavio igrati, također drugi set je odigrao maestralno, oni ubačeni prvi servisi i vraćanje Rafinih servisa u drugom setu nemaju nikakve veze sa predajom Nadala, ono je jednostavno vrhunska igra i ko umanjuje ovu pobjedu ili nije gledao meč ili je jednostavno trol!

Na stranu što je Damir dobro dobro zakinut od strane sudija pred kraj drugog seta ;)
mudro zboriš dječače. :D

realno sudije su bile kite danas. da nije bilo challenge popušio bi u dva seta zbog njihovih greški
Pametnom dosta

slika

Edit: Hvala našem bratu Terminatoru što je rekao Nadalu da pusti Damira, za mene si sada zlatni forumaš ovog pdfa :tokralju:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 27 mar 2016, 00:39

Radio Sarajevo presmijesni :lol: :lol: I onda se neko pita zasto se prave podjele... Kakvu atmosferu i ''jedinstvo'' novinari znaju napraviti, jedan ironicni :clap:
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 27 mar 2016, 00:46

Odlično je to radio Damir večeras.Prvo i najvažnije nije se prepao.U drugom setu servis je bio solidan i nije Rafa mogao preuzimati inicijativu .Strašno dobro je mjenjao ritam.Naročito je puno dobio sa poluvisokim dubokim loptama koje je Rafa gotovo u pravilu ispucavao.Par odličnih skracenih lopti.I uvjek pravovremeni izlasci na mrežu...
Meni je čak simpatičan bio onaj pokušaj radovanja.Puko bi od sreće što je normalno digne ruke pa skonta da nebi trebao.Pa za glavu se uhvati ,pa opet skonta da nije lijepo.I na kraju je ipak sve bilo u granicama sportskog.
A ko se od nas nebi radovao jbg...
Ovo je bilo zasluženo ,i niko sekunde to ne moze poreći.
Sad hajde da vidimo.Prvo Kukuskin s kojim ima sanse.Nece on biti na nivou meča s Noletom.Tu igraci uvjek daju 120 posto.I tu vidim sansu.
A kad bi prošao mislim da ide na Raonica .
I da ovaj ima dan kao u finalu Indijan Velsa...
Uf jbg ode i ja predaleko ,ali ko mu ga zna opet .. :D
Zadnja izmjena: slobodnjak, dana/u 27 mar 2016, 00:47, ukupno mijenjano 1 put.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 27 mar 2016, 00:47

UltraSA je napisao/la:Radio Sarajevo presmijesni :lol: :lol: I onda se neko pita zasto se prave podjele... Kakvu atmosferu i ''jedinstvo'' novinari znaju napraviti, jedan ironicni :clap:
ma opusti se čovjeće, ljudi samo hoće klikove, generalno nijedan portal nema normalnog novinara za tenis, osim formancea na **.ba

samo to vrijedi i čitati, ostalo preskači

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 27 mar 2016, 00:48

Ja još ne vjerujem. :bih:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 27 mar 2016, 01:08

Bravo, bravo!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 27 mar 2016, 01:15

Džumhur: Molio sam Boga da Nadal ne preda meč

"Ne bih da se umanjuje moja pobjeda, jer je Nadal predao meč, pogotovo jer znam koliko sam emocija, snage i energije uložio u ovaj meč", kazao je Damir Džumhur nakon što se večeras plasirao u treće kolo pošto je savladao Rafaela Nadala.

"Sreo sam Novaka Đokovića poslije meča i on mi je rekao da moram biti ponosan na sebe, jer Nadal nikada prije u svojoj karijeri nikome nije predao meč. I jesam, ponosan sam. Napravio sam veliku stvar. Borio sam se i dao sam sve od sebe da pobijedim", komentarisao je Džumhur.

Dodao je i kako mu je bilo loše i da je vrućina nesnošljiva. "Ipak, pomislio sam kako možda neću opet imati priliku igrati protiv Nadala i nastavio sam. Skupio sam snagu i igrao sve bolje i bolje i na kraju slavio pobjedu. Uostalom, Nadal je pao tek u trećem setu, a do tada smo vodili veliku borbu za svaki poen. Emotivno i fizički sam se jako iscrpio", rekao je.

"Molio sam Boga da Nadal ne preda meč, da ga završi, pa makar i izgubio, ali ko god da dobije Nadala, mora biti zadovoljan. Ponosan sam na sebe, na moje navijače i ovu pobjedu poklanjam svojoj porodici i svim onim navijačima, koji vjeruju u mene i naravno svojoj zemlji", izjavio je Džumhur.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 27 mar 2016, 01:23

BaDa12 je napisao/la:
BeyKopites je napisao/la:Serena ima bolji servis od Dzumhura :oops:
Ne vjerujem da najbolja teniserka svih vremena ima bolji servis od bilo koga...
:? Pa, Serena bi u muškoj konkurenciji bila odličan protivnik i za najjače.
:tokralju: :tokralju: :tokralju:

:urnebes: :urnebes: :urnebes:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 27 mar 2016, 03:42

Šta je ba ovo :bih: :bih: :bih:

Svaka čast Džumi :bih:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 27 mar 2016, 07:47

Anatomija je napisao/la:
oldtown1990 je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Bilo bi super kada bi se ponovile ovakve vremenske prilike i da igraju ponovo u ovom dijelu dana. Ok, nije ovo bas idealno za Damira, ali tek za Rusa, moglo bi biti pogubno.
Javljaju kisu u ponedjeljak ali ce temperatura svejedno bit negdje oko 30 C :D
Znaci bit ce vlage i gušenja, treba javiti Dzumhuru da pripremi inhalator unaprijed :bih:
Da, bit ce pravo tesko upravo zbog visokog procenta vlage. Sve je to yebeni HAARP :mrgreen:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 27 mar 2016, 09:26

Kukuskhina će dobit samo ako što prije zaboravi pobjedu protiv Nadala! Nakon jednog fantastičnog rezultata teško je ponovit bilo kakav dobar, naročito ako si glavom u tom fantastičnom. Takvo nešto je Džumhur izjavio nakon trećeg kola Aus. opena... odnosno kad ga je 'mlatno' Kalovelonis (valjda) u DC!

Nadal je komotno mogao odigrati do kraja jer je imao snage, vjerovatno je osjećao neku mučninu ali mogao je završiti meč. Stid ga možda bilo izgubit 6-0, ali šta je tu je. Kukuskhin je u prilično dobroj formi, pomeo je Troickog u Beogradu, a ovdje je prošao kvalifikacije tako da je 'uhodan'. :D Kako god, čeka ga još teži meč i ako ga dobije onda može i Miloša :D

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 27 mar 2016, 11:26

31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 27 mar 2016, 13:06

remA1 je napisao/la:Kukuskhina će dobit samo ako što prije zaboravi pobjedu protiv Nadala! Nakon jednog fantastičnog rezultata teško je ponovit bilo kakav dobar, naročito ako si glavom u tom fantastičnom. Takvo nešto je Džumhur izjavio nakon trećeg kola Aus. opena... odnosno kad ga je 'mlatno' Kalovelonis (valjda) u DC!

Nadal je komotno mogao odigrati do kraja jer je imao snage, vjerovatno je osjećao neku mučninu ali mogao je završiti meč. Stid ga možda bilo izgubit 6-0, ali šta je tu je. Kukuskhin je u prilično dobroj formi, pomeo je Troickog u Beogradu, a ovdje je prošao kvalifikacije tako da je 'uhodan'. :D Kako god, čeka ga još teži meč i ako ga dobije onda može i Miloša :D
Damir ima prednost u tome sto je odmorniji jer je Kukushkin igrao i kvale i zbog toga sto je Damir vec pokazao da mu ove vremenske prilike odnosno neprilike ne stvaraju preveliki problem... Kukushkin jeste pomeo Troickog odigrao dobro protiv Noleta ali to je bio DC a vidjeli smo kako je Mirza okrenuo Jazirija pa onda izgubio od nekog dijeta u Svedskoj... Sve u svemu Damir ako bude na nivou imat ce fine sanse a preko Raonica nece moci...

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 27 mar 2016, 13:36

Veliki je posao uradio u Miamiu, sa još jednom pobjedom bismo ova uvodna tri mjeseca, na ATPu, mogli nazvati izuzetno uspješnim. Ostvario bi se jedini pravi cilj-ostanak na ATPu po svaku cijenu. MD RGa bi bio obezbjeđen, pa ne bi morao nazad na challengere, odnosno u Napoli, nego bi se mogao skoncentrisati na mali odmor u Sarajevu i kvalifikacije MCa.

