FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la sloboda72 » 04 avg 2018, 14:31

......................................HAJMO TUZLA CITY UZ BOŽIJU POMOĆ. ............................................... MUŠKI ,PAMETNO I TUZLANSKI.

..........................slika

......................

................................................slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 07 nov 2018, 05:18, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 04 avg 2018, 19:28

Mitrović za historiju Tuzla City u Premijer ligi

Prvijenac ovog tima
Veoma neizvjestan meč gleda publika u duelu Mladosti i Tuzle City. Uzbuđenja previše i nema, a u 35. minuti gosti su došli do vodstva.
S. Mlaćo
04.08.18. 18:23

Nukić je probio po lijevoj strani, ubacio za Mitrovića koji matira Bukvića i postiže prvi pogodak Tuzle City u Premijer ligi, te tako zauzima svoje mjesto u historiji ovog kluba.
Na odmor se i otišlo pri ovom rezultatu.
Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.

https://sportsport.ba/fudbal/mitrovic-u ... yja/285649
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 04 avg 2018, 19:51, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 04 avg 2018, 19:30

Mitrović u Doboj Kaknju ispisao historiju Tuzla Cityja!

Mladost doživjela novi poraz
Ekipa Tuzla Cityja upisala je historijsku prvu pobjedu u Premijer ligi BiH. Tuzlanski tim je u 3. kolu slavio na gostovanju u Doboj Kaknju kod Mladosti sa 0:1, a pobjednički gol postigao je Nikola Mitrović.
M. Šljivak
04.08.18. 19:19

..........................

U trećem kolu novi premijerligaš je upisao prvu pobjedu
Mladost je kontrolisala meč u prvih 15-ak minuta. Imali su domaći nekoliko opasnih napada, ali su gosti u defanzivi stajali jako dobro.

Potom je Tuzla City preuzela terensku inicijativu i oni su bili ti koji su stvorili prvu veliku šansu. U 21. minuti Nukić se našao sam pred golom domaćih, ali Bukvić odlično reaguje i brani njegov udarac.

Pet minuta kasnije dobro je za goste šutirao i Efendić sa distance, ali Bukvić ponovo lagano hvata loptu.

Ipak, u 35. minuti gosti dolaze do vodstva. Nukić sjajno prolazi po lijevoj strani, uposlio je Mitrovića koji pogađa za 0:1. Ovo je historijski, prvi gol tuzlanskog tima u Premijer ligi.

Rezultatom 0:1 se otišlo na odmor, a početni dio drugog poluvremena pripao je domaćim. Stvorili su pritisak, imali u jako dobru šansu preko Guzine koji je izašao sam na Fejzića, ali je promašio.

Nije u ostatku meča domaći tim uspio previše napraviti. Ekipa Slobodana Starčevića je stajala jako dobro u defanzivi i na kraju su uspjeli da se odbrane. Domaći su potom ostali sa igračem manje jer je zbog udaranja Šećerovića u 87. minuti isključen Anđušić.

Ostalo je 0:1 usprkos činjenici da je domaći tim imao nekoliko dobrih pokušaja i Tuzla City je ispisala historiju upisavši prvu pobjedu u Premijer ligi BiH.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Mladost - Tuzla City 0:1 (Mitrović 35')(Asistent Nukić i Stojčev).

MLADOST: Bukvić, Diallo, Guzina, Anđušić, Welbeck, Bojo, Hiroš, Asani, Mujagić, Mišić, Isaković.

TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Mitrović, Stojčev(Poturalić), Kojić, Čomor, Stjepanović, Šećerović, Vukmirović(Crnkić), Nukić(Murga).Trener:Slobodan Starčević

https://sportsport.ba/fudbal/mitrovic-u ... yja/285649

1.NK Široki........ 3... 2... 1... 0... 7
2.HŠK Zrinjski.... 3... 2... 0... 1... 6
3.FK Sarajevo..... 3... 2... 0... 1... 6
4.FK Željezničar.. 3... 2... 0... 1... 6
5.FK Krupa........ 3... 1... 2... 0... 5
6.FK Radnik....... 3... 1... 2... 0... 5
7.FK Tuzla City... 3... 1... 1... 1... 4
8.NK Čelik......... 3... 1... 0... 2... 3
9.FK Zvijezda 09. 3... 0... 3... 0... 3
10.FK Sloboda.... 3... 0... 1... 2... 1
11.NK GOŠK....... 3... 0... 1... 2... 1
12.FK Mladost.... 3... 0... 1... 2... 1

