Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Virtu4l
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 01:18

legenda reala je napisao/la: A mene si razočarao ,pored mene velikog šampiona ti imaš druge idole :( :( :P
Ma ti si posebna sorta :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 01 jul 2011, 01:24

MaGiCa je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:
Bilo je, bar na onom blogu kojeg sam ja čitala. Kako god, čovjek ima strašne kolumne, na njima sam se duugo zadržala, čitajući neke stvari nastale godinama prije, a nisam ranije čitala.

Btw, @MaGiCa jedini ti još imaš gif avatar, mora da je do lika na njemu, pa se boje skloniti. :lol:

Mozda je prs'o, a mozda se samo malkice napio - ali to mi nekako ne ide uz Viskovica. :roll:

A ovo za gifove, pojma nemam. Stavih ga pre 2-3 dana, i radi i dalje, kao kod jos nekih. Bruce Lee je bio ucitelj jednom Chuck Norrisu. :lol:

Znam da si ti pre imala gif (Susic, cini mi se). Sta se desilo pa si ga promenila, ako smem da pitam :?:
Da, bio je Papetov izljev emocija ( :lol: ) dugo na mom avataru, ali "oni od gore" (admin i družba) naredili da se svi gifovi sklone, zato ja pitam za Leeja.
:)

'Ajte malo o tenisu, sutra su ipak strašni mečevi. Rado bih šta pametno pročitati pred spavanje. :)
Manite se prepucavanja.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Begov_unuk
Kontakt:

Post Postao/la Begov_unuk » 01 jul 2011, 01:29

Mene oni podsjećaju na sicilijanske porodice iz sedamdesetih.

Prati držanje, pokrete ruku, priču, a tek ono nošenje sina na majici

Na drugom klipu pozornije slušati od 3.30

Na kraju, ja mislim da je Novak stvarno Srbin (a ne mješanac Hrvatice i Crnogorca) jer su ga vrlo vjerovatno zamijenili u porodilištu budući da nema osobine svojih "roditelja".

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 01 jul 2011, 01:32

Nadal - Marey 3 : 1
Djokovic - TSonga 2 : 3

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 01 jul 2011, 10:04

Begov_unuk je napisao/la:Mene oni podsjećaju na sicilijanske porodice iz sedamdesetih.

Prati držanje, pokrete ruku, priču, a tek ono nošenje sina na majici

Na drugom klipu pozornije slušati od 3.30

Na kraju, ja mislim da je Novak stvarno Srbin (a ne mješanac Hrvatice i Crnogorca) jer su ga vrlo vjerovatno zamijenili u porodilištu budući da nema osobine svojih "roditelja".
Da mu roditelji nisu takvi kakvi su veće odavno bi doživio sudbinu Ane Ivanović ili JJ.Čvrsta ruka na Balkanu uspjeha daje
"Indija,Pakistan..."

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 01 jul 2011, 10:07

samosarajvo je napisao/la:Nadal - Marey 3 : 1
Mene malo bune ovi lopovi iz Londona što prave kvote.Nakon onakve igre Conge protiv Federera staviti kvotu 3 na Joa... :roll:
"Indija,Pakistan..."

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 01 jul 2011, 10:13

soba 39 je napisao/la:
samosarajvo je napisao/la:Nadal - Marey 3 : 1
Mene malo bune ovi lopovi iz Londona što prave kvote.Nakon onakve igre Conge protiv Federera staviti kvotu 3 na Joa... :roll:
A u medjusobnom duelu 5-2 za Tsongu protiv novaka :shock:
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 01 jul 2011, 10:14

Novak cijeli turnir igra rezervisano i neubjedljivo ( komparirajući sa igrom do RG-a ) a meč protiv Tomića je odigrao ispod nivoa u mnogim elementima. Nedostajalo mu je ubjedljivosti na svom servisu, kretanje je bilo znatno slabije nego li na prethodnim turnirima.Iako je trava sporija Novak nije uvijek na svakoj lopti u situaciji da uzvrati snažno , često ulazi u pasivne razmjene udaraca i time daje šansu protivnicima da razviju igru.Novaku definitivno ne godi trava odnosno bolje se osjeća na zemlji i betonu.

S druge strane imamo Tsongu koji je pobijedio konačno Federera i to na kakav način što je za veliki respekt.Tsonga je vrlo talentovan teniser koga su povrede i nekonzistentnost u igri spriječili da ostvari bolji renking.Kada je u naletu može pobijediti svakoga i teško ga je zaustaviti. Njegovo najjače oružje je izuzetan servis i forhend.Dobar je u defanzivi, dobro pokriva teren , strašno je borben, ima solidan volej i umije da se snađe na mreži.

Ono što je bila glavna karakterisika njegove igre je podložnost ozbiljnim oscilacijama i padovima i tu leži njegova sopstvena mentalna klopka,iako je meč sa Fedom pokazao napredak i na tom planu.Kada nije zadovoljan svojom igrom i kada ispadne iz "transa" - potpuno gubi fokus i počne da srlja i pravi gluposti.Protiv Federera je pokazao da zna biti smiren, vjerovao je u sebe i nije se izgubio nakon gubitka prva dva seta.U razgovoru sa prijateljem o šansama Tsonge protiv Feda ( naravno teorijskim jer smo bili ubijeđeni da Jo ne može dobiti Feda ) apostrofirali smo bitnost prvog seta i da Tsonga ima kakvu takvu šasnu jedino ako dobije prvi set a ono u zbilji sasvim drugačije i tu je pokazao da više nije onaj stari koji bi odmah počeo sa nerezonskim gađanjem linija i izbacivanjima loptice u aut.

Ovaj me meč podsjeća na prošlogodišnje polufinale između Berdycha i Noleta. Berdych je tada bio u naletu, dobio Federera konačno i išao na megdan Noletu koji ni prošle godine nije bio ubjedljiv na Wimbledonu.Prošle godine sam dao prednost Čehu a ove godine opet laganu prednost dajem Tsongi koji će sigurno uz sebe imati publiku.

Novak ako bude kao iz meča sa Tomićem nema nikakve šanse protiv Tsonge odnosno ako Novak misli biti broj 1 u ponedjeljak , mora podići nivo igre i odigrati svoj najbolji meč na travi u karijeri.

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 01 jul 2011, 10:22

Ako bude Novak igrao loše kao protiv Tomica mislim da nema šanse protiv Tsonge... :evil:
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 10:39

Kvitova: "Nevjerojatno je biti u finalu"

Za razliku od prošle godine, kada nije mogla preko Serene Williams, Petra Kvitova se u novom pokušaju nije zaustavila u polufinalu Wimbledona. Ljevoruka Čehinja došla je do dosad najvećeg uspjeha u karijeri na nekom Grand Slam turniru u tri seta protiv Viktorije Azarenke, koja je morala priznati da je ovog četvrtka naišla na bolju od sebe...

Nakon što je Jana Novotna 1998. godine osvojila Wimbledon, Češka je ponovno dobila finalisticu nekog Grand Slam turnira. Prije raspada Čehoslovačke, imali su i Hanu Mandlíkovu, a iako je svoje uspjehe ostvarivala s američkim državljanstvom, vrijedi dodati i veliku Martinu Navratilovu, čije su wimbledonske pobjede bile jedna od inspiracija Petri Kvitovoj kada je započinjala s tenisom. Nakon proboja u finale Wimbledona, 21-godišnja ljevakinja sjetila se i slavne sunarodnjakinje, koja ju je u četvrtak pratila iz svečane lože središnjeg terena najvećeg svjetskog turnira na travi.

"Nevjerojatna je stvar naći se u finalu", osvrnula se Kvitova nakon preskočene polufinalne prepreke: "Sjećam se dok je Navratilova ovdje dolazila do naslova, to su i prve uspomene koje imam povezano s tenisom. Ovo je poseban uspjeh".

Kako Azarenka vidi šanse Kvitove za naslov? "Može dobiti bilo koga, na bilo koji dan. Trenutno igra jako dobro, s puno rizika, a ako i u finalu bude kakva je bila danas, imat će dobre izglede slaviti i u sljedećem meču".

Kako je otkrila pred novinarima, prije dolaska u London nije imala toliko vjere da će stići ovako daleko. "Nisam se nadala da ću imati priliku za naslov. No, dobro sam se pripremila igrajući u Eastbourneu, dobila sam nekoliko mečeva, što mi je bilo važno", osvrnula se na turnir uoči Wimbledona, na kojem ju je u finalu nadjačala Marion Bartoli: "Ovdje sam išla meč po meč, ništa više od toga".

Protiv Azarenke, Čehinju nije poljuljao pad u igri u drugom setu - u ostala dva svojoj bjeloruskoj suparnici nije dala preveliku šansu. "Početak je bio vrlo izjednačen, s teška prva tri gema, ali nakon što sam došla do breaka, počela sam igrati bolje, dok je ona malo potonula", prisjetila se kako su se stvari kretale: "U drugom setu je podignula igru, iza toga je ponovno bilo teško, pogotovo mentalno, ali uspjela sam izvući pobjedu".

Azarenki, pak, nije preostalo puno osim pohvale na račun suparnice koja ju je nadigrala. "Potezala je na svakom udarcu, bez ustezanja", komentirala je Bjeloruskinja: "Meni su lopte išle malo vani, a njoj uglavnom unutar crta - igrala je briljantno i na tome joj moram čestitati. Srela sam se s tenisačicom koja je pokazala svoje najbolje".

"No, ne mogu se požaliti kako sam odigrala ovaj turnir", dodala je Azarenka, koja je bila u svojem prvom Grand Slam polufinalu: "Sada ću se malo odmoriti i početi spremati za ljeto na tvrdoj podlozi, ne mogu ništa drugo".
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 10:42

Lijepo je u današnjem sportu vidjeti igrače koji znaju gubiti i koji su veliki u porazu. Respekt za Azarenku.
Voli te tvoje Sarajevo.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 01 jul 2011, 11:12

MaGiCa je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:sad nema to "mamicu mu " vjerovatno je promjenio ;)
Verovatno ga nikada nije ni bilo, ali mora se ovde naci makar neko ko prekraja realnost.
Da li odaziva na 'Begovnjavi' ili ne - nevazno je. Samo nek se prekraja realnost. ;)
Nemam ja problema sa realnošću niti imam potrebu da je prekrajam kako je to dobro primijetio @Virtu4l.Ono je Viško napisao pod utjecajem nacionalne histerije zvana ATP pozicija broj 1 , koliko vidim ni ti nisi imun na to, a kasnije je povukao svjestan gluposti koje piše i govori ovih dana a sve u cilju Novaka kao broja 1.Biće i to nekad, Novak je to zaslužio..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jul 2011, 11:43

Mister No je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:sad nema to "mamicu mu " vjerovatno je promjenio ;)
Verovatno ga nikada nije ni bilo, ali mora se ovde naci makar neko ko prekraja realnost.
Da li odaziva na 'Begovnjavi' ili ne - nevazno je. Samo nek se prekraja realnost. ;)
Nemam ja problema sa realnošću niti imam potrebu da je prekrajam kako je to dobro primijetio @Virtu4l.Ono je Viško napisao pod utjecajem nacionalne histerije zvana ATP pozicija broj 1 , koliko vidim ni ti nisi imun na to, a kasnije je povukao svjestan gluposti koje piše i govori ovih dana a sve u cilju Novaka kao broja 1.Biće i to nekad, Novak je to zaslužio..
Ima raznih ljudi ovde, @MrNo. To znas i sam. Nisam bio siguran koga si quotovao. Mislio sam da je jedna od mnogih fiktivnih interpretacija coveka koji ima 137 nickova, a koji ni sa jednim ne moze da sastavi vise od 200 postova.
Glede nacionalne histerije zvane "ATP#1", mogu da ti kazem da bih to jako voleo da se desi. Pre svega zbog tog decka koji je 20 godina radio na sebi da bi do toga doslo. Ali da se nikada i ne desi, ne bih bio razocaran. Novak je veliki igrac, i kao takav ce uci u istoriju tenisa, a #1 je ipak - slovo na papiru.
Nije Villas manji igrac od Riosa ili Hewitta, samo zato sto nikada nije bio #1. A, tek nije bio mali igrac. ;)
A glede Viskovica - razocarao me je, ako je to stvarno napisao. Tsonga jeste napaljenko i iritantan u vecini slucajeva, ali je vraski zeznut igrac, koji moze da sabije svakoga ko se ikada dohvatio reketa. Da ne udje u finale i da ne osvoji WB, opet ga treba gledati kao da to uvek moze da ucini - jer je covek koji igra na momentum.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 01 jul 2011, 12:02

@Magica, primljeno k znanju.
Novak zaslužuje mjesto broj 1 jer je igrao najbolje tokom ove godine, a da li će to biti i koliko će on biti na tom mjestu, opet zavisi od njega.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jul 2011, 12:26

Mister No je napisao/la:@Magica, primljeno k znanju.
Novak zaslužuje mjesto broj 1 jer je igrao najbolje tokom ove godine, a da li će to biti i koliko će on biti na tom mjestu, opet zavisi od njega.
Da, sve ima u svojim rukama i smiješno mi je što nebeski narod priziva poraze Nadala i raduje se njegovim povredama, kad maloumnici ne shvataju da Novak ima sve u svojim rukama. Od Nadala neće dobiti nikakvu pomoć, jer je to najveći šampion današnjice, zato će Novakovo eventualno prvo mjesto imati dodatnu vrijednost i težinu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 01 jul 2011, 12:29

Kad igra Djokovic sa Congom?

Mogao bih i ja jednom pokusati odgledati cijeli teniski mec!
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 01 jul 2011, 12:31

Imam osjećaj da će Tsonga izgoriti u želji za uspjehom. Danas će veliki broj njegovih forhand ići daleko u out. Nažalost Đoković će ovo danas dobiti sa 3:0.
FEDERER= KLOC

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 01 jul 2011, 12:33

Sto nazalost?

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 01 jul 2011, 12:35

Armageddon2012 je napisao/la:Sto nazalost?
Tsonga mi je draži teniser, ali nije on dobar sa glavom.
FEDERER= KLOC

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 01 jul 2011, 12:37

Yebo Congu,bolje da nas covjek pobjedi. Ja sam i za Ivanisevica skakao kad je uzimao Wimbledon,uvijek su mi drazi ovdasnji igraci od bjelosvjetskih.Ja bih bas volio da Novak pobjedi,mada nisam optimista.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.