Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
67
11%
Konami
171
29%
CapCom
13
2%
Take-Two
9
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 585

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 10 jun 2014, 19:32

divljaci ugasili servere za BF2, ima kao alternativa al nisam siguran kako to radi

ovi iz EA ce krv popisati samo da CoD igraci predju igrati Battlefield, pa vidis sta se sve pravi, zadnja 3 battlefielda su totalno bezveze i sva 3 su a la CoD orijentisani, gameplay katastrofa, nema onog feelinga da igras BF kao nekad

kad ugase servere za BC2 ja vise necu ni igrati Battlefield, prijavio sam se za betu samo da to sr anje probam, a bf4 nisam ni kupio jos

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 10 jun 2014, 22:03

EU WEST ne radi citav dan :rol: :rol:

Good job RIOT, good job :salut: :salut:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 10 jun 2014, 22:35

Izaso Enemy Front po torrentima.Igra nije toliko zahtjevna,a jedva cekam poigrat neku igru o Drugom svjetskom ratu.Pozelio sam :D

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la JoseMourinho » 11 jun 2014, 03:13

Je.bote konto za mjesec dva uzet PC, al sad kad sam vidio zahtjeve za fifu treba mi duplo planirani para...znal se ista hocel sad novi PES, NBA i sl. Biti ovako zahtjevne jer jbg koji cu ku.Rac uzet PC ovaj koji sam planiro kad je već zastario za igre a ja ga tek uzo xD

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 11 jun 2014, 08:18

JoseMourinho je napisao/la:Je.bote konto za mjesec dva uzet PC, al sad kad sam vidio zahtjeve za fifu treba mi duplo planirani para...znal se ista hocel sad novi PES, NBA i sl. Biti ovako zahtjevne jer jbg koji cu ku.Rac uzet PC ovaj koji sam planiro kad je već zastario za igre a ja ga tek uzo xD
novi NBA2k ce biti zahtjevniji jer bi po svim informacijama trebao biti next-gen, a PES ce biti zasnovan ponovo na istom engine-u ali malo poboljsan, tako da vjerovatno i on ce biti zahtjevniji ;)

koliki ti je otprilike budzet, mozda se i moze nesto skontat' :)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 11 jun 2014, 10:21

Unofficialpage je napisao/la:FIFA 15 :shock: :shock:

Jos jedna fifa koja nemoze na moj krs :(
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 11 jun 2014, 12:56

JoseMourinho je napisao/la:Je.bote konto za mjesec dva uzet PC, al sad kad sam vidio zahtjeve za fifu treba mi duplo planirani para...znal se ista hocel sad novi PES, NBA i sl. Biti ovako zahtjevne jer jbg koji cu ku.Rac uzet PC ovaj koji sam planiro kad je već zastario za igre a ja ga tek uzo xD
Pa uzmi jednostavno konzolu i siguran si sljedecih nekoliko godina.Sto se tice PC-a,svakom novom igrom traze sve vecu i vecu hardversku snagu.Ove kompanije haman mjesecno izbacuju nove serije grafickih kartica i procesora sto mi je uvijek bilo odvratno.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 11 jun 2014, 14:17

[youtube][/youtube]

:o :shock: :o :shock: :o :shock: :o :shock:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 11 jun 2014, 14:50

darker10 je napisao/la:
Pa uzmi jednostavno konzolu i siguran si sljedecih nekoliko godina.Sto se tice PC-a,svakom novom igrom traze sve vecu i vecu hardversku snagu.Ove kompanije haman mjesecno izbacuju nove serije grafickih kartica i procesora sto mi je uvijek bilo odvratno.
stari tehnologija napreduje iz dana u dan, a pc gameri uvjek zele najbolje

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 11 jun 2014, 15:06

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
darker10 je napisao/la:
stari tehnologija napreduje iz dana u dan, a pc gameri uvjek zele najbolje
Da.
Dok su bile stare konzole PC gaming je patio jer se je prilagodjavalo PS3 I X360 no kada next-gen ima mogucnost da daje ono sto PC odavno moze dolazi do toga da se hardver PC-a mora pojacati.
Uvijek ti imas low opcije koje su ispod minimalne preporucene konfiguracije pa igraj.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 11 jun 2014, 16:03

Ma i Xbone i PS4 nisu uopće next-gen po PC standardima. Oba imaju po 8 GB DDR3/DDR5 RAM. Istina, 8 core procesor je tu ali clock je prilično nizak, svega 1.6 GHz. Grafika u rangu pete generacije GeForce kartica. U biti jedan mid-range PC. Samo što se sys requirements sada malo pušu, da raja misli kako je to neki spektakularan napredak, kako bi kupovali novi hardware. Tako to bude svaki put kada nova generacija konzola dođe na tržište.

Za konzole to jeste napredak, da se razumijemo, pogotovo jer je Xbox 360 izašao davne 2005. godine. Ali za PC hardware će konzole i dalje biti kočnica, nikako nešto što će tjerati proizvođače da izmišljaju nove stvari. Ima tu još mnogo, mnogo lufta između konzola i PC-a. Većina igara ima veće zahtjeve jer su loš port sa konzola, ne zbog svoje zahtjevnosti ili spektakularnih novih stvari.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 jun 2014, 17:38

Ma nisu normalni ba. Hajd da barem prave neke posebne igrice pa im napucavaju zahtjeve, a u stvarnosti za svaku igricu sto valja, dobijes 5 losih. Strah me i zamislit koliko ce zahtjevat sljedeci Elder Scrolls. Bit ce 50 giga rama, i7 procesor i sl., a 90% nece nadmasit Skyrim.

Jbt kad sam vidio da CoD Ghosts zahtvjeva quad core procesor i 8 giga rama, a CoD i CoD2 su bez pretjerivanja barem duplo bolji, a mozes ih igrat na mikrovalnoj. :tokralju:

PES 6, Battlefield 2, NFS: Most Wanted i sl. nikada nece nadmasit sve dok im je grafika vaznija od gameplaya. 2K je strasna fransiza a nikad nisu bili previse zahtjevni. Strah me da i oni ne odu u **** sa prelaskom na next gen.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 11 jun 2014, 19:24

Elder Scrolls je prvenstveno takav zbog Gamebryo engine-a, koji je katastrofa. Evo recimo ja igram New Vegas (isto Gamebryo) upravo na jednoj pristojnoj i5 konfiguraciji i igra nekad zaštopa, a ne koristi ni 50% grafičke i snage procesora. Jednostavno loša optimizacija.

Skyrim je bio katastrofa po tom pitanju kad je tek izašao. Memory leaks, stutter. Modovi su popravili igru a Bethesda tek poslije malo nešto, ali ni blizu dovoljno. Naravno sve to ne pomaže kad je igra ubij bože dosadna, sa nikad lošijim questovima i nikakvom reaktivnošću. Ljudi pljuju Oblivion, ali je on, po mom skromnom mišljenju, bio puno interesantniji. Jednostavno konzolitis još nije bio uhvatio maha i igra je bila bolja zbog toga.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 11 jun 2014, 19:37

Oblivion je i meni draži od Skyrima. Čisto zbog atmosfere u Skyrimu, koja je previše mračna i depresivna za moj ukus. Ali obje igre su mi vrh vrhova. S tim da Skyrim ima zmajeve :mrgreen:

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 12 jun 2014, 01:30

Dok je internet piratstva konzole ce uvijek kociti PC gaming.
Jednostavno je neisplativo.

Nego , mogu li pokrenuti tj. igrati normalni Watch Dogs sa ovim req.
i5 2.5(turbo boost 2.8)
4GB ddr3
Ati Radeon Mobility HD 5650 1GB

Inace fifu igram na najjacim postavkama ostalo nisam ni probavao jer u zadnje 3-4 haman nista nisam igrao sem fife i pesa.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 jun 2014, 01:39

× Željezničar - Manijaci TM87 ×

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 12 jun 2014, 01:42

Elegant je napisao/la:Evo ti za Watch Dogs: http://www.ign.com/wikis/watch-dogs/PC_ ... quirements
Ma znam gledao sam na "canirunit" i pise da ne moze,ali tko ce im znati.
Muljaju sa ovim konfiguracijama samo da raja kupuje nove komponente.

Sta bi mogao igrati sa navedenim komponentama ? :hmmmmm:

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 12 jun 2014, 03:36

HZ_ilidzaa je napisao/la:Dok je internet piratstva konzole ce uvijek kociti PC gaming.

i5 2.5(turbo boost 2.8)
4GB ddr3

Inace fifu igram na najjacim postavkama ostalo nisam ni probavao jer u zadnje 3-4 haman nista nisam igrao sem fife i pesa.
jeli to laptop u pitanju ili ja sam ti provjerio i sve je ok ali graficka nebi mogla pokrenuti igru....

provjeri ovde
http://www.game-debate.com/games/index. ... tch%20Dogs

upisi svoju konfiguraciju dole i provjeri....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 12 jun 2014, 05:50

Vjerovatno ce moc pokrenut igru.Pitanje je kako ce sve to izgledat.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 12 jun 2014, 10:40

HZ_ilidzaa je napisao/la:Dok je internet piratstva konzole ce uvijek kociti PC gaming.

i5 2.5(turbo boost 2.8)
4GB ddr3

Trebalo bi da može, iako su minimalne 6 GB RAM. Ali kako će ići i izgledati, to ti ne mogu reći, jer je igra skroz loše optimizirana.

Ma nema tu puno priče oko piraterije. Druge stvari su u pitanju. Proizvođač mora napraviti konzolu koja će biti prihvatljive cijene, kako bi opravdala svoje postojanje, pa moraju raditi kompromise kod hardware-a. Jer da ugrade sve najbolje što PC nudi, onda bi cijena morala biti kao high-end PC i niko ne bi kupovao.

Piraterija je izgovor za sve, lošu prodaju neke igre (koja u pravilu bude fuš teži), probijanje rokova, gušenje određenih žanrova. A zapravo u današnje vrijeme, kada većinu igara možete kupiti za siću, već nakon par mjeseci, to je minorna stvar, ali odličan izgovor za Microsoft (pogotovo) i Sony da pokušaju progurati monopol za svoju konzolu. Tim korporacijama jednostavno smeta što je PC otvorena platforma, dok su konzole potpuno zatvorene platforme, gdje iz korisnika izvlače novce za svaku sitnicu, čak i za banalnosti poput avatara za profile.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.