Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Valencia
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Valencia » 03 nov 2012, 16:09

Centre forward je napisao/la:Ne mozes bas reci da su propali,vise prosjecni i Arteta i Mertesaker i Lukas.On je im'o sve vrijeme ovog svijeta da se adaptira u Minhenu pa nije uspio.Oni su igraci za onu drugu klasu eng. fudbala Tootenham,Everton i slicno.Za udarni cetverac il' peterac(zavisno od vremena) zasigurno nisu.
Propali kazem zato sto su pokazali malo u odnosu na ocekivanja. Ovo je ujedno odgovor i Invinciblesu.

Po Arsenal je lose da su Arteta i Kazorla vodje ekipe. To bi bilo isto da su nekada vodje bili Ljunberg i Parlor. Oni su svakako bili vazni igraci, ali se od njih nije ocekivalo da prave razliku. Da jeste, Arsenal sigurno ne bi imao onako uspjesnu eru. Vodje su bili Viera, Berkamp, Anri, Pires... To su vrhunski, karizmaticni igraci koji su u stanju svaku utakmicu predvoditi ekipu. Kazorla to ne moze. On je dobar ako ce pored sebe imati recimo Cavija ili Iniestu.

Zakljucak. Najbolji igraci Arsenala u ovom trenutku su na nivou nekadasnjih 'vodonosa' iz vremena Anrija, Viere, Berkampa, Piresa...

Sa takvim igracima se NE MOZE osvojiti titula. To trebaju shvatiti prije nego postanu Liverpul. Kada tako zaglibis tesko se cupati.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 03 nov 2012, 16:11

TI hoćeš reći da Per ne valja? Taj isti PER je razlog zbog kojeg je Arsenal najmanje golova primio u PLu, taj isti Per je danas bio jednostavno savršen protiv vašeg dvojca u napadu, ali onaj koji konstantno griješi jeste Vermaelen, igrač kojeg su većina kao WC defanzivca predstavljali a ja mu sad ni za Vratnik ne bi dao igrat. I još jednom ti ponavljam, Per nije propala investicija, kao ni Arteta. Santos, najgori igrač koji je igrao u Arsenalu po meni.

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 03 nov 2012, 16:13

Nema potrebe da se sad svadjamo i govrimo koje bolji a ko gori vama puno srece u nastavku i pobjeda. :P
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 03 nov 2012, 16:15

frankqqqqq je napisao/la:TI hoćeš reći da Per ne valja? Taj isti PER je razlog zbog kojeg je Arsenal najmanje golova primio u PLu, taj isti Per je danas bio jednostavno savršen protiv vašeg dvojca u napadu, ali onaj koji konstantno griješi jeste Vermaelen, igrač kojeg su većina kao WC defanzivca predstavljali a ja mu sad ni za Vratnik ne bi dao igrat. I još jednom ti ponavljam, Per nije propala investicija, kao ni Arteta. Santos, najgori igrač koji je igrao u Arsenalu po meni.
O kakvom Arsenalu govorimo? Onom sto se bori za cetvrtu poziciju ili onom sto se bori za titulu?

Ako govorimo o ovom prvom, onda se moze rezi da su Per, Arteta i Kazorla dobra pojacanja.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 03 nov 2012, 16:17

Cazorla je igrac pravi koji je klasa, Arteta je prosjek obicni vazda bio i ostao, Wilshere izvikan decko koji pregori brzo, natovarili mu ogromna ocekivanja a on još nezreo za toga....a ta tri su kao neki glavni igraci koji bi trebali praviti igru tima i držati tempo...to ne može....mislim, može za Blackburna ili Stokea, ali za nešto ozbiljnije - jok.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 03 nov 2012, 16:21

Zaslužen poraz Arsenala.

Razočaravajuća partija u svakom pogledu. Mnogo se očekivalo od veznog reda, odnosno Wilsherea, Artete i Cazorle, a na kraju taj isti vezni red je totalno podbacio i to je glavni razlog očajne predstave na OT-u.

Vermealen je također razočarao i on je možda glavni krivac za poraz. Bespotrebna greška na samom otvaranju i rani gol RvP-a su dali krila Unitedu. Nije bilo onih povezanih akcija Arsenala, većina igrača je samo pokušavala da se riješi lopte da nije u njihovim nogama.

Ipak bod/ovi sa OT-a se nisu ni očekivali. Za Wengera i ekipu je važno da u narednim utakmicama protiv londonskih ekipa (Fulhama i Tottenhama) slave. Pogotovo protiv Spursa koji će im vjerovatno biti konkurenti za 4. poziciju.
FK Pjetlovi

Londonarsenal
Kontakt:

Post Postao/la Londonarsenal » 03 nov 2012, 16:24

Uobičajena igra, nista neočekivano se nije dogodilo. Ovo smo i zaslužili jer drugačije nije ni moglo da bude. Ramsey je još jednom pokazao da nema koristi od njega u bilo kom smislu. Danas je usporavao napade, prekidao kontre, gubio čiste lopte, nije doprinosio u organizovanju napada. Al ajde neka je ali je problem što je Wenger umrtvio igru. Danas se nije znalo šta Arsenal uopšte hoće da napravi. U pojedinim trenucima mi se činilo kao da Wenger želi da ode što manje poražen.
Početak utakmice mu je pokvario sve planove. Ovo je bilo klasično planiranje utakmice sa mrtvom igrom i malo golova. Ali United je previše jak da bi na to nasjeo. Sve što se događa u posljednjih nekoliko utakmica protiv Norwich-a, Reading-a pa sada i United-a sve je krivica Wengera.
Ne razumijem zašto danas nije igrao Aršavin, jedini čovjek koji ima muda i mogućnosti da napadne odbranu Uniteda. Nešto bi sigurno napravio pogotovo jer je dobio snagu poslije utakmice sa Readingom. Ako već nije on što nije igrao Wallcot, koji moze da se ubaci i ubaci korisnu loptu sa Giroud-a koji je bio potpuno odsjećen. Zašto ? Zato što nije Wenger imao muda da napadne jer se bojao poraza sa osam golova.
Samo budala ne može da vidi da ovakva poziciona igra protiv Uniteda ne prolazi. Nevjerovatno da taj čovjek ne daje ni sekunde slobode toliko kreativnim igračima. Danas smo najviše zakazali na krilima jer tu uopšte nije bilo ambicija da se probije. Ovo je bila poziciona igra sa Ramseyom kao krilnim playmakerom i Podolskim defanzivnim krilom, koja uopšte nije mogla da funkcioniše. Cazorla nije mogao nikoga da gura u priliku, Giroud nije dobijao lopte uopšte, Podolski i Ramsey nisu mogli da probijaju nikako. Kao da nam nije bio cilj da postignemo gol već eto da mi igramo malo pas igru pa šta bude. Visok presing United-a kao i svih kvalitetnih ekipa protiv nas je jednostavan lijek za našu igru. Sa tim mi se ne možemo da nosimo što je bio primjer i danas.
O igračima ne treba previše suditi jer nisu oni posebno krivi za ovo. Ramsey i Santos kao i uvijek loši i nikada neće biti dobri jer nemaju kvalitet da bi to bili. 15 čistih grešaka je imao Santos koje nije trebao da napravi. Bolje da igra Coquelin na poziciji lijevog beka nego ovakvih 15 Santosa. Vermalen je bio vrlo dekoncentrisan ali i to više zamjeram Wengeru nego njemu jer ta dekoncetracija se ponavlja godinama svakom stoperu koji je bio u Arsenalu. Ima tu do stila igre ali to se mora i može smanjiti.
Najbolje je odigrao Mertesacker koji nije imao niti jedne greške, od ovog nije mogao bolje.Također i Mannone je bio odličan kao i Sagna. Sredina danas je bila prosječna jer nije imala funkciju, nisu znali šta da rade na terenu. Krila vrlo loša ali i to sam rekao da nije njihova krivica, Giroud prosječan. Aršavin i Wallcot su dobro odigrali ono što su igrali što je znak da je jedan trebao da igra u startnoj postavi.
Na kraju loša igra, loša postavka na terenu, loš rezultat.
Razlog: Wenger

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 03 nov 2012, 16:36

Da, upravo ta sredina, koje se United najviše i pribojavao je danas podbacila.

I ovaj sa moga nicka, Vermaelen, danas je bio među lošijim. Možda i najlošiji. Osim greške na startu, bilo je tu još
2-3 greške koje su dovodile do 100% šansi za gol, a bilo je i drugih, manjih grešaka, ali opet nezanemarivih. Pa ybmu kapiten je, od njega se očekuje da da najveću borbenost na terenu.

Neko reče da je 4-4-2 formacija prevaziđena. Pa yebo to, ali s njom smo imali rezultate. Što ne pokušati? Gore od ovog danas ne može, bar ja mislim.

Treba se tu što šta doradit. Treba tu pravi DMF, jedan backup lijevi bek (Santos nije ni za QPR), i treba napadač. Naravno ako Giroud ne počne davati golove. On je napadač, samim time, on treba da postiže golove. Ako ih ne počne davati, dovesti nekoga. Al' dobro to su planovi za januar.

U sljedećem kolu, protiv Fulhama ako se ne varam, ovu ekipu izvesti :

................Vito..............
Sagna....Kos...Mert....Gibbo(nadam se da će se oporaviti)
Walcott...Arteta..Kokolan...Shava
.........Šamak.....Giroud.....

U napadu boljeg rješenja nemamo, tako da Šamak mora biti tu.. Cazorlu odmorit, nek Kokolan igra DMFa, a Arteta malo više slobode u ofanzivi da dobije.

Ovaj sastav, da im se da do znanja da niko nije nezamjenjiv i da nema više zayebancije.
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 nov 2012, 16:43

Nezasluzen poraz, remi je najrealniji ishod ali sudije su bile tu da po 1000-i put poguraju klub sa periferije. Nismo dobro igrali ali ima opravdanja sa onim klaunom Santosom ne mozes nista bolje ocekivati, kunem se da je Jenkison bolji lijevi bek od njega, Vermalen nije bio na nivou ali i ovako losi smo zasluzili bod, jer je united odron od ekipe koja moze samo uz sudijsku pomoc da pobjedi.

sa 442 si imao rezultate ali prije 7-8 godina, danasnji fudbal je puno drugaciji od tadasnjeg fudbala i ta formacija je prevazidjena isto ko sto ce danasnje biti prevazidjenje za 7-8 godina.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 03 nov 2012, 16:45

TheVerminator je napisao/la:Neko reče da je 4-4-2 formacija prevaziđena.
Ne bih rek'o da Wenger tako misli...
[youtube][/youtube]
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 nov 2012, 16:47

Sto je onda ne igra? Ili bolje pitanje sto je nijedan vrhunski klub ne igra?
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 03 nov 2012, 16:47, ukupno mijenjano 1 put.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 03 nov 2012, 16:47

@Rooney88 pročitaj sve postove pa sve pravi pametan
Vođa zna.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 03 nov 2012, 16:56

BigBigBang je napisao/la:Sto je onda ne igra? Ili bolje pitanje sto je nijedan vrhunski klub ne igra?
Pitaj njega. :mrgreen:

Igra naš današnji protivnik često tu formaciju i Italijani su znali tako nekako sa dva napadača igrati, samo ne znam kako danas igraju.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 03 nov 2012, 16:56

" onclick="window.open(this.href);return false;!

Otac mu dade svoj dres, a ovaj sretan :)

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 03 nov 2012, 17:06

treba nam def vezni podhitno, mada bi ja dao kokleru sansu
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 nov 2012, 17:08

Santosa go.vnjivom motikom istjerati iz Arsenala, osim sto je katstrofalan igrac, jos je i dupeuvlakac, nakon tjeranja neka ga van persie zaposli ko batlera, za fudbala nije.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 03 nov 2012, 17:09

Harun93 je napisao/la:treba nam def vezni podhitno, mada bi ja dao kokleru sansu
ma taj isti coquelin bi odigro 10 x bolje od santoa i u odbrani i u napadu.
Podolski je zbog njega nevidljiv totalno.
Kako nam se Gibbs povrijedi, mi se ne znamo sastavit :mrgreen:
Vođa zna.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 03 nov 2012, 17:12

Ja bih tog Coquelina prvog oĆer'o iz Arsenala. Momak je talentovan i igra fin fudbal, al' bolje je da bude oĆeran nego da ode sam.

@BigBigBang i ja želim da Santos ode. Dosad sam želio novog lijevog beka, a da Santos ode na krilo, al' sad mijenjam spiku. Neka ide, a Wenger neka dovede Taylora iz Swansea ili Luke Shawa iz S'hamptona. Drugog bih više volio nego prvog.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 03 nov 2012, 17:17

Tuga, jad i cemer.

Halo ba, koji veznjaci, koje p.i.c.k.e materine, imal ko muda da uzme loptu i povuce je gore naprijed ? Nema.

Ionako sam rekao da ne ocekujem nista od ove utakmice, sudjenje je bilo korektno, jedino sto mi se nije svidjelo sto Robin nije dobio drugi zuti zbog onog sutanja nakon sviranog ofsajda, no Boze moj sta je tu je, i da je dobio crveni ne bi se nista posebno promjenilo, u svakom slucaju zasluzena pobjeda Man.Utda
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 nov 2012, 17:19

Kako mozete reci da je sudjenje ok, nakon ociglednih sudijskih previda koje su nas kostale boda? Nismo igrali dobro ok, ali to ne znaci da se ne smijemo zaliti da smo evidentno osteceni zahvaljujuci dvostrukim kriterijma i pravilima koaj su za nas vrijedila a za one tamo nisu.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.