FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Neutral
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Neutral » 03 apr 2013, 00:44

[quote="Klare"]Ima li igdje podatak o pretrčanim kilometrima ekipno, a pojedinačno bi još bolje bilo? :?

Bayern pretrčao 115km, a Juve 117km. Ne znam pojedinačno.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 03 apr 2013, 00:49

Cestitke!
Max Allegri

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 03 apr 2013, 00:50

effe_sa je napisao/la:Ribery je cijelu sezonu maestralan...... :)
Ma gledaj, više je bitniji stvari, ključnih uradio Mandžo večeras, jer je vršio pritisak kad se rezultat lomio, nevjerovatno je radio, a borio se još s onakvim gorostasima u odbrani Juvea. Još upisao i asistenciju i dosta puta dobro vladao loptom. Odlično dobivao duele, gradio se i time donosio veliku sigurnost u igri Bayerna.
A Ribery je bio borben, imao je sjajne poteze, majstorije pravio, ali et ovom gore bi dao prednost, samo zbog toga što se Ribery nešto kasnije probudio...
Kako je odlično uklizao s leđa Barzagliju i uzeo mu loptu i gurnuo Riberya u priliku :). S njim je definitivno Bayern dobio dimenziju više što se tiče presinga, taj nikad ne staje i uvijek je u pokretu.
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 apr 2013, 00:51

Kad je Magath rekao za Mandžu da može 2 ili 3 meča trčati bez problema sve vam je jasno :mrgreen:

Who is Mario Gomez ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 apr 2013, 00:53

Saurman je napisao/la:
@effe - ne zaboravi da se i dosta laktao što je njegov trademark a i Englez se bio nešto nameračio da ga pošalje ranije pod tuš. :D
E to što se lakta, to ja kod njega i volim. Znaš vjerovatno da sam dosta puta ponovio da smo mi u zadnje vrijeme imali ekipu koja jest trkački i borbeno njemačka, ali da nije dovoljno njemački-prgava (ili Bayernovski prgava). E da je bila ta njemački-prgava prošle sezone, vjerovatno bi sad klempo bio kod nas. Iako na tu dozu njemačke borbenosti,tog šmeka, Mandžo doda naravno onog balkanskog šmeka i onda je sve sjajno. E tad je bal, a jedan od takvih balova je ovakva utakmica ko večeras.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 apr 2013, 01:01

effe_sa je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
@effe - ne zaboravi da se i dosta laktao što je njegov trademark a i Englez se bio nešto nameračio da ga pošalje ranije pod tuš. :D
E to što se lakta, to ja kod njega i volim. Znaš vjerovatno da sam dosta puta ponovio da smo mi u zadnje vrijeme imali ekipu koja jest trkački i borbeno njemačka, ali da nije dovoljno njemački-prgava (ili Bayernovski prgava). E da je bila ta njemački-prgava prošle sezone, vjerovatno bi sad klempo bio kod nas. Iako na tu dozu njemačke borbenosti,tog šmeka, Mandžo doda naravno onog balkanskog šmeka i onda je sve sjajno. E tad je bal, a jedan od takvih balova je ovakva utakmica ko večeras.... :)
mandzina borbenost je za pohvaliti, ali ta laktanja i ti vidovi dokazivanja nisu za top klubove, narocito kad vidimo kako su sudije postale i bezobrazno rigorozne i za sta sve daju crvene u ligi prvaka,dobar vam je mandzo sad, a da popije neki crveni zbog laktanja,odmah postaje tragicar, tako da to treba s oprezom uzeti

nije mandzo nista posebno, al opet je posebniji od gomeza, bayern je jednostavno prejak i onda se tu moze provuci i napadac tipa mandzo, to sto je on borben i sto se trudi to je normalna stvar, dje ces se ne boriti za tako veliki klub, za tako velike pare i u tako bitnim utakmicama,pizaro da je malo mladji bio bi doktor i za mandzu i za gomeza, mada meni je mandzo pravo simpa i volio bi da jos napreduje, sjecam ga se jos iz dinama i drago mi je vidjeti kad tako momak iz nasih tih smijesnih liga izbori se u top klubu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 apr 2013, 01:04

Muskelbündelriss
bis voraussichtlich: Mitte Mai 2013

Kroos :cry:

Znači Lahm, Dante i Mario se moraju čuvati u uzvratu da bi igrali polufinale ako se plasiramo a hoćemo aBd.

Poslije uzvrata se brišu kartoni eto prilike za Martineza :mrgreen:

@Romario

Borbenost i agresivnost kakvu Mandžo posjeduje je nešto rijetko kod napdača. Koji to napadač još ima recimo osim starog Rooneya ?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 apr 2013, 01:09

Neutral je napisao/la:Muskelbündelriss

Znači Lahm, Dante i Mario se moraju čuvati u uzvratu da bi igrali polufinale ako se plasiramo a hoćemo aBd.

@Romario

Borbenost i agresivnost kakvu Mandžo posjeduje je nešto rijetko kod napdača. Koji to napadač još ima recimo osim starog Rooneya ?

Poslije 1/4 se brišu kartoni ako se ne varam.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 apr 2013, 01:14

@Romario

ma kad se sve oduzme i sabere, pored toga sto je borbenost pozitivna osobina u fudbalu, za jednog spic napadaca je ipak to najmanje vazno, pogotov ako igras za masineriju kakva je bayern, tu su osobine koje se cijene hladnokrvnost, osjecaj za gol, lucidnost, brzina, inteligencija.. borbenost nije nesto bitna,narocito ako se ogleda u laktanju i kao sto effe kaze prgavosti, to je nekad prolazilo, sad su kriteriji drugaciji vidite to i sami, sudije daju crvene za svaku grubost i prgavost i onda kad je smijesno da se pokaze takodrasticna kazna. tako da bi ja vise volio da mandzo bude bolji u driblinzima i majstorijama, a prgavost je prevazidjena vec
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 apr 2013, 01:29

Romariooo je napisao/la:

borbenost nije nesto bitna,narocito ako se ogleda u laktanju i kao sto effe kaze prgavosti, to je nekad prolazilo, sad su kriteriji drugaciji vidite to i sami, sudije daju crvene za svaku grubost i prgavost i onda kad je smijesno da se pokaze takodrasticna kazna. tako da bi ja vise volio da mandzo bude bolji u driblinzima i majstorijama, a prgavost je prevazidjena vec
Ti prvo nemaš pojma o kakvoj sam ja prgavosti pričao, jer si ti ko neki fudbalski romantik. A ti bi trebao znati da je romantizam prošao. Al ti i dalje traži svoju Lauru, možda je nekad pronađeš..... ;)

A ono što Mandžo radi, itekako prolazi, ta doza pozitivne prgavosti koju su donijeli Mandžo i Dante je unaprijedila Bayern i digla ga stepenicu više. Ali što je najgore opet pojma nemaš o čemu ja pričam. Možda ti nekad nacrtam... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 03 apr 2013, 01:30

jeli se posle uzvrata sa juBeom u torinu brisu kartoni molim provjerenu inform.hvala 8-)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 apr 2013, 01:35

Imali smo tu agresivnost u Oliću no Mandžo je poseban. Razumijem Romaria u neku ruku. I ja mislim da bi neki klasični, čisti napadač nemilice trpao u Bayernu (40 golova u sezoni) no sistem Bayerna je posebna priča. Vrijeme je modernog fudbala, napadač se dosta vraća kao što to Mandžo radi. U pojedinim situacijama je bio vezni igrač :mrgreen:

Možda i Pep promjeni ovaj ubitačni sistem. Mogu samo reći da će mu posao biti veoma težak jer je Bayern opet super elita kao krajem 90-tih i početkom novog vijeka. 8-)

Brišu se nakon uzvrata. Lahm, Mandžo i Dante moraju biti oprezni.

