Reprezentacija BiH na EP 2015
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- Suljo20002
- Kontakt:
Re: Reprezentacija BiH na EP 2015
Od svoje 17. godine igram za reprezentaciju i nikad me nije interesovalo koliko ima novca, gdje će biti pripreme, ko će igrati. Da selektor pozove 10 kadete i mene, ja bih se odazvao i igrao. Ovo nije moja odluka, već sam jednostavno primoran propustiti Euro. Phoenix je pristao na sve moje uslove i oni mene vide kao investiciju i jednostavno žele da me imaju u rosteru. Pokušao sam ih ubijediti kako je Euro dobar za mene, kako bih povratio formu, imao utakmica prije početka sezone, a rekli su samo kako ću i sa njima imati dovoljan broj utakmica. Borio sam se za plasman na Euro, igrao kvalifikacije i svi su vidjeli koliko mi je to bitno i meni je jako žao, jer nisam birao bolest, ona se jednostavno desila. Nisam izabrao da umalo umrem, kako bih se izvukao od igranja. Morate shvatiti da je nastup na Euru velika stvar za mene, jer ja volim svoju zemlju i volim košarku, ali nekad ne utičemo na sve što se dešava okolo nas...
Mirza Teletovic
Mirza Teletovic
- Slatinash_7
- Kontakt:
Meni ovdje nista nije jasno,pristali na njegove uslove a on ne moze igrati za repku,u prevodu repka nije ni bila dio njegovih uslova..Vidjet cemo kad ce odigrati prvu utakmicu za PHX a kad bi odigrao prvu za repku..sve ovo meni smrdi,tj Tele nije nista gori od Nurkica..Potez obojice opravdavam jer NBA nije zafrkancija,gore je sve odredjeno do u dan i oni upravljaju tvojom karijerom a ne ti ni kojekakvi doktori saveza koji nema marke..Suljo20002 je napisao/la:Od svoje 17. godine igram za reprezentaciju i nikad me nije interesovalo koliko ima novca, gdje će biti pripreme, ko će igrati. Da selektor pozove 10 kadete i mene, ja bih se odazvao i igrao. Ovo nije moja odluka, već sam jednostavno primoran propustiti Euro. Phoenix je pristao na sve moje uslove i oni mene vide kao investiciju i jednostavno žele da me imaju u rosteru. Pokušao sam ih ubijediti kako je Euro dobar za mene, kako bih povratio formu, imao utakmica prije početka sezone, a rekli su samo kako ću i sa njima imati dovoljan broj utakmica. Borio sam se za plasman na Euro, igrao kvalifikacije i svi su vidjeli koliko mi je to bitno i meni je jako žao, jer nisam birao bolest, ona se jednostavno desila. Nisam izabrao da umalo umrem, kako bih se izvukao od igranja. Morate shvatiti da je nastup na Euru velika stvar za mene, jer ja volim svoju zemlju i volim košarku, ali nekad ne utičemo na sve što se dešava okolo nas...
Mirza Teletovic
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Neigranje za reprezentaciju se ne može opravdati.
Mirza je zdrav, zdrav je bio još tokom playoffa. Da se razumijemo, njemu klub ne može zabraniti nastup za reprezentaciju.
Međutim, Mirzinu odluku treba razumjeti i poštivati, ogroman novac je u pitanju, a uz to će mu predstojeća sezona biti ključna i za nastavak karijere.
Pitanje za ove dežurne pljuvače: Razlika između Jusufa Nurkića i (uzora) Mirze Teletovića? Ja je ne vidim
Mirza je zdrav, zdrav je bio još tokom playoffa. Da se razumijemo, njemu klub ne može zabraniti nastup za reprezentaciju.
Međutim, Mirzinu odluku treba razumjeti i poštivati, ogroman novac je u pitanju, a uz to će mu predstojeća sezona biti ključna i za nastavak karijere.
