EP u rukometu za muskarce - Poljska 2016

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko osvaja EP?

Anketa je završila: 27 jan 2016, 01:38.

Francuska
44
41%
Danska
18
17%
Španija
3
3%
Poljska
10
9%
Hrvatska
14
13%
Njemačka (da ljevak ima za koga glasati)
12
11%
Neko drugi
6
6%

Ukupno glasova: 107

marconato
Kontakt:

Re: EP u rukometu za muskarce - Poljska 2016

Post Postao/la marconato » 24 dec 2015, 12:59

Virtu4l je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:To je istina, samo što on po meni u reprezentaciji nikad nije izgledao kao jedan od najboljih desnih bekova na svijetu izuzev onog prvenstva u Srbiji kada je čini mi se dobro napunio Hrvate u polufinalu. Doduše to je samo moje mišljenje.
To je generalni problem srpskog sporta.

Ekvivalent tome bi bio da Baždarević ne pozove Pjanića.
Izuzev vaterpola, odbojke i donekle kosarke! Jedan Miljković je skoro svako prvenstvo u odbojci bio MVP i Srbiji donosio medalje, o vaterpolistima da ne pricam...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 24 dec 2015, 14:39

Virtu4l je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Malo mi je čudno što nema Vukovića, ovo će mislim biti drugo uzastopno prvenstvo na kojem ne igra a njega pamtim kao specijalistu za odbranu. A druga stvar, zašto nema Bičanića?
Vuković je na širem spisku, ne znam da li će ići u Poljsku. Bičanića isto tako nije pozvao, valjda je procijenio da mu nije potreban, kao i Buntić.

Mamić bi mogao biti nasljednik Lackovića, ima top u ruci.
Ja sam našao skraćeni spisak gdje ga nema, Vukovića mislim.

Popis 18 igrača koji stižu na prvu fazu priprema:

1. Mirko Alilović – MVM Veszprem
2. Ivan Pešić – Meshkov Brest
3. Filip Ivić – PPD Zagreb
4. Manuel Štrlek – Vive Tauron Kielce
5. Antonio Kovačević – PPD Zagreb
6. Ivan Čupić – Vive Tauron Kielce
7. Zlatko Horvat – PPD Zagreb
8. Ilija Brozović – HSV Hamburg
9. Krešimir Kozina – SG Flensburg -Handewitt
10. Tin Kontrec – PPD Zagreb
11. Marko Kopljar - Barcelona
12. Luka Šebetić – PPD Zagreb
13. Mario Vuglač – Lekhwiya SC
14. Igor Karačić - Vardar
15. Luka Cindrić - Vardar
16. Domagoj Pavlović – PPD Zagreb
17. Marko Mamić - Dunkerque HB Grand Littoral
18. Ivan Slišković – MVM Veszprem

Domagoj Duvnjak, Marino Marić i Jakov Gojun reprezentaciji će se priključiti u drugoj fazi priprema.

Ovo im je valjda primarni i glavni spisak koji će u slučaju da ne bude neplaniranih povreda ili otkaza ići na Euro.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 dec 2015, 15:09

Virtu4l je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:i zašto nema one dvojice iz Zagreba na spisku Obranovića i kako već onaj drugi Pavlović ili
Obojica su na širem spisku, iako je meni Cindrić iz Vardara bolji od njih.
Ma nema šanse, Obranović je igro strašno ove godine u LP uz Stepančića sigurno najbolji šuter kod Hrvata
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 dec 2015, 00:25

Crna Gora je vjerovatno uz Bjelorusiju najslabija ekipa na prvenstvu. Najveća zvijezda je povratnik Fahrudin Melić, igrač PSG-a, svima nama dobro poznato ime. Pored Melića, nema tu mnogo imena koja bih mogao izdvojiti. Možda još iskusni golman i kapiten Rade Mijatović iz Tatabanye i lijevi bek Lubbecka Vuko Borozan. Ja lično najviše očekujem od Borozana koji je bio sjajan na Croatia Kupu u Umagu, Hrvatskoj je zabio pet, a Makedoniji devet golova.

Desni bek je mladi Stefan Čavor iz mađarskog Csurgoia, pored njega tu su još Lipovina i Branko Vujović, Melić je desno krilo, a Miloš Vujović (Tatabanya) lijevo. Anđelić i Milašević konkurišu za poziciju srednjeg beka, dok su na pivotu Lazović (Lubbeck), Grbović (Cegledi) i Kankaraš (Valence).

Ima tu mnogo mladih momaka, prije svih čudo od djeteta Branko Vujović iz Nikšića, klinac koji ima 17 godina i ljetos je potpisao za Kielce. Igra na poziciji desnog beka i Dujshebaev lično je insistirao na njegovom transferu.

Crnogorci su pokrenuli malu rukometnu revoluciju, odnosno pokrenuo je selektor Ljubomir Obradović koji je dobio sredstva i odriješene ruke da se popravi rad sa mlađim kategorijama u crnogorskim klubovima. Nešto slično kao naš košarkaški savez. Formirali su tzv. nacionalnu akademiju gdje će on lično raditi sa talentovanim klincima i vršiti selekciju. Počeli su sa radom u svim kategorijama, od pionira do juniora, treneri će ići na dodatna školovanja, čak će se i reprezentativce uključiti u rad sa djecom. Ovim potezom će selektor biti zaposlen tokom cijele godine i to je pravi primjer kako treba raditi.

Crna Gora je u grupi sa Danskom, Mađarskom i Rusijom. Ovo je treće učešće Crne Gore na EP, a do sada su zabilježili osam poraza i jedan remi. Ne vjerujem da će taj skor popraviti u Poljskoj, možda kakve takve šanse imaju u meču protiv Rusije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 25 dec 2015, 04:13

Dali će te Melić poznati kad te vidi na treninzima :P i čudo se on vratio u repku i šta je sa Ševaljevićem on je bio njihov najbolji bek
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 dec 2015, 12:19

legenda reala je napisao/la:Dali će te Melić poznati kad te vidi na treninzima :P i čudo se on vratio u repku i šta je sa Ševaljevićem on je bio njihov najbolji bek
Vidio sam se sa njim ljetos. Igraće Ševaljević, ali nije imao neku minutažu u Umagu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 25 dec 2015, 18:59

Poljska je drzava za koju cu navijati ovo EP :)
Ako oni ne osvoje EP onda bih volio da to Janezi ucine...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 26 dec 2015, 00:18

Voli te tvoje Sarajevo.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 dec 2015, 00:44

Umjesto povrijedjenog Groetzkog nominovan igrac Melsungena Johannes Selinn.

Oprema za prvenstvo
slika

slika
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 26 dec 2015, 17:31

da je nabaviti negdje ovu jednu crnu ali bez ove reklame.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Semir Tuce
Kontakt:

Re: RE: Re: EP u rukometu za muskarce - Poljska 2016

Post Postao/la Semir Tuce » 27 dec 2015, 11:11

Slovenci izgubili golmana Ferlina za prvenstvo. Steta, Slovenija nema golmana koji pravi prevagu na njihovu stranu. Skof to vec odavno nije vise a Skok to nikada nije ni bio.
Hrvati pozvali na pripreme Ivica zbog povrjede Kopljara. Ako ne bude Kopljara ce imati velike probleme na EP na desnom vanjskom.

Poslano z mojega Lenovo A7600-F z uporabo Tapatalk

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 27 dec 2015, 14:41

Semir Tuce je napisao/la:Slovenci izgubili golmana Ferlina za prvenstvo. Steta, Slovenija nema golmana koji pravi prevagu na njihovu stranu. Skof to vec odavno nije vise a Skok to nikada nije ni bio.
Hrvati pozvali na pripreme Ivica zbog povrjede Kopljara. Ako ne bude Kopljara ce imati velike probleme na EP na desnom vanjskom.

Daj ba cemu to da Skof ne donosi prevagu.Ima i on kao i svaki drugi golman losu seriju ali kad se sjetim SP i shvatim da je zbog njega Slovenija prosla Makedonce i da je zamalo iznenadila Francuze onda on stvarno zasluzuje veliki respekt ...
Zadnja izmjena: Suljo20002, dana/u 27 dec 2015, 19:33, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 27 dec 2015, 14:44

Zna li neko roster Slovenaca za ovo prvenstvo?

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 27 dec 2015, 16:47

Sve sem novog zlata Francuske je veliko iznenadjenje.

Semir Tuce
Kontakt:

Post Postao/la Semir Tuce » 27 dec 2015, 18:08

FaraonTM je napisao/la:Zna li neko roster Slovenaca za ovo prvenstvo?
Vratarji: Gorazd Škof (Nantes), Matevž Skok (Lübbecke), Klemen Ferlin (Gorenje)

Krila: Darko Cingesar (Maribor Branik), Luka Žvižej (Celje PL), Simon Razgor (Meškov Brest), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem)

Zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (Al Shabab), Jure Dolenec (Montpellier), Borut Mačkovšek (Eisenach), David Miklavčič (Tremblay), Sebastian Skube (Bjerringbro Silkeborg), Miha Zarabec (RK Celje PL), Uroš Zorman (Kielce)

Krožni napadalci: Matej Gaber (Montpellier), Blaž Blagotinšek in Vid Poteko (Celje PL), Miha Žvižej (Toulouse) 

Rezerve: Staš Skube, Mario Šoštarič (oba Gorenje Velenje), Blaž Janc, Žiga Mlakar, Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Marko Bezjak (Magdeburg), Miladin Kozlina (Minden)

Na mjesto Ferlina je pozvan Lesjak iz Celja.
Novi selektor bo trebao jos malo pomladiti ekipu. Zorman, koliko god zasluga ima za protekle uspjehe bi morao sam zavrsiti sa repkom, jer on je glavna kocnica brze slovenske igre. Treba vise sanse dati Bombacu koji dobro igra u Picku a kao zamjene jos uvjek ima odlicnog Zarabca ili malog Skubeta, koji ovog puta nije bio pozvan.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 27 dec 2015, 18:10

E hvala druže, baš me zanimalo da li ovog Mačkovšeka ima na spisku, sjećam se prije dvije godine kako je nas napunio na onom Svjestkom juniorskom prvenstvu, frajer kad se digne to je pola gola :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 27 dec 2015, 18:28

Slovenci najjači na krilnim pozicijama

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 27 dec 2015, 20:11

Idemo Hrvatska! :P
"We need to suffer. And we need to fight."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jan 2016, 23:38

Ekipe su počele sa pripremnim utakmicama, neke reprezentacije su već poslale konačne spiskove. Dušebajev je napravio nekoliko izmjena, otpisao je nekoliko igrača koji su bili sigurni, Lekai, Iliješ, Balog i Džamali neće ići u Poljsku.

Njemačka je razbila Tunis 37-30, to im je već peta uzastopna pobjeda u prijateljskim utakmicama. 6000 gledalaca u Porsche Areni u Stuttgartu gledalo je fantastičnu utakmicu. Dissinger je zabio osam komada, Fath šest. Weinhold pet, itd. Igraju veoma brzo i na mnogo golova, nadam se da će tako nastaviti i na EP.

Slovenija i Makedonija su dva puta remizirali. Kiro je u dva meča zabio 15 komada, tako da se tamo ništa nije promijenilo. Što se Slovenaca tiče, Vujović se danas žalio kako nema lijevog beka i da će im to predstavljati ogroman problem. Slovenija narednu pripremnu igra protiv Hrvatske, a Makedonija će igrati dva meča u Skoplju protiv Crne Gore.

Crna Gora je bila bolja od naše reprezentacije, rezultat je glasio 30-26 uz dobru partiju Borozana i Vujovića. Nešto ranije su crnogorci ostali bez Božovića.

Srbija ne može računati na Nemanju Ilića, a par dana pred novu godinu Danska je ostala bez Toft Hansena i to je vjerovatno najveći šok u dosadašnjem dijelu priprema.
Voli te tvoje Sarajevo.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 06 jan 2016, 02:52

Oce Ilic i Sesum igrat za Srbiju?
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.