ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
samosarajvo
- Kontakt:
Re: ATP Tour
Nije Verdasco isto sto i Roger ... a zapravo sa tobom necu da komuniciram.Cim si najveceg sportistu na touru i covjeka koji je sve uradio radom i samo radom nazvao steroidni nisi vrijedan komunikacije sa mnom.proFCB je napisao/la:Nadal bi trebao dobiti i Verdasca sa 50% snage,pa ispusi od njega!
Odličan meč smo danas gledali. Odavno nisam vidio Tomasa da se onako stopio sa podlogom. Nevjerovatno dobro je koristio taj nizak odskok, izuzetno jako i agresivno igrao, bukvalno je primoravao Rogera da stalno bude pod pritiskom, pronalazio je nevjerovatnu dubinu u udarcima, a Rogerove varijacije nisu dolazile do izražaja onako kako smo navikli od njega.
Neko će reči da Berdych igra na snagu ?! Snaga jeste glavna odlika njegovih udaraca, ali ne i jedina. Mogu ja igrati protiv Rogera i udarati iz sve snage, ali džaba ako ne pogodim teren !
Tomas je to radio danas, pronalazio sjajne uglove i čistio linije, bio izuzetno agresivan na riternu, naročito na drugi servis, tako da ne čudi broj brejk lopti koje je imao. Na njegovu nesreću, realizacija je izostala.
Rijetko koji igrač sa 47% ubačaja prvog servisa može igrati sa Rogerom a da ne zaostaje bar jedan brejk prednosti, ali Tomas je mogao. Bez obzira na nekonstantan prvi servis, igra koju je Berdych pružio u prvom setu, pa čak i u ostala dva je fascinantna i da je pobijedio, ne bi bilo nezasluženo.
- Roger je bio pasivan na početku, prvenstveno na drugi servis Tomasa, ali činjenica je da je Tomas Rogeru jasno dao do znanja da nema opuštanja, te da će ga svaki manji pad koncentracije skupo koštati. Potvrdio je Čeh to nekoliko puta u nastavku meča.
Gledali smo zaista odlične poene, razvlačili su jedan drugog po terenu, udaralo se jako, igralo se za viner više, obojica su dali sve od sebe, ali su na kraju iskustvo i mentalna snaga pobijedili. Roger je pokazao da ima jedan od najboljih servisa u historiji tenisa. Meni lično uz Samprasov, najbolji servis ikad.
- Zato volim brzu podlogu i bez obzira što smo ovakav tenis gledali u nevakat, drago mi je što me podsjetilo kako bi to izgledalo da je više ovakvih podloga. Favoriti bi definitivno imali puno više problema, a i različiti kvaliteti bi izašli na vidjelo. Jasno je da ovdje nema opuštanja, da je potreban puno bolji refleks i osjećaj kod riterna, samim tim i bolji ritern, da je ofanziva itekako bitna, kao i dobar servis, odlična anticipacija, kretanje i konstanta. Zadovoljan sam ovom sedmicom, ali radujem se pravoj šljaci koja nas čeka u Rimu.
Neko će reči da Berdych igra na snagu ?! Snaga jeste glavna odlika njegovih udaraca, ali ne i jedina. Mogu ja igrati protiv Rogera i udarati iz sve snage, ali džaba ako ne pogodim teren !
Rijetko koji igrač sa 47% ubačaja prvog servisa može igrati sa Rogerom a da ne zaostaje bar jedan brejk prednosti, ali Tomas je mogao. Bez obzira na nekonstantan prvi servis, igra koju je Berdych pružio u prvom setu, pa čak i u ostala dva je fascinantna i da je pobijedio, ne bi bilo nezasluženo.
- Roger je bio pasivan na početku, prvenstveno na drugi servis Tomasa, ali činjenica je da je Tomas Rogeru jasno dao do znanja da nema opuštanja, te da će ga svaki manji pad koncentracije skupo koštati. Potvrdio je Čeh to nekoliko puta u nastavku meča.
Gledali smo zaista odlične poene, razvlačili su jedan drugog po terenu, udaralo se jako, igralo se za viner više, obojica su dali sve od sebe, ali su na kraju iskustvo i mentalna snaga pobijedili. Roger je pokazao da ima jedan od najboljih servisa u historiji tenisa. Meni lično uz Samprasov, najbolji servis ikad.
- Zato volim brzu podlogu i bez obzira što smo ovakav tenis gledali u nevakat, drago mi je što me podsjetilo kako bi to izgledalo da je više ovakvih podloga. Favoriti bi definitivno imali puno više problema, a i različiti kvaliteti bi izašli na vidjelo. Jasno je da ovdje nema opuštanja, da je potreban puno bolji refleks i osjećaj kod riterna, samim tim i bolji ritern, da je ofanziva itekako bitna, kao i dobar servis, odlična anticipacija, kretanje i konstanta. Zadovoljan sam ovom sedmicom, ali radujem se pravoj šljaci koja nas čeka u Rimu.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Raonic ispao odma u 1 kolu Rima ,bolji od njega bio je njemac Mayer .Ipak prava sljaka je uradila svoje i nista nece biti od duela u 2 kolu Raonic - Nadal ,a iskreno nadao sam se tom duelu bas da vidim od kako ce se Raonic snaci ,ali dovoljno mi pokazao i veceras da nema nista od njega na pravoj sporoj sljaci .
Federer danas dosao do 3. titule u Madridu, i samim tim oborio jos jedan rekord, pobjedom dosao na 2. mjesto na ATP listi, zatim je dosao do svoje 38. pobjede u 2012., a ima omjer 28-3... Od zadnjih 9 turnira na kojima je ucestvovao osvojio je 7
Od nesretnog poraza od Djokovica na US Openu na ATP turnirima ima omjer 43-1 (jedini poraz od Roddicka u Miamiu)
Idemo uzeti i Rim!

Idemo uzeti i Rim!

Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
-
public enemy no1.
- Kontakt:
kako je gadan ovaj trofej.. 
Maria Kirilenko fan !
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
The Basel native has been in blistering form over the past eight months. Since losing out to Novak Djokovic in the US Open semi-finals, Federer has compiled a 45-3 match record and has lost prior to the semi-finals just once in nine tournaments (l. to Roddick 3rd Rd in Miami).
Genius, outrageous, the best ever! RF!
hehe od svih racunanja u par bodova na kraju razlika 300 bodova 
Novak - 11,200
Roger - 9,430
Rafa - 9,105
aj Roger
Novak - 11,200
Roger - 9,430
Rafa - 9,105
aj Roger
-
samosarajvo
- Kontakt:
Jesu li vec izbrisani bodovi iz RIma prosle godine ?
jesu
-
samosarajvo
- Kontakt:
Znaci ako Rafa uzme dobice 1000 poena na ovih 9100.Koliko Roger dobiva ako izgubi u finalu ili npr ispadne i polufinalu?No1e je napisao/la:jesu
Kako su oni dosli do ove brojke,ja nezznam no uglavnom svidja mi se!
Federer treba sam odbraniti polufinale RIma,odnosno nema sta branit treba doc dotle.
Sad i prvo mjesto izgleda puno blize i dosta realnije!!!
Federer treba sam odbraniti polufinale RIma,odnosno nema sta branit treba doc dotle.
Stern des Südens
-
samosarajvo
- Kontakt:
Znaci ako u finalu Rafa pobjedi Rogera opet se vraca na drugo mjesto ?retro je napisao/la:Finale 600, polufinale 360, 1/4 180.
Izgleda tebi jos nije jasno da je Rim danas obrisan, a Madrid prosle sedmice.proFCB je napisao/la:Kako su oni dosli do ove brojke,ja nezznam no uglavnom svidja mi se!
Da.samosarajvo je napisao/la:Znaci ako u finalu Rafa pobjedi Rogera opet se vraca na drugo mjesto ?retro je napisao/la:Finale 600, polufinale 360, 1/4 180.
Samo je pitanje oce li Roger uopste igrati Rim.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Danas bi trebali znati.retro je napisao/la:Samo je pitanje oce li Roger uopste igrati Rim.
Murray je spreman, bar on tako kaže.
[youtube][/youtube]
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.