Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Shogun
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Shogun » 29 jul 2016, 21:26

Pivopija je napisao/la:
Medikament je napisao/la:Cekajte dok predje. Ove "na pragu" je bilo 100 puta za razne igrace pa zapnu na pragu.
Tako je. Sjecam se dobro kad su mnogi trcali pred rudu i cestitali Vrsajevicu na transferu u M'boro.
Sami su krivi. Stvarno trebas biti dobar komad budale da vjerujes da Avdija ide u Boro :urnebes:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 jul 2016, 21:31

Ne treba pretjerati i sa ismijavanjem, nije Avdija kriv što nije kvalitet za reprezentaciju a dobijao je i previše priliku da igra. Kako se sjećam nije uspio dobiti radnu dozvolu za Englesku, nije to sve bilo samo šuplja iako se transfer nije realizovao. Avdija je uvijek davao 100% svojih mogućnosti u reprezentaciji, ali nažalost nije kvalitet za reprezentaciju, njemu sretno u nastavku karijere i idemo dalje :)
Nad tobom sunce najljepše sja

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 30 jul 2016, 14:55

Hoce li vrabac pozvati Horica za iducu tekmu ?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 30 jul 2016, 15:04

avenija je napisao/la:Hoce li vrabac pozvati Horica za iducu tekmu ?
Zašto bi ga realno pozvao, da bude četvrta alternativa?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 jul 2016, 18:16

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Samir Memišević, svoju karijeru nastaviti će u Holandiji. Memišević je u protekloj sezoni bio jedan od boljih igrača u Premijer ligi BiH, te je s ekipom Radnika osvojio Kup. Svojim partijama izborio se za poziv selektora Mehmeda Baždarevića u minulim prijateljskim utakmicama naše reprezentacije. Ovaj 22-godišnji fudbaler svoju karijeru će nastaviti u Holandiji. Za SportSport.ba ovu informaciju potvrdio je i generalni sekretar Radnika i jedan od najzaslužnijih ljudi za ovaj transfer Nebojša Tomić. "Sve je gotovo, dogovorenu su svi uslovi i u ponedjeljak će se ovaj transfer i ozvaničiti", izjavio je Tomić sa SportSport.ba. Memišević će u ponedjeljak odraditi ljekarske preglede nakon čega će potpisati trogodišnji ugovor s ovom holandskom ekipom nakon čega će biti ozvaničen ovaj za naše prilike veliki transfer.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ino_fudbal/memisev ... ena/201923

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 30 jul 2016, 18:48

Vrlo fin transfer. Nadam se da ce vise nasih igraca ic u lige tipa Holandije i Belgije, a manje u Tursku. Vjerovatno je i Krstajic neke veze povukao.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 jul 2016, 18:52

Medikament je napisao/la:Vrlo fin transfer. Nadam se da ce vise nasih igraca ic u lige tipa Holandije i Belgije, a manje u Tursku. Vjerovatno je i Krstajic neke veze povukao.
Kvalitet i godine Memiševića + veze Krstajića i eto sta dobiješ. A bilo je i mnogo većih talenata u PL od Memiševića. U suštini u ove dvije rečenice stane moje mišljenje da bi trebali ''gurati'' kroz reprezentaciju 1-2 talentovana igrača svake godine, ukoliko igraju na pozicijama gdje bi mogli dobiti šansu. Slučaj Kožulj je takodjer potvrda svega ovoga. Memiševiću puno sreće u nastavku karijere.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 30 jul 2016, 21:05

Ne znam da li je tko pisao o njemu ali evo izgleda da cemo ga sada cesce pratiti.

Ivan Martić odnedavno je novi je igrač HNK Rijeka za koju je potpisao ugovor na tri godine. U redove riječkog prvoligaša stigao je iz Spezije, a igra na poziciji desnog beka. Rođen je u Švicarskoj, gdje je igrao za St. Gallen i Schaffhausen, a u Italiji u Serie A u Veroni, nakon čega je prešao u redove Spezije.

Desni bek je poprilicno tanka pozicija u reprezentaciji pa mozda ......

