FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Osttribine
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Osttribine » 12 maj 2019, 12:34

Ono sto me je najvise obradovalo juce u povratku je info da cemo titulu ipak proslaviti u subotu aBd ukoliko pobijedimo Zvijezdu, jer mi smo mislili da se mora cekati tehnicki i zadnje kolo, medjutim NSBiH je to objasnio sta se ustvari gleda u slucaju istog broja bodova izmedju nas i Zrinjskog. Tako idemo jako od prve minute u subotu protiv Zvijezde, ova sedmica bi mogla i morala biti istorijska za nas klub, ocekujem u srijedu osvajanje KUP-a. Steta juce onih belaja i nedolaska Hz, jer i ako je nas puno vise bilo ali ipak nije bilo organizovanog navijanja, par puta su nas cak i djecaci sa betonske ograde iza gola "poveli" :D

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 12 maj 2019, 12:35

Ovdje se raja vise boji Zvijezde vise nego Slobode sa nafuranim Zebom prije 4 godine. Rutinski se to biti u subotu aBd, samo da se mi malo probudimo da fino napunimo stadion i sve ce biti ok.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 12 maj 2019, 12:46

VenamaHrabrih je napisao/la:.
ne znam koliko vrijedi s tobom o ovome...
ima vas dosta što spominjete onu "bez jakog želje nema jakog Sarajeva"
greška.
treba ugasiti konkurenta a posebno rivala, pogledajte šta je sa Hajduka i Partizana?
i to se radi pomoću prijateljskih klubova, Lokomotiva, itd. gdje udomiš što ti je viška ili što treba minutažu...
i takvi klubovi(što ti kažeš 2,3,4,5...) igraju evropu...to i treba napraviti, to je dominacija, tako izgleda...
to je jeftinije nego da dovedeš 15 ludilo igrača i šupci kupe sudiju i povale te pa se blamiraš pred svima i može te to koštati puno više(navijača,sponzora,igrača,reputacije)...ovaj balkan i ove lige su još bara i dok to ne bude drugačije ne možeš ni ti u rukavicama...
moraš se zaprljat ako hoćeš uzimat garniture ovih pehara...a to je cilj i tušit ovu đecu kao šampione....
lijepo se furat na Bajern ali dok mi ne budemo njemačka to je naivno...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 12 maj 2019, 12:49

Dino plagijator :facepalm:
I ja svasta citam
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 12 maj 2019, 12:51

VenamaHrabrih je napisao/la:
ado-hz je napisao/la:Ovdje neki nikako da skontaju da he tako u cijelom svijetu gdje imas veliki klub i male.
Primjer Dinana...Zvezde..Celtic...Ajax...Juventus...itd itd...u svakoj ligi imas 1-2 velika kluba koji imaju svoje male prijateljske klubove koji im pomazu kad treba. Jel to toliko cudno. Pa pogledaj malo kad igra Zvezda...jel mislite da bas svaku mogu da pobijede...mogu al malo sutra. Pola lige su njihovi klubovi i protiv njih spuste gas
Da zapnu i idu 200% qurac bi Zvezda dobila sve..a zasto to rade...pa samo iz razloga da ne bi Partizan bio sampion i tu je sva poenta. Al jok treba sa svima zaratiti...treba svi da te docekuju na noz...treba svi da nam lome noge...i onda se zapitamo aaaa sto se ovi ovako loze protiv nas...igraju ko da im je zadnja u zivotu....sto ovako ne zapnu protiv zelje. Pa ljudi dragi hocemo li ikad biti pametni i skontati da se bahatoscu nista ne moze postici. Treba biti u fudbalu i namazan.
Namazan bas ovako kao sto ne npr Hadzija uradio sa posudjenim igracima u Celik...bas ovako kako smo vjerovatno dali bodove Tuzli...bas ovako treba raditi jer tako svi rade samo mi eto trebamo biti posteni.
Pa bokte 1985 zadnja tekma Zvezda ti se sklonila da ih uzmes da bi bio prvak. Zvezda koja je za nas svemirski brod...pa jesu li njihovi navijaci srali..naravno da nisu.
Samo kod nas se pametuje i ide se mak na konac.
Mladost...Tuzla...Velez...moraju biti nasi prijateljsi klubovi ako zelite da osvajamo titule. Da je Zvezda isla posteno prjje rara imala bi 9 titula a ne 19 koliko su ih osvojili do rata cini mi se...i koga to briga sad. Ma ne isplati sw objasnjavati ovdje nekima...trebaju mozda neki ovdje da vode klub pa nek rade sve posteno...da vidimo dokle bi dogurali i sta bi osvojili....Jedno veliko NISTA!!!
Nije ništa čudno, ali samo se na Balkanu pijačarski mentalitet naziva pomaganjem.
Dakle, po tvojoj logici, mi moramo zadužiti klubove na neki način, e da bi mogli biti prvaci? Pa šta misliš da napravimo vlastitu ligu, gdje će igrati Sarajevo 123456....?
Nije meni Zvezda mjera, meni je Bajern mjera.
Uostalom, kad budemo osvojili ono što su Dinamo i Zvezda osvojili, kad već hoćeš balkanski okvir, onda možemo razgovarati o toj 'pomoći' koju ti zagovaraš i o tome koliko čiji navijači seru. Sad smo bliži Vojvodini, Radničkom, Osijeku itd. Trenutno se samo sa njima možemo porediti.
Da bi bio Bajern prvo zemlju ovu uredi da bude kao njemacka...a posto se to nikad nece desiti vrati se u realnost i prestani da sanjas o nekom postenju.
Ovdje je u DNK kodu ljudi usadjeno da vara..laze..radi prevare...i vecinom nista nije posteno.
Ako mozes da velikoj vecini ljudi promijenis daj DNK kod onda si majstor kreni odmah sa tim.
Kolektovna katarza u BIH se nikad nece desiti i ti to dobro znas.
Evo ti si da je sve posteno...mozda sam i ja takav...al koliko je nas takvih.??
Mislis da se moze boriti protiv vjetrenjaca??

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 12 maj 2019, 12:55

ma romantik čoek, što je najgore isto to je prošla i ta bundesliga samo godinama prije ljudi jbg...evo ti belgije i skandala kod njih, holandska druga poznatija kao kladioničarska liga, Uefino štimanje parova...mislim sve je to proces čovječe samo smo mi na početku a ovi na kraju :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 maj 2019, 12:58

Znaci brat toliko smara da je nevjerovatno. :mrgreen:
Uzima u usta najvecu zvijezdu balkana nazivajuci ga plagijatorom. Kad bih ga pitao od stotine Merlinovih pjesama da mi da bar 5 koje su plagijat on bi zatrokirao. :mrgreen:
Ali on ipak zna da je on plagijator, jer tako prekodrinjska "bratija" to ponavlja, jer nemaju velicinu poput Merlina pa pokusavaju ubjediti svijet u takvo nesto, a nasi se lijepe.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 12 maj 2019, 13:05

emir79 je napisao/la:Znaci brat toliko smara da je nevjerovatno. :mrgreen:
Uzima u usta najvecu zvijezdu balkana nazivajuci ga plagijatorom. Kad bih ga pitao od stotine Merlinovih pjesama da mi da bar 5 koje su plagijat on bi zatrokirao. :mrgreen:
Ali on ipak zna da je on plagijator, jer tako prekodrinjska "bratija" to ponavlja, jer nemaju velicinu poput Merlina pa pokusavaju ubjediti svijet u takvo nesto, a nasi se lijepe.
Ma frajer debil pravi, sve sto ima veze sa Sarajevom i bordo bojom on pljuje, to samo upucuje na jedno, s one strane miljacke
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 maj 2019, 13:13

Laznjak je napisao/la:Dino plagijator :facepalm:
I ja svasta citam
To je jedino u pravu,90% pjesama (melodija) su neke pjesme strane.

Inace ovaj lik je bas teski kontras sta je ovo ovako,ovaj mrzi do podne sebe od podne sve druge.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 12 maj 2019, 13:16

Zenicani se ponose J ebenim Hakalom , visocani Enesom , Kakanjci Giletom , Denijem i Alickovecem , Vitez Davorom Badrovom , Travnicani Memicem vajtom , samo mi sve pljujemo :lol:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 12 maj 2019, 13:18

miky_hz je napisao/la:
I ja svasta citam

Inace ovaj lik je bas teski kontras sta je ovo ovako,ovaj mrzi do podne sebe od podne sve druge.
ma to je bilo đonjenje teško u 80tim, od Jacksona,bitlsa,springstina, pa sexonovog prevoda bukvalnog Johnny Cashove pjesme "Folsom prison blues" u Zenica blues...loša,jabuka,merlin, svi su plagirali tada...

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 maj 2019, 13:20

Denchi je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:
I ja svasta citam

ma to je bilo đonjenje teško u 80tim, od Jacksona,bitlsa,springstina, pa sexonovog prevoda bukvalnog Johnny Cashove pjesme "Folsom prison blues" u Zenica blues...loša,jabuka,merlin, svi su plagirali tada...
100% slazem se,nemam ja nista protiv nako kazem samo.Postujem ja Hadziju naseg
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 12 maj 2019, 13:31

Par dana o himnoj, pjesmama, Kemi, ritmu, pa onda odradimo BUBANJ, pa sad o Merlinu da je plagijator.

Et da neko dođe sa strane i počne čitat temu, reko bi ovo je neki muzički pdf. :mrgreen:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 12 maj 2019, 13:33

VenamaHrabrih je napisao/la:Ne valja ako su pustili, a ne valja i ako nisu pustili.
Klub koji volis, bavi se mutnim i necasnim radnjama i prebija nake, eventualne, dugove, odnosno štima komotniju situaciju za narednu sezonu. Klub koji se bavi takvim radnjama i svoj plasman ne zasluzi iskljucivo na zelenom terenu, ne zasluzuje biti prvak, koliko god ga ja volio. Opravdanja da se time rjesavamo dva "opasna" konkurenta, jest perfidna demagogija. Ako klub koji predentuje, u narednom periodu, osvajati ligu, onda mu naka dva seoska kluba koja đah uđu, đah ispadnu, ne mogu biti ozbiljan protivnik. Ako se pribojavamo Krupe i GOŠK-a u narednom periodu, onda, yebo ti nas i naše titule.

A ako nismo pustili, onda se fkt moramo zabrinuti kakvi to igrači igraju u FKS i ko sve prima platu u tom klubu. Zar Bekic, Dupovac, Velkoski i ini koji su juce igrali, zasluzuju dres Sarajeva? Ako je ono druga ekipa i ekipa koja ne moze iznijeti teret utakmice sa ekipom koja je među najgorim u ligi, kako ce sutra zamijeniti Stanojevica, Ahmetovica, Pidru i da ne nabrajam... Zasto su Krupa, Gosk, Tuzla problem FKS-u? Da li je Sarajevo previse medijski i navijacki "napucano", ili su Krupa i Gosk surova realnost naseg kluba, a sve ostalo se zavrsava van terena. Ja necu, ne mogu i ne zelim vjerovati u to.
Ja ne mogu vjerovati da se, eventualno, pustanje utakmice jucer, pravdalo startnim " 6 bodova" u narednoj godini. To se opravdava, iznalaze se razlozi, tolerise se... Ima li, onda, jos neko da se cudi sto nam je liga zadnja u Evropi, sto nema gledalaca, sto su stadioni oranice i pašnjaci?
Iskreno, meni se od toga povraca.
Admine evo opet da prijavimo ovog sa 300 acau ta tj tobe jarabi il kako vec posto ste tekli kad ga uocimo da ga prijavimo da nas ne truje

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 12 maj 2019, 13:36

Nije ovo Tobe,taj je malo poglup da ovoliko pise.Ovo je neki brat od onog Mancinija sto za Olimpic navija,klasicnni hejteri kako se u danasnje vrijeme zovu ti ljudi.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 12 maj 2019, 13:37

Zar se stvarno još palite na postove ovog šlagera.. Lik je onaj pacijent tobejarabi, koji ima milion accounta i to konstantno pravljenje novih profila je dokaz da je bolestan. Možda je i neki besposleni "penzioner", kako vole sebe da nazivaju, jer su gledali Haseta i bordo krv im teče venama. Ne mogu da vjerujem da vas i dalje levate trolovi kao što je on ili onaj dokoljenko. Ignorišite ebo vas, pa ćete vidjeti koliko će biti zanimljiv kad vidi da nije dobio pažnju i kad ga niko ne citira.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 maj 2019, 13:38

[quote="Denchi"]

ma to je bilo đonjenje teško u 80tim, od Jacksona,bitlsa,springstina, pa sexonovog prevoda bukvalnog Johnny Cashove pjesme "Folsom prison blues" u Zenica blues...loša,jabuka,merlin, svi su plagirali tada...[/quote]

Ma to je bilo na pocecima stvaranja grupa, pa tako i grupe Merlin. Svi su se furali na britansko-americku pop rock scenu. Danasnji solo pjevac Dino sa time nema veze. To su ubaceni neki taktovi i urađeni aranzmani da bi potsjecali na taj stil.
Mnogi ba u drzavi ni dan danas ne znaju da je Merlin bila grupa, kud ces vise. :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 12 maj 2019, 13:40

ništa od toga ne umanjuje njegove kvalitete kao umjetnika tada, a nemojte da poredimo sa regionom kakvi smo po pjevačima ili po pjesmama o gradu...ispašće seljadija oko nas....:D

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 12 maj 2019, 13:44

:think: :rol: :hmmmmm: ups
Nezapamćena situacija: Fudbaler Tuzla Cityja dobio dva žuta protiv Sarajeva i ostao u igri

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 12 maj 2019, 14:05

Denchi je napisao/la::think: :rol: :hmmmmm: ups
Nezapamćena situacija: Fudbaler Tuzla Cityja dobio dva žuta protiv Sarajeva i ostao u igri
Novinari su totalno pogrešno to shvatili. Grbić je krenuo pokazati žuti Mekiću i to je uradio, zatim je došlo do varnica na terenu i nakon što se sve smirilo on mu je ponovno pokazao 'isti' žuti. Dakle, on mu je dao jedan žuti al dva puta iako to čudno zvuči (vjerojatno zaboravio da je to učinio već jednom). :rol:
Da mu je htio dati još jedan žuti dao bi ga i Mujakiću jer su oni to zakuhali :mrgreen: :lol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []