Safet Sušić - Pape

velez_mostar
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la velez_mostar » 31 jul 2010, 12:37

Ja sam nekako uvijek bio protiv Cirine taktike, zastarjela formacija koja se tesko moze oduprijeti jakim reprezentacijama koje igraju preko krila, ali kad malo bolje skontam to i nije toliko lose bilo.
Ciro je stavljao u liniju 3 centralna stopera, i oni nisu imali ofanzivnih zadataka, a bilo ih je relativno dovoljno da zaustave protivnika kroz sredinu, dok je visoko postavio bekove (u ovom slucaju Salihovica, i recimo Ibricica), tako da su njih dvojica mogli djelovati ofanzivno, i pomagati u veznoj liniji...

Danas sa formacijom 4-4-2, gdje nemamo pravih bekova, osim Mujdze, odbrana ce nam se svoditi na 2 igraca, i to ce biti propuh do bola, jos kad tome pridodamo Muratovica, i Rahimica koji su vise nego staticni, ima da nas brze repke, pogotovo Francuzi, kar.aju kvalitetno.

Nadam se da ce Medjunanin nauciti igrati odbranu uskoro! :D

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 31 jul 2010, 16:14

bgm evo i Susic poceo pricati o tri igraca u zadnjoj liniji. Nije to valjda i njemu pocelo dolazit iz guzice u glavu :D ..

sto se tice cirine taktike, naravno da je zastarila ali je i bila prilagodjena nasoj reprezentaciji i igracima koje smo mi imali.
Dzeko ,Misimovic i Ibisevic ne rade nista u odbrani i samo setaju po terenu kad mi nismo u posjedu lopte ,a Salihovic i Ibricic nisu bas nesto posebno dobri u defanzivi ,ali pomazu. Zato je Ciro morao postaviti 5 igraca kojima je odbrana prioritet ,da nas ljudi ne bi busili ko svicarski sir, posto nam je odbrana i onako porozna.
Kod Cire je 5 + salihovic i Ibricic ,dakle 7 igraca igralo odbranu i opet je bilo puno problema,a kod Safeta maksimalno 3 igraca plus Salihovic igraju odbranu pa nije ni cudo sto nam se ljudi setaju do sesnaesterca u dva poteza.

nadam se da ce protiv katara postaviti nesto ovako:
--------------------------------Hasagic
------------------Mravac(Jahic)------Nadarevic-----Spahic
Mujdza--------------Jahic(Muratovic)--Rahimic-------Medunjanin(Ibricic)
-------------------------------Misimovic(Pjanic)
----------------------Dzeko--------------Muslimovic(Ibisevic)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

zare
Kontakt:

Post Postao/la zare » 31 jul 2010, 23:24

da li je kriterij za dobijanje statusa moderatora nepoznavanje fudbalske taktike, i opće neznanje što se fudbala tiče?

jer ne vidim po kom drugom kriteriju si ti dobio taj status.

unaprijed zahvalan na odgovoru.

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 02 avg 2010, 21:59

evo malo za pljuvace...da vidimo sta cete reci na ovo ?

"Za 8. avgusta planirano je okupljanje reprezentacije u Sarajevu za prijateljsku utakmicu sa Katarom. Vidjeću kada dođu svi pozvani igrači da eventualno zajedno sa njima pokušam nešto učiniti. Razmišljam da napišemo pismo FIFA i UEFA, odnosno Seppu Blatteru i Michelu Platiniju u kojem ćemo se ograditi od politike. Još nemam tačnu zamisao kako bi to pismo izgledalo. Moraću se posavjetovati sa ljudima koji su upućeniji, ali znam da ne treba u kvalifikacije da uđemo sa problemima. Reprezentacija treba da bude svetinja, a neko je spreman da je žrtvuje".

jel de bas je konj pravi ...gdje su sad te nese PATRIOTE igraci bivsi NA LJTOVANJEMA JEL DE'???? ja nisam cuo ni jednog da ovako DIREKTNO poroziva a pazite OVAJ COVJEK JE SELEKTOR,a ovi sto sute su NIKO I NISTA TRENUTNO

pape svaka ti cast (OSTATAK NA 24SATA)
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

SemPer_fi
Kontakt:

Post Postao/la SemPer_fi » 02 avg 2010, 22:16

johnnyHZ je napisao/la:evo malo za pljuvace...da vidimo sta cete reci na ovo ?

