FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

ANamelessGhoul
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la ANamelessGhoul » 08 dec 2024, 15:10

Pad je poceo kako je pickica de jong krenuo igrati i to je to. Lika se otarasit odmah u januaru beskorisno zuto ****

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 08 dec 2024, 19:54

Prije svega, ne mogu a da ne komentarišem sudijske lakrdije. Opet što mi najviše smeta- nedosljednost sudijskih odluka. Ok, ako je ono jučer penal nad Roqueom, kako nije ono nad Cubarsijem? Ili onaj garo iz Getafea je manje vukao lažnog Nijemca od povlačenja nad Pauom. Jel sve te sudije prisustvuju istim seminarima, obukama, ili je random?
Liga je usrana, uvijek je bila i uvijek će biti. Barcelona (poput Sarajeva) mora tri puta bolje odigrati da bi pobijedila. U ovima gdje su bare bare, to puno znači.

Meni je ono sinoć protiv Betisa baš teško palo. Prvo jer su dole u zadnje vrijeme dobro igrali. Drugo jer su im ovi bodovi bili bitni za mir u nogama i glavi. Nikad nije bilo Barceloni svojstveno da gube utakmice u zadnjim minutama i da se protivnici vraćaju u igru. Ok, desi se protiv Celte. Ali se to ne ponovi narednih 20, 30 utakmica. Naučiš nešto. Ovo sada je jako loše, očajno. Tako da sam odjednom postao pesimista i iskreno, nažalost mislim da se jučer izgubila liga. Da, jučer, baš ovom utakmicom i onim golom. Ok, tek je decembar istina, bruku utakmica pred nama, ali ovo mi je bio pokazatelj da ova ekipa, ovaj tim, nema to pobjedničko da iskontroliše utakmicu i kad ne igra dobro, a vodi recimo od neke 12-e minute. Nema to da igraju na rezultat, na tri boda, na full fokus šta uraditi, izvući vrijeme, biti prvi zato jer to jesi.

I za kraj. Jel ovo isti tim što je poderao Villareal, Gironu, utrpao im kao i Sevilli petardu? Jeste. Jel' igra ista, taktika, visoki presing, napad, šanse, akcije? Jeste. Šta eto, sada odjednom ne valja visoki presing odbrane, svi protivnici i njihovi treneri genijalci, imaju odgovor, a nije rejal ili kobasica? Ne razumijem. Ne sjećam se kada je Barcelona od 15 imala 5 poena, vala ni pod Antićem, Setienom ili Koemanom.

Jbt, što reče neko gore, krenulo je nizbrdo kako su se oporavljeni igrači vratili. Za nadati se da će stići gradivo i biti dio tima. Jer eto ako je ovo "očajan" rejal, ne znam šta onda predstavljaju ovi rezultati Barcelone?
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 08 dec 2024, 20:28

jasonstatham je napisao/la:
08 dec 2024, 19:54
Prije svega, ne mogu a da ne komentarišem sudijske lakrdije. Opet što mi najviše smeta- nedosljednost sudijskih odluka. Ok, ako je ono jučer penal nad Roqueom, kako nije ono nad Cubarsijem? Ili onaj garo iz Getafea je manje vukao lažnog Nijemca od povlačenja nad Pauom. Jel sve te sudije prisustvuju istim seminarima, obukama, ili je random?
Liga je usrana, uvijek je bila i uvijek će biti. Barcelona (poput Sarajeva) mora tri puta bolje odigrati da bi pobijedila. U ovima gdje su bare bare, to puno znači.

Meni je ono sinoć protiv Betisa baš teško palo. Prvo jer su dole u zadnje vrijeme dobro igrali. Drugo jer su im ovi bodovi bili bitni za mir u nogama i glavi. Nikad nije bilo Barceloni svojstveno da gube utakmice u zadnjim minutama i da se protivnici vraćaju u igru. Ok, desi se protiv Celte. Ali se to ne ponovi narednih 20, 30 utakmica. Naučiš nešto. Ovo sada je jako loše, očajno. Tako da sam odjednom postao pesimista i iskreno, nažalost mislim da se jučer izgubila liga. Da, jučer, baš ovom utakmicom i onim golom. Ok, tek je decembar istina, bruku utakmica pred nama, ali ovo mi je bio pokazatelj da ova ekipa, ovaj tim, nema to pobjedničko da iskontroliše utakmicu i kad ne igra dobro, a vodi recimo od neke 12-e minute. Nema to da igraju na rezultat, na tri boda, na full fokus šta uraditi, izvući vrijeme, biti prvi zato jer to jesi.

I za kraj. Jel ovo isti tim što je poderao Villareal, Gironu, utrpao im kao i Sevilli petardu? Jeste. Jel' igra ista, taktika, visoki presing, napad, šanse, akcije? Jeste. Šta eto, sada odjednom ne valja visoki presing odbrane, svi protivnici i njihovi treneri genijalci, imaju odgovor, a nije rejal ili kobasica? Ne razumijem. Ne sjećam se kada je Barcelona od 15 imala 5 poena, vala ni pod Antićem, Setienom ili Koemanom.

Jbt, što reče neko gore, krenulo je nizbrdo kako su se oporavljeni igrači vratili. Za nadati se da će stići gradivo i biti dio tima. Jer eto ako je ovo "očajan" rejal, ne znam šta onda predstavljaju ovi rezultati Barcelone?
Ono što se meni čini, da se je promijenilo, su dvije stvari:
-puno više grešaka u dodavanju ( umor, dekoncentracija, prepopuštenost, uljuljkanost, povrede, rotacije igrača, itd... ) što ometa kvalitetan protok lopte i zbog poremećenog sistema igre usljed tih grešaka je puno slabiji i presing na posjed protivnika
-te greške u dodavanju su posljedično dovele i do tog, da svaki igrač u prosjeku drži duži posjed lopte ( pad samopouzdanja ) za cca pola sekunde, što je usporilo igru i olakšalo suparniku suprotstavljanje Barceloni i postavljanje odbrane. Nemam nikakvih dokaza i brojki, to je samo moj dojam.

P.S. Uopće ne mislim, da su za jučerašnju farsu od Barceloninog nogometa krive sudije. Jedina sudijska greška juče je barem jedan žuti karton za igrača Betisa Čimi Avilu. Neshvatljivo je da tip za 4 namjerna faula bodičekom ne fasuje niti jedan karton, a kad bi baš cjepidlačili mogao je komotno biti i isključen zbog parnih kartona, po jedan u svakom poluvremenu. Ne razumijem da to sudije nisu vidjele. Balde je zbog sličnog faula morao napustiti utakmicu protiv LP, a Sandro nije dobio žuti karton.
Još jednom da podsjetim, ovaj pad je počeo poništavanjem čistog gola protiv RS i sudijskim komentarom na poluvremenu ŠTA JA TU MOGU. Do momenta poništenja gola Barcelona je bila potpuno dominantna u toj utakmici. Ko ne vjeruje neka još jednom pogleda utakmicu do tog trenutka.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 08 dec 2024, 21:30

Bez Flicka narednih 6 utakmica

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 dec 2024, 21:38

Lamine Yamal (14) je već sada nadmašio statistički najbolju sezonu Ousmanea Dembéléa (13) u dresu Barçe, kada su u pitanju kontribucije za gol.
:salut:

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 08 dec 2024, 21:53

Kako mu Ferran skide mogući gol sezone :facepalm:

https://streamin.me/v/383a3969

Od Messija nisam vidio igrača koji se s ovakvom lakoćom oslobađa čuvara :tokralju:

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 08 dec 2024, 23:04

Jadniji vikend i jadniji tim od Barcelone je ova Sevilla koja prosu 1:3 u 94. minuti.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

SetoKaiba
Kontakt:

Post Postao/la SetoKaiba » 10 dec 2024, 16:37

Pošto je klub kokuzan, raduje se odšteti zbog Araujove povrede, koja će iznositi malo preko 3,2 miliona eura.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 11 dec 2024, 14:05

U zadnjih 10 dana tri slične situacije faula u 16m, udarcem nazad po peti protivnika i izuvanja kopačke, a jedino penal za Barcelonu nije dosuđen.
Sinoć za Liverpool i u subotu za Betis protiv Barcelone suđeno. Faul nad Cubarsijem protiv Las Palmasa nije sviran i nije bilo penala.
Utakmica izgubljena. Protiv R. Sociedada čisti gol poništen, zabilježen poraz. Možda 2, a možda i svih 6 bodova izgubljenih, ostalo samo sudijsko A ŠTA JA TU MOGU i krvava rana Cubarsija u predjelu pete i tetive, koja nije sudijama ništa govorila, da je možda ipak bio kontakt. Na stranu očit pad forme Barcelone, gluposti protiv Celte i Betisa, ali čovjek se zapita je li ovo sve slučajnost?
Ponukan ovim objavama štampe iz prijestolnice, kako je opet problem registracije Olma, koju ne dozvoljava LL predvođena navijačem molera i pored najjajčeg ugovora koji je postignut sa dobavljačem sportske opreme, ne mogu a da se ne priupitam, pa dokle više?

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 11 dec 2024, 22:20

Moze li proci jedna utakmica bez poklonjenog gola?
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 11 dec 2024, 22:23

Olmov gol.

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 11 dec 2024, 22:24

Kakva glupost Cubarsija. U prvom poluvremenu i Inigo slična glupost. Blagi kontakti, ali totalno nepotrebni. Na kraju ce se i izgubiti ovo.
⚽FK Garaže⚽

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 11 dec 2024, 22:31

Auu kakve izmjene.

Popisa me Feran i Flick :opaopa: :mrgreen:
⚽FK Garaže⚽

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 11 dec 2024, 22:38

**** vas vise ofsajd mrtvi. Kad ispadnu prime gol ko na terminu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 11 dec 2024, 22:38

Kakvi panjevi u odbrani :tokralju: :tokralju:
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 dec 2024, 22:38

Eh eto ti ofsajde zamke, yebale te one u guzowe masne.

I naravno, cim je usla holandska plavusa.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 11 dec 2024, 22:39

E ****.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 11 dec 2024, 22:41

Gledaj pasa De Jonga :urnebes: :urnebes:
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

FCB1986
Kontakt:

Post Postao/la FCB1986 » 11 dec 2024, 22:41

Amaterski nivo u obrani.
⚽FK Garaže⚽

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 dec 2024, 22:42

Ulazak De Jonga = igrac manje na terenu.
A Flick to konstantno radi :thumbdown:

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.