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 31 jul 2016, 17:24

Mislim da se ovdje previse ocekuje od Memisevica. Ja poznajem tog momka i onako privatno i mislim da nece nikada biti kvalitet za reprezentaciju. Za ovaj transfer je uveliko zasluzan Krstajic, covjek jednostavno ima svoje neke veze i zna kako se to radi. Samir jeste mlad i vrijeme je na njegovoj strani, niko sretniji od mene ako se on nametne u Halandiji i izraste u sjajnog stopera, ali ja iskreno nisam pretjerano optimistican. Ne moze se na osnovu jedne dosta dobre sezone u nasoj PL reci da je neko veliki potencijal, pogotovo kad se uzme u obzir kvalitet te lige i nacin na koji je njegov klub igrao (cilj je bio ne primiti gol, tj. Radnik nije bio ekipa koja je isla da postigne gol vise). Smatram da je Graovac iz Zrinjskog za klasu kvalitetniji.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 31 jul 2016, 17:41

kobe24 je napisao/la:Mislim da se ovdje previse ocekuje od Memisevica. Ja poznajem tog momka i onako privatno i mislim da nece nikada biti kvalitet za reprezentaciju. Za ovaj transfer je uveliko zasluzan Krstajic, covjek jednostavno ima svoje neke veze i zna kako se to radi. Samir jeste mlad i vrijeme je na njegovoj strani, niko sretniji od mene ako se on nametne u Halandiji i izraste u sjajnog stopera, ali ja iskreno nisam pretjerano optimistican. Ne moze se na osnovu jedne dosta dobre sezone u nasoj PL reci da je neko veliki potencijal, pogotovo kad se uzme u obzir kvalitet te lige i nacin na koji je njegov klub igrao (cilj je bio ne primiti gol, tj. Radnik nije bio ekipa koja je isla da postigne gol vise). Smatram da je Graovac iz Zrinjskog za klasu kvalitetniji.
A s druge strane mozemo reci da je igrao u timu koji se vecinom branio tako da je imao vise posla nego u nekom drugom klubu :D

Realno mi od svakog igraca previse ocekujemo. Ja od Memisevica ne ocekujem da se razvije u nekog strasnog stopera za reprezentaciju ali definitivno igrac na kojeg bi se trebala obratiti paznja. Tek je pred nama da vidimo kako ce se pokazati u mnogo jacoj ligi. Ali ostajem pri misljenju da mladi igraci iz PL od kojih bi mozda moglo nesto i biti trebaju imati prednost u odnosu na vec dokazane tarabe.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 31 jul 2016, 18:00

pinoglavi je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Mislim da se ovdje previse ocekuje od Memisevica. Ja poznajem tog momka i onako privatno i mislim da nece nikada biti kvalitet za reprezentaciju. Za ovaj transfer je uveliko zasluzan Krstajic, covjek jednostavno ima svoje neke veze i zna kako se to radi. Samir jeste mlad i vrijeme je na njegovoj strani, niko sretniji od mene ako se on nametne u Halandiji i izraste u sjajnog stopera, ali ja iskreno nisam pretjerano optimistican. Ne moze se na osnovu jedne dosta dobre sezone u nasoj PL reci da je neko veliki potencijal, pogotovo kad se uzme u obzir kvalitet te lige i nacin na koji je njegov klub igrao (cilj je bio ne primiti gol, tj. Radnik nije bio ekipa koja je isla da postigne gol vise). Smatram da je Graovac iz Zrinjskog za klasu kvalitetniji.
A s druge strane mozemo reci da je igrao u timu koji se vecinom branio tako da je imao vise posla nego u nekom drugom klubu :D

Realno mi od svakog igraca previse ocekujemo. Ja od Memisevica ne ocekujem da se razvije u nekog strasnog stopera za reprezentaciju ali definitivno igrac na kojeg bi se trebala obratiti paznja. Tek je pred nama da vidimo kako ce se pokazati u mnogo jacoj ligi. Ali ostajem pri misljenju da mladi igraci iz PL od kojih bi mozda moglo nesto i biti trebaju imati prednost u odnosu na vec dokazane tarabe.
Hahaha, ima smisla. :P Ma ne, generalno gledano svi mi znamo da se Radnik kroz cijelu sezonu uglavnom branio sa 10 igraca, da su najmanje golova primali jer su bili skroz defanzivno orjentisani. Za malo golova je Memisevic vjerovatno najzasluzniji. Ja bih recimo bio zadovoljan da Samir bude na nivou jednog Cocalica, koji danas itekako moze koristiti reprezentaciji. A, slazem se s tobom kad je u pitanju to na kraju sto si napisao.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 01 avg 2016, 01:23

Nadam se da ce Memisevic napraviti dobar posao u Holandiji jer na taj nacin bi mogao skrenuti paznju na nasu ligu i svojim igrama mozda otvoriti vrata i drugim igracima odavde.

