BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17
Ma na 3 dobivene
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Nekad se igralo 1 utakmica nasa finala sa Celikom , sa Sarajevom , doduse prvo finale sa Celikom je bio dvomec .club21 je napisao/la:Kad bi finale smanjili na jednu utakmicu bilo bi super.
Recimo kad smo izgubili finale protiv Zelje ja ne znam da li se to moze na zvat finalom uopste ..u navodno finale se plasirali Sloboda,Zeljo,Bosna Visoko i svako sa svakim ko vise osvoji bodova uzeo kup..mi Bosnu uzeli 3-0 , a Bosna i Zeljo igrali 1-1 cini mi se i drugu utakmicu igrali na Grbavici gdje nam je bod donosio kup..naravno porazeni smo sa 3-1 .. i ja sam za jednu utakmicu kupa takodjer.. jedne godine na Kosevu, druge na Bilinom i to je to
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Jedna utakmica finala je najrazumnija, ali... sa jednom utakmicom na neutralnom terenu bi se dijelio profit od ulaznica, ovako imamo 2 puta popunjene stadione i sav profit u domaćoj utakmici ide domaćinu što je ogroman profit s obzirom na posjetu inače i stanje u ligi.
Nad tobom sunce najljepše sja
Kada bi bio pun stadion na toj finalnoj utakmici onda bi bilo razumljivo. I meni se ne svidjaju dvije utakmice, ali u ovom trenutku i u nasem slucaju je to bolje rjesenje. Tko bi to u BL dosao na proslogodisnje finale? Ili u Zenici? Pa bilo bi 500 gledatelja. Ovako smo u Sirokom imali 2.500 gledatelja sto je sasvim solidno popunjena Pecara i nekih 1.000 u Sarajevu sto je ipak rekord za Olimpic kada ne ugoscuje hrpu protivnickih navijaca.
Znam da se kalendar mora odrediti prije pocetka sezone, ali bi mozda najbolje rjesenje bila mogucnost dogovora finalista. Dakle, igraju Zeljo i Sarajevo i dogovore jednu utakmicu na Kosevu i podjelu zarade. Isto tako zajedno snose troskove. Finale Zelje i Borca recimo u Tuzli da se dogovore ili da se dogovore da se igra jedna utakmica u BL ili Sarajevu s tim da sve ide pola-pola. Proslogodisnji finalisti su npr mogli dogovoriti jednu utakmicu u SB gdje bi u tom slucaju sigurno bilo puno vise gledatelja. Sirokom bi se isplatilo jer ne mora placati put za Sarajevo, jos imaju domaci teren, a Olimpic ce ipak pokupiti vece pare od ulaznica. Doduse, na kraju je Olimpicu dobro dosao taj uzvrat, ali nekada bi netko pristao.
90% finala bi ostalo na sadasnjem sistemu, ali ponekad bi nas zapalo neko veliko finale na jednu utakmicu. Tu najprije mislim da bi se sarajlije dogovorile. Kladim se da bi na Kosevu bilo 30.000 ljudi, jer je ipak jedna utakmica koja odlucuje o trofeju. Jos ako taj trofej znaci i put u Europu.
Znam da se kalendar mora odrediti prije pocetka sezone, ali bi mozda najbolje rjesenje bila mogucnost dogovora finalista. Dakle, igraju Zeljo i Sarajevo i dogovore jednu utakmicu na Kosevu i podjelu zarade. Isto tako zajedno snose troskove. Finale Zelje i Borca recimo u Tuzli da se dogovore ili da se dogovore da se igra jedna utakmica u BL ili Sarajevu s tim da sve ide pola-pola. Proslogodisnji finalisti su npr mogli dogovoriti jednu utakmicu u SB gdje bi u tom slucaju sigurno bilo puno vise gledatelja. Sirokom bi se isplatilo jer ne mora placati put za Sarajevo, jos imaju domaci teren, a Olimpic ce ipak pokupiti vece pare od ulaznica. Doduse, na kraju je Olimpicu dobro dosao taj uzvrat, ali nekada bi netko pristao.
90% finala bi ostalo na sadasnjem sistemu, ali ponekad bi nas zapalo neko veliko finale na jednu utakmicu. Tu najprije mislim da bi se sarajlije dogovorile. Kladim se da bi na Kosevu bilo 30.000 ljudi, jer je ipak jedna utakmica koja odlucuje o trofeju. Jos ako taj trofej znaci i put u Europu.
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
ja sam za jednu utakmicu, ne samo u finalu. ako budemo imali 32/33 utakmice sad u prvenstvu, onda treba smanjiti broj utakmica u kupu, a to je da se igra samo jedna utakmica, gdje bi maksimalno mogao odigrati 5 utakmica
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
kakvi su to revijalni turniri , u kupu bih nikad nisu igrani ti turniri s 3 ekipe.SaltCityAttack je napisao/la:Nekad se igralo 1 utakmica nasa finala sa Celikom , sa Sarajevom , doduse prvo finale sa Celikom je bio dvomec .club21 je napisao/la:Kad bi finale smanjili na jednu utakmicu bilo bi super.
Recimo kad smo izgubili finale protiv Zelje ja ne znam da li se to moze na zvat finalom uopste ..u navodno finale se plasirali Sloboda,Zeljo,Bosna Visoko i svako sa svakim ko vise osvoji bodova uzeo kup..mi Bosnu uzeli 3-0 , a Bosna i Zeljo igrali 1-1 cini mi se i drugu utakmicu igrali na Grbavici gdje nam je bod donosio kup..naravno porazeni smo sa 3-1 .. i ja sam za jednu utakmicu kupa takodjer.. jedne godine na Kosevu, druge na Bilinom i to je to
probano je s jednom utakmicom pa je ukinuto jer na utakmici recimo borac-modrica u sarajevu ili slicno , je bilo mizerno malo ljudi. 2 utakmice nude veci spektakl. jedino da se zdrijebom odredjuje koji je od finalista domacin te jedne utakmice.
Ili da se ko u Davis Cupu odredjuje domacin mozda najprihvatljivije

