FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Denchi
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Denchi » 07 jun 2019, 18:28

Zip je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
Zip je napisao/la:Nebi bilo lose CZ izvuci, jedino iz razloga ovog desavanja na tekmi CG sa Kosovom, gdje igraci i trener ne zele da nastupaju zbog politike.
Sto bi ukonacnici mogla FIFA i UEFA kazniti izbacivanjem iz svih takmicenja reprezentqciju i klubove iz pomenutih drzava.
I tako onda prodjemo u drugo pretkolo bez borbe :lol:
al crnogorsku neku Zvezdu da izvučemo onda jedino :D :rol:
I to je neka nada i sansa da se prodje u drugo pretkolo :lol:
Treba biti pozitivan :lol:

Srbi imaju debele prste u ovome, tako da mozemo ocekivati i njihovu odgovornost :D
ma jok još bi rekli Kosovarima "mi bi vas štitili sad od zlih CrnoGoraca" ali vi ste hteli ovako, ko nas zavadi vol.3562
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 07 jun 2019, 18:34

Denchi je napisao/la:
VenamaHrabrih je napisao/la:Baka Sliskovic?? Je li to onaj trener koji najboljeg strijelca Bundes-lige (Barbareza), stavio da igra libera? Je li to onaj trener koji protiv Danske (najvaznija utakmica), Salihamidzica angazuje da cuva Toftiga? Je li to onaj trener koji nije zvao Rahimica u reprezentaciju dok je osvajao Kup UEFA sa CSKA, nego mu igrali naki Dadici i Jakirovici? Je li to onaj trener koji nije mogao trenirati rumunskog drugoligasa (Alba Iulia)? Kako neko ko je tukao zenu (Svetlana Kitic) ima moralno pravo da bude trener uopste. Ako to postavimo kao premisu, on ne bi smio biti trener nikako. Kakve taktike, strategije qrci, palci...
Obicna taraba koja samo ovdje moze i smije biti trener.
ako je on taraba šta li su ovi ostali? šta je ispod tarabe? crvi? zemlja?
raspravljaš o taktičkim idejama i zamislima nakon što nisu upalili, to je kao da ja kažem nešto o ne znam taktici za Atalantu(uzvrat) i to koristim kao glavni opis Husa????vidiš kako je to glupo? imala je repka jako dobrih tekmi pod njim i vodio je dug period. Dok ovi drugi dokuče taj nivo možemo tad dalje debatirati...privatni život se ne ocjenju pri sportskom učinku...niti ima veze sa istim...kao ni tvoj lični animozitet prema istom koji ti muti pogled na fakte... :wave:
Samo si donekle u pravu, a i to jako malo. Da ne ulazimo dublje u polemiku, taktička postavka protiv SRJ bila je, u najmanju ruku, infantilna. Meč u kojemu nam treba pobjeda, postavio je tako da pokuša osvojiti bod. U meču protiv Danske, u drugom poluvremenu, Salihamidzica postavlja na zadnjeg veznog i zatvara utakmicu u '46. minutu. Nepozivanhe Rahimica uopste nema opravdanja, a koji su takticki razlozi igranja Pave Dadica i Sergeja Jakirovica? Koja je takticka odluka da Barbarez izvodi kornere? Sa reprezentacijom je osvojio 4. mjesto u grupi. Razlog; eh, mogo je bit prvi je iato valjan kao i za Mušovica. Sta znači; mog'o je?!
Znam ja da na Balkanu vrijede naopake vrijednosti, pa se siledzijstvo ina afirmativnu konotaciju. Sjeti se slucaja Spahic i kako se u normalnom svijetu gleda na tako nesto. Jacna licnost, u kojoj djeca gledaju uzor, ne moze se siledzijski ponasati i to nema veze sa mojim licnim animozitetom i percepcijom. Jednostavno, standardi i norme moraju postojati. Zar ti stvarno mislis da se takvo ponasanje moze podvest pod floskulu "privatan zivot"?
Nasa liga je među najgorim u Evropi,ca i u toj i takvoj ligi, postoje ozbiljne indicije da je namjestao utakmice i kupovao sudije? Sta ga to cini najboljim?
Tvoje rezonovanje me asocira, kada među dvojkašima trazis najboljeg. Kako rekoh, to su naopake vrijednosti. Ono u cemu bih se mogao sloziti, jest da je najmanje loš, ali to ga opet ne čini dobrim. Ništa bolji od Čale. Reci bih da je reprezentaciju vodio zbog nacionalnog kkjuca, a ne zbog, aman, strucnosti.
:salut:

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 07 jun 2019, 18:41

Ja koliko sam cuo ovaj Gavric i lijevi bek su vec potpisali za nas, a sutra ce i Husref 90% produziti
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

belminhordas
Kontakt:

Post Postao/la belminhordas » 07 jun 2019, 18:43

Inijesta je napisao/la:Ja koliko sam cuo ovaj Gavric i lijevi bek su vec potpisali za nas, a sutra ce i Husref 90% produziti
Da nije taj lijevi bek Letić?
UPRAVA NAPOLJE!!!
HUSREF MUSEMIC!!!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 jun 2019, 18:46

VenamaHrabrih je napisao/la: :salut:
bulazniš
čovjek je dokazao osvajanjem titula u ovoj ligi da je toptrener ove lige, uz to ima internacionalnog iskustva(u to spada Hajduk i dr.) i tu ima uspjeha i na koncu je bio i selektor, nema drugih trenera sa takvim CV-om iz lige

to što ti uzimaš jednu tekmu da seciraš njegove "greške" van konteksta tadašnjih okolnosti u savezu i svlačionici je fakat besmisleno, kao što rekoh njegovi "kolege" nemaju ništa slično za usporediti pa bi morali vaditi njihove greške protiv obarske, i seoskih ekipa ove lige....što je još besmislenije..

te glasine o njegovoj nasilništvu spadaju u privatnu domenu s obzirom da je to uvijek bilo krivično djelo za koje nije gonjen, vodio je buran život sa puno eksesa takav je lik pa i dan danas, a uzmi čitat koji intervju s njim nijedan nije dosadan...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 07 jun 2019, 18:47

skoroalen je napisao/la:
VenamaHrabrih je napisao/la:Baka Sliskovic?? Je li to onaj trener koji najboljeg strijelca Bundes-lige (Barbareza), stavio da igra libera? Je li to onaj trener koji protiv Danske (najvaznija utakmica), Salihamidzica angazuje da cuva Toftiga? Je li to onaj trener koji nije zvao Rahimica u reprezentaciju dok je osvajao Kup UEFA sa CSKA, nego mu igrali naki Dadici i Jakirovici? Je li to onaj trener koji nije mogao trenirati rumunskog drugoligasa (Alba Iulia)? Kako neko ko je tukao zenu (Svetlana Kitic) ima moralno pravo da bude trener uopste. Ako to postavimo kao premisu, on ne bi smio biti trener nikako. Kakve taktike, strategije qrci, palci...
Obicna taraba koja samo ovdje moze i smije biti trener.
Jest, i onaj koji je osvojio zadnju Hajdukovu titulu, koji je osvojio titulu u Albaniji. Šta je Pape radio, krenuo bez beka protiv Nigerije, Klopp na Nou Camp otišao s Wijnaldumom kao napadačem, Murinju Eto'o igrao lijevog beka i to uspješno... A njegov privatni život nema nikakve veze sa trenerskim poslom. Terry pomoćni trener Aston Ville a marn'o od druga ženu, biće nekad i prvi trener. Giggs radi u Akademiji kluba s kojim mi surađujemo i jedno vrijeme vodio Manchester United a on marn'o bratovu ženu. Kakav moral, rezultati se bilježe.
"Marnavanje" zene, iako nije moralno, jos uvijek nije krivicno djelo, dok marisanje jest. O tom moralnom aspektu govorim. Papeta nisam pomenuo, ali kad vec pominjes rezultate, Pape je otisao na SP, a Baka nije. Regionalne titule, kod nas, imaju otprilike istu vrijednost. Da se ne ponavljam, postoje ozbiljne sumnje u regularnost osvojenih titula u PLBiH, tako da ova zadnja "Husrefova" ina puno vecu vrijednost od zadnje tri Bakine.

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 07 jun 2019, 18:50

belminhordas je napisao/la:
Inijesta je napisao/la:Ja koliko sam cuo ovaj Gavric i lijevi bek su vec potpisali za nas, a sutra ce i Husref 90% produziti
Da, a sad su prioritet golman i 2 stopera

belminhordas
Kontakt:

Post Postao/la belminhordas » 07 jun 2019, 18:56

Inijesta je napisao/la:
belminhordas je napisao/la:
Spominjao se prije neki crnjo na stoperu ne znam jesili čuo za tog? :mrgreen:
UPRAVA NAPOLJE!!!
HUSREF MUSEMIC!!!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 07 jun 2019, 18:56

