FIFA 15 koristi Ignite Engine na PC-u, otkriveni sistemski zahtjevi
PC verzije FIFA igara već nekoliko godina znatno zaostaju u odnosu na iskustvo koje dobivaju gameri na konzolama - u pogledu značajki te, najvažnije, samog enginea koji pokreće igru. EA Sports je zaključio kako je vrijeme da se tome napokon stane na kraj: objavili su kako FIFA 15 ove godine koristi Ignite Engine i u svojoj PC verziji. Riječ je o pokretaču koji je najavljen prošle godine za sve igre EA Sportsa na konzolama nove generacije. "PC verzija sadržavat će sve ključne značajke koje dolaze u PS4 te Xbox One verzije igre", izjavio je njihov predstavnik, a uz to su objavili i preporučenu te minimalnu konfiguraciju za igranje na PC-u.
Preporučena konfiguracija:
CPU: Intel i5-2550K @ 3.4Ghz
RAM: 8GB
Hard Drive Space Required: 15.0 GB
Supported Video Cards: ATI Radeon HD 6870, NVIDIA GTX 460
DirectX: 11.0
Minimalna konfiguracija:
CPU: Intel Q6600 Core2 Quad @ 2.4Ghz
RAM: 4GB
Minimum Supported Video Cards: ATI Radeon HD 5770, NVIDIA GTX 650
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
miki_92 je napisao/la:FIFA 15 koristi Ignite Engine na PC-u, otkriveni sistemski zahtjevi
PC verzije FIFA igara već nekoliko godina znatno zaostaju u odnosu na iskustvo koje dobivaju gameri na konzolama - u pogledu značajki te, najvažnije, samog enginea koji pokreće igru. EA Sports je zaključio kako je vrijeme da se tome napokon stane na kraj: objavili su kako FIFA 15 ove godine koristi Ignite Engine i u svojoj PC verziji. Riječ je o pokretaču koji je najavljen prošle godine za sve igre EA Sportsa na konzolama nove generacije. "PC verzija sadržavat će sve ključne značajke koje dolaze u PS4 te Xbox One verzije igre", izjavio je njihov predstavnik, a uz to su objavili i preporučenu te minimalnu konfiguraciju za igranje na PC-u.
Preporučena konfiguracija:
CPU: Intel i5-2550K @ 3.4Ghz
RAM: 8GB
Supported Video Cards: ATI Radeon HD 6870, NVIDIA GTX 460
Minimalna konfiguracija:
CPU: Intel Q6600 Core2 Quad @ 2.4Ghz
RAM: 4GB
Minimum Supported Video Cards: ATI Radeon HD 5770, NVIDIA GTX 650
johnnyyK je napisao/la:igre su sve nezanimljivije (samo sto je grafika odlicna ) ali zato ove "minimalne konfiguracije" vrijedne nekih 2000 KM...nisam po glavi izgorio
nije bas 2000 KM da te utjesim, ali jeste oko 1200KM, jer sam uzimao u novembru novi racunar i kostao je cca. 1200 KM i spadam u ovu kategoriju preporucene spec.
ka'e to je tacno
darker10 je napisao/la:Ma uvijek se to moze igrat sa slabijom konfiguracijom.Ovo oni stave samo da prepadnu raju,a izgleda da im uspijeva
da imam jednu drugacije bi razmisljao
ma nerviraju me ove igre koje izlaze na konzole a ne i na PC, osjecam se kao pripadnik nize rase zato sto sam PC gamer
da imam jednu drugacije bi razmisljao
ma nerviraju me ove igre koje izlaze na konzole a ne i na PC, osjecam se kao pripadnik nize rase zato sto sam PC gamer
isti sam,mada sam se sada zaljubio u konzole,tacnije PS4.Odusevljava me iz dana u dan
ako je nekome dosadno moze se malo zabaviti, ne trazi puno 10-ak minuta na dan... http://esimsecura.com/lan.173186/" onclick="window.open(this.href);return false;
BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...