Safet Sušić - Pape

PerryFred
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la PerryFred » 22 jun 2014, 11:27

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 14 mar 2020, 17:39, ukupno mijenjano 1 put.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 22 jun 2014, 11:29

u ovom, za mene tuznom i bolnom danu, ostaje mi jedina satisfakcija da sam jos na utakmici protiv francuza na kosevu skonto kakav je safet susic fudbalski analfabeta.. dabogda ga moje oci nikada vise ne vidjele na klupi reprezentacije, izvesti onakav sastav je kriminal..
Volim te Bosno!!!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 22 jun 2014, 11:30

Dragi Pape iskreno iz dubine duse se nadam i zelim da utakmica sa Iranom bude tvoja oprostajna od svetinje koja se zove reprenzetacija BIH.Na primitivan nacin si iskoristio poziciju koju obnasas i sinoc zabio noz u ledja svim ljudima kojima repka u srcu.Imao sam osjecaj kad sam vidio sastav da se ti ustvari obracunavas sa patriotima ove zemlje,ponio si se kao petokolonas,izdo si naciju.Sastav i taktika koji si ti postavio daje mi za pravo da tako mislim.Hebo ti svoj autoritet,i skupa sa Edino Dzekom i Emirom Spahicem idi zauvjek iz nasih zivota
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 22 jun 2014, 11:30

avlami97 je napisao/la:Evo i na Papetovoj stranici da postavim svoje viđenje.

Hvala debelom Ronaldu. Hvala Gekasu. Hvala Džeki. Hvala Hajroviću. Hvala Ibiševiću. Hvala Safetu Sušiću na taktici protiv Litehštajna, Latvije 2X i jednom protiv Litvanije. Hvala svim igračima koji su izborili plasman reprezentacije na SP.

Nigerija. Dobra reprezentacija, ali su lošiji od nas. Počeli smo dobro utakmicu, čak i dali gol, dok nisu Nigerijci vidjeli da igramo bez lijevog beka. Kada se na jednoj utakmici desi da stoper (Spahić) jednom do dva puta mora pokriti rupu na beku, onda trener koriguje taj propust. Sinoć se desilo da Spaha mora stoijednom da pokriva rupu na beku i da opet igra stopera. Nigerijci su špartali našom lijevom stranom, jer je nismo ni imali. Spaha spašavao što se moglo spasiti.

Džeko dao gol-poništile sudije. Uradio ono što se od njega traži. Našao se u 4-5 prilika, ali nije pogodio. Da se nije trudio i zalagao, trčao ne bi se ni našao u prilikama. Nije Džeko kriv što su nam ljudi samo po jednoj strani napravili hiljadu proboja. Nije Džeko mogao zatvoriti tu stranu ili je morao igrati i beka.

Oba Matića su mogla vidjeti da Lulić više nema snage da sam pokriva lijevu stranu terena. Lulić igrao lijevo krilo, i eto da pomogne malo na beku? Spahić i Lulić zavaljeni.

U sredini, većinom na desnoj strani Medunjanin, Pjanić, Misimović, sva trojica ugušeni.

Onda izmjene. Izlazi raspoloženi Hajrović? Izlazi Medunjanin koji je u Izraelu naučio da igra u onakvim klimatskim uslovima. Izlazi Lulić, za kojeg sam mislio da će umrijeti na terenu, jer nije mogao igrati sam protiv kompletne desne strane Nigerije.

Ulazi Ibišević i Džeku vraća na polušpica.

Ulazi Salihović i opet sam na lijevom krilu? Opet nema beka.

Ulazi TSS, valjda amidža rekao, uđi i riješi utakmicu, postat ćeš heroj SP. Na kraju plakao, jer se riječi amidže nisu obistinile.

Džeko se na kraju smijao, vjerovatno genijalnoj postavci Safeta Sušića. TSS plače i niko mu ne prilazi da ga utješi. Što li?

Izjava genijalca Safeta Sušića:
Startna postava je bila iznenađujuća. Zbog čega nije igrao Kolašinac?

"Mi već mjesec dana radimo sa tim momcima, bio sam u dilemi koga da stavim na mjesto stopera. Bičakćić po meni nije spreman da odigra jaku utakmicu. Kolašinac je u svom klubu lijevi bek, teško ga je vratiti na stopera, oni su jaka i visoka ekipa, odlučio sam se za Šunjića, koji je korektno odradio posao".

Bičakčić nije za jake tekme, a igrao protiv Argentine?
Kolašinac u klubu igra lijevog beka, a mi utakmicu igramo bez lijevog beka. Lulić mu na krilu.

Safete ti si kralj, šah, car, genije taktike. Safete ti si svjetska trenerska klasa. Safete, HVALA TI, što je samo Asmir Begović shvatio tvoje taktičke zamisli i odigrao poziciju na koju si ga postavio.
To je to :tokralju:
NAPRIJED NARODE!

odjava
Kontakt:

Post Postao/la odjava » 22 jun 2014, 11:35

mozda ste vec pisali a vjerovatno jeste,po mom nekom misljenju jedini krivac za ovaj poraz je susic.krenimo od pocetka.taktika i igraci s kojim je krenuo utakmicu je blago reci katastrofalna.trebao je igrati isto kao protiv argentina s tim sto je vedo zasluzio da igra,to jeste s dva spica jer nemas sta izgubiti.ako vec neces da napadas onda je treba igrati s kolosincem koji nije smio biti na klupi,ali umjesto lulica je trebao igrati mali visca.jednostavno treba priznati da je njegov maksimum kvalfikacije i da nije za ove velike utakmice odnosno sp.ekipa koja je bolja od nigerije najmanje peta puta nije napravila dvije akcije sve zbog neke fol taktike koja je na kraju izasla na smijuriju.

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 22 jun 2014, 11:36

Zeman je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:Evo i na Papetovoj stranici da postavim svoje viđenje.

Hvala debelom Ronaldu. Hvala Gekasu. Hvala Džeki. Hvala Hajroviću. Hvala Ibiševiću. Hvala Safetu Sušiću na taktici protiv Litehštajna, Latvije 2X i jednom protiv Litvanije. Hvala svim igračima koji su izborili plasman reprezentacije na SP.

Nigerija. Dobra reprezentacija, ali su lošiji od nas. Počeli smo dobro utakmicu, čak i dali gol, dok nisu Nigerijci vidjeli da igramo bez lijevog beka. Kada se na jednoj utakmici desi da stoper (Spahić) jednom do dva puta mora pokriti rupu na beku, onda trener koriguje taj propust. Sinoć se desilo da Spaha mora stoijednom da pokriva rupu na beku i da opet igra stopera. Nigerijci su špartali našom lijevom stranom, jer je nismo ni imali. Spaha spašavao što se moglo spasiti.

Džeko dao gol-poništile sudije. Uradio ono što se od njega traži. Našao se u 4-5 prilika, ali nije pogodio. Da se nije trudio i zalagao, trčao ne bi se ni našao u prilikama. Nije Džeko kriv što su nam ljudi samo po jednoj strani napravili hiljadu proboja. Nije Džeko mogao zatvoriti tu stranu ili je morao igrati i beka.

Oba Matića su mogla vidjeti da Lulić više nema snage da sam pokriva lijevu stranu terena. Lulić igrao lijevo krilo, i eto da pomogne malo na beku? Spahić i Lulić zavaljeni.

U sredini, većinom na desnoj strani Medunjanin, Pjanić, Misimović, sva trojica ugušeni.

Onda izmjene. Izlazi raspoloženi Hajrović? Izlazi Medunjanin koji je u Izraelu naučio da igra u onakvim klimatskim uslovima. Izlazi Lulić, za kojeg sam mislio da će umrijeti na terenu, jer nije mogao igrati sam protiv kompletne desne strane Nigerije.

Ulazi Ibišević i Džeku vraća na polušpica.

Ulazi Salihović i opet sam na lijevom krilu? Opet nema beka.

Ulazi TSS, valjda amidža rekao, uđi i riješi utakmicu, postat ćeš heroj SP. Na kraju plakao, jer se riječi amidže nisu obistinile.

Džeko se na kraju smijao, vjerovatno genijalnoj postavci Safeta Sušića. TSS plače i niko mu ne prilazi da ga utješi. Što li?

Izjava genijalca Safeta Sušića:
Startna postava je bila iznenađujuća. Zbog čega nije igrao Kolašinac?

"Mi već mjesec dana radimo sa tim momcima, bio sam u dilemi koga da stavim na mjesto stopera. Bičakćić po meni nije spreman da odigra jaku utakmicu. Kolašinac je u svom klubu lijevi bek, teško ga je vratiti na stopera, oni su jaka i visoka ekipa, odlučio sam se za Šunjića, koji je korektno odradio posao".

Bičakčić nije za jake tekme, a igrao protiv Argentine?
Kolašinac u klubu igra lijevog beka, a mi utakmicu igramo bez lijevog beka. Lulić mu na krilu.

Safete ti si kralj, šah, car, genije taktike. Safete ti si svjetska trenerska klasa. Safete, HVALA TI, što je samo Asmir Begović shvatio tvoje taktičke zamisli i odigrao poziciju na koju si ga postavio.
To je to :tokralju:
Hvala mu za sve.... HEBEM MU CIJELU FAMILIJU DO 7 KOLJENA
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 jun 2014, 11:38

amko27 je napisao/la:Trener sa znanjem i mudima bi prosao ovu grupu (koja je najlosija na prvenstvu) bez problema sa 7 ili 9 bodova. Imamo idiota koji nije pripremio ekipu i koji igra najbitniju utakmicu od postojanja ove zemlje s Misimovicem na krilu i s Lulicem (koji je bio najgori protiv Argentine) na beku. Ljudi su nas ubili po toj strani. To je nekoliko sitnica. O tome da nema muda da odgovori Spahicu na provociranja preko medija 2 mjeseca prije prvenstva, o tome da ne smije da zamjeni Spahica, Džeku itd. su samo kapi u moru. Uvijek ce se u bilo kom razgovoru pricati o njemu kao covjeku koji nas je odveo na ovo prvenstvo, ali realno onu grupu i ovu Grcku prosao bi svaki drugi forumas na klupi, svako drugi i prije zadnjeg kola ili prije 70 minute protiv Litvanije. Mozda je vakat da se otvori tema "Novi selektor" pa da tamo nagađamo, jer ce valjda ovaj neznalac biti posten i dati ostavku (jer ga ovi nasi nece otpustiti), koju je najavio kod Sanele u emisiji u slucaju ne prolaska grupe. Ja bih volio nekog stranca, koji ce znati bolje iskoristiti ovu novu generaciju talenata, bez Spahica i Misimovica, amidjica, dajdjica, poluprofesionalaca itd. Zivot ide dalje, a i nove kvalifikacije su tu na pragu. Sretno!
Edit: zaboravio sam sjajnog Zukanovica, valjda ce neko postaviti pitanje kapitenu zasto su se igraci slozili da je povrijedio njih i uvrijedio krovnu kucu i sl, jer je Safet direktno prebacio lopticu na igrace, pa on je kapiten. Valjda je moralan lik, valjda je normalno da mjesec prije priprema on prica onako o selektoru a ova reakcija Zukanovica nije.
Malo ovi novinari nek progovore, postave pitanje, ne znam sta su otisli tamo da se suncaju i kupaju. Ljudi tamo kao treba da rade a saznaju sastave sat poslije nas. Neki tamo jos ne znaju da je bomba bila da je Roben trcao onom brzinom itd, provaljuju se svakodnevno. Valjda ce neko u tom sivilu ako nista imati muda i traziti odgovore koje nacija trazi. Niko ne smije da pita je li Lulic bolji bek od Kolasinca idiot vas vesla na svakoj presici, novinar hrvatskog portala dosao i postavlja pitanja o Tinu na onoj presici, vi sutite ko misevi. i vi sa Sportsport, ako nece Spahic i Dzeko da vam daju izjave cupajte ih za rukave mame im njihove i snimite to nek ljudi vide, ne zanima nas vasa zavrsna recenica tekstova da neki nisu htjeli razgovarati itd. radite svoj posao.
E moj care mi smo imenovanog novinara Hrvatskog portala prozvali izdajicom i tako nastupimo protiv svakog moralnog covjeka. Taj portal je pljuvao i Stimca kad je glumio kao Susic. Nazalost momak je bio zloguki prorok ali to je i vecina nas bila svjesna. Ali Susic nam je probudio nadu u zadnje 3 tekme a sad nas poubijao.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 22 jun 2014, 11:39

Pape hvala ti za sve, ali nisi kompetentan da u buducnosti vodis ovu repku.. :salut: Povedi sa sobom cistav strucni stab.
- Ed Woodward for Prime Minister !

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 22 jun 2014, 11:49

Batko je napisao/la:Bilo mi je zao koliko ste pljuvali Papeta i kakvim imenima ste ga nazivali, uvijek sam govorio stanite da se ovo sve završi...

Evo završilo i sada mogu i ja otvoreno reci... Pape je najveći krivac za ovu blamažu... Imali smo najlošiju grupu a kako stvari stoje zavrsicemo zadnji!!!

Pape mora napustiti reprezentaciju a vrijeme je itekako došlo i za Misimovica i Spahica...

Dovesti novog selektora, vratiti Zuku, pozvati Prcica, Vrančića, Arslanagica, Zeca... Iskočiće tu jos koji igrač...

Sent from my Home using fingers
Svaka cast dugo si sutio ali neka si se sada probudio jer ne ide vise ovako. Nikad mi u mojih 40 godina nije bilo tesko kao kad sam vidio nasih prvih 11, imao sam osjecaj da nas lik terorise sve skupa a mi mu nista ne mozemo.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 22 jun 2014, 11:51

slika
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 22 jun 2014, 11:54

Kako se mogao proslavit na ovom SP da mu se cijela drzava klanja, al on je tvrdoglav i pomalo glup.

Samar od SAD, samarcina od Slovacke, samar od Argentine, samarcina od Egipta.

Kako je krenuo u ovim pripremnim utakmicama svi smo mislili da je dosao tobe, al on opet usra motku. Nije mi jasno sto mu je ovo trebalo, samo da je nastavio normalno mogao je biti heroj.

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 22 jun 2014, 11:59

Nijedan clanak kritike na racun teleta na sportsport.ba? Vidim da tina, rezultata nepotizma dizete u nebesa a dzeku pljujete.

fuj

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 22 jun 2014, 12:01

Hase10 je napisao/la:
phily je napisao/la:Pape uspio si u meni ubiti volju za gledanjem utakmica repke....ovo protiv irana necu ni gledati
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 jun 2014, 12:01

legenda reala je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:ipak mi je lakše prihvatiti da čovjek jednostavno ne zna, nego da je prodo utakmicu :P
I meni je ali nije lako prihvatiti ovoliku kolicinu neznanja ili gluposti tocnije receno. Imam osjecaj da ovo niko drugi ne bi uradio pa se zato i pitam je li zaista realno razmisljati o tamnim stranama sporta. Znajuci nas .......
Neznanje jaran, pa ovo za nas nije ništa novo, Safet ovako igra od svog početka, bez krila i sve gura po sredini, a bekovi mu pokrivaju cijelu stranu na obje strane, samo što je on večeras podcjenio Nigeriju i loše mu je stručni štab izanalizirao protivnika, pa je on kreno ko protiv Lihtenštajna, spusti loptu na zemlju peljaj i gol će se sam postići, ovi ne znaju, a ljudi su bili na svakoj lopti prije nas, maestralno su čitali svaki naš potez i sl
+1
Sta li je taj Borce gledao na utakmici Nigerija - Iran. Da smo odigrali bez lijevog krila. Sigurno mu desna strana Nigerije nije izgledala previse opasna. Pa nije ni Safet toliko lud da tek tako gurne Lulica na beka i izbaci Kolasinca. Mora da postoji neki razlog za to. Samo neznanje nije sigurno.

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 22 jun 2014, 12:04

Samo je tuzno sto ce se uvijek spominjati da je on covjek koji nas je odveo na SP a to je mogao svaki forumas da uradu. :( Kakva neznalica.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 jun 2014, 12:05

rammstein je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Kakav Dzeko Susic bi i Ibrahimovica izmasakriro. Ne znam kako uspjeva jos ce i umanjiti vrijednost igraca. Sljedeci selektor mora biti mladi covjek ove metuzaleme sto dalje od repke. Barbarez, Bajramovic, Osim ili neko slican. Selektor koji ce trcati okolo i boritise za svakog igraca. Koji zna upalt kompjuter i pogledat izvjesca o stanju nasih mladih igraca po Evropi. Pa ja mislim da ni Karacic ne bi bio losiji od ovoga. Kad tresnete na pod nize ne moze. Igraci se nikad ne mjenjaju zna se ko prvi pada.
taman kakavv mlad da dodje da kolovođe nastave da biraju utakmice i da bojkotuju kad im se koji jaran ne pozove...
SAMO VAHA, DA OTJERA POLA UBLEHAŠA I ZVIJEZDA I DA 11 NA TERENU ORE!
+1
SAMO VAHA !!!!!
PA nek kosta koliko kosta. Sada bar imaju pare zbog plasmana da plate Vahu 10 godina ako treba.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 22 jun 2014, 12:05

Ovo sto je Safet sinoc uradio, to ni svako zrelije dijete na Manageru ne bi pokusalo. Ostaviti onakav autoput na lijevoj strani, gledati kako Lulic pokriva dvije pozicije, a onda dolazi Spaha do pomogne Lulicu, pa onda Sunjic dolazi pokriti poziciju Spahe, a na sredini terena se sudaraju Misimovic, Pjanic i Medunjanin. A onda njih trojica vise ne znaju ko treba iznijeti loptu, pa to radi Spaha. Safetova ho-ruk taktika je dozivjela krah. Poslije 30. minute Kolasinac je morao uci u igru umjesto Medunjanina, ali nije, nije ni nakon 45. Ostavio je Safet ova tri igraca i Begovica kao na streljani, a onda je prvom izmjenom izgubio svaki respekt koji je ikad kod mene imao, izveo je naseg najopasnijeg igraca. Treca izmjena TSS. Postavka utakmica OCAJNA, mislio sam da bar vodjenje utakmice ne moze biti gore, ali me Safet demantovao.

Safete, cemu je vakat tome je i vrijeme.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 jun 2014, 12:05

Cekamo septembar i eventualno nove igrace pa da vidimo kako cemo kroz nove kvalifikacije !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 22 jun 2014, 12:06

Elegant je napisao/la:Cekamo septembar i eventualno nove igrace pa da vidimo kako cemo kroz nove kvalifikacije !
S kim ?

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 jun 2014, 12:07

Belmin6 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Cekamo septembar i eventualno nove igrace pa da vidimo kako cemo kroz nove kvalifikacije !
S kim ?
To cemo da vidimo ...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.