u onoj petardi Messi je namjestio 4 gola, nije bitno sto ne da on gol.On je najbolji igrac onog deklasiranja iako nije dao go.Imao je 3 asistencije i to strasne i 1 go je kreirao fantasticno.Odigrao je svaku jacu utakmicu perfektno. Davao odlucujuce golove Villarealu , Valenciji, Sevilli.Bio najbolji igrac i glavni kreator u mongima utakmicaa.Rnaldo je Pichici ali u zadnja 4 kola je dao 13 golova kad je bukvalno sve bilo rijeseno i Realu i njihovim protivnicima.Ako je najbolji strelac ne nzaci da je najbolji sto je i logicno.Messi pridonosi ekipi mnogo vise nego Ronaldo i to je jasno kao dan.Nail for Real je napisao/la:@juznjaČe, šta ti je ono? Gdje je ondje Mourinho
? Za Garida se slažem.
Messi zabijao u najpotrebnijim momentima? Pa, baš i nije, s obzirom da je ova liga odlučena u prvom Clasicu a tu Messi zabio nije. Da se držim tvoje konstatacije. Kasnije je sve bilo odradjivanje posla.
Najbolji golman Valdes? Vodeći se statistikom onda je najbolji igrač Ronaldo, što po tebi nije. Najbolji golman je Casillas, znamo dobro da se Barcelona u 90% utakmica ne brani tako da Valdesu nije mnogo teško. Dok je kod Reala drugačije. Mislim, ne reći za najboljeg golmana svijeta da je najbolji u svojoj ligi je smijesno
.
Šta ima dalje? Najbolji branič? Teško odlučiti, ali da ne budem subjektivan mislim da je Puyol. Pique se gubi bez njega. U jačim utakmicama naravno. A moje subjektivno mišljenje je da Ramos zaslužuje tu nagradu, ali dobro...
Najbolji španski igrač Iniesta? Opet se ne slažem, Xavi je bio bolji, više je donio svom timu.
Najbolji mladi igrač? Definitivno Mesut Ozil. Pa on je u debitantskoj sezoni u Španiji drugi asistent lige a pritom je postigao i 10 golova. Dodaj tome da je bio jedan od nosilaca igre Reala ove sezone, i jedan od najzaslužnijih što je Ronaldo Pichichi. Čini mi se da je asistirao 10 puta Cristianu.
Najbolji transferi? Naravno, igrači Reala. Dakle, Carvalho, Ozil i Di Maria. Oduševili su sve, i ne mogu da shvatim kako ih nijesi ubrojao.
Za ovo potpisjuznjak> je napisao/la: Betis ocekivano se vratio imaju dosta jak sastav uz 2-3 dobra pojacanja jos ako zadrze tridente Emana-Castro-Molina , mogu u Primeri bit medju top 10 sto je fin uspjeh obzirom da su tek dosli iz Segunde . Najvaznije da se vraca i veliki Sevillski derbi jos uz jaku Malagu ima da se krvi u Andaluziji![]()
.
Nadam se da će se i drugi španski klubovi pojačati u cilju jačanja konkurencije, jer je ovo postalo dosadno.
Edit: najbolji mladi igrac je po meni Ozil.
Dok nema govora da je flop Mascherano.Covjek je vrhuski odigrao 95 % utakmica ove sezone a odigrao je prilican broj.Odlican transfer Barce dobila je dimenziju vise sa njim