"Za 8. avgusta planirano je okupljanje reprezentacije u Sarajevu za prijateljsku utakmicu sa Katarom. Vidjeću kada dođu svi pozvani igrači da eventualno zajedno sa njima pokušam nešto učiniti. Razmišljam da napišemo pismo FIFA i UEFA, odnosno Seppu Blatteru i Michelu Platiniju u kojem ćemo se ograditi od politike. Još nemam tačnu zamisao kako bi to pismo izgledalo. Moraću se posavjetovati sa ljudima koji su upućeniji, ali znam da ne treba u kvalifikacije da uđemo sa problemima. Reprezentacija treba da bude svetinja, a neko je spreman da je žrtvuje".

jel de bas je konj pravi ...gdje su sad te nese PATRIOTE igraci bivsi NA LJTOVANJEMA JEL DE'???? ja nisam cuo ni jednog da ovako DIREKTNO poroziva a pazite OVAJ COVJEK JE SELEKTOR,a ovi sto sute su NIKO I NISTA TRENUTNO

pape svaka ti cast (OSTATAK NA 24SATA)
NI jedan selektor nije isao ovako i direktno prozivao savez,malo je ljudi kao sto je Pape ;) gdje su vam sad Osimi ni jedan nije nista rekao protiv saveza ??!! Gdje je Vahid , ee ljudi moji neznate cjenit ono sto imate !
"Jedna si jedina;
Moja domovina ;
Jedna si jedina ;
Bosna i Hercegovina!!!"

_karabaja_
Kontakt:

Post Postao/la _karabaja_ » 04 avg 2010, 12:11

Sušić: Zaprepašten sam što neki žele Džeki, Misimoviću, Spahiću i drugima osporiti pravo igranja za repku

Safet Sušić, selektor fudbalske A reprezentacije BiH, razmišlja da zajedno sa reprezentativcima uputi pismo predsjednicima FIFA i UEFA Seppu Blatteru i Michelu Platiniju, u kojem bi se na svojevrstan način mogao ograditi od Fudbalskog saveza BiH.

Iako nije mogao precizirati šta će tačno pisati u dopisu svjetskoj i evropskoj kući fudbala, prvi strateg bh. tima istakao je da je to jedini način da se pokuša spasiti državni tim od onih koji su ga spremni žrtvovati zbog ličnih, kolektivnih i političkih interesa. FIFA i UEFA u petak su čelnicima N/FS BiH dali posljednji rok da do 2. oktobra moraju usvojiti novi statut, koji podrazumijeva uvođenje jednog predsjednika ili će u protivnom biti izrečene sankcije.

“Meni zaista nije jasno da neki ljudi mogu da idu do te mjere da žrtvuju reprezentaciju zbog nekih ličnih, kolektivnih i političkih interesa. Zaprepašten sam i ne znam šta da kažem nakon svega. Niko nema pravo da zbog nekih sitnih interesa Edinu Džeki, Zvjezdanu Misimoviću, Miralemu Pjaniću, Emiru Spahiću i drugima uskrati pravo nastupa u kvalifikacijama”, kazao je Sušić, koji je još ranije najavio da će odstupiti sa funkcije ukoliko N/FS BiH bude suspendovan.

Međutim, prvi strateg smatra da njegova upozorenje čelnicima N/FS BiH ne znače ništa.

“Ne znam da li to njih uopšte interesuje. Nemoćan sam da bilo šta promijenim. Više puta do sada sam apelovao da se pokuša popraviti situacija i umjesto boljitka, čini mi se da je sve gora i gora. Ja samo tražim da se reprezentativcima i meni obezbijede minimalni uslovi za nesmetan rad. Nedopustivo je da u kvalifikacije uđemo sa strepnjom hoćemo li biti suspendovani ili ne. U takvom ambijentu vrlo je teško napraviti dobar rezultat. Ne želim, a i zašto bih strahovao”, rekao je Sušić i dodao:

“Za 8. avgusta planirano je okupljanje reprezentacije u Sarajevu za prijateljsku utakmicu sa Katarom. Vidjeću kada dođu svi pozvani igrači da eventualno zajedno sa njima pokušam nešto učiniti. Razmišljam da napišemo pismo FIFA i UEFA, odnosno Seppu Blatteru i Michelu Platiniju u kojem ćemo se ograditi od politike. Još nemam tačnu zamisao kako bi to pismo izgledalo. Moraću se posavjetovati sa ljudima koji su upućeniji, ali znam da ne treba u kvalifikacije da uđemo sa problemima. Reprezentacija treba da bude svetinja, a neko je spreman da je žrtvuje”.