VenamaHrabrih je napisao/la: "Marnavanje" zene, iako nije moralno, jos uvijek nije krivicno djelo, dok marisanje jest. O tom moralnom aspektu govorim. Papeta nisam pomenuo, ali kad vec pominjes rezultate, Pape je otisao na SP, a Baka nije. Regionalne titule, kod nas, imaju otprilike istu vrijednost. Da se ne ponavljam, postoje ozbiljne sumnje u regularnost osvojenih titula u PLBiH, tako da ova zadnja "Husrefova" ina puno vecu vrijednost od zadnje tri Bakine.
Ma Papeta sam spomenuo u kontekstu da i puno bolji treneri eksperimentišu sa pozicijama, pa nekad uspije a nekad ne. Vidiš da sam ga stavio u rang sa Kloppom i Mourinhom :mrgreen: , jer smatram da je igranje na Mundijalu među 32 "najbolje" reprezentacije svijeta, dosta visok nivo fudbala.
Svejedno, krivično djelo, opet nema veze sa strukom. To je njegov privatni život, on što je seljačina nema veze s tim kakav je trener. Možda je sa igračima u predobrim odnosima a Husref bogara svakom, Čala bio merhametli, Dženo ih po kafanama vodio... Svako ima drugačiji pristup. I teško da regionalne titule imaju istu težinu, jer klubove u regionu vode treneri koji u prosjeku poslije ostvare puno veće karijere nego ovi naši.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 jun 2019, 18:57

VenamaHrabrih je napisao/la: "Marnavanje" zene, iako nije moralno, jos uvijek nije krivicno djelo, dok marisanje jest. O tom moralnom aspektu govorim. Papeta nisam pomenuo, ali kad vec pominjes rezultate, Pape je otisao na SP, a Baka nije. Regionalne titule, kod nas, imaju otprilike istu vrijednost. Da se ne ponavljam, postoje ozbiljne sumnje u regularnost osvojenih titula u PLBiH, tako da ova zadnja "Husrefova" ina puno vecu vrijednost od zadnje tri Bakine.
ne postoje sumnje nikakve, čak i da jeste tako kako kažeš to ne štima trener nego neko iz kluba....Husrefova dupla kruna ima veću vrijednost, ostale su jednaki uspjesi.....

totalno suvišna rasprava :stop:

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 07 jun 2019, 18:59

Da nije taj lijevi bek Letić?[/quote]

Da, a sad su prioritet golman i 2 stopera[/quote]
Spominjao se prije neki crnjo na stoperu ne znam jesili čuo za tog? :mrgreen:[/quote]

Nisam, samo znam da ce se ova bordo braca koja ocekuju Djurice i slicne razocarat, doduse mozda ko i sleti pri kraju prelaznog :D

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 07 jun 2019, 19:05

Denchi je napisao/la:
VenamaHrabrih je napisao/la: :salut:
bulazniš
čovjek je dokazao osvajanjem titula u ovoj ligi da je toptrener ove lige, uz to ima internacionalnog iskustva(u to spada Hajduk i dr.) i tu ima uspjeha i na koncu je bio i selektor, nema drugih trenera sa takvim CV-om iz lige

to što ti uzimaš jednu tekmu da seciraš njegove "greške" van konteksta tadašnjih okolnosti u savezu i svlačionici je fakat besmisleno, kao što rekoh njegovi "kolege" nemaju ništa slično za usporediti pa bi morali vaditi njihove greške protiv obarske, i seoskih ekipa ove lige....što je još besmislenije..

te glasine o njegovoj nasilništvu spadaju u privatnu domenu s obzirom da je to uvijek bilo krivično djelo za koje nije gonjen, vodio je buran život sa puno eksesa takav je lik pa i dan danas, a uzmi čitat koji intervju s njim nijedan nije dosadan...
Da, čitao sam i gledao njegove intervjue i samo me dodatno uvjerio u misljenju. Kako rekoh, naopake vrijednosti su etalon na nasim prostorima. Zbog nasilnistva mu je razvrgnut brak, a procitaj i ti intervju sa Kitickom, objasnjava zasto ga nije tuzila. Izasao je nekoc u Temlu, ne znam da li ga ima na netu.
Nemoj da ni tebi licne simpatije zamagljuju perspektivu.
Nije to samo jedna utakmica. Kako rekoh, necu dublje da ulazim u polemiku, jer doticni nije vrijedan neke dublje analize.
Molim te da me postedis rijeci kao sto su: bulaznis, lupas, glupo je to sto kazes itd. Ja se tebi tako ne obracam, pa nemoj ni ti meni. Hvala.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 07 jun 2019, 19:05

Inijesta je napisao/la:Da nije taj lijevi bek Letić?
Da, a sad su prioritet golman i 2 stopera[/quote]
Spominjao se prije neki crnjo na stoperu ne znam jesili čuo za tog? :mrgreen:[/quote]

Nisam, samo znam da ce se ova bordo braca koja ocekuju Djurice i slicne razocarat, doduse mozda ko i sleti pri kraju prelaznog :D[/quote]

Vi, što sve znate, jel ostaje Lazić? Kovacevic? Rahmanović?

Nije valjda da ne trazimo napadača, a Ahmi 30 i kusur
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

belminhordas
Kontakt:

Post Postao/la belminhordas » 07 jun 2019, 19:06

ledesma je napisao/la:
Inijesta je napisao/la:Da nije taj lijevi bek Letić?

Nisam, samo znam da ce se ova bordo braca koja ocekuju Djurice i slicne razocarat, doduse mozda ko i sleti pri kraju prelaznog :D[/quote]

Vi, što sve znate, jel ostaje Lazić? Kovacevic? Rahmanović?

Nije valjda da ne trazimo napadača, a Ahmi 30 i kusur[/quote]
Ima Laza još godinu ugovora moguće da ode, a Kova i Rahman ti trebali ostati.
UPRAVA NAPOLJE!!!
HUSREF MUSEMIC!!!

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 07 jun 2019, 19:17

"Hoćemo što više pravih pojačanja, ne polovnjake"

"Hoćemo da se zadrži kostur ekipe, niko da ne ide"

"Hoćemo da u prvih 11 igra najmanje 14 akademaca"

Hoćete qrac!

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 07 jun 2019, 19:20

Selam novi sam na forumu.
Pratim vec duze vrijeme pa da se registruje.
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 jun 2019, 19:22

VenamaHrabrih je napisao/la: Da, čitao sam i gledao njegove intervjue i samo me dodatno uvjerio u misljenju. Kako rekoh, naopake vrijednosti su etalon na nasim prostorima. Zbog nasilnistva mu je razvrgnut brak, a procitaj i ti intervju sa Kitickom, objasnjava zasto ga nije tuzila. Izasao je nekoc u Temlu, ne znam da li ga ima na netu.
Nemoj da ni tebi licne simpatije zamagljuju perspektivu.
Nije to samo jedna utakmica. Kako rekoh, necu dublje da ulazim u polemiku, jer doticni nije vrijedan neke dublje analize.
Molim te da me postedis rijeci kao sto su: bulaznis, lupas, glupo je to sto kazes itd. Ja se tebi tako ne obracam, pa nemoj ni ti meni. Hvala.
ama ne gajim simpatije, takav je kakav je privatno gadan, kockar,pijanac šta ja znam, umišljen, tad je bio zvijezda, i on i ona, ne ulazim u to jer svaka priča ima 2 strane, niti opravdavam ako jeste nasilnik ali je činjenica da ga je mogla i poslije tužit i sjebat mu karijeru kad god je htjela...

to ga ne čini ni boljim ni lošijim trenerom,igračem, tu ulaziš u domen privatnosti i moralisanju života drugih ja personalno ne želim da sudim drugima jer ima i na ovom i na onom svijetu sudija za te stvari, plus bio bih licemjer jer se i ja kurvam i pijem :D ko je bez grijeha nek baci prvi kamen jbg

opet ti kažem vadiš kontekst taktičkih "pogreški" a ne znaš okolnosti...totalno bezveze na to sam mislio "bulazniš" izvinjavam se ako je to uvreda...
nema uspješnijeg u ligi i ostvarenijeg trenera, nema Hus ništa van ove lige, Čala nema praktično ni u ligi, ni bajni Osim ništa van lige...
sva ta poređenja ideš po tvom osjećaju a mimo ostvarenja i uspjeha,trofeja...

skoJaa
Kontakt:

Post Postao/la skoJaa » 07 jun 2019, 19:22

Ma u prevodu niko nista ne zna, samo nagadjanja.

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 07 jun 2019, 19:25

belosevic28 je napisao/la:Selam novi sam na forumu.
Pratim vec duze vrijeme pa da se registruje.
Halo ba, ti novi i odmah pametuješ.
Ti fol pratio duže vrijeme.
Ne ide to tako.

kosevskobrdo
Kontakt:

Post Postao/la kosevskobrdo » 07 jun 2019, 19:26

Dok se ovoliko "insajdera" pojavilo na forumu to ne sluti na dobro.
Nije bila praksa da ovoliko "informacija" curi iz kluba, ne znam šta se dešava sli to se mora rješiti!
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Laganini1986 i 23 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []