Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

A_d_0
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la A_d_0 » 05 sep 2014, 01:25

BurningLegion je napisao/la:Pa, korisno bar procitati da ja apsolutno sve pogresno radim. Znaci potrebno je samo malo piti te nekakve proteine, otici par puta u teretanu i za godinu dana sam IFBB Pro.
Pa citajuci postove sa ove teme, jeste. Znaci samo malo mases tegovima, nista specijalno, al uzmes ova sva sredstva i eto te za manje od godinu. Prosto. Sta ce ti znanje. To ovi sto naplacuju ljudima veci lopovi od politicara. Uzimaju pare a nista ne rade.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 05 sep 2014, 09:29

Puno je tu zavisti i neznanja. Cim netko izgleda bolje nego oni sami, eno ga, proteini, steroidi, prasci. :facepalm:
Ne dao Bog da ustane sa lijene guzice i ustvari krene raditi na sebi, pa makar u rekreativne svrhe i vidi sta je sve potrebno. Jok, ja cu malo pogledati par slika, ''vidjet'' cu sta me zanima, ''provaliti'' cu ove buildere i to je to.

To je krvnicki RAD prije svega. Evo Arnold je sam priznao da je koristio steroide, i naravno da jest jer NIKAD ne bi dostigao nivo Mr. Olympia bez toga, to je cinjenica, jednostavno limitacije tijela, ali to je Mr. Olympia nivo.
Medjutim ako netko ovdje misli da on pored toga nije malo je reci KRVNICKI trenirao, ispravno se (i obilno) hranio kvalitetnom hranom, odmarao dovoljno i sve, taj onda samo pokazuje koliko sustinski malo o svemu tome zna, da ne kazem nimalo.

A necu uopce ni pricati o natural body builderima koji sve sto imaju je svoje znanje, snagu volje i vlastite tjelesne limitacije.

Skup sport, strasno skup i podcijenjen sport. I jos na kraju svega, nakon toliko potrosenog vremena, novca (prehrana i suplemente za ovakvo sto su malo je reci skupi, narocito za nas standard) i truda, moras se redikulima pravdati sta si radio, kako si do toga dosao, i opet ce reci ''ma ja, protein, steroid, prasak, mogu i ja tako''. :puke:

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 05 sep 2014, 10:44

Dovoljno je pogledati Ronalda da znas da se moze bez Steroida,plus fudbaleri stanlo rade testove na njih zbog droge, Steroidi sigurno trose bodybuilderi na pocetku pa kasnije ko zna.

Moze se sve postici samo treba guzce i nebit ljen. Evo ja idem u tereteanu i ima solidno tijelo ali ipak sam ljen kuhati pa imam i stomacic od mamine kuhinje! :lol:
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 05 sep 2014, 10:49

Adnan89 je napisao/la:Dovoljno je pogledati Ronalda da znas da se moze bez Steroida,plus fudbaleri stanlo rade testove na njih zbog droge, Steroidi sigurno trose bodybuilderi na pocetku pa kasnije ko zna.
:facepalm:

Sta ti znas sta Ronaldo sve koristi, sve je to evolucija, biciklisti svasta koriste, pa konstantno rade testove, pa rijetko kad neki pane. Sjecas se ti intervjua sa Armstrongom nakon afere kad je rekao garantiram da vise od pola ovih sto su zavrsili medju prvih 20 na tour de France koriste nesto od ilegalnih supstanci, pa evo neka me isprave ako grijesim, i nitko ga nije javno demantirao?
Mislim, glupa prica maksimalno, ne znas sta tko koristi, nego nagadjas. Taman kao da moras izgledati kao Mr. Olympia da koristis steroide.
Ja ne shvacam nikako ljude koji to ne shvacaju.
Moze se sve postici samo treba guzce i nebit ljen. Evo ja idem u tereteanu i ima solidno tijelo ali ipak sam ljen kuhati pa imam i stomacic od mamine kuhinje! :lol:
U suprotnosti si onda sa svojim razmisljanjem gore. Prvo bodybuilderi ''sigurno trose'' steroide, a drugo ''moze se sve postici samo treba guzce i nebit ljen''.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 sep 2014, 11:09

Svaki sportista koristi dodatak u prehrani, whey je obični protein koji sadrži sve kao i piletina, teletina, općenito meso. Šta će to drugačije pokazati na testiranjima ako u njemu nema ništa što je zabranjeno?

Drugo su steroidi.

StephanEl92
Kontakt:

Post Postao/la StephanEl92 » 05 sep 2014, 11:48

a niste culi za hormon rasta koji je kako kazu i do 5 puta efikasniji od steroida ,a nije svrstan u nijednu skupinu droga.Osobno znam par momaka koji to koriste i samo cu rec boze sacuvaj , dokle je ova znanost napredovala

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
Forza Milan

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 05 sep 2014, 12:19

Hormon rasta je jako opasan, njega je Rich Piana koristio, veoma opasno narastu šake i stopala previše, onda srce naraste i to predstavlja ozbiljan problem.

Evo jedan video gdje on govori o tome ..

