Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

Manuel
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la Manuel » 05 sep 2014, 15:29

Eto Totti nije imao toliki uticaj na repku,bravo majstore :facepalm:

Samo pogledaj ovo i bice ti sve jasno,pa kad je Totti bio povrijedjen vise se to pratilo nego repka Italije.Svi su pricali o tome.Znalo se da je on uz Del Piera bio kljucan igrac repke.Igrali su finale 2000-te koje su na nesrecu izgubili a i osvojili su 2006 svjetsko prvenstvo,ali ne,dodje lik i napise nesto ovako za Tottija i Del Piera.Boze me sacuvaj :facepalm: .Nije sve u postizanju golova,treba to neko i namjestiti.

" onclick="window.open(this.href);return false;

" onclick="window.open(this.href);return false;
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Pogba
Kontakt:

Reprezentacija Italije

Post Postao/la Pogba » 05 sep 2014, 15:38

Lave, ne mozes mene uciti o SP-u 2006, znam svaki detalj svake tekme. Toliki sam fanatik.
Alex i Totti nisu imali uticaj na repku u mjeri u kojoj su mogli i to svako zna.
Ako vec pokazujes SP 2006 i ako vec prikazujemo zasluge, ovakav red bi bio: Cannavaro, Pirlo, Buffon, Grosso, Materazzi pa svi ostali.

Malo realnosti, niko ne umanjuje te velicine, ali tokom njihovih karijera gotovo ni u jednom momentu nije jedan od njih nosio repku na ledjima. Fakt.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 05 sep 2014, 15:42

Calcio7 je napisao/la:
NeverGiveUp je napisao/la:Da li Azzurri trebaju više timski igrati je neka druga tema, ja samo tvrdim da Marco kao individualac nije ni blizu AndreE, za sada. Ono gdje jeste bolji je defanziva, Pirlo nikada nije bio poznat po tome da je volio odrađivati defanzivne zadatke. Ja se bojim da će se odlaskom Pirla iz repke Azzurri vratiti starom stilu igre (prije Prandellija) koji nikako ne želim da vidim.

Ne postoji igrač na svijetu a možda bih čak rekao i da nije postojao ikada sa onakvim zadnjim pasom i pregledom igre kao što je ima Pirlo.

Što se tiče formacije, više ni sam nisam siguran. Ja bi volio vidjeti puniju sredinu zbog manjka kvalitete prema naprijed. Jer ako nemaš mnogo kreativnosti a samo 3 igrača u sredini terena, to je po meni prečica za samoubistvo.
sva sreca pa je Totti zaboravljen, covjek cije lopte imaju oci, koji jednim potezom saigracu svori gol sansu, koji ima pregled igre u malom prstu itd itd.. Pirlo je uvijek bio dobar igrac ali je svoj vrhunac dosegao jako kasno, dotad je pruzao osrednje partije. i cuj Pirlo bio glavni u reprezentaciji pored Del Piera i Tottija, e svasta.. :shock:
Totti je poseban slučaj i poslije Baggia vjerovatno najbolji igrač Azzurra ikada.
Ja govorim striktno o poziciji zadnjeg veznog (deep mid.) da će teško više ikada Tale imati igrača kao što je Pirlo.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 05 sep 2014, 15:44

Pogba je napisao/la:Lave, ne mozes mene uciti o SP-u 2006, znam svaki detalj svake tekme. Toliki sam fanatik.
Alex i Totti nisu imali uticaj na repku u mjeri u kojoj su mogli i to svako zna.
Ako vec pokazujes SP 2006 i ako vec prikazujemo zasluge, ovakav red bi bio: Cannavaro, Pirlo, Buffon, Grosso, Materazzi pa svi ostali.

Malo realnosti, niko ne umanjuje te velicine, ali tokom njihovih karijera gotovo ni u jednom momentu nije jedan od njih nosio repku na ledjima. Fakt.
Eto ja ne znam haha.Nisu imali mozda koliko si ti ocekivao al ne mozes sa njima usporedjivati jednog Giacherinija yebote.Koliko su oni donijeli repki a koliko Giacherini.Pa samo se sjeti akcije u finalu Eura 2000.Pa ko je zapoceo akciju nego Totti,onda zabio gol Australiji 2006 na svjetskom,asistirao protiv Ukrajine pa Del Piero zabio protiv Njemaca u polufinalu da sad ne nabrajam sve.Buffon je najvise zaduzio repku ako cemo realno al Bogami su i Del Piero i Totti to ne mozes poreci.Totti je po meni najbolji igrac koji je ikada igrao za Italiju,tebi nije meni jeste i to je to ne moramo se slagati.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 05 sep 2014, 17:07

Buffon i Cannavaro su bili glavni igrači SP 2006, bez njih... svi to znaju i obojica su sa raznih strana predlagana za zlatnu loptu a na kraju je ipak Cannavaro bio kandidat i naravno dobio.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 05 sep 2014, 19:23

Sissoko je napisao/la:Buffon i Cannavaro su bili glavni igrači SP 2006, bez njih... svi to znaju i obojica su sa raznih strana predlagana za zlatnu loptu a na kraju je ipak Cannavaro bio kandidat i naravno dobio.

Ne znam čemu besramno ponižavanje Pirla, ali pogledao sam svaku utakmicu Italije od 1992-e na ovamo (govorim o SP i EP) kao i mnogobrojne prijateljske i vjeruj da bez sjajnog Andree Italija ne bi dogurala ni do polufinala bez obzira na preporođenog Cannavara i uvijek sjajnog Buffona. Totti je također odigrao dobar turnir ali ova trojica su isti prekucala i na kraju zasluženo uzeli trofej.

Ako niste u stanju objektivno pisati, bolje onda i nemojte.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 05 sep 2014, 19:26

[youtube][/youtube]

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 05 sep 2014, 19:34

Fakat ovdje gluposti se načitah od pojedinih a sve lafo znalci pa da se i ja uključim u kolo.
Del Piero i Totti su živuće legende i vrlo važni igrači za repku to je jasno ko dan. Isto tako ovo što Manuel gore spominje koliko nekome pasalo ili ne 2006. Totti je tih godina bio najbolji igrač Italije i italijani su molili boga da bude spreman za to takmičenje. Sjetit ćete se da je imao povredu i njegov nastup je bio upitan. Ali na samom turniru najbolji igrač bio je Pirlo a ne Cannavaro ili Buffon ili Totti. Canna je dobio nagradu samo zato što je neko morao dobiti a nisu imali kome pametnije dati. Isto što je recimo 2003. nagradu dobio Zidane pored jednog Nedveda ili Maldnija koji su tada bili bolji a svi znamo da te nagrade nemaju veze sa zdravim razumom i da se dodjeljuju na osvnou ko je ime i ko je komercijalno veći igrač. Čeh je recimo tada igrao na jednom nivou i bio tako dobar da ni veliki Zizzou nije mogao da mu te godine prismrdi. Isto tako i Sneijderu ukradena nagrada ili Xaviju recimo itd. Pa je li sramota da jedan Maldini ili Zanetti nisu nikad dobili te nagrade a bili su i bolji i veći igrači od Cannavara. Pa tih godina Canna ne samo da nije bio najbolji igrač svijeta nego ni u Italiji nije bio najbolji igrač u odbrani jer je to bio Nesta ali radi one nesretne povrede propustio je gotovo čitav turnir. Sad me samo još ubijedite da je Canna bio bolji igrač od Neste pa da se odlogiram jednom zauvijek.
Što se tiče Tottija ili Del Piera Pirlo je dao mnogo više od obojice za Italiju i pružao bolje partije. To je činjenica e sad kako će se to nekome svidjet ili ne to je već druga priča. Pogledajte podatak koji je igrač Italije 2006. bio proglašavan najboljim igračem utakmice i ko je proglašen za najboljeg igrača finala WC 2006. Fakat kako vam više ne dosadi ta neobjektivnost a vjerujem da dosta ovdje što pišu 2006. se i ne sjećaju a kamoli ranije šta je bilo u Calciu.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 05 sep 2014, 21:29

Totti je bio bolji od Del Piera na velikim takmičenjima i uvijek među najboljim Italijanima. Možda se generalno nije nadavao golova, nije igrao u kontinuitetu zbog povreda i svega, ali njegov utjecaj je nemjerljiv.

Najbolji igrač Italije je bio na EURU 2000. gdje su igrali finale, pa 2002. sa Buffonom i Vierijem je bio udarna igla, ali je isključen, a Italija pokradena protiv J. Koreje u 1/8 finala. Zatim, 2004. je napravio incident sa Poulsenom i taj turnir je Cassano bio najbolji, a i 2006. je iako povrijeđen dao svoj značajan doprinos.

Statistika ne mora biti toliko relevantna, on je igrao dobro kad je trebalo uglavnom.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 05 sep 2014, 21:44

kako gloope rasprave...TOTTI se nikada nije pretjerano trudio za repku.Jednostavno njemu je ROMA uvijek bila NO 1...On je to cak jednom i izjavio.!

Raspravljati o njegovim igrama u repki je stvarno besmisleno...!!!!

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 05 sep 2014, 22:18

_forzamilan_ je napisao/la: Ali na samom turniru najbolji igrač bio je Pirlo a ne Cannavaro ili Buffon ili Totti. Canna je dobio nagradu samo zato što je neko morao dobiti a nisu imali kome pametnije dati. Isto što je recimo 2003. nagradu dobio Zidane pored jednog Nedveda ili Maldnija koji su tada bili bolji a svi znamo da te nagrade nemaju veze sa zdravim razumom i da se dodjeljuju na osvnou ko je ime i ko je komercijalno veći igrač.
:urnebes:

Kakva logika :D pa što je onda Pirlu ne dadoše :zzz:

AgentttB
Kontakt:

Post Postao/la AgentttB » 05 sep 2014, 22:42

Cannavaro nikad nije bio ni blizu dobar igrac kao sto su to bili,Nesta ili Maldini,pa da ne Idem jos dalje.Covjek nije ni medju pet najboljih defanzivaca koje je Italija imala.Buffon ili Pirlo su trebali dobiti tu zlatnu loptu 2006.
@francobaresi

-Ako te zanima islam, proučavaj islam, a ne muslimane. Islam je savršen, muslimani nisu.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 06 sep 2014, 00:26

Apsolutno netacno. Cannavarove predstave od 2004-2006 u Juventusu i repki su nesto najbolje sto stoper moze odigrati, nikada nisam gledao igraca koji je tako prekucao odbranu, a na SP-u je je to krunisao predstavama za knjige. Naravno, Nesta je bio dugotrajniji. A prvih 5, pa tesko je sastavljati takve liste kada imas Baresia, Scireu, Maldinia i slicne koje vecina nije ni gledala.

Naravno, veliki problem forumasa s kojim diskutujem je ta da su 2006 imali deset i kusur godina i ti isti nas ubjedjuju kako je neko bio los ili dobar tada i velicaju Tottievu reprezentativnu karijeru.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 06 sep 2014, 00:36

Jok velicat cu Cannavara koji je odigrao tri savrsene sezone i to je to,za tvoju informaciju ja sam imao 18 godina kad sam gledao svjetsko 2006 ako je prethodni post bio meni upucen.Jednostavno vi Juventini ne mozete podnijeti da je Totti jedan od najboljih igraca Italije.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 06 sep 2014, 00:37

Tottieva reprezentativna karijera je na nivou Del Pierove, daleko od onog sto su obojica mogli i trebali pruzit.Jos kad pocnu da je jedan ako ne i najbolji u azzurra :facepalm: a Italija osamdesetih bila prvak svijeta pa prije toga ... al sta ces ljudi ovaj ...djeca gledaju fudbal i "biljeze" od 2000 godine.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 06 sep 2014, 00:47

A ti gledas fudbal od 1980 pa sve znas :mrgreen: ili si toliko nacitan da je to strasno pa znas citavu historiju Italije.Ne mogu se vise peglati,yebote ne smije covjek iznijet svoje misljenje odmah napadi sa svih strana.Onaj mi uporedi Giacherinija i Tottija :facepalm: ,gdje da ne popizdim.Cuj Totti dao Italiji ko Giacherini.
Zadnja izmjena: Manuel, dana/u 06 sep 2014, 00:50, ukupno mijenjano 1 put.

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 06 sep 2014, 00:49

Manuel je napisao/la:A ti gledas fudbal od 1980 pa sve znas :mrgreen:
Gledao dosta toga i nisam zaboravio da se i prije 2000 igrao dobar fudbal, znaš ono Maradona, Platini... i tako ti neki tamo stari igrači za koje se slabo čuje al eto nisu ko Falkao, James Rodrigues ili Bale :urnebes:

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 06 sep 2014, 00:51

Sissoko je napisao/la:
Manuel je napisao/la:A ti gledas fudbal od 1980 pa sve znas :mrgreen:
Gledao dosta toga i nisam zaboravio da se i prije 2000 igrao dobar fudbal, znaš ono Maradona, Platini... i tako ti neki tamo stari igrači za koje se slabo čuje al eto nisu ko Falkao, James Rodrigues ili Bale :urnebes:
Gledao sam i ja brate,nisam od 1980 :mrgreen: al eto cuo sam nesto o Maradoni i takvima :mrgreen:

Nije niko ko Falkao :mrgreen:

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 06 sep 2014, 00:56

Ma eto taj Maradona ti je bio dobar igrač, nije ko Di Maria al et

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 sep 2014, 00:57

AgentttB je napisao/la:Cannavaro nikad nije bio ni blizu dobar igrac kao sto su to bili,Nesta ili Maldini,pa da ne Idem jos dalje.Covjek nije ni medju pet najboljih defanzivaca koje je Italija imala.Buffon ili Pirlo su trebali dobiti tu zlatnu loptu 2006.
Gentile, Faccheti, Cabrini, Scirea, Bergomi. Naravno i Nesta i Maldini. Sve bih ih stavio ispred Cannavara..i opet sam nekog vjerovatno zaboravio

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.