Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

ultrassa1921
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la ultrassa1921 » 01 sep 2014, 21:21

imam jedno pitanje,imam tu dvojicu malisana po 16 god,jedan trenira kosarku,drugi fudbal,idu u teretanu 4x sedmicno + klupski treninzi,eh de mi recite sta bi njima valjalo od neke suplementacije ili im je jos rano? :)
Manijaci Zeljini

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 01 sep 2014, 21:25

Nema im nikakve potrebe kao tinejdzerima, samo nek se trenira i kvalitetno hrani. ;)

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 sep 2014, 09:07

ultrassa1921 je napisao/la:imam jedno pitanje,imam tu dvojicu malisana po 16 god,jedan trenira kosarku,drugi fudbal,idu u teretanu 4x sedmicno + klupski treninzi,eh de mi recite sta bi njima valjalo od neke suplementacije ili im je jos rano? :)
pored treninga ne razumijem uopće što će u teretani? pogotovo ako su bez nadzora (prof trenera)? :roll:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 02 sep 2014, 09:34

Kevin je napisao/la:
ultrassa1921 je napisao/la:imam jedno pitanje,imam tu dvojicu malisana po 16 god,jedan trenira kosarku,drugi fudbal,idu u teretanu 4x sedmicno + klupski treninzi,eh de mi recite sta bi njima valjalo od neke suplementacije ili im je jos rano? :)
pored treninga ne razumijem uopće što će u teretani? pogotovo ako su bez nadzora (prof trenera)? :roll:
treba malo druze,a imaju nadzor fitnes trenera
Manijaci Zeljini

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 02 sep 2014, 09:45

ultrassa1921 je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
treba malo druze,a imaju nadzor fitnes trenera
govorim jer npr u širokom imaš za treninge u klubu kondicijskog trenera koji radi na spremi fizičkoj što uključuje i teretanu..oba kluba imaju vlastitu teretanu i radi se sve..zato mi je čudno da netko od 16 god trenira i ide dodatno u teretanu, pogotovo ako nema nadzor jer onda može biti belaja..

poz
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 02 sep 2014, 12:40

ih druze Siroki je ozbiljan klub,ovi momci treniraju u manjim sredinama i klub im nije u mogucnosti obezbjediti jos i teretanu,sa klubom treniraju samo "s loptom" ,a ovu teretanu i fitnes trenera oni samostalno placaju :)
Manijaci Zeljini

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 04 sep 2014, 16:10

Preko ljeta mi se nakupilo sala na stomaku,koji je najbrzi nacin da ga se rijesim?
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 04 sep 2014, 16:21

Kardiom i prehranom, logicno.

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 04 sep 2014, 16:25

I vježbanjem.

I ne postoji brzi način.

:mrgreen:

Klare

Post Postao/la Klare » 04 sep 2014, 17:24

Za skidanje viska:
1.prehrana
2.ishrana
3.trening

Ja sam prosle godine za 1.5 mjesec u struku oslabio cak 3 cm, a samo sam 2 kg izgubio sto je odlican rezultat.

Kako sam bio u pauzi preko ljeta, 3 mjeseca nisam nikako trenirao, a gledao sam da sa sto manje stomaka udjem u novu sesiju, oslabio sam dodatna 3kg, ali neka samo kad se razmasem sada. :D

Na prethodnim stranicam se pominjali steoridi i Gosto, za kojeg i prvi put cujem.

Mislim da nije isao tako daleko, a svi vi koji ne vjerujete da se onakvi rezultati bez toga ne mogu postici i ne morate.

Jeste li vidjeli koliko covjek suplementacije i tableta koristi?

Iskreno za mene je onakav nacin ruzan,
previse suplemenata, tableta, ishranu baziraju na suhoj hrani,
a ni izgled njegov mi se ne svidja, tacnije previse mase, nezgrapno za svoju visinu izgleda.

Recimo ja sa svojih 1.92 nikad ne bih preko 95kg isao,
jednostavno puno mase meni je ruzno,
ali shvatam 90%vas je da budete sto siri.

Za razliku od Goste, evo jednog trenera koji za tu visinu ima idealan izgleda, a i 100 puta je prirodniji.
[youtube][/youtube]

A na glasine da vam neko bude trener mogu se samo nasmijati,
a ovo sto Gosto radi, mislim radite i vi i 80%onih koji treniraju je sve sam ne 100%prirodno.

Prije treninga zamuti nema cega nema da ga drzi sto odmornijim, pa onda u toku treninga, pa onda...,
nigdje veze s vezom.

Recimo da ode u vojsku i naravno tu nema suplemenata, pa sta mislite kako bi se njegovo tijelo ponasalo, jer je isto navikao na redovnu suplementaciju za snagu i odrzavanje.

Stvarno je nefer whey protein pominjati u istom kontekstu sa kreatinom, horse powerom i ostalim derivatima, kad je whey nista drugo nego obicna ishrana, nikakav pojacivac, dok se za ostale to ne moze reci ni blizu.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 04 sep 2014, 17:57

Gosti nije fazon ići u vojsku, njemu je Bodybuilding sve u životu i perfektno mu ide. Čovjek je u svojoj katergoriji među TOP5 na Balkanu i niko mu nista ne smije reći.

Vi mislite to je samo pij suplemente,tablete i samo će doći, hoće al u ku'rcu.

Boli njega ku'rac što je nekome ono previše mase, ne bilda on da bi se ogledao na ogledalu i da bi ga pi'cke gledale na plaži nego da zaradi para i bude šampion što i jeste.

I ja bi bio 20 preparata na dan da mogu, al nemam keša i jbg. Neko ne bi pio i to je to.

On koji je u ovom "poslu" 9-10 godina sigurno puno puno bolje zna od jednog lika koji se krije pod avatarom i visi na forumu. Tako da :wave:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Klare

Post Postao/la Klare » 04 sep 2014, 18:04

Sto si osjetljiv, oš se pobit'. :lol:

OK za profesionalce, a ako ovako nije od ishrane, suplementacije i treninga od cega li je onda? :think:

Sigurno ima neku tajnu koju citav svijet ne zna, neke specijalne vjezbe, hmmmmmmm? :problem:

Opet kazem nije to neko mudro slovo ko se zeli ovakvom izgledu pribliziti.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 04 sep 2014, 18:30

Ja imam druga visok je 176, 19godina, ne znam koliko ima kg ali momak ide u profesionalce iduce godine. I on trenira već 3-4 godine, ima body fat 6% strogo se drži režima ishrane ne jede hljeb,sol,kolač nije pojeo godinu dana eto kako se drži pravila da ne nabrajam dalje i sad njemu dođe neki kreten i kaže "uff da ja treniram 3-4 godine znaš kolki bi ja bio", "da ja pijem proteine znaš kolki bi ja bio" .. znači ljudi misle eto pij suplemente, malo treniraj i to je to :roll:

e sad, da li Gosto koristi steroide ne znam i u to ne ulazim, ne bi mu zamjerio ni da ih koristi jer ovo je OOOOGROMAN napor. Zamisli 10 godina u prosjeku svaki drugi dan teretana, pa da poludiš, da ne govorim o psihickim sposobnostima. Tako da Gosti niko ništa ne smije zamjeriti niti pričati jer je momak APSOLUTNI ŠAMPION Bosne i Hercegovine i ja mu kapu skidam.

Ti ako misliš da nije mudro slovo približiti se nivou Goste onda se idi rokni :facepalm:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 04 sep 2014, 20:33

Vise nebuloza u jednom postu nisam procitao odavno :facepalm:
Klare je napisao/la: Stvarno je nefer whey protein pominjati u istom kontekstu sa kreatinom, horse powerom i ostalim derivatima, kad je whey nista drugo nego obicna ishrana, nikakav pojacivac, dok se za ostale to ne moze reci ni blizu.
A ovo je bila višnja na šlagu od torte :tokralju:

STEVEN
Kontakt:

Post Postao/la STEVEN » 04 sep 2014, 20:37

Sto je najgore covjek misli da je upravu i da su svi glu.pi osim njega.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 04 sep 2014, 20:47

HIIT ubija znaci, jos ako se malo bolje obuceh dok radis... :mrgreen: Doduse ne znam fkt jel` to pametno raditi ali sam pokusao i to, jedva kasnije skinuo majicu ispod. :D
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 04 sep 2014, 22:25

Koliko je podcijenjen ovaj sport dovoljno govore komentari pojedinaca. Idi u teretanu, pij sta imas samo masi tegovima i eto te. Nema tu znanja. Ne nikako nema znanja. To je cisti krkanluk i doping. Da naravno,apsolutno. Smijesno vise i diskutovat na ovoj temi.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 04 sep 2014, 23:21

Pa, korisno bar procitati da ja apsolutno sve pogresno radim. Znaci potrebno je samo malo piti te nekakve proteine, otici par puta u teretanu i za godinu dana sam IFBB Pro.

Londonarsenal
Kontakt:

Post Postao/la Londonarsenal » 05 sep 2014, 00:57

Pozdrav, nisam nikada bio u teretani i planiram uskoro da krenem. Moze se reci da sam u formi odnosno da nemam viska kilograma i nekih masnih naslaga ali zelim malo da poradim na misicima. Je li moze neko ukratko da mi napise nacin vjezbanja i ishrane ili da postavi neki link. Je li moguce da dobijem na misicnoj masi bez tih nekih proteina i steroida. Ne razumijem se bas najbolje u to, necete mi zamjeriti. Nadam se da ce neko pomoci, bio bih vam zahvalan. :)

StephanEl92
Kontakt:

Post Postao/la StephanEl92 » 05 sep 2014, 01:25

Prvo je prvo bez proteina ne mozes izgradit nista dapace mozes riknut za par dana ne konzumirajuci ih :) proteine konzumiras svakodnevno kroz jaja,mlijeko,salamurine,meso,riba,sir,orasasti plodovi. Kao sto si razumio(nadam se da jesi) proteine pronalazimo u svakodnevnoj hrani a ne samo u proteinskim prascima. Za trening i prehranu trebas ponesto naucit sto ti netko bas toliko ukratko ne moze napisat...javi se u inbox ako ti treba pomoc ikakva
Ps. Kani se tog lapanskog kluba :P

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
Forza Milan

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.