geronimo je napisao/la:Stoji da je tvrdoglav ali ne treba zanemariti ni prošlogodišnje ozljede ključnih igrača u semifinalu protiv Barce.
Dakle, ne samo osporavati nepostojeći plan B kod Pepa i u zadnje vrijeme loše Bayernovo proljeće.
U slučaju da ekipa ne bude baš osjetno oslabljena i u zadovoljavajućoj formi, svakako da kuca za najveće domete bez obzira ko bude protivnik sa suprotne strane. Ne bih da zvučim arogantno kao neki sa ove teme

ali Bayern može biti sam sebi najveći protivnik.
Ne osporava niko te povrede,recimo mnogi navijaci bayerna ne mogu smisliti pepa i smatraju ga odgovornim za to sto je unistio juppovu masinu, al ja cu ga prvi tu braniti jer covjek zaista nije imo srece sa povredama i tu ipak ima neki alibi
Ali tvrdoglavost i nepostojanje plana b je ipak realno njegov veliki problem, i taj problem nije vezan samo za bayern, to je radio i u barci i smijesno je ispadao recimo od intera,iako je imao zdrave igracine tipa ibrahimovic, yaya toure anri, uz mesija,xavija,iniestu puyola u njihovom primeu,sat vremena igraca vise, i opet insistiranje na beskonacnim dodavanjima,nekoristenje prve trojice koje sam nabrojao itd
Isto tako prosle sezone uprkos svim tim povredama izvesti na camp nou postavu sa samo trojicom nazad,od kojih je jedan rafinja, a nasuprot sebe imas neymara,suareza i messija,sta tu reci, kako izvede protiv darmstadta tako izvede na camp nou,fali mu te prilagodljivosti,namazanosti trenerske da improviziras i da u skladu sa kvalitetima protivnika postavljas igru
Realnost je da bayern i sa svim zdravim igracima ima dosta slabije igrace o barce, i tu je onda potrebna improvizacija, moras pokusati nametnuti igru koja protivniku ne godi,tako bi vjerovatno uradili heykens,anceloti,hiddink i drugi namazani treneri, pep to ne hebe,on je uporan sa slabom odbranom i posjedom, a takva igra barci je ko naruchena,dok bi jedan simeone sigurno prostudirao sta barci ne godi i to bi koristio do maximuma
Zato je po meni atletico opasniji protivnik od bayerna,iako je sveukupno bayern kvalitetnija ekipa, to je tako, nekad su sposobnost prilagodjavanja i plan b bitniji od samog kvaliteta