FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

skoroalen
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la skoroalen » 06 jun 2019, 19:56

gruezi je napisao/la:
Kako bi se ti branio da se sutra ponovi 2 maj 92ge tj sta bi radio... Man da fuck up... Denchi kolega i ajax je prije par godina dosao do finala el pa sljedecu sezonu grohno od rosenborga u pretkolu...
Nije stvar u tom šta bih ja radio, stvar je da ne prizivam i priželjkujem. I moj stari je te '92. molio Boga da ne bude rata, al kad se zakuhalo, pušku u ruku i linija. Ne mogu ja prizivat da mi dođe 3 milje divljaka u grad, da donesu palice i noževe, da neko dijete zbodu na periferiji grada, da demoliraju kafiće i izloge... Sve radi toga da bude jaka atmosfera. Meni je ljepša atmosfera bila protiv Borussije, pun grad nasmijanih Nijemaca s pivama, prilaze za stolove, časte raju, mijenjaju šalove... nego da gledam ratne scene. Mi balkanci nismo huligani, mi smo divljaci. Kod nas nema fajta i časti nego nož, teleskop, pištolj... Baš te Delije su poznate po noževima i ostalom. Ne treba nam to.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 06 jun 2019, 19:57

kome se tuče spremite se i eno vam Beograda plače za vama

ja bi da prođemo prvi klub u CL....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 06 jun 2019, 20:00

Ne znam kolko ovdje ima starijih navijača, koji se sjećaju kad su Delije iz Bg gostovali u Sarajevu. Nisu se nikad dobro proveli, i sami su priznali da im je Sarajevo bilo jedno od nezgodnijih gostovanja, gdje su znali i fasovat. Znaju i oni sami da je Sarajevo uvijek bio grad mangupa, budala i mudonja. Svježe je još od rata, i bilo bi svega. Oni kad su u Novom Pazaru gostovali, bili su manji od makovog zrna, a kamoli ovdje. Ne bi se završilo samo na kamenju, bakljama, palijama, nego bi i bilo pucanja i svašta nešto. Nemojte mislit da bi se samo Horde mlavile, nego i starije raje koja su kivna i jedva čekali da ih sretnu.
I da ih izvučemo, ne bi bilo gostujućih navijača, možda bi inkognoto uletili u grad, samo da kažu "bili smo" i da se hvale, takvi su oni retardi. Pa kad su Lehovci gostovali nisu u grad došli, nego se zatvorili u Vogošću, jbga, to je činjenica. Ja se nadam da ćemo ih izbjeći. I Celtica. Koji će nam kurrac, treba gledat da prođemo dalje,nekog lakšeg da se izdignemo.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 jun 2019, 20:02

skoroalen je napisao/la:
gruezi je napisao/la:
Kako bi se ti branio da se sutra ponovi 2 maj 92ge tj sta bi radio... Man da fuck up... Denchi kolega i ajax je prije par godina dosao do finala el pa sljedecu sezonu grohno od rosenborga u pretkolu...
Nije stvar u tom šta bih ja radio, stvar je da ne prizivam i priželjkujem. I moj stari je te '92. molio Boga da ne bude rata, al kad se zakuhalo, pušku u ruku i linija. Ne mogu ja prizivat da mi dođe 3 milje divljaka u grad, da donesu palice i noževe, da neko dijete zbodu na periferiji grada, da demoliraju kafiće i izloge... Sve radi toga da bude jaka atmosfera. Meni je ljepša atmosfera bila protiv Borussije, pun grad nasmijanih Nijemaca s pivama, prilaze za stolove, časte raju, mijenjaju šalove... nego da gledam ratne scene. Mi balkanci nismo huligani, mi smo divljaci. Kod nas nema fajta i časti nego nož, teleskop, pištolj... Baš te Delije su poznate po noževima i ostalom. Ne treba nam to.
Pa 10000 vas palice u ruke i vratite ih u kolicima dal u beograd dal u okupurani dio bosne...mada i da vas izvuku sumnjam da bi uefa dozvolila gostujucim navijacima da dodzu i ovako...

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 06 jun 2019, 20:03

Stroj1946 je napisao/la:Ne znam kolko ovdje ima starijih navijača, koji se sjećaju kad su Delije iz Bg gostovali u Sarajevu. Nisu se nikad dobro proveli, i sami su priznali da im je Sarajevo bilo jedno od nezgodnijih gostovanja, gdje su znali i fasovat. Znaju i oni sami da je Sarajevo uvijek bio grad mangupa, budala i mudonja. Svježe je još od rata, i bilo bi svega. Oni kad su u Novom Pazaru gostovali, bili su manji od makovog zrna, a kamoli ovdje. Ne bi se završilo samo na kamenju, bakljama, palijama, nego bi i bilo pucanja i svašta nešto. Nemojte mislit da bi se samo Horde mlavile, nego i starije raje koja su kivna i jedva čekali da ih sretnu.
I da ih izvučemo, ne bi bilo gostujućih navijača, možda bi inkognoto uletili u grad, samo da kažu "bili smo" i da se hvale, takvi su oni retardi. Pa kad su Lehovci gostovali nisu u grad došli, nego se zatvorili u Vogošću, jbga, to je činjenica. Ja se nadam da ćemo ih izbjeći. I Celtica. Koji će nam kurrac, treba gledat da prođemo dalje,nekog lakšeg da se izdignemo.
Ja koliko se sjecam Horde su ih jednom i u Beogradu fino naruzile.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 06 jun 2019, 20:05

Ma bitno je dobiti što lakšeg protivnika i probati nekako proci manite se celtica i zvezde

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 06 jun 2019, 20:06

Pa UEFA neće to ni dopustit, tako da, džaba raspravljamo. Dobili su lekciju 2007. kad su spojili Zrinju i Partizan. Nisu ni oni ludi više, još znaju kakvo bure baruta je Bosna i Balkan generalno.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 jun 2019, 20:10

Ljudi, ja ne mogu staviti svih 16 klubova u anketu jer je maximum 10.. kako to da odradimo? kontao sam spajati klubove ali to mi je sad bezveze.
Kontam da proberem ove sa dna a 6 top klubova svakako ne priželjkuje previše ljudi?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 06 jun 2019, 20:14

MortemHz je napisao/la:Ljudi, ja ne mogu staviti svih 16 klubova u anketu jer je maximum 10.. kako to da odradimo? kontao sam spajati klubove ali to mi je sad bezveze.
Kontam da proberem ove sa dna a 6 top klubova svakako ne priželjkuje previše ljudi?
De ti nama kakvu anketu o pivi, jal Sarajevsko, jal cesko, jal skotsko, kad budemo isli da znam sta da pijem :urnebes:
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 06 jun 2019, 20:17

MortemHz je napisao/la:Ljudi, ja ne mogu staviti svih 16 klubova u anketu jer je maximum 10.. kako to da odradimo? kontao sam spajati klubove ali to mi je sad bezveze.
Trebo si staviti anketu "Jeste li za ostanak Adukora? ", opcije:
Ne
Nema potrebe
Ne
Ne
:kafa:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 06 jun 2019, 20:18

pametan si ti momake :D :clap: :thumbup:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 06 jun 2019, 20:19

Stroj1946 je napisao/la:
Trebo si staviti anketu "Jeste li za ostanak Adukora? ", opcije:
Ne
Nema potrebe
Ne
Ne
:kafa:
Znamo da Morto rasista nije, al što vi ostali? :lol:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 06 jun 2019, 20:24

JOKER kazes na kraju mi vise poginulig imali i hvatali se za glavu,to je tacno a sta je razlog tome? Nismo ba imali puske i metaka kako treba,5 godina u okruzenju,da smo samo 20 posto imali ko oni oruzija pito bi te. Koliko je njih bilo a koliko nas znas li cifru uopste? Inace veliki junaci su bili sve smo vidjeli na Zucu i ostalim okolnim ratiatima,jedna buzimska malo mjesto ko dvije zgrade u BG ih je derala gdje je stigla tako mojne velicat njih kad znamo da si to misevi nevidjeni,muda su kad na tenk ides samo ko sto su nasi neki radili. Jel moguce da pitas kolko je njih poginulo a koliko nas FUJJ,da smo ubijali sve sto nema muslimansko ime i zene im i djecu bilo bi ih sigurno vise,il da smo ih 5 godina gadjali sa brda al nema toga vise

bistrik87
Kontakt:

Post Postao/la bistrik87 » 06 jun 2019, 20:30

simidobar je napisao/la:
Stroj1946 je napisao/la:Ne znam kolko ovdje ima starijih navijača, koji se sjećaju kad su Delije iz Bg gostovali u Sarajevu. Nisu se nikad dobro proveli, i sami su priznali da im je Sarajevo bilo jedno od nezgodnijih gostovanja, gdje su znali i fasovat. Znaju i oni sami da je Sarajevo uvijek bio grad mangupa, budala i mudonja. Svježe je još od rata, i bilo bi svega. Oni kad su u Novom Pazaru gostovali, bili su manji od makovog zrna, a kamoli ovdje. Ne bi se završilo samo na kamenju, bakljama, palijama, nego bi i bilo pucanja i svašta nešto. Nemojte mislit da bi se samo Horde mlavile, nego i starije raje koja su kivna i jedva čekali da ih sretnu.
Za Delije ne znam, al bilo je tuca, Grobari su naruzeni u Beogradu, tad je Dado mislim izbo 2 3 grobara, mnogo su brojniji bili pa nije se vise moglo na sake izdrzat. Torcida je najebala na betaniji, tad je najvise policija mare dobila lezali su po onoj betaniji, konji sami trce isprepadani, to je bila jedna od vecih tuca. Gledao sam emisiju bas kad stari Grobari i Delije spominju gostovanje u Sarajevu i HZ, jer HZ se nije mogo probit po brojnosti i navijanju u top, vec su gradili ime na tucama i belajima na gostovanjima. I mi smo u Pragu spavali a ne u Lechu, pa sta fali ako su oni u Vogosci, oni ljudi su ispred svih u tucama, al ono nisu navijaci, ono je policija, sportisti, huligana nije vidjelo. Ko vojska se poredaju ono u zivotu nisam vidio, al opet nije to huliganizam to je nesto skroz drugo

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 06 jun 2019, 20:39

Ako dobijes Zvezdu, utakmice ce biti bez gostujucih navijaca. :zviz:

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 06 jun 2019, 20:47

bistrik87 je napisao/la:
simidobar je napisao/la:
Za Delije ne znam, al bilo je tuca, Grobari su naruzeni u Beogradu, tad je Dado mislim izbo 2 3 grobara, mnogo su brojniji bili pa nije se vise moglo na sake izdrzat. Torcida je najebala na betaniji, tad je najvise policija mare dobila lezali su po onoj betaniji, konji sami trce isprepadani, to je bila jedna od vecih tuca. Gledao sam emisiju bas kad stari Grobari i Delije spominju gostovanje u Sarajevu i HZ, jer HZ se nije mogo probit po brojnosti i navijanju u top, vec su gradili ime na tucama i belajima na gostovanjima. I mi smo u Pragu spavali a ne u Lechu, pa sta fali ako su oni u Vogosci, oni ljudi su ispred svih u tucama, al ono nisu navijaci, ono je policija, sportisti, huligana nije vidjelo. Ko vojska se poredaju ono u zivotu nisam vidio, al opet nije to huliganizam to je nesto skroz drugo
To je ta, Horde su imale strasnu ekipu, svi slozni a srce ko Trebevic. Nije bilo pardona.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

kosevskobrdo
Kontakt:

Post Postao/la kosevskobrdo » 06 jun 2019, 20:48

Ove jače ekipe postavi same, celtic, zvezda, bate, astana, maribor
Pa onda stavljaj po dva kluba koji su u istom rangu otprilike: sheriff ili rosenborg, slovan ili aik, helsinki ili skhendija, tns/dundelange/dundalk
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 06 jun 2019, 20:58

zagor1987 je napisao/la:JOKER kazes na kraju mi vise poginulig imali i hvatali se za glavu,to je tacno a sta je razlog tome? Nismo ba imali puske i metaka kako treba,5 godina u okruzenju,da smo samo 20 posto imali ko oni oruzija pito bi te. Koliko je njih bilo a koliko nas znas li cifru uopste? Inace veliki junaci su bili sve smo vidjeli na Zucu i ostalim okolnim ratiatima,jedna buzimska malo mjesto ko dvije zgrade u BG ih je derala gdje je stigla tako mojne velicat njih kad znamo da si to misevi nevidjeni,muda su kad na tenk ides samo ko sto su nasi neki radili. Jel moguce da pitas kolko je njih poginulo a koliko nas FUJJ,da smo ubijali sve sto nema muslimansko ime i zene im i djecu bilo bi ih sigurno vise,il da smo ih 5 godina gadjali sa brda al nema toga vise
Po tvojoj sposobnosti da prepoznaš sarkazam se dosta toga moglo reći. Sjećam se da si zbog običnih šala prijetio Nobelu, Škori ili još nekom. To odmah pokaže koliko je neko kapacitet. Napisao sam haman isto što i ti, da smo imali veliki broj žrtava jer nismo bolesnici odgojeni na kosovskom mitu i svetosavlju, nismo ubijali civile i nemoćne. I isto govorim i za navijački svijet. Horde nisu bolesnici koji će izbosti nekog momka od 55kg ako ga uhvate, a oni bi sad pa sad što neko reče izboli ni krive ni dužne naše navijače koji i nisu u toj ultra furci jer su odgojeni na "ubij turčina". Zato govorim da je bolje zaobići ih u svakom smislu. A ti malo bolje čitaj postove, a ne uvijek uđeš na forum pod adrenalinom, nadrkan, imam osjećaj da lupaš tastaturom od glavu dok pišeš. Nikad nisi napisao neki post u kojem si zadovoljan, uvijek neki konflikt.
Bahati, bahati Željkan!
1946

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 06 jun 2019, 20:59

Denchi je napisao/la:nije kralju bolje igrat za 10X manje, boli njega klinac gdje igra, eno ti i onog Ofosua u zadnjoj ekipi mađarske, češke, ne interesuje ga samo tipla i tu sam.....normalno da Husić daje pare i to ti je potvrda gdje su nam konkurenti s parama.....nigdje.....
Vezano za ovaj post al nije vezano ličnk za tebe.

Kada pregovaramo sa TOP igračem i kada propadne transfer, priča je neće niko u ovu ligu, nije do para.
Primjer Adukor, sad je samo do para, ne gledaju ligu igrači, u ovom slučaju ni klubove :urnebes:

Uzimamo kako na godi :mrgreen:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 06 jun 2019, 21:03

Karal se išta?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.