Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

suhi
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la suhi » 04 sep 2014, 12:38

Koji smijesan napad,pa balo kakav god da je bolji je od sviju ovih skupa. Njegovo ponasanje na stranu,al u repki je bio dobar i sto se toga tice. Ovaj giovinco ne znam da mu je i u juveu igrao.

I ko je zaza ? :D
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 04 sep 2014, 12:43

MrMuscle je napisao/la:Pa Verratti je upravo preslikana kopija Pirla... malen, cvrst na nogama, jak sa loptom, pasovi vrhunski... jedina igrac na dunjaluku ovakvih karakteristika kao sto je Andreaa, jedini ima fantaziju u nogama... definitivno novi pirlo, a mozda ga I prekuca jer Andreaa u njegovim god I nije bas pruzao ovakve partije...
De rossi je zvijer al je tipican DMC radnik veliki (doduse za jednog zadnjeg veznog I nije los toliko prema naprijed, al nije ni blizu u tom segmentu Marcu) I definitivno ce igrati sa Marchom I Marcom u vezi jer ne vjerujem da ce Conte skartirati Verattia kao sto je radio Prandelli na mlin fudbalskom magu Motti koji je kreativan kao mrtav konj...

Al na koncu opet mislim da nismo culi posljednju rijec od Pirla, I da ce Brada jos uvijek igrati za Italiju I da ce EP biti njegovo posljednje takmicenje u karijeri jer ce mu tada u julu isteci I ugovor sa Juveom I tuto finito karijera...velika karijera...

Daj bola dozovi se koga uspoređuješ sa Pirlom :shock:

Daj Bože da Verrati bude upravo to, novi Pirlo, ali trenutno po meni ne bi smio biti ni u toj konverzaciji.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 04 sep 2014, 12:46

suhi je napisao/la:Koji smijesan napad,pa balo kakav god da je bolji je od sviju ovih skupa. Njegovo ponasanje na stranu,al u repki je bio dobar i sto se toga tice. Ovaj giovinco ne znam da mu je i u juveu igrao.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 6990_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 04 sep 2014, 12:51

Andrej je napisao/la:
suhi je napisao/la:Koji smijesan napad,pa balo kakav god da je bolji je od sviju ovih skupa. Njegovo ponasanje na stranu,al u repki je bio dobar i sto se toga tice. Ovaj giovinco ne znam da mu je i u juveu igrao.

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 6990_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
A vidim nesto mi nepoznato,prvi put cujem :D
NeverGiveUp je napisao/la:
Daj bola dozovi se koga uspoređuješ sa Pirlom :shock:

Daj Bože da Verrati bude upravo to, novi Pirlo, ali trenutno po meni ne bi smio biti ni u toj konverzaciji.
Marco je kompletniji igrac od pirla. I definitivno igrac oko kojeg se mora graditi ova repka.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 04 sep 2014, 12:54

Kompletniji jeste, ali bolji u onome što je bio Pirlov prvobitni posao u ekipama i reprezentaciji NIJE i teško da će biti.
A upravo je tu Italija trenutno najtanja, u toj kreaciji, iznošenju lopte i nevjerovatnom zadnjem pasu koji je posjedovao Andrea.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 04 sep 2014, 12:56

Nevergiveup
Da nije Buffona I Chielinia Marco bi bio najbolji igrac ove reprezentacije pa ti vidi, a u buducnosti svakako prva violina... I jedini al bas jedini moze stici pa I prestici Pirla... sto se tice tehnike I svega ostalog ne kaska puno... a bolji je nego Andrea u njegovim godinama....I jedini savrseni falsifikat Pirla ne samo u Italiji nego na citavom fudbalskom dunjaluku...I Italijani trebaju da budu presrecni sto jedini oni imaju takva dva unikatna igraca, msm na stil igre...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 04 sep 2014, 13:00

MrMuscle je napisao/la:Nevergiveup
Da nije Buffona I Chielinia Marco bi bio najbolji igrac ove reprezentacije pa ti vidi, a u buducnosti svakako prva violina... I jedini al bas jedini moze stici pa I prestici Pirla... sto se tice tehnike I svega ostalog ne kaska puno... a bolji je nego Andrea u njegovim godinama....I jedini savrseni falsifikat Pirla ne samo u Italiji nego na citavom fudbalskom dunjaluku...I Italijani trebaju da budu presrecni sto jedini oni imaju takva dva unikatna igraca, msm na stil igre...

Ti pričaš o pretpostavkama šta bi bilo, ja ti kažem kako trenutno jeste.
Ne kažem da Marco ne može ili neće napredovati, ali obično se kod igrača već u samom početku njihovih karijera vidi o kakvom se kalibru radi i kakvim će stilom isti igrati. Pirlo je bio unikat, takav se teško više rađa i svako poređenje trenutnog veznjaka PSG-a sa dotičnim je po meni neosnovano, barem za sada.

Igrača kao Marco ima mnogo, pa i De Rossi mu nije daleko, mada je De Rossi bolji nazad već naprijed što je već dokazao na zadnjem EU kada ga je Prandelli stavio kao stopera i Italija odlilčno izgledala protiv jedne Španjolske.

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 04 sep 2014, 13:05

NeverGiveUp je napisao/la:Kompletniji jeste, ali bolji u onome što je bio Pirlov prvobitni posao u ekipama i reprezentaciji NIJE i teško da će biti.
A upravo je tu Italija trenutno najtanja, u toj kreaciji, iznošenju lopte i nevjerovatnom zadnjem pasu koji je posjedovao Andrea.
Jeste,ali treba to gledati i iz perspektive koliko se pirlo forsirao u toj ulozi. Npr. ako se sjetis zadnjeg prvenstva,igra italije je bukvalno daj pirlu loptu i da on salje duge ,cim ne prolaze njegove lopte italije nema nigdje. Pa i juve donekle .

Sad ce to biti malo drugacija italija koja ce morati vise timski raditi,i vise drugih igraca ce morati preuzeti odgovornost.

Sto se tice marca,on ima i taj zadnji pas i dugu loptu,al se sigurno to nece forsirati ko i pirlo. Ono gdje je pirlo daleko bolji su prekidi i slobodni udarci. Pitanje je samo koliku ce slobodu marco imati ,tj koliko ce mu dati conte. A sa DDR u ekipi sigurno ce igrati vise naprijed,nego sto igra sad u psg.

I sto je najbitnije ,neko je stavio na prosloj str. formaciju 4 5 1 ili 4 3 3 ,to se mora promijeniti,al konte :D S ovako losim napadom i nedostatka nekih centralnih golgetera(pogba,vidal) jako tesko ce biti u 3 5 2.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 04 sep 2014, 13:10

Da li Azzurri trebaju više timski igrati je neka druga tema, ja samo tvrdim da Marco kao individualac nije ni blizu AndreE, za sada. Ono gdje jeste bolji je defanziva, Pirlo nikada nije bio poznat po tome da je volio odrađivati defanzivne zadatke. Ja se bojim da će se odlaskom Pirla iz repke Azzurri vratiti starom stilu igre (prije Prandellija) koji nikako ne želim da vidim.

Ne postoji igrač na svijetu a možda bih čak rekao i da nije postojao ikada sa onakvim zadnjim pasom i pregledom igre kao što je ima Pirlo.

Što se tiče formacije, više ni sam nisam siguran. Ja bi volio vidjeti puniju sredinu zbog manjka kvalitete prema naprijed. Jer ako nemaš mnogo kreativnosti a samo 3 igrača u sredini terena, to je po meni prečica za samoubistvo.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 04 sep 2014, 14:57

Nije fer porediti Pirla koji je na samom kraju karijere i Verrattija koji je tek na početku. I da slažem se sa Muscolom, Pirlo dok je bio Verrattijevih godina nije bio ni upola igrač ko Marco. Prvo što Pirlo uopšte nije igrao na toj poziciji već je igrao na svojoj prirodnoj poziciji na kojoj je počeo a to je trequartista. Tek kasnije kad je prešao u Milan Ancelotti ga je prebacio nazad na registu i otada kreće njegov uspon. Najbolje partije Pirlo je pružao u periodu od 2007 pa sve do prve sezone u Juventusu tako da ako zdravlje posluži Verattija sasvim je opravdano poređenje. Sad što je reprezentacija Italije pala qrcu za uši od Pirla se pravi božanstvo što je i razumljivo ali dajte nije Baggio.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 04 sep 2014, 15:07

Pirlo je velemajstor,ali jedan od najvecih razloga zasto se oko njega pravi ovoliko pompa je taj sto jednostavno Italijani imaju manjak kvaliteta pa je Andrea sa svojih 35 godina i dalje jedan od glavnih igraca u repki.A budimo realni Pirlo je svoje dao i od njega nema vise nista.Uzivao sam gledajuci ga u Milanu,kad je bio na vrhuncu tamo negdje od 2004 do 2009,pa onda je uslijedio pad pa preporod u prve dvije sezone u Juventusu.Veliki majstor,jedan od najvecih koje je Italija imala,ali njegovo je proslo.On i Buffon bi se trebali definitivno oprostiti od repke,i tako dati mjesto svojim nasljednicima,Aa to su Perin i Verrati.Ne znam da li ce ovi momci ikad dostici nivo ove dvojice giganata,ali treba im dati sansu,,jer obojca su vanserijski talenti.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 04 sep 2014, 16:12

