ado-hz je napisao/la:
Svaki igrac koji je igrao kod nas, borio se i dao sve na terenu pa kasnije otisao u neki drugi klub...(osim kod komsinica) ja bih ga cak i lijepo pozdravio.
Evo nesto gledam po sebi. Volim Sarajevo vise od zivota i recimo igrao sam za Sarajevo, pa otisao evo u npr Celik. Dodjem na Kosevo i hebu mi mater eto onako reda radi..bez razloga. Ma koliko volio klub samo zbog tog psovanja dao bih 200% samo da ga zabijem i zagorcam zivot.
Isto tako neko ko je igrao za nas...ne mora da voli klub igrao je za pare, profesionalac...drugacije ce da te gleda, ima postovanje prema tebi kad si i ti fin prema njemu.
Evo primjer Stojcev ako je istina da je odbio da igra protiv nas...ma evo i da je igrao garantujem zivotom da Milos ne bi zapeo 200%.
Lijepa rijec gvozdena vrata otvara...lako je biti kabasahija.
Da mi nista ne dovacis...pa evo i da me lijepo pozdravis tu tekmu bih neofirno spustio gas i odigao kao da me nema. Al ni taj segmet ne znamo da naucimo, nego cesto psujemo tako nasim bivsim igracima pa kad se zajune protiv nas i zabiju nam ga kuku majko.
Baš tako. To na zapadu zovu
soft skills. Nema potrebe da sebi otežavamo stvarajući nepotrebne neprijetelje. Isto što neko kaže puštena utakmica jer sledeće sezone imamo 6 bodova. Ja ne vjerujem da jeste pušteno ali ako jeste onda smo nekog i zakinuli a taj neko ko god on bio bi nam mogao krvi da se napije sledećih sezona.
+ ako smo na takav način napravili savezništvo ili prijateljstvo sa Tuzla Cityem, nazovimo to kako god hoćemo, kad to jednog dana pukne biće nam zakleti neprijatelji.
+ njihovi neprijatelji će u tom slučaju postati naši neprijatelji.
+ ljudi podcjenjuju psihologiju a ona je jednako bitna za svaki napor/uspjeh ili bilo šta kao i rad, red i disciplina. Ako želimo uspjeh u kontinuitetu onda ne smijemo sebi dopustiti da imamo ono što se zove koruptivni mozak. A koruptivni mozak u prijevodu znači opravdavanje svoje pokvarenosti riječima "svi su pokvareni."
Kako se odražava koruptivni mozak na sportski uspjeh? Pa (naši) ljudi će početi u većoj ili manjoj mjeri da alternativu za maksimalno naporan rad traže u sitnim prevarama, politikanstvu i raznim taktikama. Manji napor = manji uspjeh u Europi gdje toga nema, manji napor = teže prodajemo igrače, manji napor = teže će se naši igrači nametnuti u novim sredinama. Ne smijemo to sebi dopustiti.
Ja vjerujem da toga nije bilo nego je jednostavno bila B ekipa, neuigrana i upitnog kvaliteta ali za ubuduće...