Ionako je s ukidanjem Kupa pobjednika kupova, kup u masu zemalja postao revijalno natjecanje.
- primasquadra
- Kontakt:
Po meni je bolje 2 utakmice i 2 put ispunjen stadion nego da se igra na neutralnom gdje neke ekipe nebi imale dosta publike.
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
bila je i jedna utakmica u finalu 2001. i 2002. godine, ne samo 2004. modrica-boracFaustinoAsprilla je napisao/la:kakvi su to revijalni turniri , u kupu bih nikad nisu igrani ti turniri s 3 ekipe.SaltCityAttack je napisao/la:Nekad se igralo 1 utakmica nasa finala sa Celikom , sa Sarajevom , doduse prvo finale sa Celikom je bio dvomec .club21 je napisao/la:Kad bi finale smanjili na jednu utakmicu bilo bi super.
probano je s jednom utakmicom pa je ukinuto jer na utakmici recimo borac-modrica u sarajevu ili slicno , je bilo mizerno malo ljudi. 2 utakmice nude veci spektakl. jedino da se zdrijebom odredjuje koji je od finalista domacin te jedne utakmice.
Ionako je s ukidanjem Kupa pobjednika kupova, kup u masu zemalja postao revijalno natjecanje.
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Ti ocigledno ne znas da je one godinee kad je Zeljo uzeo kup protiv Slobode 3 ekipe su igrale fakticki finale za bodove...mi smo prvu utakmicu uzeli Bosnu 3-0 kuci Bosnu Visoko..Zeljo je par dana poslije u Visokom 1-1 cini mi se i ostala je utakmica na Grbavici izmedju Zelje i Slobode gdje je nama i bod odgovarao za taj kup..ovo je 100% tako bilo tad...jest da je ta utakmica i izgledala kao finale jer Bosna nije imala nikakve sanse sa 1 bkdom, a mi imali 3, i Zeljo 1 i utakmicu koju su dobili..oni stari i ko je isao na utakmice tad moze ti ovo potvrditFaustinoAsprilla je napisao/la:kakvi su to revijalni turniri , u kupu bih nikad nisu igrani ti turniri s 3 ekipe.SaltCityAttack je napisao/la:Nekad se igralo 1 utakmica nasa finala sa Celikom , sa Sarajevom , doduse prvo finale sa Celikom je bio dvomec .club21 je napisao/la:Kad bi finale smanjili na jednu utakmicu bilo bi super.
Bila je 1 utakmica i Sarajevo-Sloboda 98, Sloboda i Celik finale na Grbavici i td i td
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Bolje definitivno 2 utakmice, em je pravicnije, em bi privuklo vise ljudi. Kao sto rekoste, na nekim finalima ne bi bilo nesto posebno domace publike, jer ih to ne interesuje. U BL ne bi niko osim Borca nesto popunio stadion. A da se odredjuje domacin, pa makar da se podjeli zarada, ne bi bilo pravedno ili za gosta ili za domacina. Domacin ima podrsku sa tribina. Ta podrska lako moze da prevagne na stranu domacina, tako da neka (po meni) ostanu 2 utakmice, nista ne fali.
У ' $ " " " $!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
?'87 - Ф'89 & $ ?!
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Evo kralju i dokaz tome da ja govorim istinu sto se kupa tice pogledaj 1999 2000 sezonu Zeljo osvojio protiv Slobode i Bosne
..igralo se na bodove..znam dobro ovo jer na svim tim silnim finalima sam bio i uvjek smo ostajali tuzni cak 6 finala nakon rata : (
Samo ni ovo nije sve tacno vidim pise Sarajevo uzelo kup u 2 utakmice protiv Orasja 1997-98 ali to je bila Sloboda ne orasje i nisu bile dvije utakmce kao sto pise 0-0 i 1-0 ,nego jedna finale na Kosevu 1-0 Granov strijelac u 118 minuti drugi produzetak.Ne znam ko to uredjuje ovo, ali definitivno veze nema
https://bs.m.wikipedia.org/wiki/Kup_Bos ... u_nogometu
.