PREMIJER LIGA BIH - 4. KOLO

FK Zvijezda - 09 - FK Željezničar
FK Sarajevo - NK GOŠK
NK Široki B. - FK Radnik B.
FK Tuzla C. - FK Sloboda
NK Čelik - HŠK Zrinjski
FK Krupa - FK Mladost DK
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 07 nov 2018, 05:28, ukupno mijenjano 13 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 04 avg 2018, 19:57

........................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 07 nov 2018, 05:28, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 04 avg 2018, 20:02

Bravo City..... cestitke na istorijskoj pobjedi
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 04 avg 2018, 21:02

staragarda je napisao/la:Bravo City..... cestitke na istorijskoj pobjedi
Pridružujem se i zaista sam danas radostan čovjek .Desilo mi se nešto lijepo da ne može biti ljepše.
Bože,Stvoritelju Uzvišeni ,hvala ti od zemlje do neba.Za ovo vrijedi živjeti.MOLIM TE BOŽE ČUVAJ FK Tuzla City,
NAŠEGA AZMIRA HUSIĆA I NJEGOVE ODANE I VRIJEDNE SARADNIKE.VELIKA ČESTITKA SVIMA ,DA IH SAD NE NABRAJAM.
STRUČNOM ŠTABU I IGRAČIMA MAHSUZ ČESTITKA.VOLIM FK TUZLA CITY
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 04 avg 2018, 21:24, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

vedex
Kontakt:

Post Postao/la vedex » 04 avg 2018, 21:10

sloboda72 je napisao/la:
staragarda je napisao/la:Bravo City..... cestitke na istorijskoj pobjedi
Pridružujem se i zaista sam danas radostan čovjek .Desilo mi se nešto lijepo da ne može biti ljepše.
Bože,Stvoritelju Uzvišeni ,hvala ti od zemlje do neba.Za ovo vrijedi živjeti.MOLIM TE BOŽE ČUVAJ FK Tuzla City,
NAŠEGA AZMIRA HUSIĆA I NJEGOVE ODANE I VRIJEDNE SARADNIKE.VELIKA ČESTITKA SVIMA ,DA IH SAD NE NABRAJAM.
STRUČNOM ŠTABU I IGRAČIMA SMAHSUZ ČESTITKA.VOLIM FK TUZLA CITY
Kad ste prestali volit FK Slobodu?

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 04 avg 2018, 21:25

Starčević: Velika pobjeda za mali klub, ovo je početak lijepe priče za fudbal u BiH

Trener Tuzla Cityja nakon pobjede u Doboj Kaknju
Tuzla City je stigla do prve pobjede u Premijer ligi BiH.
M. Šljivak
04.08.18. 19:28

slika

Golom Nikole Mitrovića savladali su kao gosti Mladost Doboj Kakanj sa 1:0, a trener Slobodan Starčević je zadovoljan onim što je njegov tim pokazao.

"Bila je ovo teška utakmica za obje ekipe jer smo tražili prve pobjede. Bili smo bolja ekipa u drugom dijelu prvog poluvremena, postigli smo gol i u nastavku smo čuvali gol. Međutim, moramo bolje to raditi i na vrijeme završavati utakmice. Velika pobjeda za mali klub i ovo je početak lijepe priče za fudbal u Bosni i Hercegovini", rekao je Starčević.

Tuzla City ima četiri boda nakon tri odigrana kola.

https://sportsport.ba/fudbal/starcevic- ... bih/285651
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 04 avg 2018, 21:39

Neviđena glupost Anđušića: Brutalno udario Šećerovića i dobio direktan crveni karton!

....................................................Opravdano isključenje
Veliku glupost napravio je fudbaler Mladosti Nemanja Anđušić u duelu protiv Tuzla Cityja.
M. Šljivak
04.08.18. 19:35

Neviđena glupost Anđušića: Brutalno udario Šećerovića i dobio direktan crveni karton!
U 87. minuti meča brutalno je udario veznjaka gostiju Adnana Šećerovića. Sudija je to vidio i pokazao je napadaču Mladosti direktan crveni karton.

Sudija je u ovom slučaju sasvim opravdano pokazao put u svlačionicu fudbaleru ekipe iz Doboj Kaknja, a ovako je sve izgledalo.

...................

https://sportsport.ba/fudbal/nevidena-g ... ton/285653
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 07 nov 2018, 05:29, ukupno mijenjano 6 puta.
Ja volim FK Tuzla City

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Opste diskusije

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 avg 2018, 21:53

sloboda72 je napisao/la: Pridružujem se i zaista sam danas radostan čovjek .Desilo mi se nešto lijepo da ne može biti ljepše.
STRUČNOM ŠTABU I IGRAČIMA MAHSUZ ČESTITKA.VOLIM FK TUZLA CITY
:rol:

Znaci nema dalje.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 04 avg 2018, 21:54

Šećerović: Anđušića treba da je stid, čitav meč je bio nervozan

Oglasio se i prvotimac Tuzle City
Ne stišavaju se tenzije nakon današnjeg meča Mladosti i Tuzle City. Gosti su slavili sa minimalnih 1:0, a pred sami kraj meč desio se veoma ružan incident.
S. Mlaćo
04.08.18. 21:33

Šećerović: Anđušića treba da je stid, čitav meč je bio nervozan
Član domaće ekipe Nemanja Anđušić tokom jednog prekida udario je Adnana Šećerovića, te zaradio direktan crveni karton. Anđušić je za SportSport.ba iznio svoju stranu priče, a Šećerović je kazao da je razočaran nakon što je pročitao istu izjavu.

"Pročitao sam šta je Nemanja izjavio i ne mogu da vjerujem u to. On treba da se stidi svog poteza. Ja sam njega čuvao kod prekida, njemu je očigledno bilo to krivo, a i čitavu utakmice je bio nervozan. Ne znam iz kojih razloga. Na kraju je odlučio da uradi šta je uradio i zaista je bilo ružno. Ima snimak, pa nek se sve vidi. Ako bude ovako reagovao svaki put kada ga neko uvrijedi onda će dobiti svaku drugu utakmicu crveni karton. Na terenu se dese psovke, ali ih danas sigurno nije bilo. I ja sam agresivan igrač, ali ovakve stvari ne trebaju da se dešavaju", kazao je Šećerović za SportSport.ba.

Šećerović je nakon udarca Anđušića ostao ležati, a glavni sudija Admir Musić prvotimcu Mladosti pokazao je direktan crveni karton.

https://sportsport.ba/fudbal/secerovic- ... zan/285670
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 04 avg 2018, 21:56, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

TzCity
Kontakt:

Post Postao/la TzCity » 04 avg 2018, 21:55

Cestitke momcima na pobjedi, prvo poluvrijeme nije lose a drugo slabo .. misljenja sam da moramo igrati sa cistom devetkom a ne da stojev zauzima tu poziciju.. nadam se nastavku aBd niza !! :clap:

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 04 avg 2018, 21:59

Bravo momci.Odlican rezultat prije svega.
Kao sto Starcevic rece proslo kolo,iz utakmice u utakmicu skupljati bodove i bio bi prezadovoljan sa izborenim opstankom na kraju sezone.Liga je jako ujednacena i osim vodece cetvorke svako moze da dobije svakoga u dvomecu.To je pokazao proslo kolo Radnik kad nismo propisno sutnuli loptu ali i oni danas kiksase protiv Krupe.

Ovih dana nisam previse aktivan na forumu,imam poslovnih obaveza al gledam da ispratim desavanja onoliko koliko vrijeme dopusta.Raduje ova pobjeda pred derbi koji slijedi,i siguran sam da ce biti dodatni motiv za nas tim,kao i samopouzdanje istog.U derbiju bi bio zadovoljan i sa x,a pobjeda bi bila vjetar u ledja do kraja polusezone.

Ovaj malac Nukic me pravo iznenadio,momak je u ovih par tekmi pokazao da je strasno brz,danas je proletio po krilo ko raketa :mrgreen:

Vidim da u posljednje vrijeme ima i nekih novih nikova na temi,ima standardnih momcina poput garde i slobode72 ali ne vidim da su aktivni slogash,volimtz i tak ti momci,potreban nam je jak tim i na forumu.. :thumbup:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 04 avg 2018, 22:02

tuzlak1987 je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:
Znaci nema dalje.
Ovo ti je primjer navijaca koji navija srcem i dusom a ne ko vi Fukare za dnevnicu :kafa:
Koje emocije,strast,ljubav,..Fukare je nebi mogle ni odglumit da im Senad i udvostruci dnevnicu :shh:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 avg 2018, 22:04

BosanacGorstak je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:
Znaci nema dalje.
Ovo ti je primjer navijaca koji navija srcem i dusom a ne ko vi Fukare za dnevnicu :kafa:
Koje emocije,strast,ljubav,..Fukare je nebi mogle ni odglumit da im Senad i udvostruci dnevnicu :shh:
Jeste jeste kako da ne :rol:

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 04 avg 2018, 22:06

Jeste jeste kako da ne :rol:
:mrgreen:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 04 avg 2018, 22:09

BosanacGorstak je napisao/la:Vidim da u posljednje vrijeme ima i nekih novih nikova na temi,ima standardnih momcina poput garde i slobode72 ali ne vidim da su aktivni slogash,volimtz i tak ti momci,potreban nam je jak tim i na forumu.. :thumbup:
Ja sam redovan, u citanju :mrgreen:, samo pisite :bih:
Mia San Mia

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 04 avg 2018, 22:13

TzCity je napisao/la:Cestitke momcima na pobjedi, prvo poluvrijeme nije lose a drugo slabo .. misljenja sam da moramo igrati sa cistom devetkom a ne da stojev zauzima tu poziciju.. nadam se nastavku aBd niza !! :clap:
- Velika je omora i ogroman procenat vlage.Gotovo na granici podnošljivog.Svim igračima odajem priznanje.
Utakmica u smislu igre je bila dobra uzevši u obzir i pritisak na igrače i jedne i druge ekipe zbog bodovno tankog starta.
Tuzla kao ekipa raste to je vidljivo, naročito ako igra sa ekipama koje su iste ili približne kvalitete.Nadam se da će sutra Sloboda "dokrajčiti" Sarajevo.Biće sedmica u znaku prvog prvenstvenog gradskog derbija ove dvije ekipe.JA SAM PREDLAGAO DA SE U SRIJEDU SASTANU JUNIORI FK SLOBODA I FK TUZLA CITY-a U ZNAK ODAVANJA POČASTI RAHMETLI MUSTAFI HUKIĆU. HUKIĆ JE POGINUO 7. AVGUSTA 1999; PRIJE 19 GODINA.
Ja volim FK Tuzla City

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 04 avg 2018, 22:16

R32 je napisao/la:
BosanacGorstak je napisao/la:Vidim da u posljednje vrijeme ima i nekih novih nikova na temi,ima standardnih momcina poput garde i slobode72 ali ne vidim da su aktivni slogash,volimtz i tak ti momci,potreban nam je jak tim i na forumu.. :thumbup:
Blizi se okrsaj s komunjarama(ucjenjivacima,prodanim navijacima,i da ne nabrajam dalje.. :mrgreen: ) naredne sedmice,znaci nema citanja u narednih sedam dana nego na prvu liniju :mrgreen:
Cijela grupa Fukara sa sjevera je odlucila da se registruje,svih deset je sad na forumu pa posto sam tanak s vremenom da im ima ko oponirati i tak :kafa: Senad je udvostrucio dnevnice,neki koji su clanovi grupe a istovremeno rade i u Tom Cat su poceli umjesto dvije dobijati po 3 marke za hranu nakon transfera Todorovica..znaci opsti delerijum :think:
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

75000
Kontakt:

Post Postao/la 75000 » 04 avg 2018, 22:22

BosanacGorstak je napisao/la:
R32 je napisao/la:
Blizi se okrsaj s komunjarama(ucjenjivacima,prodanim navijacima,i da ne nabrajam dalje.. :mrgreen: ) naredne sedmice,znaci nema citanja u narednih sedam dana nego na prvu liniju :mrgreen:
Cijela grupa Fukara sa sjevera je odlucila da se registruje,svih deset je sad na forumu pa posto sam tanak s vremenom da im ima ko oponirati i tak :kafa: Senad je udvostrucio dnevnice,neki koji su clanovi grupe a istovremeno rade i u Tom Cat su poceli umjesto dvije dobijati po 3 marke za hranu nakon transfera Todorovica..znaci opsti delerijum :think:
Debilu jedan ne kuhaj i ne dizi tenzije gdje ih nema, dizes tenzije a uopste i nisi iz Tuzle.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Malilav i 2 gosta.