Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Neutral
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Neutral » 05 mar 2014, 15:22

Kako si ti smiješan :lol:

Kako ti znaš je li neki mobitel bolji od drugog? Isto tako kako znaš da je bilo koji proizvod na svijetu bolji od drugog (mobiteli, auti, laptop, kompjuteri itd).

I sam si rekao da je cijena prenapuhana, pa o čemu onda raspravljamo više???

Neko napravi nešto za 1500KM, a drugi to isto ako ne i bolje za 1000KM, šta ćeš ti uzeti? ;)

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 05 mar 2014, 15:24

Ni jedno ni drugo logično, otkud narodu tolike pare u Bosni
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 mar 2014, 17:06

Kakve to ima veze sa temom? :roll:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 06 mar 2014, 10:57

Neutral je napisao/la:Kako si ti smiješan :lol:

Kako ti znaš je li neki mobitel bolji od drugog? Isto tako kako znaš da je bilo koji proizvod na svijetu bolji od drugog (mobiteli, auti, laptop, kompjuteri itd).

I sam si rekao da je cijena prenapuhana, pa o čemu onda raspravljamo više???

Neko napravi nešto za 1500KM, a drugi to isto ako ne i bolje za 1000KM, šta ćeš ti uzeti? ;)
Ako voliš jedan brend, dat ćeš malo više novca za njega jer nećeš da koristiš nešto što ti se ne sviđa, ne znam šta ti tu nije jasno. Jarane ja nisam smiješan, ti si smiješan jer govoriš o nečemu da je smeće na osnovu tuđih recenzija i vlastitih predrasuda o nečemu što ne poznaješ i što si čuo od drugih ljudi. ;)
naprijed rejal

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 mar 2014, 11:01

Problem tu je sto se ne radi o stoju vise, nego dvije, tri, cetiri... A upitno je da li dobivas bolji uredjaj, jer po specifikacijama, testovima, sveobuhvatno realno gledano on to nije jer ima manje komparativnih prednosti od konkurencije.
No, kao sto rekoh, ljudi kupuju sto im se svidja i u odnosu na svoje zelje, zahtjeve, a svakako reci da je bilo koji od tih top modela los ili ne tako dobar je potpuno deplasirano, radi se o nijansama gdje valja rangirati ipak to sveukupno kko bi prosjecni konzument imao nekakvu ''bolju sliku'' u ovisnosti sta trazi, tako da je to sasvim OK.
Ja trazim veliki ekran, custom-abilnost, mod-abilnost, otvorenost sustava, samim time, sta ce mi iphone? Ali, to je moja preferencija.
...Život za Široki...

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 06 mar 2014, 11:42

ŠB_Fidelis je napisao/la:Problem tu je sto se ne radi o stoju vise, nego dvije, tri, cetiri... A upitno je da li dobivas bolji uredjaj, jer po specifikacijama, testovima, sveobuhvatno realno gledano on to nije jer ima manje komparativnih prednosti od konkurencije.
No, kao sto rekoh, ljudi kupuju sto im se svidja i u odnosu na svoje zelje, zahtjeve, a svakako reci da je bilo koji od tih top modela los ili ne tako dobar je potpuno deplasirano, radi se o nijansama gdje valja rangirati ipak to sveukupno kko bi prosjecni konzument imao nekakvu ''bolju sliku'' u ovisnosti sta trazi, tako da je to sasvim OK.
Ja trazim veliki ekran, custom-abilnost, mod-abilnost, otvorenost sustava, samim time, sta ce mi iphone? Ali, to je moja preferencija.
To i ja cijelo vrijeme govorim. Ja volim zatvorene operativne sisteme, mali ekran, fluidnost itd i kao takav potražujem za proizvodom koji to ima ili koji je barem približno takav. Apple iPhone je upravo takav, a u zadnje vrijeme je takva i Lumia koju bih u svaka doba kupio da imam novac. Porediti telefone kroz prizmu hardwarea je čista glupost i neupućenost, da ne govorim o davanju suda o telefonu kojeg nisi koristio, još pri tome govoriti da je nešto smeće. Čak je i sam samsung uzeo maha pa su svi novi high end modeli sve skuplji, a njihovo ime nedovoljno jako da spriječi naglo opadanje cijene nakon izlaska.
naprijed rejal

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 06 mar 2014, 11:46

Kod nas u Tuzli iPhone S5 1400KM..
Pobjeda je bolja od orgazma!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 06 mar 2014, 12:12

Gorki je napisao/la:Kod nas u Tuzli iPhone S5 1400KM..
5s :mrgreen:
naprijed rejal

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 mar 2014, 12:42

Sveti je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Problem tu je sto se ne radi o stoju vise, nego dvije, tri, cetiri... A upitno je da li dobivas bolji uredjaj, jer po specifikacijama, testovima, sveobuhvatno realno gledano on to nije jer ima manje komparativnih prednosti od konkurencije.
To i ja cijelo vrijeme govorim. Ja volim zatvorene operativne sisteme, mali ekran, fluidnost itd i kao takav potražujem za proizvodom koji to ima ili koji je barem približno takav. Apple iPhone je upravo takav, a u zadnje vrijeme je takva i Lumia koju bih u svaka doba kupio da imam novac. Porediti telefone kroz prizmu hardwarea je čista glupost i neupućenost, da ne govorim o davanju suda o telefonu kojeg nisi koristio, još pri tome govoriti da je nešto smeće. Čak je i sam samsung uzeo maha pa su svi novi high end modeli sve skuplji, a njihovo ime nedovoljno jako da spriječi naglo opadanje cijene nakon izlaska.
Jest, no objasnjavam ti poantu da kada uzmes primjera radi tog konkurenta iz Samsunga, on je po meni ispred tog iphone-a u skoro pa svakoj kategoriji osim kvaliteta izrade, dizajna, tko trazi kameru, sirovu moc, i sve ovo gore sto sam naveo, jebga bolji je i gotovo, tko to ne trazi bolji mu je iphone, ALI, hocu reci da i po nekim NEOVISNIM, objektivnim procjenama, recenzijama, nazovi kako hoces vec, taj iphone ipak ispada losiji od konkurenta kad se SVE sagleda, znaci svi segmenti, a ne koji su samo kljucni meni ili tebi, a skuplji je u konacnici. O tome ti vjerojatno neutral prica.
Ali, kao sto rekoh, prioriteti su razliciti i zato nekome subjektivno ispada ovaj ili onaj bolji, a kazem, bespredmetno je pricati kako S5 ili 5s ili One ili Lumia aktualne generacije sve redom nisu sjajni mobiteli sami za sebe, jel bolje da ima opcija i izbora.
...Život za Široki...

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 06 mar 2014, 13:01

Razumio sam ja šta je neutral htio da kaže, ali jedno je reći kako je u nekim (budimo realni i ne tako bitnim) segmentima iPhone objektivno slabiji, a drugo je reći da je smeće. Appleov iPhone kaska za samsungom samo glede natrpavanja hardware-a i nekih totalno nebitnih dodataka poput airflow-a, eye sensora i ostalih gluposti koje u 99% slučajeva nećeš nikada koristiti u svakodnevnoj primjeni. Meni, kao prosječnom korisniku ne trebaju svi ti gedžeti jer ih nikad ne bih koristio, a zašto bih uzeo nešto što neću da koristim.

Ja opet ponavljam, svi današnji high-end mobiteli su strašni, nevjerovatno dobri (osim blackberry-a koji ima katastrofalan operativni sustav) i nikako ne pokušavam da pokažem da je iPhone bolji od konkurencije. Samo je jedno govoriti da je hardverski slabiji, a drugo govoriti da je smeće.
naprijed rejal

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 06 mar 2014, 13:13

Sveti je napisao/la:
Gorki je napisao/la:Kod nas u Tuzli iPhone S5 1400KM..
5s :mrgreen:
Isti kurir :mrgreen:
Pobjeda je bolja od orgazma!

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 06 mar 2014, 15:11

lumia 920 najbolji mobitel na svijetu
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 06 mar 2014, 17:42

Sveti je napisao/la:Razumio sam ja šta je neutral htio da kaže, ali jedno je reći kako je u nekim (budimo realni i ne tako bitnim) segmentima iPhone objektivno slabiji, a drugo je reći da je smeće. Appleov iPhone kaska za samsungom samo glede natrpavanja hardware-a i nekih totalno nebitnih dodataka poput airflow-a, eye sensora i ostalih gluposti koje u 99% slučajeva nećeš nikada koristiti u svakodnevnoj primjeni. Meni, kao prosječnom korisniku ne trebaju svi ti gedžeti jer ih nikad ne bih koristio, a zašto bih uzeo nešto što neću da koristim.

Ja opet ponavljam, svi današnji high-end mobiteli su strašni, nevjerovatno dobri (osim blackberry-a koji ima katastrofalan operativni sustav) i nikako ne pokušavam da pokažem da je iPhone bolji od konkurencije. Samo je jedno govoriti da je hardverski slabiji, a drugo govoriti da je smeće.
Pa ne moze se reci da su ti segmenti nebitni, mozda tebi jesu ali opet govorimo onda o licnim afinitetima/potrebama itd.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 06 mar 2014, 23:58

sve je to subjektivno misljenje, izadji sad na ulicu i pitaj sta se kome svidja, svako ce ti reci drugacije

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 07 mar 2014, 10:39

Evo ga,rezultati za android

https://play.google.com/store/apps/deta ... ultati_com" onclick="window.open(this.href);return false;
1946

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 mar 2014, 16:02

U dilemi sam. Lumia 520 ili huawei g510? pomagajte.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 mar 2014, 16:10

lumia
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 mar 2014, 16:15

Lumia 520 je odlična, samo što nema prednju kameru i blic ali ko se to još danas slika po noći, nisi curica u miniću.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 mar 2014, 16:20

ok, hvala. evo guglam i vidjeh da su telefoni sa windows-om dosta ograničeniji što se tiče aplikacija od telefona koji su na androidu. jel istina to? kakav je izbor aplikacija za windows?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 mar 2014, 16:22

Vidi jednu stvar, razlika u aplikacijama je velika ali imaš mnogo aplikacija koji su jedno veliko ništa.

Sve što je važnije imaš na win8, skype, viber, instagram, facebook, youtube itd.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, enobarca i 11 gostiju.