UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

Marvin
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la Marvin » 03 feb 2020, 10:32

Donnie Darko je napisao/la:
03 feb 2020, 10:08
Marvin je napisao/la:
03 feb 2020, 09:46
Vidis li to kao opciju?
Kao jednu od opcija, da, zašto ne?

Mislim, borba je izuzetno teška za prognozirat jer ima bruku varijabli, ali mislim da ne samo da je moguće, već da je gotovo sigurno da će Khabib prve dvije runde relativno lahko rušiti Fergusona i kontrolisat ga, a ako ga dovede u poziciju u kojoj ga je Kevin Lee imao pred kraj druge runde, mislim da ga Khabib vrlo lahko može brutalno završiti ground and poundom.

U kasnijim rundama je Ferguson favorit, jer ima superioran kardio, i ako bude išlo pet rundi mislim da je otprilike 60/40 ili 55/45 za Khabiba, po meni, ali da je opcija (i to solidna opcija) da ga Khabib smota u prva dvije runde, sigurno jeste. Mnogo veća nego da Ferguson njega zatekne nekim D'Arceom ili nečim sličnim.
Jedna od opcija je i da popije letece koljeno u prvim sekundama... opcija je metar,ali koje su najizglednije?
Najizglednija je pobjeda Khabiba na bodove gdje ce ici na minimum rizika.
Druga,vrlo izgledna je da ce ga Tony ili udaviti nekada u kasnijim rundama.
Khabib ce ga oboriti. To uopste nije upitno. I drzati ce ga dole. Slabiji hrvaci od Khabiba su to uspijevali.
Ali da li je to losa pozicija za Tonya? Ni najmanje. Narocito ako Khabib bude isao na ground and pound i odmicao se pri tome da zamahne sto znaci lakat u celo ili bjj pokusaj.
95% Khabibovih pobjeda su obori te,stjera uz ogradu koja je temelj njegove igre,drzi te dole dok pokusavas ustati,umori,i udavi ili dobije na poene.
Tonya nece umoriti niti ce ovaj pokusavati da ustane. Laktovi,udarci u usi,pete u bubrege...Tony non stop udara. Bio donji,gornji ili stojao.
Bjj Tonya je miljama iznad svih protivnika koje je Khabib sretao do sada. I konstantna je prijetnja. Skoro da nema pozicije iz koje Tony ne pokusava D'arcea npr.
Striking ne pominjem jer mislim da nije opcija,Khabib je prepametan da bi se u to upustio.
Nepredvidivost Tonya iskreno ne znam koliki faktor bi mogla biti u ovoj borbi.

JaskoBasel32xx
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBasel32xx » 06 feb 2020, 08:25

Ode stosic iz ufc-a

JaskoBasel32xx
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBasel32xx » 06 feb 2020, 13:15

Kvota na reyesa 4.00 malo podcjenjivacki nije jons od nekada da razbija jedan naivan zalet i bice na podu po meni 55% na spram 45% za jonsa ali nikakao ovih 85% kao sto kladionice nude

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 06 feb 2020, 13:27

Pa uplati na Reyesa sve što imaš.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 06 feb 2020, 13:34

Stosic i nije za ufc.
Onaj crnac sto se s njim tukao je nula bodova pa ga i on dobi.
Sve sto zna je zamahnut pa sta Bog da.
S kondicijom je na vi.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 07 feb 2020, 08:00

KSW je za Stosica, vjerujem da tu moze mnogo.

Jeste vidjeli ovu sliku Bektica sa Jonesom? Jbte Jones izgleda soremno da spremnije ne moze, dok ovako ozbiljno shvata treninge tesko da ga iko moze dobiti.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 07 feb 2020, 11:01

Rooney88 je napisao/la:
07 feb 2020, 08:00
KSW je za Stosica, vjerujem da tu moze mnogo.

Jeste vidjeli ovu sliku Bektica sa Jonesom? Jbte Jones izgleda soremno da spremnije ne moze, dok ovako ozbiljno shvata treninge tesko da ga iko moze dobiti.
Ne volim ga kao osobu. Mislim da je varao i da je dobar dio karijere na PED-u neke vrste. Ali skillset i nacin na koji se bori te kreativnost je nevjerovatna. Liga za sebe.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 07 feb 2020, 11:04

Eno sada Ferguson ima, pazi riječ, "superioran" kardio u odnosu na Khabiba.

:bow: :rol:
Mi smo Željini Željo je naš!

Biće Željo opet Šampion!

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 07 feb 2020, 11:07

mohikanac12 je napisao/la:
07 feb 2020, 11:04

Prestao citat nakon toga. Covjek 25 min u parteru lomi ljude bez ikakvih problema jos i prica s njima.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 07 feb 2020, 11:11

Marvin je napisao/la:
03 feb 2020, 10:32

Jedna od opcija je i da popije letece koljeno u prvim sekundama... opcija je metar,ali koje su najizglednije?
Najizglednija je pobjeda Khabiba na bodove gdje ce ici na minimum rizika.
Druga,vrlo izgledna je da ce ga Tony ili udaviti nekada u kasnijim rundama.
Khabib ce ga oboriti. To uopste nije upitno. I drzati ce ga dole. Slabiji hrvaci od Khabiba su to uspijevali.
Ali da li je to losa pozicija za Tonya? Ni najmanje. Narocito ako Khabib bude isao na ground and pound i odmicao se pri tome da zamahne sto znaci lakat u celo ili bjj pokusaj.
95% Khabibovih pobjeda su obori te,stjera uz ogradu koja je temelj njegove igre,drzi te dole dok pokusavas ustati,umori,i udavi ili dobije na poene.
Tonya nece umoriti niti ce ovaj pokusavati da ustane. Laktovi,udarci u usi,pete u bubrege...Tony non stop udara. Bio donji,gornji ili stojao.
Bjj Tonya je miljama iznad svih protivnika koje je Khabib sretao do sada. I konstantna je prijetnja. Skoro da nema pozicije iz koje Tony ne pokusava D'arcea npr.
Striking ne pominjem jer mislim da nije opcija,Khabib je prepametan da bi se u to upustio.
Nepredvidivost Tonya iskreno ne znam koliki faktor bi mogla biti u ovoj borbi.

Ovo je dobar komentar i opservacija. Znalo se dešavati da su borci prije pokušavali iskoristiti to što Khabib "ostavi" glavu dok traži poziciju, čak je bilo nekih situacija gdje su bili blizu ali nisu imali dovoljno znanja. Naglasio bih da je Tony u proslosti imao spektakularnih i nestandardnih zavrsetaka gusenjem. Bice ovo interesantno ispratiti, oba znaju mane i jace strane protivnika.

Biće Željo opet Šampion!

MMA075
Kontakt:

Post Postao/la MMA075 » 07 feb 2020, 11:17

Idemoo Bektikkk

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 07 feb 2020, 12:44

anonymousHD je napisao/la:
07 feb 2020, 11:07
mohikanac12 je napisao/la:
07 feb 2020, 11:04

Prestao citat nakon toga. Covjek 25 min u parteru lomi ljude bez ikakvih problema jos i prica s njima.

Kontas da ima razlike biti donji ili gornji?

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 07 feb 2020, 14:52

Marvin je napisao/la:
07 feb 2020, 12:44
Ovom što je gore, njemu je lakše?

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 07 feb 2020, 14:57

07 feb 2020, 14:52
Marvin je napisao/la:
Ovo retoricko pitanje?

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 07 feb 2020, 15:03

Ferguson je ista budala kao Khabib što se tice Kardia vidjecemo šta može s leđa Tony uraditi zato ga se i boji Khabib i smatra ga jedinom prijetnjom jer su oni laktovi haos.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 feb 2020, 15:05

Ferguson ima vjerovatno najbolji kardio u čitavom rosteru UFC-a (ili barem top3). Barem je imao zadnji put kad se borio do kraja. I Khabib ima odličan kardio, ali Ferguson jednostavno ima bolji.

Ali hej zamisli reći da je neko u nečemu zapravo bolji od Khabiba i ima prednost :o Kosa na glavi se diže od same pomisli.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 07 feb 2020, 15:12

07 feb 2020, 15:05
Ferguson ima vjerovatno najbolji kardio u čitavom rosteru UFC-a (ili barem top3). Barem je imao zadnji put kad se borio do kraja. I Khabib ima odličan kardio, ali Ferguson jednostavno ima bolji.

Ali hej zamisli reći da je neko u nečemu zapravo bolji od Khabiba i ima prednost :o Kosa na glavi se diže od same pomisli.
Da se razumijemo ja smatram da su tu negdje s istim obojica su iste budale sad reci da neko ima bolji je vec bespotrebno jer cemo to tek saznati ako borba ode u šampionske runde.

Ja licno gledam na to ako je malo falilo Dustinu da osigura ono gušenje Ferguson bi se trebao bar 1 naci u istoj onoj poziciji protiv Khabiba.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 feb 2020, 15:20

Pa u svrhu prognoze, gledam na ono što je bilo do sad. Ferguson protiv Dos Anjosa je vjerovatno najimpresivniji nastup što se samog kardia tiče koji sam gledao, tako da smatram da Ferguson ima bolji kardio od Khabiba, u vakuumu jel, sad šta će bit kad ga ovaj pođe bacat po podu i kontrolisat vidjet ćemo, to niko ne može znati.

Kao što niko ne može znat ni kako će Khabib reagovati ako Ferguson preživi prve dvije tri runde i uđu u šampionske runde a ovaj i dalje svjež (što opet nije sigurno kao što rekog ranije). Niko to ne može znati zato što se nisu susreli sa takvim situacijama nijedan od njih, i zato i jest borba toliko intrigantna.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 07 feb 2020, 15:28

Marvin je napisao/la:
07 feb 2020, 14:57
07 feb 2020, 14:52
Marvin je napisao/la:
Ovo retoricko pitanje?

Sada vec grijesis. Nije velika razlika gore ili dole, sve zavisi od toga koliko se energije ulaze na ostvarivanje dominacije. Cak ako dobro prostudiras rad Khabiba u parteru, ko god misli da je lako na onakav nacin kontrolisati 75 kila zive vage koje se pokusavaju osloboditi, taj ne zna o cemu govori, ili da je "lakse" njemu nego ovome ispod.

Biće Željo opet Šampion!

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 07 feb 2020, 15:30

90minut je napisao/la:
07 feb 2020, 15:12
07 feb 2020, 15:05

Da se razumijemo ja smatram da su tu negdje s istim obojica su iste budale sad reci da neko ima bolji je vec bespotrebno jer cemo to tek saznati ako borba ode u šampionske runde.

Ja licno gledam na to ako je malo falilo Dustinu da osigura ono gušenje Ferguson bi se trebao bar 1 naci u istoj onoj poziciji protiv Khabiba.

Bilo je prilicno zeznuto ali Khabiba nece biti nimalo lako ugusiti jer sve sto krece iz rubber guarda on zna.
Ali Eddie Bravo i Luke Thomas su prvi likovi koji su rekli ono ocito a to je "nemoj vjezbati hrvanje i pokusavati da ustanes" kada se boris protiv Khabiba jer on to radi cijeli zivot. Neces ga za jedan kamp stici. Neces ni za jedan zivot.
Neko sa jakim bjj koji ce svaki sekund meca gledati da te ugusi i ko to dobro radi ce imati najbolje sanse. Uz to da ima kardio. Tony Ferguson je taj.
Eddie Bravo je bjj legenda i ako taj kaze da Tony ima vrlo j.eben i nekonvencionalan bjj te da cesto se svjesno dovede u losu poziciju ocekivajuci gresku protivnika mislim da to puno govori.
Ali sa druge strane nije osjetio "pritisak" Khabiba kada je na tebi. Kazu da je "tezak" ko DC i generalno vrlo jak fizicki.
Ma borba nad borbama ukratko.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.