AlemC85 je napisao/la:da se i ja javim i da riješim neke dileme:
Slučaj Okić?
Rasprava koja je pokrenuta odlaskom Okića je postala degutantna. Svi mi krivimo upravu za ovo. Ok, možda su oni krivi što mu nisu ponudili ranije ugovor, ali kako Mrkva reče, prije 20 dana mu je ponuđen bolji ugovor, i on je tražio da sačeka šta će biti sa inostranstvom, pa umjesto toga, završi u Sarajevo. To je njegova stvar, otišao pa šta. Nije ni prvi, ni posljednji, bitan je Velež. Ovako se pričalo kada su Baka i Vaha otišli 1981. iz kluba, pa su dušebrižnici predviđali Veležu ispadanje, ali na njihovu žalost nije bilo kako su htjeli.
Uprava kluba
Bez obzira šta mi mislili o njima ja im u svoje ime skidam kapu

Raditi u ovakvom vaktu gdje para nema, je prosto nemoguće. Mnogi zaboravljaju da smo od 2007-2013 vratili skoro milion KM duga. To je zasluga svih, pa i Tanovića. Ljudi rade u tišini, jer bolje od nas znaju kakvi lešinari žele da skinu skalp Veležu, ali evo im rakcu. Znam neke svari ali ne želim iznositi ovdje priču.
Nikšić
Mnogi pričaju odkad je Nikšić postao premijer da je tek tada počeo da pomaže klubu, što je LAŽ. Nikšić je u Veležu od 2007. kada smo se vratili u PL, i od tada on intenzivno pomaže radu kluba, to pouzdano znam, a ovi iz Zrinjskog kao ovaj klaun @miki651 koji kaže da ćemo propasti kada on ode sa čela federacije, govori koliko lupa k'o maksim po diviziji, i veze nema o radu kluba. Pošto Zrinjevci žele propast Veleža, želim i ja njima sve najgore, od srca. S njima nema dogovora, nikada.
Stadion rođeni
Koliko pratim u narednom periodu će uslijediti ozbiljno šminkanje stadiona, i abd za godinu dana ćemo dobiti super stadion.
Bojkot
Mi smo Veležovci sebi njaveći dušmani. Umjesto da šutimo i mutimo, mi samo napadamo. Pa upravo taj bojkot nas je unazadio, i sada se pokazalo da je bio bespotreban. Mi uvijek dozvoljavamo da neko baci kost među nas, ali neće više, jok, nego fino samo gledati interese kluba, i ništa drugo.
Ostalo
Molim sve Veležovce, ne ulazite u raspravu s likovima koji žele da zatruju naš PDF pa onda naš drgar @Titova Juga fasuje ban bezveze. Suzdržite se od toga. Nas samo zanima naš starac i niko više. Mene drugi klubovi ne zanimaju, neko svako sisa svoju ranu. Sve što saznate ekskluzivno šaljite na pp, jer ne želimo da se širi po ovom forumu. Valjda će uskoro proraditi i naš rođeniforum, pa ćemo tamo na miru pričati.
Saradnja
Velež kao brend se mora početi otvarati ka istoku, jer su tu pare. Moramo početi uspostavaljti saradnju s klubovima i ljudima koji će prepoznati naš klub kao potencijal u koji vrijedi ulagati. Za to nam treba marketing. Već se radi polako na tome. Velež neće biti ostavljen na milosti i nemilosti nekim koji mu žele propast. Ja možda jesam oštra, ali me to ne zanima. Nikada više nećete nanijeti zlo Veležu kao što se pokušali 93'. Sada ćemo drugačije razgovarati.
Svi moji Veležovci, ma gdje god bili, vi ste agenti kluba, i radite za njegovu dobrobit.
ONLY VELEŽ!