Sveti je napisao/la:ŠB_Fidelis je napisao/la:Problem tu je sto se ne radi o stoju vise, nego dvije, tri, cetiri... A upitno je da li dobivas bolji uredjaj, jer po specifikacijama, testovima, sveobuhvatno realno gledano on to nije jer ima manje komparativnih prednosti od konkurencije.
No, kao sto rekoh, ljudi kupuju sto im se svidja i u odnosu na svoje zelje, zahtjeve, a svakako reci da je bilo koji od tih top modela los ili ne tako dobar je potpuno deplasirano, radi se o nijansama gdje valja rangirati ipak to sveukupno kko bi prosjecni konzument imao nekakvu ''bolju sliku'' u ovisnosti sta trazi, tako da je to sasvim OK.
Ja trazim veliki ekran, custom-abilnost, mod-abilnost, otvorenost sustava, samim time, sta ce mi iphone? Ali, to je moja preferencija.
To i ja cijelo vrijeme govorim. Ja volim zatvorene operativne sisteme, mali ekran, fluidnost itd i kao takav potražujem za proizvodom koji to ima ili koji je barem približno takav. Apple iPhone je upravo takav, a u zadnje vrijeme je takva i Lumia koju bih u svaka doba kupio da imam novac. Porediti telefone kroz prizmu hardwarea je čista glupost i neupućenost, da ne govorim o davanju suda o telefonu kojeg nisi koristio, još pri tome govoriti da je nešto smeće. Čak je i sam samsung uzeo maha pa su svi novi high end modeli sve skuplji, a njihovo ime nedovoljno jako da spriječi naglo opadanje cijene nakon izlaska.
Jest, no objasnjavam ti poantu da kada uzmes primjera radi tog konkurenta iz Samsunga, on je po meni ispred tog iphone-a u skoro pa svakoj kategoriji osim kvaliteta izrade, dizajna, tko trazi kameru, sirovu moc, i sve ovo gore sto sam naveo, jebga bolji je i gotovo, tko to ne trazi bolji mu je iphone, ALI, hocu reci da i po nekim NEOVISNIM, objektivnim procjenama, recenzijama, nazovi kako hoces vec, taj iphone ipak ispada losiji od konkurenta kad se SVE sagleda, znaci svi segmenti, a ne koji su samo kljucni meni ili tebi, a skuplji je u konacnici. O tome ti vjerojatno neutral prica.
Ali, kao sto rekoh, prioriteti su razliciti i zato nekome subjektivno ispada ovaj ili onaj bolji, a kazem, bespredmetno je pricati kako S5 ili 5s ili One ili Lumia aktualne generacije sve redom nisu sjajni mobiteli sami za sebe, jel bolje da ima opcija i izbora.
...Život za Široki...