Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

SafetSajo
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la SafetSajo » 03 mar 2016, 10:10

jasmin10 je napisao/la:Jajalo ce vjerovatno upasti umjesto Hadzica ili Susica i imat ce njihovu minutazu, dakle nikakvu.

u mjesto hadzica jer je taj talasika
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 03 mar 2016, 10:14

U zadnje vrijeme i Vrancic dobija minutazu. Uvijek je dobro imati minimum pet veznjaka u takmicarskoj formi, sto zbog suspenzija sto zbog povreda. Nikako nam se ne smije desiti kao u Irskoj da nam u vezi igraju rekreativci i igraci skart. Jajalo, Vrancic, Cimirot, Grahovac i Krunic su igraci pribliznih kvaliteta i svakako da su svi zasluzili da budu na spisku reprezentacije. U zavisnosti od forme treba birati jednog od njih kao dopunu veznom redu- Pjanic-Besic. Na poziciji napadaca smo solidno popunjeni a mene opet najvise brine ta krilna pozicija, Lulic i Milicevic su odlicni igraci ali nisu toliko probojni. To je jos vise zabrinjavajuce kada u ekipi imas defanzivno orjentisane bekove (Vranjes i Kolasinac).

edinedin1
Kontakt:

Post Postao/la edinedin1 » 03 mar 2016, 10:34

Odlična pojacanja Danijel i Mato, jos desnog beka da rijesimo i to je to za sljed kvalifikacije
Opstanak moramo izboriti

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 03 mar 2016, 11:43

Svaki igrac kvaliteta Jajala i Milicevica je dobrodosao...ne kontam te glupe price sta ce dzaba ako ce sjediti na klupi.
Ja pitam: A sta ako nam Besic (ili neki drugi igrac) opet bude povrijedjen ili suspendovan kao sto je to bio slucaj u posljednje vrijeme ili neki budu u losoj takmicarskoj formi i sl.?
Mesa polahko gradi jednu ozbiljnu reprezentaciju koja ce napasti prvo mjesto u grupi...

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 03 mar 2016, 12:13

hurem je napisao/la:Svaki igrac kvaliteta Jajala i Milicevica je dobrodosao...ne kontam te glupe price sta ce dzaba ako ce sjediti na klupi.
Ja pitam: A sta ako nam Besic (ili neki drugi igrac) opet bude povrijedjen ili suspendovan kao sto je to bio slucaj u posljednje vrijeme ili neki budu u losoj takmicarskoj formi i sl.?
Mesa polahko gradi jednu ozbiljnu reprezentaciju koja ce napasti prvo mjesto u grupi...

:bow: :bow: :clap: :clap: bravo
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

zenica159
Kontakt:

Post Postao/la zenica159 » 03 mar 2016, 12:24

Moje misljenje je da nam ne trebaju igraci kojima BiH nije prva opcija, to je stvar nekog ponosa. Nisu Milicevic(Svica) i Jajalo(Hrvatska) neki igraci top klase da bismo bili zahvalni sto su izabrali nas, odbijeni su od strane prve opcije i dosli su ovamo, bas kao Izet Hajrovic koji je pljuvao Dzeku, cak i zaigrao za Svicarce i onda se nekim cudom odlucio za nas. To su ljudi koji obraza nemaju i siguran sam da nece donijeti nista dobro nasoj ekipi. Mnogi su protiv TSS samo zbog tog ukletog prezimena, ne bih da me neko pogresno shvati, nisam neki Seadov placenik nit ja imam neke beneficije od njegovog poziva u reprezentaciju, ali smatram da on zasluzuje da bude barem taj backup jer je svaku utakmicu odigrao ako nista korektno(osim Egipta gdje je igrao neprirodnu poziciju), te bi sigurno donio dimenziju vise od Harisa Medunjanina.

edinedin1
Kontakt:

Post Postao/la edinedin1 » 03 mar 2016, 12:27

zenica159 je napisao/la:Moje misljenje je da nam ne trebaju igraci kojima BiH nije prva opcija, to je stvar nekog ponosa. Nisu Milicevic(Svica) i Jajalo(Hrvatska) neki igraci top klase da bismo bili zahvalni sto su izabrali nas, odbijeni su od strane prve opcije i dosli su ovamo, bas kao Izet Hajrovic koji je pljuvao Dzeku, cak i zaigrao za Svicarce i onda se nekim cudom odlucio za nas. To su ljudi koji obraza nemaju i siguran sam da nece donijeti nista dobro nasoj ekipi. Mnogi su protiv TSS samo zbog tog ukletog prezimena, ne bih da me neko pogresno shvati, nisam neki Seadov placenik nit ja imam neke beneficije od njegovog poziva u reprezentaciju, ali smatram da on zasluzuje da bude barem taj backup jer je svaku utakmicu odigrao ako nista korektno(osim Egipta gdje je igrao neprirodnu poziciju), te bi sigurno donio dimenziju vise od Harisa Medunjanina.
Koju je on to utakmicu odigrao korektno ili dobro osim one na Svjetsko protiv Irana, nemoj da budes u zabludi, momak igra u prosjecnom Hajduku, kada bude igrao u jacem klubu i ovake golove postizao u jacoj ligi onda uredu treba dobijati priliku
Opstanak moramo izboriti

zenica159
Kontakt:

Post Postao/la zenica159 » 03 mar 2016, 12:33

edinedin1 je napisao/la:
zenica159 je napisao/la:Moje misljenje je da nam ne trebaju igraci kojima BiH nije prva opcija, to je stvar nekog ponosa. Nisu Milicevic(Svica) i Jajalo(Hrvatska) neki igraci top klase da bismo bili zahvalni sto su izabrali nas, odbijeni su od strane prve opcije i dosli su ovamo, bas kao Izet Hajrovic koji je pljuvao Dzeku, cak i zaigrao za Svicarce i onda se nekim cudom odlucio za nas. To su ljudi koji obraza nemaju i siguran sam da nece donijeti nista dobro nasoj ekipi. Mnogi su protiv TSS samo zbog tog ukletog prezimena, ne bih da me neko pogresno shvati, nisam neki Seadov placenik nit ja imam neke beneficije od njegovog poziva u reprezentaciju, ali smatram da on zasluzuje da bude barem taj backup jer je svaku utakmicu odigrao ako nista korektno(osim Egipta gdje je igrao neprirodnu poziciju), te bi sigurno donio dimenziju vise od Harisa Medunjanina.
Koju je on to utakmicu odigrao korektno ili dobro osim one na Svjetsko protiv Irana, nemoj da budes u zabludi, momak igra u prosjecnom Hajduku, kada bude igrao u jacem klubu i ovake golove postizao u jacoj ligi onda uredu treba dobijati priliku
Momak nikada nije bio najlosiji na terenu, sto je slucaj sa pomenutim Medunjaninom, pa zovemo igrace iz lige Azerbedzana, Kipra, osrednjih klubova Poljžske lige zasto ne bi iz HNL ?

edinedin1
Kontakt:

Post Postao/la edinedin1 » 03 mar 2016, 12:41

Pomenuti klubovi iz tih liga igraju stalno Ligu prvaka ili Evropsku ligu, a sta to igra Hajduk, ne kazem da ne treba da bude pozvan, ali neku veliku minutazu ne zasluzuje jos posebno sad pored Jajala i Milicevica koji su koplje iznad Tinkija.
Opstanak moramo izboriti

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 mar 2016, 12:53

zenica159 je napisao/la: Momak nikada nije bio najlosiji na terenu, sto je slucaj sa pomenutim Medunjaninom, pa zovemo igrace iz lige Azerbedzana, Kipra, osrednjih klubova Poljžske lige zasto ne bi iz HNL ?
Tesko bilo pored Avdije biti najlosiji na terenu, pa to je nemoguce covjece. :lol:
Susic je u repki igrao slijedece:
dosao kao defanzivni vezni i na osnovu toga on i Hadzic otisli na svjetsko tek kasnije Papke zvao Besica koji je doktor na DM za ove dvije harlovine.
Protiv Belgije, Kipra igrao po lijevoj strani u nekoj dijamant formaciji.
Prirodna pozicija mu je desetka.
Izuzetno trom lik, igra jednom nogom, u defanzivi solidan, od jacih stvari ima taj sut kada se namjesti i zna sa loptom.
Ukoliko se poredi sa Medunjaninom koji je skolovaniji igrac od Tine, tehnicki jaci, ima bolji sut, samo sto je u poredjenju sa Tinom fizicki slabiji i sporiji (da to je moguce) i naravno stariji.
Ukoliko trenutno imas dvije radilice nazad u vidu Besica i Cimirota na desetki moze igrati i Miske da ne trci da ga cekamo samo da podvali loptu.
Ukoliko Milicevic bude sredio papire u prednosti je nad Tinom, Pjanic moze igrati tu poziciju ne striktno deset nego ofanzivnog veznog.
A na desetci bih volio vidjeti i Milosevica i Milicevica i Krunica, pa tek potom dodje Susic.
Hendikep Tine je sto trecu godinu uprkos forsiranju, medijskim hajkama i vritualniim transferima igra u Hajduku, ima 3,4 jake tekme godisnje i to je to.
Vise je vrijedio Medunjaninov trening u Deportivu nego tekma protiv Zapresica, Pule, Zadra ili Dugopolja, da ne pominjem kupove protiv Vinogradara.
Susic trenutno ima mjesta u 25 igraca, ipak je tu 3 godine, zna igrace, ima neke stvari koje mogu pomoci protiv slabijih ekipa.
Licno mislim da nikad nece biti u situaciji poput Medunjanina da nam prelomi tekmu i donese baraz sa 2 spektakularna gola.
Pravu vrijednost Tine Susica cemo znati ukoliko ikada ode u klub iz lige petice, pa moze i Palermo gdje Jajalo igra, ako se tamo izbori za status prvotimca zasluzuje biti u 18 igraca u zavisnosti kako ce se razvijati Deni (koji je za razliku od Tine ostao u Belgiji koja je jaca od HNL-a), Rade i sta ce biti sa Milicevicem.
Tino nije mlad, gazi 25 godinu, daleko od talenta, iskustvo kupi po pasnjacima HNL-a, nama trebaju igraci dokazani na visokom nivou sa kojima cemo se pokrpiti sa Belgijom i Grcima za plasman na SP.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 03 mar 2016, 13:21

hmmm Belgique. Pogresno te svatamo jer da nije odbijen od Standarda i da je imao kvalitet igrao bi za België...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 mar 2016, 13:40

Milicevic je strasan potez Mehmeda Bazdarevica. Jednim je potezom rijesio 2 kriticne pozicije(krilo i AM). Takav nam je igrac kronicno nedostajao i sada smo ga kako stvari stoje dobili. Jajalo je solidan igrac koji igra nogomet u oba pravaca. Nekolicina ga naziva kalkulantom sto bez sumnje i jest upravo kao i Medunjanin na ciju bi poziciju izmedju ostalih mogao pucati. Niti mrvu manje a ni vise. Dobar potez Bazdarevica iako mislim da smo mogli proci i bez Mate(iako podrzavam poziv). Ja sam pristalica sto veceg kadra pa neka i Mate koji je bez sumnje kvalitetniji od igraca tipa Stojan Vranjes koji je u proslosti pozivan. Spominju se jos 2 igraca a kada vidimo tko je u pitanju moci cemo reci nesto vise. Ja bih osobno volio Pavelica, Dumica i jos jednu *izdajicu* Tankovica, iako po nekim poluinformacijama koje imamo niti jedan od ova 3 igraca nije jedan od kontaktiranih. Treba biti posten i reci da niti jedan od ove trojice izuzev Pavelica nije prijeko potreban.

Zelio bih nesto ovako:

Begovic, Sehic, Buric(Hadzikic-Zelja)
Vranjes(Pavelic-Zelja), Bicakcic(Sunjic), Zukanovic(Dumic), Kolasinac(Subic) - Cocalic,Arslanagica pratiti, Emir bi se trebao oprostiti po meni
Visca, Milicevic, Pjanic, Susic, Besic, Cimirot, Krunic, Jajalo, Grahovac, Lulic, Duljevic - igraca sredine ima viska i to su sada slatke muke
Dzeko, Ibisevic, Hodzic, Bajic, Djuric(Budimir i Tankovic-Zelje)

U igri je jos par igraca i po ovome reprezentacija bi imala siri kadar nego ikad. Sve solidni igraci, mlada ekipa. Meni uopce ne izgleda lose.
Boldani igraci prvi sastav.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 03 mar 2016, 13:55, ukupno mijenjano 1 put.

Bihac96
Kontakt:

Post Postao/la Bihac96 » 03 mar 2016, 13:40

Ja ne razumijem zasto toliko svako spominje za Denija Milosevica da se pozovove u A-repku ? Ja licno nisam toliko uvjeren da ce on biti materijal za repku.Prvo nikad se nije dokazao u "jacem"klubu Standardu poslali ga na posudbu u jedan od najlosiji klubova Belgijske lige Beveren jeste na pocetku zabio ona 3 spektakularna gola ali evo vec par kola je na zakovan na klupi.Znaci decko se ne moze ustalit u jednom od najlosijih klubova Belgijske lige a ovdje se spominje kao rjesenje za A reprezentaciju.I zar vi onda nesto od te repke ocekujete,kad se ne plasiramo na neko prvenstvo krene paljba a kao rjesenje se spominju kluparosi u losim klubovima.Ja ne kazem da od njega nece biti igraca,ali eto decko ne moze u prvi 11 Beverena.Za sad se vise Krunic treba pozvati ima u njemu slifa samo steta sto ne moze izborit prvi 11 u Empoliju.Vecinom ulazi sa klupe ali daleko od toga da je los igrac.
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !

NK Jedinstvo Bihac (SN 96)

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 03 mar 2016, 13:54

Bihac96 je napisao/la:Ja ne razumijem zasto toliko svako spominje za Denija Milosevica da se pozovove u A-repku ? Ja licno nisam toliko uvjeren da ce on biti materijal za repku.Prvo nikad se nije dokazao u "jacem"klubu Standardu poslali ga na posudbu u jedan od najlosiji klubova Belgijske lige Beveren jeste na pocetku zabio ona 3 spektakularna gola ali evo vec par kola je na zakovan na klupi.Znaci decko se ne moze ustalit u jednom od najlosijih klubova Belgijske lige a ovdje se spominje kao rjesenje za A reprezentaciju.I zar vi onda nesto od te repke ocekujete,kad se ne plasiramo na neko prvenstvo krene paljba a kao rjesenje se spominju kluparosi u losim klubovima.Ja ne kazem da od njega nece biti igraca,ali eto decko ne moze u prvi 11 Beverena.Za sad se vise Krunic treba pozvati ima u njemu slifa samo steta sto ne moze izborit prvi 11 u Empoliju.Vecinom ulazi sa klupe ali daleko od toga da je los igrac.
Krunic na svojoj poziciji ima opasnu konkurenciju u Empoliu. Kad got igra u svom klubu bude zamijecen po svojim potezima i svakako je igrac koji uvijek donese nesto novo. Milosevic ima ono sto je nekarakteristicno za nase igrace. Puno je aktivniji i brzi nego dizelasi koji nasu igru karakteriziraju vec duze vrijeme. Mlad je i mogao bi biti opasan igrac. Pojavom ovih novih i ne bi trebao biti u kadru. Makar uzem.

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 03 mar 2016, 14:04

dubrovnik je napisao/la:Milicevic je strasan potez Mehmeda Bazdarevica. Jednim je potezom rijesio 2 kriticne pozicije(krilo i AM). Takav nam je igrac kronicno nedostajao i sada smo ga kako stvari stoje dobili. Jajalo je solidan igrac koji igra nogomet u oba pravaca. Nekolicina ga naziva kalkulantom sto bez sumnje i jest upravo kao i Medunjanin na ciju bi poziciju izmedju ostalih mogao pucati. Niti mrvu manje a ni vise. Dobar potez Bazdarevica iako mislim da smo mogli proci i bez Mate(iako podrzavam poziv). Ja sam pristalica sto veceg kadra pa neka i Mate koji je bez sumnje kvalitetniji od igraca tipa Stojan Vranjes koji je u proslosti pozivan. Spominju se jos 2 igraca a kada vidimo tko je u pitanju moci cemo reci nesto vise. Ja bih osobno volio Pavelica, Dumica i jos jednu *izdajicu* Tankovica, iako po nekim poluinformacijama koje imamo niti jedan od ova 3 igraca nije jedan od kontaktiranih. Treba biti posten i reci da niti jedan od ove trojice izuzev Pavelica nije prijeko potreban.

Zelio bih nesto ovako:

Begovic, Sehic, Buric(Hadzikic-Zelja)
Vranjes(Pavelic-Zelja), Bicakcic(Sunjic), Zukanovic(Dumic), Kolasinac(Subic) - Cocalic,Arslanagica pratiti, Emir bi se trebao oprostiti po meni
Visca, Milicevic, Pjanic, Susic, Besic, Cimirot, Krunic, Jajalo, Grahovac, Lulic, Duljevic - igraca sredine ima viska i to su sada slatke muke
Dzeko, Ibisevic, Hodzic, Bajic, Djuric(Budimir i Tankovic-Zelje)

U igri je jos par igraca i po ovome reprezentacija bi imala siri kadar nego ikad. Sve solidni igraci, mlada ekipa. Meni uopce ne izgleda lose.
Boldani igraci prvi sastav.
Kad se spominju golmani, ne treba zaboraviti Delaca. Hoce da brani za nas, dobar golman, na nivou Sehica i Burica, a od Burica je puno mladji
FKS❤️1946

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 mar 2016, 15:15

Sa Milicevicem i Jajalom smo strasno dobili na sirini. Milicevic sa ovom formom je definitivno kvalitet za prvih 11, ali pitanje je kakav ce biti sljedece sezone posto je vec nakupio pofino godina. Jajalo je solidan igrac, gotovo sve pozicije u veznom redu pokriva i posto ne vidim nikoga osim Pjanica i Medunjanina da moze igrati na poziciji centralnog veznog onda smo definitivno dobili na sirini klupe sto nas nikada nije krasilo. Sad smo u situaciji u kakvoj dugo nismo bili a to je da nemamo igraca kojeg pod moranjem trebamo ganjati da promijeni sprotsko drzavljanstvo jer su svi ostali koji nemaju nase drzavljanstvo u rangu da bi mozda mogli biti na klupi.
Sto se tice toga da su izdajice, nemam nista protiv, pogotovo ako zabiju gol koji nas vodi na prvenstvo kao sto je to zadnji izdajica uradio. Ako ganjamo patriote i sinove Bosne, daj nam 11 Anela Hadzica, nek se ori jedna si jedina zajedno sa navijacima, ali nemojte kukati i pljuvati kad bi zavrsili na 4-5. poziciji.

Sto se veznog reda tice, iako bi svi volili vidjeti taj vezni red Pjanic-Besic-Cimirot mislim da bi bili previse tupi ofanzivno jer ganjamo te pozicije do kojih mozemo doci samo ako u svakoj utakmici igramo na pobjedu. Po meni bi ova formacija bila idealna protiv Belgije u obje utakmice, vidjeti cemo sta Mesa misli. U svakom slucaju odlican rad selektora sto se tice novih igraca zasada, ova dvojica su bila najteza za pridobiti, nadam se da ce ovako nastaviti i da ce to sve posloziti na terenu. I hvala Petkovicu za Milicevica, nadam se da ce nas nekada on voditi sa klupe.

Za poziciju ofanzivnog veznog konkurisu Milicevic, Krunic, Milosevic i Susic. Mislim da je Milicevic najblizi prvih 11, a definitivno i bi volio vidjeti kako i ostala trojica igraju sa prvim timom, ali mislim da nece biti mjesta za svu cetvoricu na svakom spisku.
Nad tobom sunce najljepše sja

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 03 mar 2016, 18:09

Jajalo nije Messi, ali ima 27 godina i preko 150 nastupa u bunesligi i serie A.
Ove sezone je od 26 kola, 18 puta bio starter za Palermo.
Malo igraca ima toliko iskustva, a nije ni star.
Dobro pojacanje.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 03 mar 2016, 18:56

Razbojnik je napisao/la:Jajalo nije Messi, ali ima 27 godina i preko 150 nastupa u bunesligi i serie A.
Ove sezone je od 26 kola, 18 puta bio starter za Palermo.
Malo igraca ima toliko iskustva, a nije ni star.
Dobro pojacanje.
To je to!

Iskreno, bolje je u kontinuitetu igrati i biti starter u osrednjim klubovima lige petice i igrati protiv Juventusa,Milana,Intera,Bayerna,Dortmunda,Schalkea po 2 puta godisnje nego biti top 5 u Belgiji i slicnim zemljama i igrati ponekad grupne faze EL ili kvalifikacije za LS.

Ako bi nasa repka igrala klasicnu 4-2-3-1 formaciju sa 2 zadnja vezna i Pjanicem ispred njih onda su tu 2 najidealnija riješenja Mato i Bešić.Odavno govorim svojoj raji kako bi ga volio vidjeti na toj poziciji u repci.Zna i nazad i naprijed, baš kao i Mume.U najboljim fudbalskim je godinama i moze dati dobre 3-4 godine nasoj repci, mozda i 5 ako ne bude povreda.
Sigurno je klasa za Hadzica,TSS i ostale pretendente za poziciju DMF.

Istina je da bi to znacilo manje šanse za Gojka i Grahovca ali je njima dvojici ipak po 23 godine.U pitanju je pozicija zadnjeg veznog, sklona kartonima,povredama i cestim rotacijama.
Ako bi njih 4 pomenutih bili 4 prve opcije na toj poziciji bilo bi dovoljno minuta za sve.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 03 mar 2016, 19:09

Ja ne mogu da vjerujem da nakon ere Susica, nakon 5 godina neprestanih forsiranja Pjanica na poziciji AM, nakon silnih neuspjeha i svega ne i dalje postoji ljudi koji ga guraju na tu poziciju.

PJANIC JE NA POZICIJI 10 JEDNAKO EFIKASAN KAO I VRANJES NA TOJ POZICIJI
PJANIC NIJE NI SLICAN PROFIL IGRACA KAO MISIMOVIC
PJANIC JE JEDAN OD NAJBOLJIH CM NA SVIJETU I NEMA POTREBE DA SE NJEGOV KVALITET GUSI NA POZICIJI GDJE NE MOZE PRUZITI MAKSIMUM

Izvnjavam se na caps locku ali se nadam da ce ova prica oko Pjanica kao desetke biti zavrsena.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 03 mar 2016, 19:11

Jajalo nije ni po cemu ispred Cimirota.
Mozda bi Milicevic mogao igrati desetku.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, hansbosna i 30 gostiju.