Mirza je momacki odradio sezonu, cak sto vise bolje nego sto sam ocekivao. Najbitnije je to da je ojacao samopouzdanje, i izgradio je licno ime koliko toliko. Vjerujte na pocetku sezone malo ko je znao Mirzu, dok recimo sada kada pricam sa amerima bukvalno ga svi znaju i ujedno hvale njegove suterske sposobnosti. Mirza burazeru samo tako nastavi i ne gine ti masan contract nekih 7-10 miliona po sezoni. Najmanje je bitno to dali ce on biti prva petorka ili korisni 6-ti koji je prijeko potreban. Najbitnije je to da on nama bude konstantan, a to je onaj konstantni ucinak o kojem sam x puta govorio od nekih 12 poena, 4,5 skokova, 3,4 dodavanja, 1 blok ili ukradena, sve to u konstantnih 20-tak minuta i iz godine u godinu narednih 4,5 sezona. To se trazi, ako to ostvari on je tiito, a svi znamo da Mirza ima taj kapacitet, mora samo poraditi na pick and roll, kretanje prema reketu , ako to popravi on moze biti nocna mora za protivnicke ekipe, uz dobrog point guarda mirzina raznolikost ce davati ekipi tu sirinu o kojoj svaki trener sanja. Jos da dodam to da je steta sto Mirza nema boljeg trenera, vjerujem da bi za jedan frtalj bio bolji tj. bio bi bolje iskoristen da mu je trener Pop, Doc, Pat ili neko tog kalibra.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak