Eee drug moj to onda znaci da taj trofej jednim dijelom ide i u ruke covjeka po imenu Bekić Almir, poznatiji pod nadimkom centaršut. Do duše svojim bravurama kroz sezonu, gdje nas je silovao u mozak, vrijedi istaci da je zasluzio jedan dio tog trofeja.sjever je napisao/la:Ako bude dupla, zaista treba napraviti iznimku, jer ovo je historijski momenat i trofej dodjeliti svim igračima i proslaviti pred sjevernom tribinom, slažem se u potpunosti i podržavam prijedlogSamozdravlje je napisao/la:Bas teska odluka , slatke muke . Iskreno dobrim prijedlogom je da se da kompletnom timu . Svi pred Sjever , bas bi bilo lijepo .ajdohordas je napisao/la:Sto se tice Trofeja Ismir Pintol, ja bih ga dodijelio Ahmetoviću. Čovjek kojeg za Sarajevo prije samog dolaska apsolutno nista nije vezalo. Znaci "domaci stranac" koji je dosao onako kao solidan igrac a na kraju se ispostavilo da je zivotinja i Ibrahimovic za naše lige. Covjek koji je skroman i tih, ali se bori kao lav na terenu sa svoje 34 godine bukvalno srce ostavi svaku utakmicu. O golovima i asistencijama da i ne pricamo.
A za Nihada sa druge strane je i logicno da se bori jer je nas akademac a i on sam gleda da napravi iskorak u svojoj karijeri jer je relativno mlad. Sarajevo ga je i napravilo igracem i u neku ruku i duzan je da se bori i da se na neki nacin oduzi klubu.
Ne znam eto sve je stvar svacijeg ukusa, ima tu i Stanoje, pa i Rahman mada je njegova forma varirala ali se svaku utakmicu borio. Kovacevic isto uletio u nezgodnom trenutku i iznenadio nas sve.
Bit ce zanimljivo u svakom slucaju![]()
![]()
![]()
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
ajdohordas
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
- AngelDiMaria
- Kontakt:
Almiru Bekicu nagrada jedino zbog povreda, da nije njih bilo, ne bi mi pola bodova vidjeli hahahaha
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
A lik bio najbolji bek lige, reprezentativac 
Ye8em ti ligu i nas fudbal
Ye8em ti ligu i nas fudbal
-
ajdohordas
- Kontakt:
Sjecam se protiv Lecha, usao on zadnjih 15 minuta cini mi se. 5 minuta prije kraja istrca covjek jedan napad,ostavi njihovog beka iza, i centrira odlicno, bas ono ostra dobra lopta na prvu. Ja se syebo govorim drugu... volim ovakve igrace koji imaju tu silinu i brzinu i ovako ostre centarsuteve...
Par godina kasnije ispostavi se da mu je to bio jedini dobar centarsut za sve ove godine dok je kod nas
Par godina kasnije ispostavi se da mu je to bio jedini dobar centarsut za sve ove godine dok je kod nas
- AngelDiMaria
- Kontakt:
I zna penale izvodit sto jes jes hahahahaajdohordas je napisao/la:Sjecam se protiv Lecha, usao on zadnjih 15 minuta cini mi se. 5 minuta prije kraja istrca covjek jedan napad,ostavi njihovog beka iza, i centrira odlicno, bas ono ostra dobra lopta na prvu. Ja se syebo govorim drugu... volim ovakve igrace koji imaju tu silinu i brzinu i ovako ostre centarsuteve...![]()
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
Najpoštenije bi bilo da je dobije cijela generacija. Al eto, imamo i veći problem od Bekića, a to je Pavlović. I dalje je član Sarajeva i ima nastupe za klub ove sezone, znači da bi bio dio trofeja iako je ono uradio navijačima. Tako da valja odabrat jednog od pet stvarno borbenih momaka. Teška odluka. Tipujem ipak na Nihada, jer je vjerovatno jedini igrač ove lige u historiji koji je dogovorio transfer u odličnu ligu pa ostao na pozajmici u ovoj krompir ligi i igrao istim tempom kao i ranije. Ko ga je realno tjerao da ide žestoko u svaki duel? Uvijek mu se moglo desit ovo što se desilo Pidri ili Milošu. Hvala Bogu što nije.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Niposto DODJELIT CITAVOJ EKIPI PEHAR ISMIRA PINTOLA.
Ja kako znam da se Pehar dodjeljuje NAJ BORBENIJEM igracu, a to je bio objedljivo AHMETOVIC.
Nebi nista imao protiv
Da se da I NIHADU al Ahmet je opcija 1
Ja kako znam da se Pehar dodjeljuje NAJ BORBENIJEM igracu, a to je bio objedljivo AHMETOVIC.
