Ne znam sta bi napisao a da je pametno,nema tu neke velike filozofije,bole neke stvari,pogotovo ovakav poraz,ali realno ovo i jeste nivo i odnos snaga...problem je u nasim glavama,kada sam odlazio sa utakmice protiv cibalije bio sam jako zadovoljan,znao sam da ce protiv hapoela biti tesko,ali onakva predstava mi je davala bar neku nadu...s druge strane,spijun koji je gledao tu istu utakmicu protiv cibalije je prenio ljudima u hapoelu da nas hladno mogu dobiti...e takav je odnos i u nasim glavama,mi prezadovoljni na generalnoj probi,oni prezadovoljni sto su vidjeli koliko smo zapravo losi za njih...mi takve stvari ne mozemo da poravnamo u nasim glavama i nadamo se i zelimo neke trenutno nerealne stvari...opet,nas klub je za nasu ligu sasvim jak,i svakako cemo se boriti opet za mjesto u evropi u najgorem slucaju...
Neke stvari moramo da shvatimo svi zajedno,a jedna od najbitnijih je da se nas Zeljo ponovo budi u fudbalskom smislu,proces traje prirodno dugo...ne moze i ne smije nas poraziti jedna utakmica protiv izuzetno jake ekipe hapoela...zbog jedne lose predstave ne smije i ne moze da stane sve ovo sto se pokrenulo i za sta realno treba vremena da procvate...ne smijemo psovati nase igrace...oni su nam donijeli titulu...oni su nam donijeli radost,svi skupa bez iznimke,od prvog do zadnjeg...na kraju krajeva,oni su ti koji su zasluzni sto smo uopste imali priliku okusiti evropu,bez obzira na gorak okus koji je ostao...Zeljo se poslije nekoliko godina dize ponovo iz pepela i desavale su se samo neke lijepe stvari na zelenom terenu,ponosno i hrabro isli iz utakmice u utakmicu i pobjedjivali...
Ovo sto se sinoc desilo je mozda realno,mozda nije,ako uzmemo sklop okolnosti od teskih vremenskih uslova( velika vrucina),neiskustva igraca,psihologije,straha i paralize na terenu,dekoncentracije,sportske nesrece,pa na kraju krajeva i naseg neznanja naspram protivnika i svakako mnogo bolje fizicke spreme hapoela...sve su to stvari koje cine onu utakmicu realnom...mene je smetalo sto nismo napravili pet zutih kartona...gubimo pet razlike uz jedan nas napravljen faul u 1.poluvremenu...strah je bio evidentan...mnogi su podbacili,vidim spominju se Culum i Lazo najvise...potpuno su u pravu svi koji su tako rekli...ne bih u analizu utakmice jer je sve receno,ali osim njih dvojice svi ostali su bili na apsolutnom nivou kao oni...Sehic je bio dobar po meni...svi ostali podbacili...Besliju nije uhvatio strah cisto zbog iskustva kojeg ima...i to je to,bez veze psujemo po odredjenim igracima,a bili smo im zahvalni za sve sto su uradili za nas...hajde da pokazemo ljubav i podrsku svima njima vec na sljedecoj utakmici,pa onda dalje kroz nove ligaske utakmice,kroz jos jednu sezonu do nove evrope,kada cemo imati uslove da budemo i kvalitetniji i jaci i iskusniji...mora biti postepeno,a sa nase strane mora biti strpljenja i za ovakve stvari,ako volimo Zelju,onda hajde da ih podrzimo.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !