Izet Hajrovic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Greivis
Kontakt:

Re: Izet Hajrovic

Post Postao/la Greivis » 20 sep 2014, 18:27

Nije on kriv sto losiji igraci igraju umjesto njega. Dobit ce ovaj trener otkaz u Werderu pa ce Izet proigrati.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 sep 2014, 21:43

Cartman je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Ispade bolji Seferovic od njega,a nisam tako razmisljao kad je ovaj dero u GC
Ma i Seferovic je strasno limitiran igrac. Bolji je Izet od njega po meni. Barem ima veci potencijal.
Jeste jako je limitiran. Prvi strijelac SP cini mi se U18 kao i svjetski prvak tada. Trenutno je prvi spic Svice ispred Drmica ( numero uno ) i sa 22 godine je prvi spic Bundesligasa Frankfurta. Zabijao vec golove na SP i u ligi prvaka. Ima solidnu tehniku za napadaca a i prilicno je mobilan-moderan napadac. Mnogi mu predvidjaju veliku karijeru u evropi ali sta ce kad je limitiran igrac. Sve mu pada u vodu :cry:

Sto se tice Izeta on treba kluba u kojem ce biti standardan i trenera koji ce ga tetositi jer je pomalo tanak na samopouzdanju za jednog vrhunskog sportistu. Kada je standardan i kada ima povjerenje ljudi oko sebe u klubu tada je on odlican igrac i ima sigurno igracki kvalitet da odigra jako dobro Bundesligu. Jos jedan plus mu je da je jako mlad. U svakom slucaju on je nase prvo i jedino pravo desno krilo i tako bi se trebali odnositi do njega. Od selektora do navijaca. Transfer u Galatasaray ga je unazadio i igracki i svakako. Sada je sve na njemu talenta ima sasvim dovoljno. Sretno Izete :bih: :bih:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 sep 2014, 21:52

Seferovic je za Sociedad dao 2 gola u 24 utakmice u ligi, jako skromno, zato su ga i prodali nakon samo jedne sezone. Ni u Fiorentini nije mogao izborit ni klupu. Jedino je bas bio dobar u nizerazrednoj Novari. Jos on nije apsolutno nista pokazao na najvecem nivou, bas kao Hajrovic.

Ko mu predvidja veliku karijeru? Fiorentina i Sociedad ocito ne. I on nema ni blizu solidnu tehniku, lik ne zna loptu primit, nesto kao Ibisevic. Trci i bori se. Eto bas me podsjeca na Ibisevica, samo slabija verzija. Da se razumijemo, u nas bi opet bio treci napadac i vjerovatno jedan od prvih sa klupe, ali to ne govori puno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 sep 2014, 22:02

Sta je bilo bilo je. On je uvijek bio veliki talenat a to se je i pokazalo sa ovim transferom u Frankfurt. Ide mu i na ruku da je Drmic rezerva u Bayeru tako da je trenutno prvi napadac Svice jos da ga krenu golovi. I to sve ponavljam sa tek 22 godine. Jeli bio Ibisevic bolji sa 22 godine od njega mozda u Dijonu i Aachenu ? Sto se tice Sociedada imao je paklenu konkurenciju tada u napadu i bio je jedan od cetvorice kvalitetnih napadaca. U Fiorentini je bio jako mlad. Momak jednostavno ima talenat i super bi nam dosao. Dovoljno je samo vidjeti kao golcinu je postigao Lyonu u CL da bi se to vidjelo. Samo on je nazalost gotova stvar. Treba se sada okrenuti Tankovicu koji nije toliki potencijal ali je jos uvijek za nase uslove igracina i treba iskoristiti to da nije pozvan u Svedsku odnosno da su Hrgota i Bahoui dobili prednost ispred njega.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 20 sep 2014, 22:05, ukupno mijenjano 1 put.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 sep 2014, 22:04

Sta je se pokazalo transferom? Transfer iz Sociedada u Eintracht je korak unazad.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 sep 2014, 22:10

Za mene je gigantski uspjeh da si sa 22 godine svjetski prvak i prvi strijelac tog prvenstva U18. Sest golova cini mi se. Da si vec postigao golove na seniorskom SP i u ligi prvaka. Da si trenutno prvi napadac jedne Svice ili u najgorem slucaju drugi i da si standardan igrac ( starter ) jednog Bundesligasa. Jos da uspije postici 10-tak golova u premijernoj sezoni ( a hoce ) to je za mene ogroman uspjeh. Puno veci od Ibisevica u njegovim godinama.

I kao sto sam vec pisao 2-3 sezone sa oko 15-tak golova za Frankfurt i ako bude bar druga spica Svice ( a bice ) i eto njega u Bayer, Schalke ili slican klub. I to sve sa 24-25 godina. Naravno moze on i propasti kao igrac samo mislim da je to max. 30% mogucnost. Naprimjer Drmic je prekucao Bundesligu prosle sezone sa cini mi se 15 golova a sada ga nigdje nema sve je to relativno. Vazno je dali imas talenat ili nemas a Seferovic i Hajrovic i Drmic ga imaju a mogli smo imati svu trojicu da se ih je nagovaralo pravovremeno i da su dobili garancije.

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 21 sep 2014, 09:04

Izete, zar ti ne bi korak unazad doći u ligu gdje se igra ponajbolji fudbal u svijetu?

