FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Goretzka
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Goretzka » 08 jan 2021, 23:15

Treba nama jedan ozbiljan stoper i desni bek, ni Pavard ni Sarr nisu za nas ako mislimo opet jurisati na klempu. Vezni igrac takodjer danas kontam zamisli ne daj Boze povrijede se Kimmich ili Goretzka kad je najbitnije recimo polufinale LP. Ko ce ih mjenjati Roca? Tolisso? Fali nama Thiago, ne mnogo ali fali. Ostalo je sve na mjestu.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 08 jan 2021, 23:21

Ne volim ekstreme. Kada nešto ne ide trebaš mijenjati i prilagoditi se, pogaziti svoj ponos zarad dobrobiti tima. To je ono što je Heynckes radio a što nakon njega nisu Guardiola i Flick. I kada je došao po drugi puta da vadi Bayu iz govana opet je napravio balans i imali smo baš kompaktan tim, jaku odbranu, napad i vezni red. Od Jamesa je napravio šesticu kada je zatrebalo. A Flick samo ofanziva, ništa se ne radi na odbrani. Ako protivnik koristi protiv tebe tvoju visoko postavljenu zadnju liniju i greške u pasovima onda se malo prilagodi. Nemoj igrati kako njemu odgovara. Ako ti je Pavard očajan čitavu sezonu zašto ga stavljaš u prvih jedanaest? Zašto stoperi napuštaju svoje pozicije da bi pravili presing i ostavljaju rupe nazad. Desilo se i Suleu prije par utakmica, sada Alabi. Nemoj brate grlom u jagode, smisli i plan B ako ne ide plan A.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 08 jan 2021, 23:52

Flick on the mistakes: "Jonas Hofmann comes twice from deep and runs very well behind our defensive line. In the second goal, David (Alaba) was one step too early. We are angry about the defeat.""
Konačno prava od Flicka vjerojatno i austrijanac da konacno hlaba klupu

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 09 jan 2021, 00:07

Bayern@heart je napisao/la:
08 jan 2021, 23:52
Flick on the mistakes: "Jonas Hofmann comes twice from deep and runs very well behind our defensive line. In the second goal, David (Alaba) was one step too early. We are angry about the defeat.""
Konačno prava od Flicka vjerojatno i austrijanac da konacno hlaba klupu
Polako se otkriva mastermind plan. Namjerno ga forsira Hansi, uz instrukcije ostalima da ga ostavljaju samog u teskim situacijama. Sto vise gresaka, to manje ekipa koje ga zele i jedina opcija mu je ostanak u Bayi uz smanjenje plate. Ovo su zavrsni koraci gdje se smanjuje i ona ponuda koju su imali. Kad ga niko ne bude htio, prihvatiti ce i manji kes i truditi se da se dokaze i ponovo dobije povecanje. Eto, i to sam vam rijesio. :kafa:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 09 jan 2021, 00:33

Neutral je napisao/la:
08 jan 2021, 22:20
Neka neko nađe podatak kada smo posljednji put vodili 2:0 pa je protivnik preokrenuo? Ima li dvadeset godina?
Bayern have lost a Bundesliga game from being 2-0 up for the first time since February 2011 [WhoScored]
effe_sa je napisao/la:
08 jan 2021, 23:12
Flick odmah napolje. Pa ovoj ekipi ne treba trener.... :D :D :D Flick nam nije trebao za osvajanje LP i ostalih titula prošle sezone, a sada nas samo ometa u ponovnom osvajanju istih. I kako se samo usuđuje izgubiti od jednog Gladbacha, a još veća sramota ublehaš jedan da toliko puta se vrati nakon zaostatka. Zamisli ti kakav je to trener...
Nije u tome stvar effe, lik je mnogo tvrdoglav i odbija se prilagoditi i pokusati nesto drugo. Alaba mu je ocigledno svetac koji mora svaki minut igrati, dalje rotacije nemaju smisla nikakvog, onda Lucasa nema evo vec par utakmica nikako ( nema sanse da je gori od ovih trenutno ). Gubimo on jednu izmjenu napravio? Ne trazi se nikakav mega leprsav nogomet i nabijanje po 5 razlike svaki mec u januaru, pogotovo tokom ovakve sezone, ali ybt da Bayern ima trecu-cetvrtu najgoru odbranu lige? Bojim se da ovako ne bi rano izletili i iz LP a izvisili i Bundesku, vrijeme je da se forma dize polako, imali su i pauzu od polovine decembra da se odmore.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 09 jan 2021, 01:04

