Automobili, motori...
Moderator/ica: insider
- BosnianKingdom
- Kontakt:
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Re: Automobili, motori...
Gledao sam fiat grande punto i seat ibize, otprilike 2006. godiste.. Kod nas ovdje kostaju nekih 5-6 hiljada a na mobileu sam nasao pravo jeftinih od oko 1.100 do 1.500 eura.BosnianKingdom je napisao/la:Totti napiši otprilike sta planiraš i koliko.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Po čemu je lošiji, dokazano da pređe milion bez problema. U mene dva u porodici bili, sada još jedan, te ova c klasa nova. Nikad problema nije bilo, doslovno nikad ništa nije mijenjano osim standarnog.Centre forward je napisao/la:Mercedes 190 je jedan od lošijih auta iz njihove porodice. Hitler da je živ, vjerovatno bi voz'o W123, najbolji auto ikad napravljen. Ako ne to, onda u top 3.Neutral je napisao/la:Klasik Mercedes je 190-ka, old school auto koje bi hitler i danas vozao da je živ.
Golf dvica je mala maca za njih.
Ako imaš povlasticu isplati se, ako nemaš onda ne. Auto mora imati euro3 motor ili ga ne možeš registrovati.FrancescoTotti je napisao/la:Eh raja, dal se isplati uvozit auto, u kojem slucaju? U kojem slucaju se ne isplati?
Ako je neko upoznat i voljan pa da ukratko i kaze tu proceduru. Hvala unaprijed
Dosta su jeftinija vani, imaš čovjeka koji to odradi, daš mu 500 eura, on ode sa autobusom, riješi ti sve papire do registracije, ako imaš povlasticu još lakše, doveze ti ga provjereno sve (uvezo je preko 500 auto mislim do sada), na tebi je samo da registruješ. Javlja ti za svaku moguću sitnicu, profesionalac.
Ta auta što hoćeš su mrtvi prosjek. Ako imaš povlasticu, pet godina ne možeš novo auto uvesti.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Evo nasao sam i skontao o cemu pricas u vezi te povlastice. Ako sam te dobro razumio, placam covjeku koji ima povlasticu (invalidninu ili sta vec) 500e i on rijesava sve papire?
Nije losa opcija, mozda bi me i izaslo jeftinije nego da licno idem, trosim na kartu, vrijeme, peglam se za papire i sta sve vec...
Nije losa opcija, mozda bi me i izaslo jeftinije nego da licno idem, trosim na kartu, vrijeme, peglam se za papire i sta sve vec...
Zadnja izmjena: FrancescoTotti, dana/u 17 okt 2016, 01:35, ukupno mijenjano 1 put.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Vec dugo ima kako je zakon donesen da se mogu uvoziti samo auta sa motorom euro 4 norme.
Ti da odes tamo i dovezes sebi auto, ili recimo poznanik.
Treba ti do 1000€ max, ili izracunaj otprililike, colne table su najskuplje od svega. To je neki maximum, racunajuci karte, spavanje, putarine, gorivo i sl..
I otprilike neki papiri, homologacije, registracija to sve sto ide oko 800€.
Eh sto bi se dobro isplatilo je to da neko poznat ima auto koje trazis, a zivi tamo i zeli prodati pa da njemu dođe usput ovdje doci i ti samo da kupis.
Slicno mi je prijatelj uzeo prije 2 godine, Pasata 5, 3500KM platio auto i dok je papire rijesio i registraciju izaslo ga 5000.
Treba ti do 1000€ max, ili izracunaj otprililike, colne table su najskuplje od svega. To je neki maximum, racunajuci karte, spavanje, putarine, gorivo i sl..
Eh sto bi se dobro isplatilo je to da neko poznat ima auto koje trazis, a zivi tamo i zeli prodati pa da njemu dođe usput ovdje doci i ti samo da kupis.
Slicno mi je prijatelj uzeo prije 2 godine, Pasata 5, 3500KM platio auto i dok je papire rijesio i registraciju izaslo ga 5000.
Mia San Mia
Nije.FrancescoTotti je napisao/la:Evo nasao sam i skontao o cemu pricas u vezi te povlastice. Ako sam te dobro razumio, placam covjeku koji ima povlasticu (invalidninu ili sta vec) 500e i on rijesava sve papire?
Povlasticu ako ti lično imaš, onda je sve lakše.
Ovo za čovjeka sam govorio da ti ne ideš, nego nekome platiš koji ode, provjeri auto, sredi sve papire. Dakle, Njemačka tamo sa busem, autom vrati, on to plaća od tih 500 eura i sve te papire, ima neke veze, šta ja znam sa carinicima u BiH.
Možeš i sam otići, sve je do tebe.
5000+ gorivo, bus???R32 je napisao/la:Vec dugo ima kako je zakon donesen da se mogu uvoziti samo auta sa motorom euro 4 norme.
Nemoguće da je samo 1500KM dao za auto koje ko nas košta 10k
Vamo auto bilo 12k, izašlo preko 14k sve, možda i 15, znam prva registracija bila 935KM
Postoji mogucnost reparacije,i to bi te kostalo oko tri stojesonpenn je napisao/la:sonpenn je napisao/la:Imam Peugoet 206 i otisla mi je torzija.Sad da li postoji mogucnost reparacije i koliko bi to od prilike kostalo.
Unaprijed Hvala.
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg
Ne ne, nego je vlasnik auta zivio i radio u Sloveniji, a rođen ovdje jel. Pa je tako ovaj dovezao iz Slovenije kad je posao majci u Bosnu
i ovdje prodao auto ( tom poznaniku/komsiji i inace mom prijatelju
), a prije rijesio papire u Sl. Pa je ovome ostalo da plati carinu, homologaciju, registraciju i kostalo ga to 1500KM, tako da ga je komplet auto sa registracijom izaslo 5000KM. Passat 5, 2000/2001, onako sa finom opremom.
A nije 10k i kod nas je sada tih para, malo skuplje mozda.
Ali eto tada je ustedio sigurno 1000-2000KM
A nije 10k i kod nas je sada tih para, malo skuplje mozda.
Ali eto tada je ustedio sigurno 1000-2000KM
Mia San Mia
Joj, dobro je prošao.
Uzeo kolega jedan Passata 2004 godina, 10.400 platio. Previše za takvo auto svakako, šta se može.
U nas Audi a4 s line preko 10k, frend uzeo u Sloveniji za 7.5k.

Uzeo kolega jedan Passata 2004 godina, 10.400 platio. Previše za takvo auto svakako, šta se može.

Interesuje me uopsteno instrumental tabla u autu. Zakocila/Pokvarila se. Sve stalo na njoj jutros kad sam kreno da predjem cestu. Temperatura , 30km/h, 2500 okretaja.
Samo se cuje neki piskutavi zvuk unutar auta. Ne cuje se zvuk vani.
Da li je otisla tabla ili mozda srecom jedan od osiguraca.
Samo se cuje neki piskutavi zvuk unutar auta. Ne cuje se zvuk vani.
Da li je otisla tabla ili mozda srecom jedan od osiguraca.
Sad ce izaci da ti je kolega moj rođakNeutral je napisao/la:Joj, dobro je prošao.
I on je isto platio Passata b5.5 2004 god. 10.400 plus registracija i veliki servis.
Ali eto on je trazio full opremu i da je 2004god.
Svako svoje ima.
Vidis razlike, ne isplati se u Bosni zivjeti ni pod razno
Mia San Mia
Ne možeš uvesti auto sa euro 3 motorom.Neutral je napisao/la:Ako imaš povlasticu isplati se, ako nemaš onda ne. Auto mora imati euro3 motor ili ga ne možeš registrovati.FrancescoTotti je napisao/la:Eh raja, dal se isplati uvozit auto, u kojem slucaju? U kojem slucaju se ne isplati?
Ako je neko upoznat i voljan pa da ukratko i kaze tu proceduru. Hvala unaprijed
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Momciluci, najbolje auto u intervalu 5-7k? Pozeljno dizelas
307-ca?
307-ca?
- JohnCleese
- Kontakt:
Peugeot 206 CC HDILakoste je napisao/la:Momciluci, najbolje auto u intervalu 5-7k? Pozeljno dizelas![]()
307-ca?
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Malo auto, a i odvratno mi je bas. 
Hvalaberardi25 je napisao/la:Postoji mogucnost reparacije,i to bi te kostalo oko tri stojesonpenn je napisao/la:sonpenn je napisao/la:Imam Peugoet 206 i otisla mi je torzija.Sad da li postoji mogucnost reparacije i koliko bi to od prilike kostalo.
Unaprijed Hvala.
Sarajevo ljubavi moja.
Lakoste je napisao/la:Malo auto, a i odvratno mi je bas.

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Skoda Fabia, 1.9 TDI, 105 KS, 2003. godiste.Lakoste je napisao/la:Momciluci, najbolje auto u intervalu 5-7k? Pozeljno dizelas![]()
307-ca?
Odlican, dokazani vw-ov motor.
Obratis paznju na termostat, ali uopce nije skupo cak ni cistava racva za vodu sa termostatom.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Trenutno korisnika/ca: chelsea358 i 8 gostiju.