Pirlo je bio glavni igrac u reprezentaciji i mozak kad su na terenu bili i Del Pijero i Toti...bio je glavni igrac u Milanu pored Kake, Rui Koste i Sedorfa tako da je besmisleno umanjivati njegovu klasu..prvo sto je skoro pa izmislio jednu novu poziciju i stil igre, a drugo to sto je bio lider takvim igracima
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 04 sep 2014, 16:19

ultrasstyle_tz je napisao/la:Pirlo je bio glavni igrac u reprezentaciji i mozak kad su na terenu bili i Del Pijero i Toti...bio je glavni igrac u Milanu pored Kake, Rui Koste i Sedorfa tako da je besmisleno umanjivati njegovu klasu..prvo sto je skoro pa izmislio jednu novu poziciju i stil igre, a drugo to sto je bio lider takvim igracima
O Pirlu se nije ovoliko pricalo dok je bio u Milanu,jer su pored njega takvi velemajstori koje si nabrojao.Tako da on nije bio u prvom planu kao sad,uvijek je bio strasno bitan igrac za Milan ali nikad nije toliko izdvajan i glorificarn kao sad.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 04 sep 2014, 18:16

ultrasstyle_tz je napisao/la:Pirlo je bio glavni igrac u reprezentaciji i mozak kad su na terenu bili i Del Pijero i Toti...bio je glavni igrac u Milanu pored Kake, Rui Koste i Sedorfa tako da je besmisleno umanjivati njegovu klasu..prvo sto je skoro pa izmislio jednu novu poziciju i stil igre, a drugo to sto je bio lider takvim igracima
Pirlo nikad nije bio lider jednom Kaki, Shevi ili Seedorfu. Pirlo je bio nezamjenljiv u onom Milanu ali sad da je bio vođa to niđe veze pored jednog Sheve ili Kake koji su bili u svoje vrijeme najbolji igrači svijeta. Ja ne umanjujem klasu Pirla jer je on genijalan igrač i to svako ko ga je gledao to mora priznati samo je meni problem što ste vi Juventini Pirla većinom otkrili onog dana kada je prešao u Juve. Pirlo je razvaljivao u Seriji A sa Juventusom ali zaboravljate da je zenit njegove karijere bio onda kada je 2006. recimo to isto radio ali protiv jedne Njemačke ili tada vrlo jake Češke ili 2007. protiv jednog Uniteda ili Bayerna, ili 2004. u Seriji A koja je tada bila neuporedivo jača nego sada. Druga je stvar što je on u Juventusu došao više do izražaja jer sadašnji Juventus nema kao ni čitava Italija više igrača kalibra koji su igrali prije recimo 10 godina.

Krepat ma ne molat!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 04 sep 2014, 18:40

_forzamilan_ je napisao/la:samo je meni problem što ste vi Juventini Pirla većinom otkrili onog dana kada je prešao u Juve.
Ne znam otkud vam, i zasto stalno ponavljate ovu glupost. :roll:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 04 sep 2014, 18:43

To nije glupost to je činjenica. Isto što je Chiellini najbolji stoper lige pored tada Silve ili recimo Marchisio nabolji veznjak svijeta itd. Uostalom ti si na forumu od 2012. tako da to i ne možeš znati i ne znam što sam se uopće uključio u ovu temu kad sam davno rekao da nema smisla pisati na ovim zajedničkim temama.

Krepat ma ne molat!

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 04 sep 2014, 18:43

IlCapitano je napisao/la:
_forzamilan_ je napisao/la:samo je meni problem što ste vi Juventini Pirla većinom otkrili onog dana kada je prešao u Juve.
Ima ovdje istine,ali ne odnosi se na sve simpatizere Juventusa.Dok nije dosao u Juventus,Pirlo je za vecinu bio spor,trom,istrosen.A kasnije je postao najbolji play na planeti,ali opet bilo je onih koji su uvijek imali isto misljenje i to postujem.
@francobaresi

Pogba
Kontakt:

Reprezentacija Italije

Post Postao/la Pogba » 04 sep 2014, 18:48

Pirlo je uvijek bio trom, spor i uz Xavia najbolji play kojeg je svijet upoznao. Nema velike razlike u njegovom nacinu igre danas i prije 8-9 godina.
Imao je on zenit u Milanu, jasno kao dan, ali imao je on drugi zenit u Juventusu, naravno, uz pomoc tima i specificnih veznjaka pored njega.
Evo i sada pisete da je on gotov igrac, a i dalje igra na visokom nivou za klub i repku. Uporedite ga sa Xaviem koji je mladji, a koji je grohnuo zestoko.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 04 sep 2014, 18:51

Pirlo vise ne moze igrati na najvisem nivou i to je jasno kao dan,sto prije to spozna i sam Conte,bice bolje za repereznatciju.
@francobaresi

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 04 sep 2014, 19:05

AgentttB je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:
Ima ovdje istine,ali ne odnosi se na sve simpatizere Juventusa.Dok nije dosao u Juventus,Pirlo je za vecinu bio spor,trom,istrosen.A kasnije je postao najbolji play na planeti,ali opet bilo je onih koji su uvijek imali isto misljenje i to postujem.
Pirlo i jeste izgledao kao istrošen godinu dana prije dolaska u Juventus. Nakon toga se preporodio sa Conteom.

Prije tog perioda on, Zidane i Scholes su bili sinonimi za klasu od veznjaka. To samo hejteri mogu osporiti.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.