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 01 avg 2016, 02:02

pinoglavi je napisao/la:Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Samir Memišević, svoju karijeru nastaviti će u Holandiji. Memišević je u protekloj sezoni bio jedan od boljih igrača u Premijer ligi BiH, te je s ekipom Radnika osvojio Kup. Svojim partijama izborio se za poziv selektora Mehmeda Baždarevića u minulim prijateljskim utakmicama naše reprezentacije. Ovaj 22-godišnji fudbaler svoju karijeru će nastaviti u Holandiji. Za SportSport.ba ovu informaciju potvrdio je i generalni sekretar Radnika i jedan od najzaslužnijih ljudi za ovaj transfer Nebojša Tomić. "Sve je gotovo, dogovorenu su svi uslovi i u ponedjeljak će se ovaj transfer i ozvaničiti", izjavio je Tomić sa SportSport.ba. Memišević će u ponedjeljak odraditi ljekarske preglede nakon čega će potpisati trogodišnji ugovor s ovom holandskom ekipom nakon čega će biti ozvaničen ovaj za naše prilike veliki transfer.

Il' ja ne vidim dobro il' nije napisano koji klub je u pitanju. :crazy:

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 01 avg 2016, 15:41

Arnelv52 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Samir Memišević, svoju karijeru nastaviti će u Holandiji. Memišević je u protekloj sezoni bio jedan od boljih igrača u Premijer ligi BiH, te je s ekipom Radnika osvojio Kup. Svojim partijama izborio se za poziv selektora Mehmeda Baždarevića u minulim prijateljskim utakmicama naše reprezentacije. Ovaj 22-godišnji fudbaler svoju karijeru će nastaviti u Holandiji. Za SportSport.ba ovu informaciju potvrdio je i generalni sekretar Radnika i jedan od najzaslužnijih ljudi za ovaj transfer Nebojša Tomić. "Sve je gotovo, dogovorenu su svi uslovi i u ponedjeljak će se ovaj transfer i ozvaničiti", izjavio je Tomić sa SportSport.ba. Memišević će u ponedjeljak odraditi ljekarske preglede nakon čega će potpisati trogodišnji ugovor s ovom holandskom ekipom nakon čega će biti ozvaničen ovaj za naše prilike veliki transfer.

http://sportsport.ba/ino_fudbal/samir-m ... enu/202128

Evo danas su naveli. I ja prvi članak čitam tri puta, kontam ko je ovdje lud :rol:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 avg 2016, 08:39

Arnelv52 je napisao/la:

Groningen.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 02 avg 2016, 10:47

Dario Dumic stekao pravo nastupa za nasu reprezentaciju.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 02 avg 2016, 11:14

slika

Zaboravljen.
Unico amore sei!
❤️🖤

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 02 avg 2016, 13:50

AjsKjub je napisao/la:
Zaboravljen.
Nije bas, skoro smo pisali o njemu i njegovom transferu u Aalen u 3. ligi Njemacke te kako je to idealno za njegov daljni razvitak te da momak u buducnosti itekako ima mjesta medju 3 golmana repke ;)
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

elvis270178
Kontakt:

Post Postao/la elvis270178 » 02 avg 2016, 15:39

Povijedio se , slomio meni se cini prst, pauzira oko 6 sedmica

Gesendet von meinem SM-N9005 mit Tapatalk

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 02 avg 2016, 17:08

Goalgetter je napisao/la:Dario Dumic stekao pravo nastupa za nasu reprezentaciju.
Bazdarevic ga je kontaktirao prije 5-6 mjeseci i mladic je pokrenuo proceduru. To je moralo biti uradjeno u suradnji sa NS i vjerujem da se na njega racuna. Dio forumasa ima neskrivene rezerve prema Dariju ali to i nije cudo. Rijetko je koji igrac dosao u reprezentaciju a da nije imao oponente. Ja bi i njega testirao na nekoj od prijateljskih utakmica jer je standardan u solidnom timu i odricati ga se a da mu se ni sansa ne pruzi bi bilo vise nego nepromisljeno.
Makar u 2-3 utakmice u polusezoni je ponio epitet igraca utakmice sto znaci da nije los igrac a za stopera je i poprilicno mlad. Mozda nam u buducnosti bude i potreban.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.