[youtube][/youtube]
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 05 sep 2014, 12:37

svaka čast svima ali meni osobno je ružno ovako izgledat..
nikad ne bih volio da sam ovakav

ovako nesto mi je kraj kako bi bilo ok:
slika

odnosno ovako:
slika

fina građa i u formi..sasvim dovoljno..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 05 sep 2014, 13:22

Ja se ne mogu oteti dojmu da u svakom sportu se danas koristi doping. Pa nije moguce da sam ja naprednija verzija covjeka u odnosu na mog dedu a razlika je 60 godina recimo. A od drugog svjetskog rata do danas granice sporta su itekako pomjerene. U svakom skoro sportu. A nije covjek "evoluiro" vec je strasno napredovala nauka,hemija i sta sve ne. Kada pogledam onog Phelpsa vidim genetsko modificirano cudoviste koje je djetinjstvo provelo u laboratoriji. Mozda i nije tako al ne mogu se oteti dojmu. Jednostavno puno je stvari u sportu koje se kriju i mislim da je to jako teska tema za raspravu jer od nas niko ne zna sta se iza brda valja.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 sep 2014, 14:51

Whey nije doping, steroidi jesu.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2014, 14:57

Cardio je glavni dio treninga za zdravo tijelo. Ovdje se dosta pise o suplimentima, vijezbama i o visku sala na trbuhu. Da cujemo malo o cardio treningu. Koliki vam je nivo kondicije poredjenje maksimalno pretrcana metraza na 12
Minuta. Koliko cesto vijezbate kondiciju? I koji cardio trening ste imali Ove sedmice. Ja sam licno Ove sedmice zakazao sa cardiom. Samo sam jednom na biciklu presao 6,5 km za 20 minuta. Kondicija mi je na niskom nivou trenutno nemogu vise od 2600 metara za 12 minuta.

StephanEl92
Kontakt:

Post Postao/la StephanEl92 » 05 sep 2014, 15:30

Cardio najcesce nogomet sat vremena - citavo ljeto nisam trenirao samo vani izlazio jeo gluposti svakojake.prekjucer na termin nogometa istrcao dusu, nisam mogao disat :D

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
Forza Milan

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 05 sep 2014, 16:08

samoposmatram je napisao/la:Cardio je glavni dio treninga za zdravo tijelo. Ovdje se dosta pise o suplimentima, vijezbama i o visku sala na trbuhu. Da cujemo malo o cardio treningu. Koliki vam je nivo kondicije poredjenje maksimalno pretrcana metraza na 12
Minuta. Koliko cesto vijezbate kondiciju? I koji cardio trening ste imali Ove sedmice. Ja sam licno Ove sedmice zakazao sa cardiom. Samo sam jednom na biciklu presao 6,5 km za 20 minuta. Kondicija mi je na niskom nivou trenutno nemogu vise od 2600 metara za 12 minuta.
HIIT majka. :mrgreen:

6 Dana u sedmici i 1 za odmor.
Trajanje: 45 minuta. Iskreno jos ne mogu u vecini dana izdrzati svih 45 ali s obzirom da sam prije nego sto sam poceo s HIIT-om bio u, najblaze receno, losoj kondiciji, ovo za sada je zadovoljavajuci napredak.

Ne trcim tako da ne znam koliko mogu na 12, ili koliko bog, minuta. :D
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

nidjeveze
Kontakt:

Post Postao/la nidjeveze » 05 sep 2014, 16:19

trčanje na traci na početku svakog treninga: 10 minuta otprilike 1.2 km... taman da se čovjek iznoji
Jedno pitanje: Da li je iko od vas imao problema sa Ahilovom tetivom, da osjeća probadanje pri dužem ili bržem hodanju?

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2014, 16:22

Fudbal mi je prije bio zakon za cardio. Danas vec imam posljedice sve me boli a hrskavice ko da i nemam noznim zglobovima.

U vezi Hiit, kakav je osijecaj dan poslije? I koliko dugo treniras Hiit?

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 05 sep 2014, 16:43

samoposmatram je napisao/la: U vezi Hiit, kakav je osijecaj dan poslije? I koliko dugo treniras Hiit?
Kako mislis dan poslije? Dan poslije HIIT-a jos novi HIIT. :mrgreen: Ne znam tacno na sta mislis, meni je nakon treninga strasan osjecaj fkt, osjecas misice kako pulsiraju, i dosta dugo nakon treninga.

6 Dana u sedmici i 1 dan odmor. A treniram drugu sedmicu pri kraju, jos sutra dan. Znaci nisam nikakav ekspert ali mogu reci iz prve ruke definitivno da je trening odlican.
R.I.P

MIRZA RASCIC

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 05 sep 2014, 16:55

Neutral je napisao/la:Whey nije doping, steroidi jesu.
Mozes to ponovit jos 140 000 puta ali opet ce doci neko i pisat gluposti.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Teretana

Post Postao/la JoseMourinho » 05 sep 2014, 18:49

I ponovo ako ko hoće da koristi i koristi steroide šteti sebi(u u kojoj mjeri sve zavisi), ne ostalima, njegov izbor svako se brine za sebe i odlučuje za sebe...
Ne treba niko ni za kog brinuti pogotovo za nekog koga ni neznas nego preko slike zakljucujes stvari ;)

A proteini su stvar o kojoj bi ne treba raspravljat ;)

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 05 sep 2014, 19:59

Mislim kakav umor osijetis u tijelu dan poslije. Jesu misici upaljeni?

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 05 sep 2014, 21:00

samoposmatram je napisao/la:Mislim kakav umor osijetis u tijelu dan poslije. Jesu misici upaljeni?
Pa i nisu nesto, iskreno. Osjetis ti pulsiranje, da se razumijemo, topi on itekako ali nema upale. Ne znam hoce li je biti ako odmah pocnes samo s HIIT-om jer ja sam aktivan u teretani vec skoro godinu dana pa mozda zbog toga nisam imao upalu.

slika

Valja li ovaj sta?
R.I.P

MIRZA RASCIC

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.