Nebi nista imao protiv
Da se da I NIHADU al Ahmet je opcija 1
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Bio je jedan efikasniji , protiv Slobode (1:1) na Kosevu , gol dao Ahmetovic za vodstvo od 1:0 ( u devedesetku ).ajdohordas je napisao/la:Sjecam se protiv Lecha, usao on zadnjih 15 minuta cini mi se. 5 minuta prije kraja istrca covjek jedan napad,ostavi njihovog beka iza, i centrira odlicno, bas ono ostra dobra lopta na prvu. Ja se syebo govorim drugu... volim ovakve igrace koji imaju tu silinu i brzinu i ovako ostre centarsuteve...![]()
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Na sergijici nabaci Ahmi za 1:1Samozdravlje je napisao/la:Bio je jedan efikasniji , protiv Slobode (1:1) na Kosevu , gol dao Ahmetovic za vodstvo od 1:0 ( u devedesetku ).ajdohordas je napisao/la:Sjecam se protiv Lecha, usao on zadnjih 15 minuta cini mi se. 5 minuta prije kraja istrca covjek jedan napad,ostavi njihovog beka iza, i centrira odlicno, bas ono ostra dobra lopta na prvu. Ja se syebo govorim drugu... volim ovakve igrace koji imaju tu silinu i brzinu i ovako ostre centarsuteve...![]()
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆
-
Samozdravlje
- Kontakt:
To je bio "balon" , a ovo protiv Slobode mi licilo na Pidrine centarsuteveLaznjak je napisao/la:Na sergijici nabaci Ahmi za 1:1Samozdravlje je napisao/la:Bio je jedan efikasniji , protiv Slobode (1:1) na Kosevu , gol dao Ahmetovic za vodstvo od 1:0 ( u devedesetku ).ajdohordas je napisao/la:Sjecam se protiv Lecha, usao on zadnjih 15 minuta cini mi se. 5 minuta prije kraja istrca covjek jedan napad,ostavi njihovog beka iza, i centrira odlicno, bas ono ostra dobra lopta na prvu. Ja se syebo govorim drugu... volim ovakve igrace koji imaju tu silinu i brzinu i ovako ostre centarsuteve...![]()
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Nije najmjerodavnije , ali moze biti pokazatelj broj pretrpljenih (P) i napravljenih (N) prekrsaja za aktivnost igraca sredine terena i evo ja sam pokusao evidentirati taj segment igre za neke igrace u Banovicima .fera je napisao/la:Ne znam bas, ja kad gledam uzivo puno manje upratim nego preko tv-a valjda sve od covjeka do covjeka zavisi.Pantelija je napisao/la:Pa ko je bio u banovicima vidio je da je bio momak najborbeniji igrac uz mujakica i lazica, isao u duele, tukao se.... to sto naprijed nije imao kome da gurne loptu jer su svi stajali to je druga priva.... ko nije bio i gledwo preko tv-a ne moze pricati o onome sto se vidi uzivo... dakle momak je ulazio u duele koji nisu bili njegovi, trcao jako puno, otvarao se...lopta ga nije slusala jer nema tekmi u nogama... pa crepulja je bio duplo gori od njega juce
Smijesne su te price o utakmici juce pa da su 3 igraca odigrala kako treba ne bi od sisoje izgubili.
Mlad je momak nema sta izgubiti sa posudbom kad mu vec treba utakmica po meni nije spreman jos za neku ozbiljnu minutazu kod nas.
- Crepulja ( N - 5 min.)-igrao 65 min.
- Tatar (P- 61 min , N-75 min)
- Rahmanovic ( P-57 min. , P-71 min)igrao 35 min.
- Velkoski (P-35 min. , P-58 min. , P-75 min.)
- Handzic (P-7 min. , P-12 min. , N-21 min. , N-23 min. , N- 42 min. , N-45 min.- zuti karton) u 2. poluvremenu nista , vjerovatno radi zutog
- Mustafic ( P-15 min.,N- 18 min., P- 18 min. , N-80 min. , P-95 min. - nisu svirani -pustena prednost P-2 min , N-29 min. )
Po ovome ispade da je bio medju aktivnijim . Imao sjajan pas prema Handzetu u 14 min. , gotovo 40 metara . Imao je i 4-5 bas losih dodavanja . Slozio bih se da je na Vi sa loptom . No to bih pripisao mladosti , tremi i respektu prema saigracima . Volio bih znati kako su igrali Stanojevic i Crepulja u njegovim godinama . Da li bi oni imali kvaliteta za ovako Sarajevo . 10-ak ovakvih utakmica i znalo bi se ili jeste ili nije za FKS . Naravno da u FKS ce tesko dobijati sansu u kontinuitetu . Mozda je neuporedivo , ali i Cimirot je mjesecima igrao prvom do sebe . Prema njemu i ostalim Akademcima treba biti prvenstveno iskreno i reci na koliko min. mogu racunati .
Formiran igrač bi imao problema da upadne u ovu vezu, čak i bez Adukora....jako čudno što Mustafić "nije uspio"...jbg niko da se ozljedi ili da pokaže nekom prst iz sredinePantelija je napisao/la:Pa ko je bio u banovicima vidio je da je bio momak najborbeniji igrac uz mujakica i lazica, isao u duele, tukao se.... to sto naprijed nije imao kome da gurne loptu jer su svi stajali to je druga priva.... ko nije bio i gledwo preko tv-a ne moze pricati o onome sto se vidi uzivo... dakle momak je ulazio u duele koji nisu bili njegovi, trcao jako puno, otvarao se...lopta ga nije slusala jer nema tekmi u nogama... pa crepulja je bio duplo gori od njega juce
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Nemojte majke vam pricati price ko za radovca. Jednostavno momak nije za 1og tima i to je to. Meni je zao resica syo nije dobio vecu minutazu.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić
Radovac je bio guran sa 16 i kapiten ekipe, mislim da njih dvojica nemaju dodirnih tačaka....Kamuflazn je napisao/la:Nemojte majke vam pricati price ko za radovca. Jednostavno momak nije za 1og tima i to je to. Meni je zao resica syo nije dobio vecu minutazu.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Brate gledas fudbal jesnodimenzionalno i koristis krive izraze. Kazes da nije bio aktivan i nije imao kao zelju a evo napisao ti je monak da je bio najagilniji. Ako ti nije teako ukucaj npr ronalda protiv partizana, otpr. Muataficevih je bio tad godina...agilan al nista...medjutim, treener tada izjavi da se radi o velikom igracu koji treba duele, osjecaj za igru i saigrace i minute....i bi sta bi.Kamuflazn je napisao/la:Nemojte majke vam pricati price ko za radovca. Jednostavno momak nije za 1og tima i to je to. Meni je zao resica syo nije dobio vecu minutazu.
Kos igraca ne gledas kada ga jednom u 15 utakmica stavis nakon klupirannja u utakmici gdje ti nosioci igre skinu gace, kako je odigrao okvirno, vec gledas odredjene finese, tipa duele, skok igru i u oba slucaja je bio odlican, gledas kontrolu lopte i tu je bio odlican, pregled igre mu je npr bio los ali treba reci da je bar 3 puta po 3-4 sec gledao kome da doda i svi su stajali iza igraca. Da smo npr ppbjedili dole, napisao bi "dobar mustafic".
Muatafic je u subotu bio agilan, borben, imao je voljni momenat ali je van ritma, nije uigran i nema osjecaj jer premalo minuta dobija.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
komplet rezervni igrači...Pantelija je napisao/la: van ritma, nije uigran i nema osjecaj jer premalo minuta dobija.
Denchi je napisao/la:Radovac je bio guran sa 16 i kapiten ekipe, mislim da njih dvojica nemaju dodirnih tačaka....Kamuflazn je napisao/la:Nemojte majke vam pricati price ko za radovca. Jednostavno momak nije za 1og tima i to je to. Meni je zao resica syo nije dobio vecu minutazu.
Radovac alibi igrac u 95% utakmica, prvom do sebe ili stoperu. Isto i mustafic. Kakav ba agilnost ko da nisam gledo utakmicu.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
Šta je tu je!
tvoje mišljenjeKamuflazn je napisao/la:
Radovac alibi igrac u 95% utakmica, prvom do sebe ili stoperu. Isto i mustafic. Kakav ba agilnost ko da nisam gledo utakmicu.
s kojim se ne slažem
totalno drugačiji igrači i totalno drugačiji tretman trenera...jbg i Herić bi vjerovatno bio isto etiketiran...a eto valjda slabija liga Austrija...
Heric je sa druge strane bio korektan uvijek cak sta vise, dok je Mustafic totalno suprotno. I kad je igrao redovnije izgledao je blijedo.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
Šta je tu je!
Heric je igrao 455 min ukupuno i ti si za 455 min od kojih je 300 i nesto min bilo isprekidano po 15 ili 20 sa klupe a svega dvije tekme po 90 da je on bio korektan a mustafic eto nije iako je mustafic DVIJE godine mladji krenuo da igra.Kamuflazn je napisao/la:Heric je sa druge strane bio korektan uvijek cak sta vise, dok je Mustafic totalno suprotno. I kad je igrao redovnije izgledao je blijedo.
Kada je mustafic igrao redovnije?
Igrao je do sada dvije tekme od 90 min i u obje smo pobjedili 4-0.
Ovo mu je treca bila i jedina ove polusezone u ligi. U kupu su ga svi redom pohvalili za tekmu sa onim iz RS-a.
Znacajniju minutazu (pola sata) imao jos u pobjedi nad zeinjskim 4-2, sve ostalo je 7 ili 8 min .... i na osnovu toga mo.ka od 19 godina koji je bio kapiten svih selekcija i koji je strasan talenat, 187 visok, koruplentan a zna lopte.... znas li sta znaci to u danasnjem fudbalu.
Sta to adukor zna s loptom? Ne mnogo vise od muatafica, i adukoru je svaka lopta prvom do sebe ali zna kretnje, zna uci u prostor, zna se postaviti defanzivno. A to se stice radom sa trenerom, iakustvom i utakmicama.
Previse smo mi sjajnih talwnata upropastili pricama nakon 3 utakmice da ne valja a valjda se raja ne sjeca uzasa cimirota kada je tek dosao, ne sjecaju se kako su se olahko pustali akademci koji danas imaju poprilicno dobre klubove i zapazene igre. Od Kapica, cataka, smajila i sl.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, HugoSancez i 29 gostiju.