LK.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 03 apr 2013, 01:36, ukupno mijenjano 1 put.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 apr 2013, 01:36

slika
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 apr 2013, 01:37

Kroos
Evo entweder prilike za Robbena da udje napokon u pocetnih 11 ili ce Schweini se prebaciti na Kroos-ovu pozicju a onda priliku dobija Gustavo.
Stvarno mi je zao malog Tonija,ali mi taj njegov nedostatak ne bi trebali pretjerano osjetiti jer imamo igrace koji ce ga dostojno mijenjati.

slicna stvar je i u odbrani, Badstuber se povrijedio,neki su cak i zaboravili da je on jos uvijek nas igrac,heheheh
Stern des Südens

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 03 apr 2013, 01:38

Neutral je napisao/la:Brišu se nakon uzvrata. Lahm, Mandžo i Dante moraju biti oprezni.
hoces da kazes da ukoliko ne daj boze dobiju nece igrati prvi mec polufinala ukoliko prodjemo,a ukoliko budu bez zutih brisu se prolaskom in polufinale.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 apr 2013, 01:44

Neutral je napisao/la:Imali smo tu agresivnost u Oliću no Mandžo je poseban. Razumijem Romaria u neku ruku. I ja mislim da bi neki klasični, čisti napadač nemilice trpao u Bayernu (40 golova u sezoni) no sistem Bayerna je posebna priča. Vrijeme je modernog fudbala, napadač se dosta vraća kao što to Mandžo radi. U pojedinim situacijama je bio vezni igrač :mrgreen:
Izvojevaš ti.... :) Ja sam perfekcionist, a ti se ubi od te perfekcije....Moraš naučit da budeš zadovoljan kad treba, a da kritikuješ baš kad treba.
Mandžo trpa i nesebičan je (pokazala ona asistencija Mulleru). Mi smo u njemu prvo na početku sezone htjeli dodatno rješenje za napad uz Gomeza, ali u upravi su ga ciljano kupili zbog toga što ima tu borbenost, taj žar, tu prgavost. Mi smo se digli na poseban nivo zahvaljujući Mandžukiću i Danteu, jer smo dobili 2 prava fightera. Nama igrački elementi i nisu trebali, pa previše je znalaca u ovoj ekipi. I Martinez je jedan od tih, koji donose tu pozitivnu prgavost. Večeras ga nije bilo, ali je i on bitan u tom segmentu, s tim da smo i druge elemente dobili kod Martineza.

A da je ta doza, nekog pozitivnog bezobrazluka bitna, pokazalo se i proteklih sezona (Chelsea je nekako toga imao više nego naša ekipa prošle sezone, uz to što je imao sreću). A znamo kako smo osvojili titulu 2001. godine, znaš sam šta je bio osnov uspjeha. E sad se opet ti neki elementi vraćaju, to se malo zapustilo u eri Van Gaala i malo poslije.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 03 apr 2013, 01:47

effe_sa je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:

borbenost nije nesto bitna,narocito ako se ogleda u laktanju i kao sto effe kaze prgavosti, to je nekad prolazilo, sad su kriteriji drugaciji vidite to i sami, sudije daju crvene za svaku grubost i prgavost i onda kad je smijesno da se pokaze takodrasticna kazna. tako da bi ja vise volio da mandzo bude bolji u driblinzima i majstorijama, a prgavost je prevazidjena vec
Ti prvo nemaš pojma o kakvoj sam ja prgavosti pričao, jer si ti ko neki fudbalski romantik. A ti bi trebao znati da je romantizam prošao. Al ti i dalje traži svoju Lauru, možda je nekad pronađeš..... ;)

A ono što Mandžo radi, itekako prolazi, ta doza pozitivne prgavosti koju su donijeli Mandžo i Dante je unaprijedila Bayern i digla ga stepenicu više. Ali što je najgore opet pojma nemaš o čemu ja pričam. Možda ti nekad nacrtam... ;)

laktanje

prgavost

termini koji imaju jasno znacenje u svim jezicima i kod svih ljudi, jedino kod tebe majstore to ide u nekom pozitivnom kontekstu

pokusavas dokazati neke smijesne stvari i onda pravis budalom onoga kome je to smijesno,

laktanje u fudbalu je opasna igra koja se najostrije sankcionise, narocito u zadnje vrijeme kad je sudjenje rigoroznije

prgavost takodje se rigorozno kaznjava, svaka prgavost prema protivniku zbaci karton, vrlo cesto i crveni

hajd sad mi majstore nacrtaj kako to moze biti pozitivno

narocito su smijesne tvoje tvrdnje da bayernu fali ovakvih stvari da bi uzeo titule, to je apsurd totalni, nedostatak negativnih stvari koje cesto budu kobne za ekipu predstavljati kao uslov za neke titulu, jednostavno apsurd cisti

sta reci, osim smijurija

golove i titule donose majstorije, borbenost, hrabrost, disciplina, inteligencija itd, prgavost i laktanje donose sto zute-sto crvene kartone,kazne i suspenzije, ali effe ocigledno ima neko drugo, svoje vidjenje, i ona izmislja termine pozitivna prgavost, sto ti dodje nesto kao da kazes pozitivna pedofilija ili pozitivnigenocid,tj, neke nevjerovatne konstrukcije rijeci u kojima su potpuno suprostavljeni pojmovi, genijalnost naseg effeta je uber alles
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 03 apr 2013, 02:05

Lekcija ocitana Juventusu, ali u pravom smislu tog izraza :) Pola posla je obavljeno na nasem stadionu i sada idemo u Italiju da se nadigravamo. Juve ce morati krenuti ofanzivno sto ce nama ostaviti dosta prostora.

Vecerasnja pobjeda je mogla biti i ubjedljivija, ali smo se malo spetljali u napadu. Koliko sam upratio protivniku smo dozvolili 2 udarca u okvir gola, dok smo mi tukli nemilice. Komplet ekipa je odigrala sjajno, a Mandzukic me sve vise odusevljava sa onim vracanjem nazad i stalnim presingom. Odbrana Juventusa je barem 4-5 puta morala loptu izbaciti u aut nakon sto je Buffon izvede, jer smo vrsili strasan presing. Ribery i Robben su podsjetili na najbolje dane i mora se priznati da nisu daleko od forme kada su terorisali protivnike. Neko je iznad napisao da smo zaboravili da je Badstuber nas igrac i to je stvarno tako kada imamo dobru odbranu. Byten i veceras pokazao da nije za staro gvozdje i da moze jos dosta toga pruziti. Schweini i Lahm su vodje ove ekipe i mislim da su u ovom trenutku njih dvojica medju TOP 3 igraca svijeta na svojim pozicijama. Sta reci tek za malog Alabu koji ima 20 godina :o U kakvog ce igraca on samo izrasti. Najvjerovatnije ostajemo bez Kroosa do kraja sezone, ali mislim da imamo dovoljno kvalitetnih igraca da tu poziciju pokrijemo.

MIA SAN MIA
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 apr 2013, 02:28

Sila nad silama!!!

Ocekivao sam trjijumf, nadao se istom bez primljenog gola ali da ce na ovaj nacin sve to zavrsiti i sa ovakvom dominacijom, nisam mogao ni zamisliti.
Tesko da se mogu odluciti za jednog igraca kojeg bih proglasio kao najboljim veceras, jer ih je bilo nekoliko. Mandzala, Ribery, Robben (koji je dosta pretrcao, puno pokusavao, nazalost nije puno toga napravio)...

Ali ljudi, Mandzo je zvijer, nenormalno je napredovao od dolaska u Bayern a taj njegov uspon rapidno raste iz dana u dan.

I na kraju, posto mi je mrsko tipkati, radije cu citati sve ono propusteno, DANIEL VAN BUYTEN!!!
Dajte mu novi ugovor pa nek ide sve u tri lijepe. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 apr 2013, 02:47

Steta zbog povrede Kroos-a...Ocekujem da ce sada Schweinsteiger preuzeti njegovu ulogu, dok ce u veznom redu igrati Gustavo i Martinez.

Za narednu sezonu Bayern-u je potreban jos jedan igrac koji bi bio konkurencija Kroos-u, jer takvog igraca nemaju i da sam na mjestu Sammer-a pokusao bih dovesti Özil-a ili Isca.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.