Pitanje za ove dežurne pljuvače: Razlika između Jusufa Nurkića i (uzora) Mirze Teletovića? Ja je ne vidim

Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Naravno da nije njegov uslov je bio prostor u igri citaj dovoljan broj minuta , suteva i svega ostalog sto mu je potrebno da konacno odigra jednu sezonu u kontinuitetu bez nekih strmoglavih padova i uspona koja ce mu na kraju krajeva donjet ugovor od 3 ili 4 godine s kojim ce lagano moci i zakljucit karijeru...Slatinash_7 je napisao/la:Meni ovdje nista nije jasno,pristali na njegove uslove a on ne moze igrati za repku,u prevodu repka nije ni bila dio njegovih uslova..Vidjet cemo kad ce odigrati prvu utakmicu za PHX a kad bi odigrao prvu za repku..sve ovo meni smrdi,tj Tele nije nista gori od Nurkica..Potez obojice opravdavam jer NBA nije zafrkancija,gore je sve odredjeno do u dan i oni upravljaju tvojom karijerom a ne ti ni kojekakvi doktori saveza koji nema marke..Suljo20002 je napisao/la:Od svoje 17. godine igram za reprezentaciju i nikad me nije interesovalo koliko ima novca, gdje će biti pripreme, ko će igrati. Da selektor pozove 10 kadete i mene, ja bih se odazvao i igrao. Ovo nije moja odluka, već sam jednostavno primoran propustiti Euro. Phoenix je pristao na sve moje uslove i oni mene vide kao investiciju i jednostavno žele da me imaju u rosteru. Pokušao sam ih ubijediti kako je Euro dobar za mene, kako bih povratio formu, imao utakmica prije početka sezone, a rekli su samo kako ću i sa njima imati dovoljan broj utakmica. Borio sam se za plasman na Euro, igrao kvalifikacije i svi su vidjeli koliko mi je to bitno i meni je jako žao, jer nisam birao bolest, ona se jednostavno desila. Nisam izabrao da umalo umrem, kako bih se izvukao od igranja. Morate shvatiti da je nastup na Euru velika stvar za mene, jer ja volim svoju zemlju i volim košarku, ali nekad ne utičemo na sve što se dešava okolo nas...
Mirza Teletovic
ja je vidim... Nurkić je balavac koji ništa nije uradio za reprezentaciju... Mirza Boga mi jeste i igrao u kvalama koje je balavac malo kulirao...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Nurkić je samo dvije selekcije uveo u A diviziju, da bi se ovi iz saveza mogli prsiti kako su ekstra, cool, guba. Sljedeći.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
govorimo o vrhunskoj košarci ne o tome šta rade djecaClutch je napisao/la:Nurkić je samo dvije selekcije uveo u A diviziju, da bi se ovi iz saveza mogli prsiti kako su ekstra, cool, guba. Sljedeći.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
+1DANTES je napisao/la:govorimo o vrhunskoj košarci ne o tome šta rade djecaClutch je napisao/la:Nurkić je samo dvije selekcije uveo u A diviziju, da bi se ovi iz saveza mogli prsiti kako su ekstra, cool, guba. Sljedeći.
Allez
Ta djeca se propisno brukaju na prvenstvima.Imaju 0-13 cetvrtinu i gube od Belgije koju je Juka godinu ranije sam dobio sa 30+ poena.DANTES je napisao/la:govorimo o vrhunskoj košarci ne o tome šta rade djecaClutch je napisao/la:Nurkić je samo dvije selekcije uveo u A diviziju, da bi se ovi iz saveza mogli prsiti kako su ekstra, cool, guba. Sljedeći.
- Slatinash_7
- Kontakt:
Vrhunske kosarke nema bez djece!Nurkic je u najmanju ruku u zadnje ove dvije tri godine uradio za BiH repku isto koliko i Teletovic,pa danas ti jedan Njegos Sikiras igra za BiH jer smo u A diviziji,da nismo klinac bi igrao i ko zna jos koliko druge djece koja ce danas sutra ciniti seniorsku reprezentaciju..DANTES je napisao/la:govorimo o vrhunskoj košarci ne o tome šta rade djecaClutch je napisao/la:Nurkić je samo dvije selekcije uveo u A diviziju, da bi se ovi iz saveza mogli prsiti kako su ekstra, cool, guba. Sljedeći.
@grgr mislis da jedan Mirza moze postavljati takve uslove jednim PHX Sunsima,nemojte biti smijesni..Nije tu ba bilo nikakvih uslova,osim od strane PHX koji su mu rekli ako hoces ugovor neces igrati za repku,hocemo da vidimo sta mozes i sta znas,to sto je on dosta pametniji od Juke u izjavama je druga stvar..Razumijem sve trojicu igraca sto su uradila sta su uradila ali to ne opravdavam!
Slatina Bog i batina
Za malu državu kakva je BiH, svaki uspjeh je veliki uspjeh, a posebno u situaciji u kakvoj se bh. košarka nalazi. Klinac je sa NBA drafta došao da igra B diviziju. To je sve samo ne ništa.DANTES je napisao/la:govorimo o vrhunskoj košarci ne o tome šta rade djecaClutch je napisao/la:Nurkić je samo dvije selekcije uveo u A diviziju, da bi se ovi iz saveza mogli prsiti kako su ekstra, cool, guba. Sljedeći.

Ako ćemo o vrhunskoj košarci, Mirzi je, kao NBA igraču, najveći uspjeh s reprezentacijom učešće na Eurobasketu. Dovoljno? Neka svako prosudi za sebe. Jusufov domet ćemo tek vidjeti.
Poenta je da su obojica u ovom trenutku stavili karijeru ispred reprezentacije, što ja razumijem (jedan ima nimalo jednostavno povredu za centra, dok se drugom lomi karijera), ali da mogu progutati dizanje u nebesa i davanje nekog statusa nedodirljivosti jednom, nerijetko nauštrb ovog drugog, ne mogu.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
ma od svih njih Đedović će ako ispali biti najveći papakClutch je napisao/la:Za malu državu kakva je BiH, svaki uspjeh je veliki uspjeh, a posebno u situaciji u kakvoj se bh. košarka nalazi. Klinac je sa NBA drafta došao da igra B diviziju. To je sve samo ne ništa.DANTES je napisao/la:govorimo o vrhunskoj košarci ne o tome šta rade djecaClutch je napisao/la:Nurkić je samo dvije selekcije uveo u A diviziju, da bi se ovi iz saveza mogli prsiti kako su ekstra, cool, guba. Sljedeći.![]()
Ako ćemo o vrhunskoj košarci, Mirzi je, kao NBA igraču, najveći uspjeh s reprezentacijom učešće na Eurobasketu. Dovoljno? Neka svako prosudi za sebe. Jusufov domet ćemo tek vidjeti.
Poenta je da su obojica u ovom trenutku stavili karijeru ispred reprezentacije, što ja razumijem (jedan ima nimalo jednostavno povredu za centra, dok se drugom lomi karijera), ali da mogu progutati dizanje u nebesa i davanje nekog statusa nedodirljivosti jednom, nerijetko nauštrb ovog drugog, ne mogu.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
ekvivalent Preldžiću
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Kakvi su levati samo sjedili na nasoj klupi i skoro uvijek imali najjace igrace na prvestvima, i sad napokon docekamo pravog trenera, a ono pola ekipe nema. Pa, yebote 

-
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: Reprezentacija BiH na EP 2015
I jos ce imati iste ako ne i bolje rezultate od svojih predhodnika.SlevinKelevra je napisao/la:Kakvi su levati samo sjedili na nasoj klupi i skoro uvijek imali najjace igrace na prvestvima, i sad napokon docekamo pravog trenera, a ono pola ekipe nema. Pa, yebote
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: Reprezentacija BiH na EP 2015
I ja sam nesto optimistican. Mislim da ce nas ovi momci debelo iznenaditi u Francuskojrodjenizavjecnost je napisao/la:I jos ce imati iste ako ne i bolje rezultate od svojih predhodnika.SlevinKelevra je napisao/la:Kakvi su levati samo sjedili na nasoj klupi i skoro uvijek imali najjace igrace na prvestvima, i sad napokon docekamo pravog trenera, a ono pola ekipe nema. Pa, yebote

-
- Kontakt:
Rijetko pratim kosarku, ali dovoljno da vidim sta je gore a sta dole u njoj. Razumijem razdocarenje vecine, sto tri trenutno najpoznatija igraca nece igrati na europskom prvenstvu. Razumijem kritike, ali razumijem I one koji brane ovu trojicu, jer ipak nista na ovom svijetu nije crno bijelo. Sve je to u sivilu nekakvom. Ponekad udjem I procitam komentare u kosarci, jer su vecinom na njenim temama jako kvalitetni komentari od ljudi koji iskreno vole I prate ovaj sport. Vidim velika su ocekivanja za ovo prvenstvo, koje je naruseno zbog izostanka trojice iz razlicitih razloga.
Koliko sam ja primjetio uvijek su selekcije iz Europe imali probleme sa igracima koji su igrali u NBA. Kosarka je oduvjek imala problem sa velikim sebicnjacima. Prije nego sto me pocnete napadati, negovorim da su Teletovic, Nurkic ili Djedovic sebicnjaci. Cine mi se kao igraci koji, da bi bili od velike koristi, moraju doci do izrazaja I ekipa mora ih trpiti.
Koliko ja vidim BiH ucestvuje na ovom prvenstvu i igrat ce pod palicom jednog od najkvalitetnijih trenera sa najboljom ekipom koja je na raspolaganju. BiH nije zasluzila da ispada u drugi plan zbog tri licnosti i mislim da bi svaka diskusija o ovoj trojici trebala da se voditi na njihovim temama.
Mislim da ce kohezija u timu biti puno jaca i da ce biti prilike da svi dodju do malog izrazaja. Uz to ce odbrana garantovano imati vece znacenje nego na proslom prvenstvu.
Jedno pitanje za kraj. Onaj sved ili danac sa slika okupljanja, jel ono Vrabac?
Koliko sam ja primjetio uvijek su selekcije iz Europe imali probleme sa igracima koji su igrali u NBA. Kosarka je oduvjek imala problem sa velikim sebicnjacima. Prije nego sto me pocnete napadati, negovorim da su Teletovic, Nurkic ili Djedovic sebicnjaci. Cine mi se kao igraci koji, da bi bili od velike koristi, moraju doci do izrazaja I ekipa mora ih trpiti.
Koliko ja vidim BiH ucestvuje na ovom prvenstvu i igrat ce pod palicom jednog od najkvalitetnijih trenera sa najboljom ekipom koja je na raspolaganju. BiH nije zasluzila da ispada u drugi plan zbog tri licnosti i mislim da bi svaka diskusija o ovoj trojici trebala da se voditi na njihovim temama.
Mislim da ce kohezija u timu biti puno jaca i da ce biti prilike da svi dodju do malog izrazaja. Uz to ce odbrana garantovano imati vece znacenje nego na proslom prvenstvu.
Jedno pitanje za kraj. Onaj sved ili danac sa slika okupljanja, jel ono Vrabac?
Svaka čast ovim momcima što su se odazvali. Da gube po 50 razlike na EP, ne treba im nijednu ružnu riječ ili kritiku uputiti. Jedino mi je žao što smo prvi puta u historiji mogli imati vrhunski tim, predvođen sa vrhunskim trenerom. Al' neda se nama, valjda smo po rođenju ukleti.
Duško Ivanović: Nikada ih više neću spomenuti...
Selektor BiH Duško Ivanović ne krije da je iznenađen otkazima trojice najboljih igrača, ali poručuje da nema predaje na Eurobasketu
Nijedan selektor ne bi voleo da bude u koži Duška Ivanovića. Pred okupljanje reprezentacije BiH uoči priprema za Evropsko prvenstva čak trojica najboljih igrača - Mirza Teletović, Nihad Đedović, Jusuf Nurkić, su saopštili da neće biti uz reprezentaciju.
Ivanović ne krije da je iznenađen otkazima, ali tvrdi da se mora dalje i bez najboljih.
"Iznenadilo me je to, stvarno. Mislio sam da ću na pripremama imati i Teletovića i Đedovića, jer sa njima bismo bili veoma opasna reprezentacija. Za Nurkića nisam bio siguran, jer je imao operaciju i bilo je malo verovatno da će biti sa nama, Ipka, igrače kojih nema na pripremama, više nijednom neću spomenuti, jer nam oni više ne mogu pomoći. Posvetićemo se onima koji su došli da žrtvuju deo svog odmora i koji će uraditi sve za reprezentaciju. Koncentrišemo se na ono što imamo", izjavio je za "Sportavaz" Ivanović.
Crnogorski stručnjak ne klone duhom.
"Sve je sada mnogo teže, ali ja se nikad ne predajem, a čini mi se ni ovi momci. Borićemo se zajedno, pa ćemo videti..."
Selektor Bosne i Hercegovine ističe da novonastala situacija bitno menja mogućnosti tima na Eurobasketu.
"Ako bismo prošli grupu, to bi bio izvanredan rezultat. U kompletnom sastavu, to bi bilo nešto drugo. Bila bi to reprezentacija za koju verujem da bi mogla ravnopravno da parira svim rivalima. A sada... Moramo biti realni", dodao je Duško Ivanović.
Selektor BiH Duško Ivanović ne krije da je iznenađen otkazima trojice najboljih igrača, ali poručuje da nema predaje na Eurobasketu
Nijedan selektor ne bi voleo da bude u koži Duška Ivanovića. Pred okupljanje reprezentacije BiH uoči priprema za Evropsko prvenstva čak trojica najboljih igrača - Mirza Teletović, Nihad Đedović, Jusuf Nurkić, su saopštili da neće biti uz reprezentaciju.
Ivanović ne krije da je iznenađen otkazima, ali tvrdi da se mora dalje i bez najboljih.
"Iznenadilo me je to, stvarno. Mislio sam da ću na pripremama imati i Teletovića i Đedovića, jer sa njima bismo bili veoma opasna reprezentacija. Za Nurkića nisam bio siguran, jer je imao operaciju i bilo je malo verovatno da će biti sa nama, Ipka, igrače kojih nema na pripremama, više nijednom neću spomenuti, jer nam oni više ne mogu pomoći. Posvetićemo se onima koji su došli da žrtvuju deo svog odmora i koji će uraditi sve za reprezentaciju. Koncentrišemo se na ono što imamo", izjavio je za "Sportavaz" Ivanović.
Crnogorski stručnjak ne klone duhom.
"Sve je sada mnogo teže, ali ja se nikad ne predajem, a čini mi se ni ovi momci. Borićemo se zajedno, pa ćemo videti..."
Selektor Bosne i Hercegovine ističe da novonastala situacija bitno menja mogućnosti tima na Eurobasketu.
"Ako bismo prošli grupu, to bi bio izvanredan rezultat. U kompletnom sastavu, to bi bilo nešto drugo. Bila bi to reprezentacija za koju verujem da bi mogla ravnopravno da parira svim rivalima. A sada... Moramo biti realni", dodao je Duško Ivanović.
je li vas stid selektore zovnuti zahiragica na okupljanje, ne treba da igra ni za u18, ni za sparse a kamo li za "seniorsku" reprenzetaciju BiH. Na sta smo spali Boze sacuvaj