Sutra protiv odličnog Kukushkina, kao i protiv `Rafinog prokletstva`. U zadnje dvije godine su mnogi igrači dobijali Rafu, a većina njih je gubila u narednom kolu. Sve to uz ogroman pritisak, kojeg jučer nije bilo. Svjestan je i Damir šta mu pobjeda donosi i uz sve ovo do nje neće biti nimalo lako doći.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 27 mar 2016, 14:02

Poraz bi manje-više bio očekivan razvoj događaja, nešto na što smo navikli od njega, dok bi pobjeda bila znak da je zreo za proboj u top 50 u dogledno vrijeme i ujedno najbolji pokazatelj da je bitno napredovao kao igrač.

Inače, njegov BH me baš oduševio. Taj udarac je glavni razlog zbog kojeg Rafa nije mogao preuzeti inicijativu u razmjenama u većem dijelu meča, nije ga mogao forsirati i tjerati Džumhura da pravi greške. Naravno, ima dosta i do kretanja, svi smo vidjeli da je Damir fizički prespreman i da može parirati skoro svima na touru u tom segmentu, što me svakako raduje.

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 27 mar 2016, 14:27

[youtube][/youtube]
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 27 mar 2016, 15:33

Samo servis servis i opet servis. Nema brzinu jer rijetko kada servira ravno ga, najcesci servira kik ali mora raditi na preciznosti, kao i na drugom koji je prekratak i preslab za top20 igrace.

Kretanje mu je na rangu top 10 igraca sasvim sigurno mogu reci. Defanzivna je fantasticna. BH dobar, FH moze jos napredovati, prije svega malo treba srezati spin a dati dozu agresivnosti u njega i bit ce to top sve.

Sta reci osim David Ferrer sa losijim servisom a mnogo boljim varijacijama sto mu daje svakako jedan veliki plus. Juce je jednog Nadala izludjivao sa drop-shotovima i izlascima na mrezu. :tokralju: :opaopa: :bih:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 27 mar 2016, 16:39

Bekend nakon jučerašnjeg meča mora dobiti ocjenu vrhunskog udarca. Nosio se sa Rafinim spinom bez ikakvih problema, a teži ispit za jedan bekend ne postoji. Dimitrova je razbio u bh-bh razmjenama, Ferrera na USOu u dva seta, nosio se sa Goffinom, Tomikom, Bagijem...

Na servisu mu je potrebna smirenost i preciznost, od neke dodatne snage nema ništa, previše bi se trošio, a ovima u vrhu je sasvim svejedno vraćali servis od 170 ili 190 km/h. Ljudi vrate Isneru i ostalima servise od 230, tako da ova razlika između 170-180-190 zaista nije presudna. Bitno je servisom skidati linije, što Damirov servis uz čudan ugao pod kojim loptica dolazi, zbog njegove visine, može svima napraviti probleme.

Poređenje sa Ferrerom nije adekvatno. Damir je talentovaniji, tehnika mu je sve, dok Ferrer snagom lomi svoje protivnike. Damir je fizički najslabiji igrač u prvih 100 i on svoje protivnike može dobijati samo tajmingom na udarcima i varijacijama. Protiv nekih igrača to ne može, niti će kada moći, proći. Protiv velike većine porolazi. Odlična Viškovićeva rečenica jučer:`Damir bolje prolazi kada se igra tenisa, a ne kada ga igra`.

Rezultati u nastavku karijere će zavisiti isključivo od rada kojeg uloži u poboljšanje fizičke spreme i psihičkog napretka. Mora biti dovoljno fizički spreman da bi se duže mogao `igrati tenisa` sa najboljim teniserima svijeta. Jučerašnja pobjeda je jedna dobijena bitka na fizičkom i psihičkom planu, a neke reakcije poslije dobijenog meča govore o tome da je idalje daleko od svog punog potencijala. Što je, opet, pozitivna stvar!

Pobjeda protiv Kukushkina u narednom kolu bi možda bila i najveća pobjeda u karijeri do sada, jer bi u tom slučaju pobijedio i veliki pritisak, kojeg jučer apsolutno nije bilo. Širom bi sebi otvorio vrata za prvih 50 u narednih par mjeseci.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 27 mar 2016, 16:40

Joj Damiru cure. Nije mogao goru naci.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.