Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
-
Bordeaux46
- Kontakt:
Re: Grand Slam
kako nije cudo doci do finala i odigrat onakvo finale Wimbledona (J*** mu mamu za one mec lopte) s 38 godina?
koliko volim te zna samo ludo srce moje, proći će godine, ja neću izdati bordo boje!
čudo bi bilo da smo ti i ja igrali, kad roger igra nije čudo
-
Bordeaux46
- Kontakt:
cudo bi bilo da smo termin ti i ja igrali onoliko, ali ne postoji apsolutno niko ko je ocekivao da ce neko s 38 godina drzati ovako visok nivo tenisa. ovdje ne govorim u odnosu na konkurenciju, nego cisto kvalitet tenisa i fizicke spreme u odnosu na broj godina. kad se pogledaju svi dosadasnji veliki teniseri niko nije bio ni blizu dobar u tim godinama, cak se vecina penzionisala
koliko volim te zna samo ludo srce moje, proći će godine, ja neću izdati bordo boje!
bilo je, naravno roger je jedan, ali ken rosewall je jako slične stvari napravio, on mi je pao prvi napamet, osvojio je australiju sa 38 i igrao finale wimbledona sa 39. a bilo ih je još par
Bit će i Nolo i Rafko na istom ovom nivou i u 35. godini, a ko zna možda i kasnije. Starosna dob u sportu se odavno značajno pomjerila, medicina je napredovala, sad imas hiljadu i jedan način za efektivnije oporavljanje od mečeva nego ranije, drugačije i bolje metode liječenja povreda... i sta sve ne. Otuda i ovoliko vrhunskih sportista koji su zakoračili uveliko u četvrte decenije a igraju i dalje fenomenalno u svim sportovima, da ih sad ne nabrajam... Roger ima i taj luksuz da ga njegov stil igranja tenisa znatno manje trosi nego ovu dvojicu pa on može i u 38. igrati odlično i bit konkurentan za slemove.Bordeaux46 je napisao/la:cudo bi bilo da smo termin ti i ja igrali onoliko, ali ne postoji apsolutno niko ko je ocekivao da ce neko s 38 godina drzati ovako visok nivo tenisa. ovdje ne govorim u odnosu na konkurenciju, nego cisto kvalitet tenisa i fizicke spreme u odnosu na broj godina. kad se pogledaju svi dosadasnji veliki teniseri niko nije bio ni blizu dobar u tim godinama, cak se vecina penzionisala
Elem, fenomenalna sansa za Rafka da dodje na 1 razlike. Čilić - Zverev/Svarcman - Monfa/Rublo i Federer vjerovatno za 19. titulu. Ovo se ne smije propustit.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
Bordeaux46
- Kontakt:
ne znam, slazem se da se pomjerila, ali ne bas toliko. uzmi primjer kosarke i NBA, gdje svi se divimo sto James i dalje igra fenomenalno sa 34 godine, a svi igraci iz njegove draft klase su penzionisani, a vec prije tri godine je ovim najboljim pao nivo drasticno (Melo, Wade, Bosh se vec bio penzionisao zbog bolesti). znaci nesto je posebno kod Jamesa - nikad nije imao ozbiljnu povredu u karijeri i trosi enormne kolicine novca na odrzavanje tijela. isti primjer je Ronaldo u fudbalu. sa 38 je dosad nevidjeno da neko igra na ovom nivou, hoce li se to ubuduce cesce desavati vidjecemo, ali cinjenica je da je on taj koji je pomjerio granicu od vrhunskih tenisera.bodi123 je napisao/la:Bit će i Nolo i Rafko na istom ovom nivou i u 35. godini, a ko zna možda i kasnije. Starosna dob u sportu se odavno značajno pomjerila, medicina je napredovala, sad imas hiljadu i jedan način za efektivnije oporavljanje od mečeva nego ranije, drugačije i bolje metode liječenja povreda... i sta sve ne. Otuda i ovoliko vrhunskih sportista koji su zakoračili uveliko u četvrte decenije a igraju i dalje fenomenalno u svim sportovima, da ih sad ne nabrajam... Roger ima i taj luksuz da ga njegov stil igranja tenisa znatno manje trosi nego ovu dvojicu pa on može i u 38. igrati odlično i bit konkurentan za slemove.Bordeaux46 je napisao/la:cudo bi bilo da smo termin ti i ja igrali onoliko, ali ne postoji apsolutno niko ko je ocekivao da ce neko s 38 godina drzati ovako visok nivo tenisa. ovdje ne govorim u odnosu na konkurenciju, nego cisto kvalitet tenisa i fizicke spreme u odnosu na broj godina. kad se pogledaju svi dosadasnji veliki teniseri niko nije bio ni blizu dobar u tim godinama, cak se vecina penzionisala
Elem, fenomenalna sansa za Rafka da dodje na 1 razlike. Čilić - Zverev/Svarcman - Monfa/Rublo i Federer vjerovatno za 19. titulu. Ovo se ne smije propustit.
Sve si sam rekao, samo nisi izvukao poentu. Napisao sam vrhunski sportisti, jer samo oni imaju volju, želju i motive da igraju sto duže, a i ono najvažnije - lovu. Takvi tretmani kostaju nenormalne svote sto ne mogu svi priustiti osim onih najboljiih. Znači James, Ronaldo, Federer, Nadal, Djoković - sve sama krema kosarke, fudbala i tenisa.Bordeaux46 je napisao/la: ne znam, slazem se da se pomjerila, ali ne bas toliko. uzmi primjer kosarke i NBA, gdje svi se divimo sto James i dalje igra fenomenalno sa 34 godine, a svi igraci iz njegove draft klase su penzionisani, a vec prije tri godine je ovim najboljim pao nivo drasticno (Melo, Wade, Bosh se vec bio penzionisao zbog bolesti). znaci nesto je posebno kod Jamesa - nikad nije imao ozbiljnu povredu u karijeri i trosi enormne kolicine novca na odrzavanje tijela. isti primjer je Ronaldo u fudbalu. sa 38 je dosad nevidjeno da neko igra na ovom nivou, hoce li se to ubuduce cesce desavati vidjecemo, ali cinjenica je da je on taj koji je pomjerio granicu od vrhunskih tenisera.
Možes dodat tu i Hamiltona, da ne pričam o Bradyu, a ima ih jos.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
Bordeaux46
- Kontakt:
opet kazem, da se slazem, ali svi ovi ostali imaju 34 max, on 38. i logicno je da Novak i Nadal ne mogu toliko trajati zbog stila igre + Nadal zbog povreda. ima tu i faktor srece, nije da Wade, Anthony, Murray, Howard i jos deseci igraca u svim sportovima nisu vrhunski sportisti, nego su bili sprijeceni da budu na tom nivou. nije ukupno ovih 5 ljudi vrhunski sportisti. meni je, recimo koliko god iznenadjujuce za Rogera u ovim godinama jednako i Nadalova igra kada uzmes u obzir broj i jacinu ozbiljnih povreda.bodi123 je napisao/la:Sve si sam rekao, samo nisi izvukao poentu. Napisao sam vrhunski sportisti, jer oni imaju volju, želju i motive da igraju sto duže, a i ono najvažnije - lovu. Takvi tretmani kostaju nenormalne svote sto ne mogu svi priustiti osim onih najboljiih. Znači James, Ronaldo, Federer, Nadal, Djoković - sve sama krema kosarke, fudbala i tenisa.Bordeaux46 je napisao/la: ne znam, slazem se da se pomjerila, ali ne bas toliko. uzmi primjer kosarke i NBA, gdje svi se divimo sto James i dalje igra fenomenalno sa 34 godine, a svi igraci iz njegove draft klase su penzionisani, a vec prije tri godine je ovim najboljim pao nivo drasticno (Melo, Wade, Bosh se vec bio penzionisao zbog bolesti). znaci nesto je posebno kod Jamesa - nikad nije imao ozbiljnu povredu u karijeri i trosi enormne kolicine novca na odrzavanje tijela. isti primjer je Ronaldo u fudbalu. sa 38 je dosad nevidjeno da neko igra na ovom nivou, hoce li se to ubuduce cesce desavati vidjecemo, ali cinjenica je da je on taj koji je pomjerio granicu od vrhunskih tenisera.
Rafu su u penziju na ovom forumu otjerali 2015. godine kad se raspadao od silnih povreda i pauza. Da budem iskren, ni sam nisam vjerovao da će se vratit relativno brzo na ovakav nivo a kamoli da će uzet jos nekoliko slemova u ovom periodu, i to ne mali broj. Jasno je da bez danasnje medicine on ne bi mogao bit na ovom nivou na kakvom je sad sa svim problemima i povredama koje je imao, kao ni Federer sto ne bi mogao trčat 5 sati s 38 godina u finalu Wimbledona. Fizički je oduvijek bio top spreman i ne vidim ni najmanji razlog(osim naravno novih povreda) da ne igra vrhunski tenis i u naredne 2-3 godine. Slična stvar je i s Novakom. Zato i jest Federeru prpa i zbog toga mu se karijera ne zavrsava, jer zna da će ova dvojica igrati dok ne crknu, dok mu ne obore dva najbitnija rekorda koja drži, slemove i sedmice na No 1. Jedan drugog tjeraju na neke nove napore, pomjeraju granice i obaraju rekorde. Govorio sam već da se ovakva 3 lika nikad nisu potrefila u jednoj eri u bilo kojem sportu. 3 najjača svih vremena, uživajmo dok traju.Bordeaux46 je napisao/la:opet kazem, da se slazem, ali svi ovi ostali imaju 34 max, on 38. i logicno je da Novak i Nadal ne mogu toliko trajati zbog stila igre + Nadal zbog povreda. ima tu i faktor srece, nije da Wade, Anthony, Murray, Howard i jos deseci igraca u svim sportovima nisu vrhunski sportisti, nego su bili sprijeceni da budu na tom nivou. nije ukupno ovih 5 ljudi vrhunski sportisti. meni je, recimo koliko god iznenadjujuce za Rogera u ovim godinama jednako i Nadalova igra kada uzmes u obzir broj i jacinu ozbiljnih povreda.bodi123 je napisao/la:Sve si sam rekao, samo nisi izvukao poentu. Napisao sam vrhunski sportisti, jer oni imaju volju, želju i motive da igraju sto duže, a i ono najvažnije - lovu. Takvi tretmani kostaju nenormalne svote sto ne mogu svi priustiti osim onih najboljiih. Znači James, Ronaldo, Federer, Nadal, Djoković - sve sama krema kosarke, fudbala i tenisa.Bordeaux46 je napisao/la: ne znam, slazem se da se pomjerila, ali ne bas toliko. uzmi primjer kosarke i NBA, gdje svi se divimo sto James i dalje igra fenomenalno sa 34 godine, a svi igraci iz njegove draft klase su penzionisani, a vec prije tri godine je ovim najboljim pao nivo drasticno (Melo, Wade, Bosh se vec bio penzionisao zbog bolesti). znaci nesto je posebno kod Jamesa - nikad nije imao ozbiljnu povredu u karijeri i trosi enormne kolicine novca na odrzavanje tijela. isti primjer je Ronaldo u fudbalu. sa 38 je dosad nevidjeno da neko igra na ovom nivou, hoce li se to ubuduce cesce desavati vidjecemo, ali cinjenica je da je on taj koji je pomjerio granicu od vrhunskih tenisera.
Finale Fed Rafa u nedjelju, najvažniji meč u historiji tenisa koji direktno odlučuje mnogo stvari, to je sve sto trebamo.
-
Bordeaux46
- Kontakt:
da zaključimo diskusiju.bodi123 je napisao/la:
Finale Fed Rafa u nedjelju, najvažniji meč u historiji tenisa koji direktno odlučuje mnogo stvari, to je sve sto trebamo.
Polako gdje zurite.. Do nedelje Rafa treba dobiti 3 meca a Roger 2..prvo skociti pa reci hop
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
-
Bordeaux46
- Kontakt:
pa samo kažemo da to trebamo, svjesni smo mi mogućnosti da se to neće desiti.
bi li ti osto kući da imaš 2x blizancebodi123 je napisao/la:
Rafu su u penziju na ovom forumu otjerali 2015. godine kad se raspadao od silnih povreda i pauza. Da budem iskren, ni sam nisam vjerovao da će se vratit relativno brzo na ovakav nivo a kamoli da će uzet jos nekoliko slemova u ovom periodu, i to ne mali broj. Jasno je da bez danasnje medicine on ne bi mogao bit na ovom nivou na kakvom je sad sa svim problemima i povredama koje je imao, kao ni Federer sto ne bi mogao trčat 5 sati s 38 godina u finalu Wimbledona. Fizički je oduvijek bio top spreman i ne vidim ni najmanji razlog(osim naravno novih povreda) da ne igra vrhunski tenis i u naredne 2-3 godine. Slična stvar je i s Novakom. Zato i jest Federeru prpa i zbog toga mu se karijera ne zavrsava, jer zna da će ova dvojica igrati dok ne crknu, dok mu ne obore dva najbitnija rekorda koja drži, slemove i sedmice na No 1. Jedan drugog tjeraju na neke nove napore, pomjeraju granice i obaraju rekorde. Govorio sam već da se ovakva 3 lika nikad nisu potrefila u jednoj eri u bilo kojem sportu. 3 najjača svih vremena, uživajmo dok traju.
Ma dosadilo vise. Ja bih Medvedev-Schwartzman finale.Bordeaux46 je napisao/la:da zaključimo diskusiju.bodi123 je napisao/la:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
ja bi rafa-roger i da se poslije toga nikad više ne sastanu
eh sad sam malo listao portale iz cijelog svijeta,ono sto mi je zanimljivo kako Djokovica nazivaju samo odlicnim teniserom,ali nikako u istoj recenici sa Rogerom i Rafom....ne znam da li je problem sto je iz Srbije ili sto ima ponasanje kakvo ima....ali fascinantno je da gotovo cijela planeta,koji god kontinent uzmes razmislja slicno ...nisu to samo Ameri nego fkt velika vecina dijeli misljenje ...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
na novaku je da im pokaže da nisu u pravu, oće li u tome uspjeti ... živi bili pa vidjeli!
Pa ako je top teniser, ne mora znacit da ce ga publika voljeti. A ima svoje razloge, nije to zato sto je iz manje drzave. Ne vole mu karakter, sve fejk to izgleda. Covjek ne zna gubiti. Nauci gubiti ljudino, 33 godine su ti. Vidi to publika, ne mozes narod da prevaris.
27.10.2020
Pa Wawrinka nije taj top teniser kao njih trojica pa je vise omiljen kod publike od Novaka
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.