Fudbalska A reprezentacija BiH kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini počinje 3. septembra utakmicom u gostima protiv Luksemburga. Četiri dana kasnije na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase Koševo” ugostiće Francusku. BiH bi potom 8. oktobra trebalo da gostuje u Tirani kod selekcije Albanije. Međutim, ukoliko do 2. oktobra ne bude usvojen novi statut N/FS BiH, reprezentativci će čekati vijesti o eventualnim sankcijama koje će izreći Izvršni komitet UEFA 4. oktobra i FIFA 25. oktobra.
'66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL. ERIC WAS BORN.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 05 avg 2010, 13:08

Sta na to reci nego: Svaka cast Safete.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 05 avg 2010, 14:06

Sta je ovo??? niko vise ne pljuje po safetu. haman nestalo pljuvacke....

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 05 avg 2010, 14:12

amho je napisao/la:Sta je ovo??? niko vise ne pljuje po safetu. haman nestalo pljuvacke....
suha mi usta :D salim se, svaka cast za ovo, nadam se zaista da ce poslati to pismo fifi i uefi pa da ako je ikako moguce, smjene ljude iz saveza, a ne suspenduju reprezentaciju, jer su igraci i selektor najmanje krivi, a oni bi najvise ispastali, a ovi rahiticari iz saveza, koji su za sve krivi, bi najmanje ispastali. nepravda :D
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

pokusni_kunic
Kontakt:

Post Postao/la pokusni_kunic » 05 avg 2010, 14:13

To je iluzija. Kako mislite da reprezentacija funkcionise bez saveza?

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 05 avg 2010, 14:34

pokusni_kunic je napisao/la:To je iluzija. Kako mislite da reprezentacija funkcionise bez saveza?
bolje ce funkcionisati nego sto sada funkcionise sa onim debilima u savezu :roll: uostalom, ja sam samo reko da ne trebaju igraci i selektor ispastati jer oni nisu nimalo krivi
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 avg 2010, 16:45

pokusni_kunic je napisao/la:To je iluzija. Kako mislite da reprezentacija funkcionise bez saveza?
Pa veca je iluzija da nam repka uopste ikako funkcionira,opstaje vec godinama SA ovakvim savezom nego BEZ. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 05 avg 2010, 18:36

veliki Bunoza , nije ni na klupi jadne wisle :!: :!: :!: :!: treba ga pozvati u reprezentaciju neka barem negdje igra :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 05 avg 2010, 19:40

neznalica je napisao/la:veliki Bunoza , nije ni na klupi jadne wisle :!: :!: :!: :!: treba ga pozvati u reprezentaciju neka barem negdje igra :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Suspenzija, proslu utakmicu dobio crveni karton.
Zato se prvo informisi pa onda lupaj. ;)
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 05 avg 2010, 19:49

BIHfan je napisao/la:
neznalica je napisao/la:veliki Bunoza , nije ni na klupi jadne wisle :!: :!: :!: :!: treba ga pozvati u reprezentaciju neka barem negdje igra :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kako god,JAKI QARABAG ih nakanta,a Murat stari izvede penal i dade gol...neko dobija crvene a neko postize golove....

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 05 avg 2010, 19:53

BIHfan je napisao/la:

pa vidis mu nicka, eboga ti :D :mrgreen: sve govori :D

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 09 avg 2010, 21:41

slika

Majstor,legenda 8-)
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

analiticar_
Kontakt:

Post Postao/la analiticar_ » 09 avg 2010, 22:43

Ja i Pape imamo iste kopacke, adidas Copa Mundial a kod Pjanica one crvene su pijacne, kupio ih juce kad je sletio na pijaci na Otoci... :D
NS BIH + Reprezentacija BIH = Mafija, prodaju i stimaju utakmice i rade za kladionicarsku mafiju

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 09 avg 2010, 23:57

BIHfan je napisao/la:

CeMa je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:

pa vidis mu nicka, eboga ti :D :mrgreen: sve govori :D
Sta ti znas,covjek je za tebe doktor...
Rotor Volgograd...

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 10 avg 2010, 14:33

@demir44 je li se ovo mozda na mene odnosilo :?:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.