Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Momciluk
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la Momciluk » 02 sep 2015, 20:31

Tribalian je napisao/la:
Momciluk je napisao/la: Mozete li nam malo blize objasnit taj proces :D
Nema sta da se objasnjava, sve sto se desilo, sto ce se desiti i sto se upravo desava, sve je u ovom trenutku. :)
A to onda sve zajedno je samo meni u glavi jel tako? dzaba meni o tome svemu razmisljat kad mi valja se patit po ovim trenutin zakonima :lol: ..kad umrem to cu sve shvatit bez nekog truda :D
This time next year we'll be millionaires.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 sep 2015, 20:35

Tribalian je napisao/la:
Nema sta da se objasnjava, sve sto se desilo, sto ce se desiti i sto se upravo desava, sve je u ovom trenutku. :)
Sad ga precera... [nemam nikakav smajli za ovo] :-)

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 02 sep 2015, 20:39

muamerc je napisao/la:
Sad ga precera... [nemam nikakav smajli za ovo] :-)
Yebi ga, opustio sam se malo. :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 02 sep 2015, 20:41

Tribalian je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Samo što nije, a vi i dalje mislite tako :tralala:
Otkud znas? :mrgreen:
Hoćeš da me navučeš na tanak led, pa da kažem da sam jedan od 100 preživjelih ljudi iz Atlantide koji su se uspješno teleportovali kroz vrijeme kako bi izbjegli sigurnu smrt. E neće moći!
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 02 sep 2015, 21:35

momčiluci se opustili pravo :mrgreen:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

hoshafka
Kontakt:

Post Postao/la hoshafka » 02 sep 2015, 21:49

topnik1 je napisao/la:momčiluci se opustili pravo :mrgreen:
lete po drugim dimenzijama :D :D
hajd malo se vratite na temu i poduprite svoje razmišljanje argumentima.
Što se tiče mog mišljenja o tome jesu li ljudi bili pametniji prije ili sad, mislim da nam se čini da su bili prije pametniji jer je svako otkriće bilo revolucionarno, hoću reć da ne možeš danas izmislit struju jer već postoji.
Postoje i neke toliko proste stvari koje iz prošlosti koje se kuju u zvijezde. Npr. Arhimedov zakon ili Njutnovi zakoni, pa šta tu ima toliko posebno, nije to nikakav izum nego samo opisivanje procesa u prirodi. Arhimedov zakon je bezveze skroz, svi znaju za to samo što ga je on definisao i pravi se važan :D .
Imam još dosta reći na ovu temu, ovo je bilo brzinski i nabacano bez ikakvog redoslijeda.
Pratim temu.
Pustiću sunce da topi ljubav!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 02 sep 2015, 21:57

hoshafka je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:momčiluci se opustili pravo :mrgreen:
lete po drugim dimenzijama :D :D
hajd malo se vratite na temu i poduprite svoje razmišljanje argumentima.
Što se tiče mog mišljenja o tome jesu li ljudi bili pametniji prije ili sad, mislim da nam se čini da su bili prije pametniji jer je svako otkriće bilo revolucionarno, hoću reć da ne možeš danas izmislit struju jer već postoji.
Postoje i neke toliko proste stvari koje iz prošlosti koje se kuju u zvijezde. Npr. Arhimedov zakon ili Njutnovi zakoni, pa šta tu ima toliko posebno, nije to nikakav izum nego samo opisivanje procesa u prirodi. Arhimedov zakon je bezveze skroz, svi znaju za to samo što ga je on definisao i pravi se važan :D .
Imam još dosta reći na ovu temu, ovo je bilo brzinski i nabacano bez ikakvog redoslijeda.
Pratim temu.
Mislim da nam se ne čini ipak. Bitna je ideja, do ideje je najteže doći. Zato su ti ljudi toliko poznati i cijenjeni. Razmišljali su van svog vremena, razmišljali su o stvarima koja ne postoje ni u mašti.

Evo banalan primjer računara, sad imamo i super kompjutere koji mogu u sekundama odraditi toliko procesa za koje bi trebale godine i godine najboljim personalnim računarima. Ali sve je poteklo od tog momčiluka koji je htio da razbije Enigmu pa je napravio prvi "računar" koji naravno nije ni blizu današnjim računarima koji su prije svega digitalni.
U biti bitna je ideja, i na kraju idejni kreator kupi svu slavu.

Naravno, naš milenijum je ovakav kakav je zahvaljujući nevjerovatnoom napretku na polju tehnologije, ali da ima breaktrough otkrića i nema baš. Koristimo limite naše tehnologije maksimalno, to je sve.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 sep 2015, 22:31

topnik1 je napisao/la: Mislim da nam se ne čini ipak. Bitna je ideja, do ideje je najteže doći. Zato su ti ljudi toliko poznati i cijenjeni. Razmišljali su van svog vremena, razmišljali su o stvarima koja ne postoje ni u mašti.

Evo banalan primjer računara, sad imamo i super kompjutere koji mogu u sekundama odraditi toliko procesa za koje bi trebale godine i godine najboljim personalnim računarima. Ali sve je poteklo od tog momčiluka koji je htio da razbije Enigmu pa je napravio prvi "računar" koji naravno nije ni blizu današnjim računarima koji su prije svega digitalni.
U biti bitna je ideja, i na kraju idejni kreator kupi svu slavu.

Naravno, naš milenijum je ovakav kakav je zahvaljujući nevjerovatnoom napretku na polju tehnologije, ali da ima breaktrough otkrića i nema baš. Koristimo limite naše tehnologije maksimalno, to je sve.
Slažem se. Danas je teško da može doći do nekog proboja u shvatanju ili do neke radikalne ideje ili koncepta upravo zbog tehnologije koju smo razvili i koja je pomjerila granice u analizi i promišljanju bar što se tiče egzaktnih nauka. Danas jedan super-računar analizira podataka i donese rezultate, koje mi samo protumačimo, za koje bi prije trebalo milion ljudi. Još tome možemo dodati da je i naučna zajednica sve ujedinjenija i sve veća i tako jedan problem rješavaju hiljade naučnika. Toliko smo otišli daleko u istraživanju da ostaje samo da sređujemo finese i uljepšavamo teorije.

Prijašnji ljudi od nauke (prije petsto, hiljadu godina) su se koprcali u mraku pa o čemu god da su promišljali uhvatili ili su se mogli uhvatiti za nešto konretno. Iz razloga što čitav naučni sistem nije bio razrađen u svojim teorijama su imali propusta i grešaka. Čitao sam da je čak jedan Njutn, ne shvaćajući neku od posljedica svoje teorije, govorio čitateljima da samo sebi daju odgovore po vlastitom tumačenju. Ovo bi danas bilo naučno samoubistvo, a znamo ko je i šta Njutn u naučnoj zajednici. Ne samo on, mnogi drugi.

Mišljenja sam da su ljudi modernog doba, makar za nijansu, sposobniji i bolji i da posjeduju veći kapacitet od onih prijašnjih. Zašto ili zbog? Zbog toga što je historija nauke, historija, nauka kao sistem osnovni učitelj pa tim onaj "bliži" nama gledajući hronološki ima razrađeniju nauku, sistem, sisteme mišljenja i prema njima može graditi sebe, svoje mišljenje, rezon i razvijati svoje teorije. Takvo mišljenje je sve preciznije, bolje i efikasnije pa time podiže kvalitet samog domaćina tog mišljenja. Današnji problemi su puno apstraktniji i zahtijevaju napor da se prevaziđu i riješe i ako neki naučnik u tome uspije možemo mu samo čestitati. Sjetimo se kvantne fizike kao primjera jednog takvog problema. Zamisli da Arhimed primjeti da se elektron ponaša kad ga niko ne gleda (opaža, mjeri) drugačije nego kad je posmatran. Jedinu ideju i proboj koji bi donio je taj da na tu pojavu mora da utiču duhovi, Zeus, Sunce, Mjesec ili šta ja znam.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 02 sep 2015, 23:12

Tribalian je napisao/la:
Što znači da bi recimo snagom uma mogli da proniknemo u sve tokove i gledamo u prošlost. spostvenu naravno..
sviđa mi se teorija da je putovanje kroz vrijeme moguće samo mentalno ne i fizički i imaš ograničenja. npr možeš se vratiti samo mentalno i psihički tipa misli sjećanja i slično. tebe neko vrati u prošlost. i ti si ti nema vas dva nego jedan. um tebe od 26 godina u tijelu dječaka od 10, 5, 13, 2 godine. putovanje u budućnost nije moguće jer budućnost zaista nije određena
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 02 sep 2015, 23:16

DANTES je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:
Što znači da bi recimo snagom uma mogli da proniknemo u sve tokove i gledamo u prošlost. spostvenu naravno..
sviđa mi se teorija da je putovanje kroz vrijeme moguće samo mentalno ne i fizički i imaš ograničenja. npr možeš se vratiti samo mentalno i psihički tipa misli sjećanja i slično. tebe neko vrati u prošlost. i ti si ti nema vas dva nego jedan. um tebe od 26 godina u tijelu dječaka od 10, 5, 13, 2 godine. putovanje u budućnost nije moguće jer budućnost zaista nije određena
Sto se tice tog vracanja u proslost znam da je moguce sjecanja vratit iz proslih zivota, hipnozom, tacnije hipnoticka regresija.. ima i knjiga od dr. Michaela Newtona gdje opisuje svoj rad sa stotinama pacijenata i njihova sjecanja proslih zivota.. I to bi mogla biti jedna svjetska misterija, sta mislite vi o tome?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 03 sep 2015, 00:09

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 03 sep 2015, 01:30

DANTES je napisao/la:

Da.
Momciluk je napisao/la: Sto se tice tog vracanja u proslost znam da je moguce sjecanja vratit iz proslih zivota, hipnozom, tacnije hipnoticka regresija.. ima i knjiga od dr. Michaela Newtona gdje opisuje svoj rad sa stotinama pacijenata i njihova sjecanja proslih zivota.. I to bi mogla biti jedna svjetska misterija, sta mislite vi o tome?
Hipnoticka regresija se pokazala kao efikasna u nekim slucajevima . Cak su belezeni i audio zapisi .

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 03 sep 2015, 01:36

Tribalian je napisao/la:
Momciluk je napisao/la: Sto se tice tog vracanja u proslost znam da je moguce sjecanja vratit iz proslih zivota, hipnozom, tacnije hipnoticka regresija.. ima i knjiga od dr. Michaela Newtona gdje opisuje svoj rad sa stotinama pacijenata i njihova sjecanja proslih zivota.. I to bi mogla biti jedna svjetska misterija, sta mislite vi o tome?
Hipnoticka regresija se pokazala kao efikasna u nekim slucajevima . Cak su belezeni i audio zapisi .
Zasto samo u nekim slucajevima, mislim da je moguca u svakom slucaju i nadam se da cu u skoroj buducnosti imati priliku na sebi da isprobam.
Ima nekih dokumentaraca sto sam gledao i sa video zapisima, ali knjiga Michaela Newtona je mozda najveca arhiva tih hipnoza, jeste da je pisani oblik ali nema razloga da sumnjamo u autenticnost.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 03 sep 2015, 01:45

Momciluk je napisao/la:
Zasto samo u nekim slucajevima, mislim da je moguca u svakom slucaju i nadam se da cu u skoroj buducnosti imati priliku na sebi da isprobam.
Ima nekih dokumentaraca sto sam gledao i sa video zapisima, ali knjiga Michaela Newtona je mozda najveca arhiva tih hipnoza, jeste da je pisani oblik ali nema razloga da sumnjamo u autenticnost.
Neki profesor na Univerzitetu u Virdziniji ima zabelezeno preko 1300 slucajeva gde su se ljudi secali proslih zivota. Naravno, radjena je regresija.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 03 sep 2015, 01:48

Tribalian je napisao/la:
Momciluk je napisao/la:
Neki profesor na Univerzitetu u Virdziniji ima zabelezeno preko 1300 slucajeva gde su se ljudi secali proslih zivota. Naravno, radjena je regresija.
Ako znas kako se zove taj profesor? Ma sigurno da i Newon ima preko 1000, ne znam tacno koliko se u knjizi spominje.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 03 sep 2015, 01:52

Momciluk je napisao/la: Ako znas kako se zove taj profesor?
Dr. Ian Stevenson

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 03 sep 2015, 01:53

Tribalian je napisao/la:
Momciluk je napisao/la: Ako znas kako se zove taj profesor?
Dr. Ian Stevenson
Hvala, valjda ima neka knjiga u pdfu da se skine..

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 03 sep 2015, 01:56

Imal sta na belegiju momci? :think:
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 03 sep 2015, 02:01

Ma ko i kod tebe vjerovatno, i ajd zaobidji :D

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 03 sep 2015, 02:48

Čuješ ti ovo moj @trib...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.