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 22 sep 2014, 17:16

"Mora više šutirati prema golu", jasan je bio trener Werdera Robin Dutt, a i sportski direktor tima iz Bremena Thomas Eichin slaže se sa tim konstatacijom:

"Oko toga nema polemike, mora više šutirati i vjerovati u sebe", rekao je Eichin.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 22 sep 2014, 17:22

A kad je Švica osvojila ono u18 prvenstvo ja se sjećam da su bila tri igrača koja su se povezivala sa nama. Sjećam se sigurno Izeta i Seferovića, ali treći mi ne može naumpasti. Nisam siguran da li je to bio Drmić...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 22 sep 2014, 17:28

Izet je ljevak i to ga ponekad yebe kad igra desno i kad treba centrirati, uvijek mora naci prostora da se okrene i da ljevicom centrira, a za to nekad nema vremena ako ga prati protivnicki bek pa izgubi loptu. Doduse ima to i pozitivnu stranu kad probija po desnoj strani i ide prema sredini na sut, tad je svoj na svom i moze je raspaliti kako hoce. Nesto slicno kao sto je Di Maria jedno vrijeme igrao u Realu po desnoj strani, davao je na taj nacin dosta golova..ili Ronaldo koji igra po lijevoj strani, a desnica mu je jaca...
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 22 sep 2014, 17:30

FaraonTM je napisao/la:A kad je Švica osvojila ono u18 prvenstvo ja se sjećam da su bila tri igrača koja su se povezivala sa nama. Sjećam se sigurno Izeta i Seferovića, ali treći mi ne može naumpasti. Nisam siguran da li je to bio Drmić...
Seferovic, Sead Hajrovic i nakav Maik Nakic :)

I U17 prvenstvo je to bilo :)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 sep 2014, 19:05

I danas protiv Schalke samo na klupi. :thumbdown:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 sep 2014, 19:10

Sto to stavljaju najboljeg igraca na klupu? :kafa:

E moj Izete, puno ti pricas a malo pokazujes na terenu. To ti je uvijek bio problem. Laprdao si i o Dzeki, pa te samo onaj gol spasio od linca.

admir1991
Kontakt:

Post Postao/la admir1991 » 23 sep 2014, 19:26

Mislio sam gledati werder i Hajrovica a on opet na klupi,znaci ništa

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 sep 2014, 19:33

Papastathopoulos je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:A kad je Švica osvojila ono u18 prvenstvo ja se sjećam da su bila tri igrača koja su se povezivala sa nama. Sjećam se sigurno Izeta i Seferovića, ali treći mi ne može naumpasti. Nisam siguran da li je to bio Drmić...
Seferovic, Sead Hajrovic i nakav Maik Nakic :)

I U17 prvenstvo je to bilo :)
E hvala buraz, nisam znao koje prvenstvo tačno znam da je neko za mlade :D

Pa gdje je taj Nakić, šta bi sa njim?

Izet opet na klupi, gledao sam ga samo prvu utakmicu protiv Herthe, a mogu da pretpostavim na šta mu se igra svodi, garant ono "puno zuji malo meda daje". Niti šuta niti probija po krilu pa da može ubaciti, kako vrijeme odmiče sve sam više sigurniji da smo SP pored loše taktike selektora izgubili zbog pasivnosti krila (Lulić i Hajrović) a koja su najvažnija za onu formaciju koju smo igrali. Mada Luliću se ne može ništa prigovoriti posebno za Nigeriju, jer je čovjek igrao za dvojicu.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 23 sep 2014, 19:35

Izo ce veceras uci i zabit gol,to ce ga lansirati u prvu postavu.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 23 sep 2014, 19:48

Ja imam osjećaj da je on na psihološkom planu pravo tanak, što bi ga moglo i koštati nekog većeg iskoraka u karijeri.
Izgleda da mu je puno vremena potrebno da se navikne na novu sredinu i ekipu, možda i previše. Nedostaje mu jedna doza pozitivnog bezobrazluka ili drskosti, kako hoćete. Vjerujem da mu je potreban jedan drugačiji pristup od strane trenera.
Pratio sam ga i u Švicarskoj, tek kad je postao standardni prvotimac počeo je pružati dobre paritje, do tad je bio ništa više nego solidan.
I u reprezentaciji je još uvijek daleko od domaćeg, iako je sa tim igračima proveo više od mjesec dana u Brazilu i još nekoliko zajedničkih okupljanja. Ko je gledao treninge reprezentacije zna o čemu govorim.

Možda i griješim, ali tako mi izgleda.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 sep 2014, 19:58

Istina je to što kažeš, on je sušta suprotnost Bešiću, po karakteru naravno.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

hogarstrasni

Post Postao/la hogarstrasni » 23 sep 2014, 20:40

ceze je napisao/la:Ja imam osjećaj da je on na psihološkom planu pravo tanak, što bi ga moglo i koštati nekog većeg iskoraka u karijeri.
Izgleda da mu je puno vremena potrebno da se navikne na novu sredinu i ekipu, možda i previše. Nedostaje mu jedna doza pozitivnog bezobrazluka ili drskosti, kako hoćete. Vjerujem da mu je potreban jedan drugačiji pristup od strane trenera.
Pratio sam ga i u Švicarskoj, tek kad je postao standardni prvotimac počeo je pružati dobre paritje, do tad je bio ništa više nego solidan.
I u reprezentaciji je još uvijek daleko od domaćeg, iako je sa tim igračima proveo više od mjesec dana u Brazilu i još nekoliko zajedničkih okupljanja. Ko je gledao treninge reprezentacije zna o čemu govorim.

Možda i griješim, ali tako mi izgleda.
Slazem se, u Grasshoppersu mu je trebalo dvije sezone da dodje na svoje, ddjelovao je nesigurno, ispodprodsjecno,ali kada se ustalio, brzo je postao najbolji igrac.
Pitanje je ima li vremena i prostora u werderu , da se ceka da upali ? :problem:
SAFET SUSIC, PROPAST BH REPREZENTACIJE - BOJKOT !!!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 23 sep 2014, 21:43

igra li veceras vidim vrancic ne igra

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.