Sule je postao tako los da mi je cak i Boateng drazi od njega trenutno

Treba najmanje dovesti 1 novog stopera pa cak i desnog beka ne bi bilo lose jer Pavard izgleda zaboravio kako se igra lopte
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 jan 2021, 01:10

harden je napisao/la:
09 jan 2021, 00:33

Nije u tome stvar effe, lik je mnogo tvrdoglav i odbija se prilagoditi i pokusati nesto drugo. Alaba mu je ocigledno svetac koji mora svaki minut igrati, dalje rotacije nemaju smisla nikakvog, onda Lucasa nema evo vec par utakmica nikako ( nema sanse da je gori od ovih trenutno ). Gubimo on jednu izmjenu napravio? Ne trazi se nikakav mega leprsav nogomet i nabijanje po 5 razlike svaki mec u januaru, pogotovo tokom ovakve sezone, ali ybt da Bayern ima trecu-cetvrtu najgoru odbranu lige? Bojim se da ovako ne bi rano izletili i iz LP a izvisili i Bundesku, vrijeme je da se forma dize polako, imali su i pauzu od polovine decembra da se odmore.
Ma shvatam ja to. Vjerovatno da ti dobro znaš da ja cijenim kada je odbrana stabilna, jer sam navikao da Bayern ima stabilnu odbranu, kroz dug period koji ga pratim. I odbrana je trenutno očajna. Ja sam onako ironično prokomentarisao, jer se ipak ide ovdje u krajnosti, ne mislim na večerašnju utakmicu, nego generalno na utakmice ove sezone, jer istina je da dosta golova primamo, ali smo pravili fantastične preokrete i to je opet nekako moćno djelovalo. Ja do večeras skoro niti jednom nisam imao osjećaj da ćemo izgubiti utakmicu. Nekako dodamo brzinu više i to riješimo.
Samo kada pročitam da neko piše "katastrofa se nastavlja..." i slično onda mi to bude smiješno. A znamo da je velikim dijelom prošle sezone odbrana i kod Flicka znala biti dobro zategnuta. Samo što je u njoj krenuo nastajati propuh od one utakmice protiv Barce, ali smo toliko naprijed bili moćni, da smo toliko golova zabili, da nije bilo brige. I tada je bilo i volje i svježine, pa i veće motivacije, da se protivnici rasturaju.
Alabu on gura, jer mu je bitan u tom njegovom sistemu. Kod određenih igrača se inati, jer očigledno nije zadovoljan s ovima što su dovedeni, to se moglo lako zaključiti.
A što se Alabe tiče, ne znači da on ga ipak neće preseliti na klupu, ako vidi da je baš u njemu problem. Kritika se onda ovdje većinom bazira na Alabi i Pavardu. Ali večeras npr Süle bio totalno loš, kasnio kod oba gola. Kasnio u glavi, jer opšte čovjek nije bio prisutan. Davies ne može napraviti više niti jedan proboj i djeluje statično. Müller nije imao onu svoju prisutnost na terenu, nije nekako bio ni glasan, u dosta akcija nesretan. Kimmich je prošlu utakmicu odigrao dobro, ali nije na 100 %. Kada se on vrati skroz u formu, mogu se neke stvari izbalansirati i stabilizovati. A definitivno se i pored toga u odbrani mora poraditi na nekim stvarima, jer dugo nismo ovoliko golova primali.
I s tobom se slažem i za Hernandeza, koji je večeras trebao igrati ili na beku, a možda i na stoperu, gdje god da je igrao bilo bi bolje.
Ja znači večeras više vidim problem, jer smo mi i prema naprijed bili bezidejni, a pozada opet šuplji. Tako da je ovo bila baš jedna od lošijih utakmica.
I još kako je Costa lošu utakmicu odigrao, ali od njega ne očekujem bar ništa specijalno i taj me transfer ostavio ravnodušnim, dok ostale prethodno nabrojane većinom cijenim i imam o njima visoko mišljenje, tako da je tu problem..
Ali nakon onako fantastične sezone nekako ovu opuštenije posmatram, jer neka su mi posrtanja i očekivana, a nadam se da se ovih par stvari još da riješiti.
Samo je problem kod svih klubova, posebno velikih jer imaju i više utakmica, jer se manje ima u ovakvom ritmu vremena za treninge i za uštimavanje određenih stvari.
I još što se izmjena tiče, to me čudilo, ali većinom je u proteklim utakmicama pravio prave izmjene. Večeras je Musiala svakako treba ući još. Pa moglo se pokušati i sa Choupom kao drugim napadačem. A razumijem i pored toga što je Costa bio loš, da mu je dao priliku od početka, jer kod ranijih ulazaka s klupe je znao biti solidan.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 09 jan 2021, 10:17

