neko_iz_mase je napisao/la:Ne znam, moje vidjenje utakmice je ovako.
Borac je regularno postigao 2 gola. Onaj prvi kiks golmana Veleza nije sebi smio dozvoliti.
Borac je imao izglednije sanse i cist ponisten gol,koji je po mom misljenu iskupljenje pokajnika(sudije).....mada je i Velez imao par dobrih prilika, onoliko koliko mu je dopusteno,
Realno gledajuci,Borac je morao dobiti najmanje 2 crvena kartona(Ne pitajte me koji igraci,jer ih ne poznajem.Jedino sam zapamtio onom broj 22,jer je reziser slucajno napravio usporeni snimak,a za ostale se nije ni potrudio,osim kod ponistenog gola Borca)
Nisam puno pratio ostale klubove,osim ovih prenosa na TV,ali ono sto sam danas vidio,je da je Velez bio dominantniji u vezi. Imaju solidnu pas igru( tj, ne igraju "krkache"kao vecina klubova) ,koja sasjecanjem igre nije mogla doci do izrazaja, iako kazu da im je nedostajalo puno igraca.
Velezu je nedostajao je taj zadnji pas....... tj. nije nedostajao,bilo je ih solidnih proigravanja,ali kada sudija dopusti onakve divljacke startove nad napadacima, nema se tu sta vise traziti. Sasjeci u startu,da se ne nadaju puno.
Nijedan normalan igrac,koji misli na svoje zdravlje nece se usuditi dva puta primiti loptu i pokusati solirati,kada zna da mu slijedi onakav start,koji ce biti nagradjen samo faulom,ili u najgorem slucaju samo zutim kartonom.
Po ko zna koji put, lakrdija od sudjenja, i dokazuje se ona cinjenica,da gosti nemaju sta traziti ukoliko ne kupe utakmicu.
Zalosno ali istinito.
Ne umanjujem pobjedu Borca,i opet kazem,barem su regularno postigli golove,ali nakon onakvih startova,jednostavno sam prebacio kanal,jer nije mi se vise dalo gledati onaj pokolj.
Upravo tako!Ne znam za koga navijas ,napisao si u prethodnom postu da si neutralan ,i jako mi je drago da ima ljudi koji se mogu uvjeriti u neregularnost pobjede Borca ,koji pretenduje na titulu ove sezone.
Jedini segment igre u kojemu je Borac bio dominantniji je zelja ,pozrtvovanost ,rastrcanost ,pred domacom publikom ,i to je bilo i za ocekivati ,ali sto se tice igre ,i kvalitete ,Borac je za Velez mrav mali ...Velez je pokazao da je u ovom trenutku klub koji igra jako lijepu igru ,koja puno ne pije na ovakvim gostovanjima.i zbog toga sam malo skeptik u daljne dobre rezultate ,jer ocigledno je da sudije nemaju smisao za zastitu igraca koji su tehnicki potkovani i koji pass igrom oslobadjaju prostor ,i jedini nacin je da ih se kasapi na terenu kao danas.
Cinjenica je da je nama falilo jako puno igraca ,i to glavnih,da je jedan Jugo bio tu ,siguran sam da bi vratio domacinu istom kolicinom udaraca ,i da bi napravio balans,ali bi sudija to sigurno okarakterisao kao crveni karton..
Ovom gore liku sto je napisao da se razumije u nogomet ,ili fudbal ,i spominje kako bi Borac dosao do gola sa igracem manje ,i kako bi se zabunkerisao do kraja ...druze ,nema sanse da bi Borac dosao do gola sa igracem manje..jasno se moglo vidjeti u kojem dijelu utakmice je Borac postao dominantan ,a to je nakon sto je pola naseg sastava bukvalno osjetila tezinu krampona igraca Borca.
Da napomenem jos jedno ,ja sam jedan od prijeratnih navijaca koji iskljucivo cijeni klubove koji su participirali u bivsem sistemu ,i koji su se dokazali na tom polju ,ove novokomponovane ,stranacki kreirane ,nacionalno opterecene ne priznajem...a Borac se naravno ubraja u ovu prvu kategoriju i kao takav bi se trebao stiditi ,i sramiti cinjenice da mu se steli ove sezone da izadje na medjunarodnu scenu zbog politickih igara u nasoj drzavi.
Koja je poenta da ti neko pokloni titulu ,ili izlazak u Europu,to je za mene nemoralno ,ne kazem da Borac ne zasluzuje da bude tu ,ali do sada ,ima jako veliku podrsku nakaradnog nogometnog sistema ove drzave ,a uz to da ne spominjem pomoc od strane "bratskih" klubova.
Da ne budem pogresno protumacen ,ja nisam ovdje kako bi kritizirao Borac ,to je klub koji samo ubire plodove svega nabrojanog,osvrcem se na sudije ,savez ,i sve igre oko toga...i iz toga mozemo izvuci da je doslo vrijeme da Borac iz Banjaluke bude prvak ,jer ako ne bude ,mogli bi srbi kojim slucajem i bojkotirati ovu ligu ,pa sta onda ,mora im se pronaci malo satisfakcije u svemu tome .
Siroki Brijeg redovno ide u Europu iz par ocitih razloga ,prvi su pare ,drugi su pare ,treci pare ,naravno koje se guraju nekome u djep , onda kvalitetna infrastruktura ,pa tek onda kvalitet.
Velez ce jako tesko bilo sta ostvariti u ovoj sezoni iz razloga sto malo koji nacionalisticki majmun iz fotelje iz koje upravlja nasim nogometom voli petokraku ,jer na sve tri strane imamo radikalne stavove ,i samo takvi mogu uspjeti.
Kao veliki nogometni fanatik ,i jako dobar poznavatelj igre koja se zove nogomet,ili fudbal ,jako imam potrebu da kao stanovnik Mostara ,drzave Bosne i Hercegovine ,docekam dan kad cemo imati regularno sudjenje ,i neizvjesnost na terenima koja ce se manifestovati kvalitetom ekipa ,a ne situacijama kojima se mozemo samo smijati ,ili 'pak plakati.
Kad bi mene pitali da Velez osvoji titulu prvaka drzave na nacine na koje se osvajalo svih posljeratnih godina kod nas ,ja bi se zahvalio i rekao odlucno NE.
Nadam se da se "neko iz mase" ne ljuti sto sam se nadovezao na njegov post ,ali sam to uradio jer razmisljamo na jako slican nacin ,i frapirani smo stanjem koje imamo ,a koje smo danas imali priliku gledati u Banjaluci!