24 gola u 15 utakmica.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 jan 2021, 16:33

BILD: Questions that Flick must ask himself:

• Why is he holding onto Alaba so much despite his average season, with Hernández on the bench despite good performances.
• Why did Pavard start again?
• Why is it so easy to score against Bayern?
• Why only one sub vs Gladbach?
To je to o čemu ovdje stalno pričamo.

Flick mora reagovati jer njegovi potezi u zadnje vrijeme nisu uopšte logični.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 09 jan 2021, 18:47

Nocas za remi; da obe ekipe izgube po dva boda :mrgreen:
Ne mogu ni jednih ni drugih u ovoj situaciji...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 09 jan 2021, 21:41

Opet prvi, ista bodovna razlika u odnosu na drugog.. :rol:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 09 jan 2021, 22:26

Dobro je i ovo, važno je samo da smo ostali prvi :D

Ali se nešto mora promjeniti, ne može ovo ovako..
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 jan 2021, 13:20

Izgleda neće biti otkupa za Dantasa bar tako tvrdi ****.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 11 jan 2021, 14:38

Jel moguce da im je puno 7mil, pa to je jedna od rijetkih Flickovih zelja i ne mogu je ispuniti... Ne kontam, ne vjerujem da ga Flick ne zeli, prati gs godinama i vjeruje u njega.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 11 jan 2021, 14:45

pa vjerovatno se nije nametnuo u drugoj ekipi...sto bi dao dz 7mil, necija neto plata za godinu dana?
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 11 jan 2021, 14:54

harden je napisao/la:
11 jan 2021, 14:38
Jel moguce da im je puno 7mil, pa to je jedna od rijetkih Flickovih zelja i ne mogu je ispuniti... Ne kontam, ne vjerujem da ga Flick ne zeli, prati gs godinama i vjeruje u njega.
Vjeruje Flick i Alabi, ne mora to nista da znaci. Ako ga nece, vjerovatno znaju nesto vise o njemu nego mi.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 11 jan 2021, 15:15

Nismo ga ni vidjeli u prvom timu

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 11 jan 2021, 15:19

Hoce te pare da preusmjere u veznjaka. Treba njemu jos godina da bi se razvio a Bayo nema tog vremena.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bordo23
Kontakt:

Post Postao/la Bordo23 » 11 jan 2021, 16:34

Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 jan 2021, 16:38

Jel' on nas zayebava ili. :?

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.