Samo ni ovo nije sve tacno vidim pise Sarajevo uzelo kup u 2 utakmice protiv Orasja 1997-98 ali to je bila Sloboda ne orasje i nisu bile dvije utakmce kao sto pise 0-0 i 1-0 ,nego jedna finale na Kosevu 1-0 Granov strijelac u 118 minuti drugi produzetak.Ne znam ko to uredjuje ovo, ali definitivno veze nema

.
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Pa igralo se doigravanje za pobjednika Kupa cijele drzave, mada je i tu opet bilo pola drzave s obzirom da ovi iz RS-a nisu igrali. U neku ruku ta utakmica Sarajeva i Slobode je bilo polufinale dok je vamo Orasje s nekim (nebitno s kim, da ne trazim) igralo finale kupa HB koje je takodjer znacilo polufinale za ovaj kup naveden na wikipediji.SaltCityAttack je napisao/la: Samo ni ovo nije sve tacno vidim pise Sarajevo uzelo kup u 2 utakmice protiv Orasja 1997-98 ali to je bila Sloboda ne orasje i nisu bile dvije utakmce kao sto pise 0-0 i 1-0 ,nego jedna finale na Kosevu 1-0 Granov strijelac u 118 minuti drugi produzetak.Ne znam ko to uredjuje ovo, ali definitivno veze nema
.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Nesto ja ne znam da su ovi igrali 1997 98 kup sa nama..vi ste digli pehar tu Alija rahmetli podijelio medalje meni je to bilo finale..nesto se ne mogu sjetiti da ste nakon toga igrali protiv Orasja ?Signore je napisao/la:Pa igralo se doigravanje za pobjednika Kupa cijele drzave, mada je i tu opet bilo pola drzave s obzirom da ovi iz RS-a nisu igrali. U neku ruku ta utakmica Sarajeva i Slobode je bilo polufinale dok je vamo Orasje s nekim (nebitno s kim, da ne trazim) igralo finale kupa HB koje je takodjer znacilo polufinale za ovaj kup naveden na wikipediji.SaltCityAttack je napisao/la: Samo ni ovo nije sve tacno vidim pise Sarajevo uzelo kup u 2 utakmice protiv Orasja 1997-98 ali to je bila Sloboda ne orasje i nisu bile dvije utakmce kao sto pise 0-0 i 1-0 ,nego jedna finale na Kosevu 1-0 Granov strijelac u 118 minuti drugi produzetak.Ne znam ko to uredjuje ovo, ali definitivno veze nema
.
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Tko mi? Nisam navijac Sarajeva ako si to mislioSaltCityAttack je napisao/la: Nesto ja ne znam da su ovi igrali 1997 98 kup sa nama..vi ste digli pehar tu Alija rahmetli podijelio medalje meni je to bilo finale..nesto se ne mogu sjetiti da ste nakon toga igrali protiv Orasja ?

Sarajevo je tako drugu godinu zaredom postalo osvajač Kupa BiH, a trofej namijenjen pobjedniku je iz ruku Predsjednika BiH Alije Izetbegovića primio zamjenik kapitena Džemo Smječanin. Smječanin je do svečane lože stigao skupa sa Dedićem, koji je u međuvremnu stigao na stadion, ali u ulozi gledaoca, te su njih dvojica zajedno digli trofej u zrak. Tri mjeseca kasnije, u zajedničkoj organizaciji NSBiH i NSHB organizovali su susret između osvajača dva kup takmičenja pod njihovim okriljem, te su se sastali Sarajevo i Orašje. U dvije utakmice, bolji je bio naš tim, koji je sa ukupnih 1:0 još jednom potvrdio osvajanje trofeja.
fksinfo
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Izvini mislio sam da za Sarajevo navijas ..uglavnom nikako ne mogu se sjetiti da su odigrali to bas tu sezonu 1997/98
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Ko ono prati ove koeficjente i bodove, kako stoje nasi klubovi sa predkolima i statusom nosilaca ili ne nosilaca ?
Bice ovo luda zavrsnica prvenstva i kupa.
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... Nv4hXH3YuQRikardo je napisao/la:Ko ono prati ove koeficjente i bodove, kako stoje nasi klubovi sa predkolima i statusom nosilaca ili ne nosilaca ?
Tu imas sve

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Signore je napisao/la:Onedrive online datoteka koja u realnom vremenu prati promjene u nosiocima/nenosiocima za Ligu prvaka i Ligu Evrope za sezonu 2016/17
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... Nv4hXH3YuQ
Svaka čast onome koji je ovo napravio da raja može pratiti.
Kocka je bačena
Kako ovaj tim iz Latvije moze da bude nosilac u drugom predkolu LP sa 6.075 pa i ovi sa Islanda i Welsa ?
Koja to pravila vaze za njih i njihove lige ? Mislim gdje nabiju takav koeficjent ?
Koja to pravila vaze za njih i njihove lige ? Mislim gdje nabiju takav koeficjent ?
Igraju u Europi svake sezone, uglavnom 2. pretkola LP i 3. pretkola i Play-off EL, TNS iz Velsa je u zadnjih 5 sezona 4 puta igrao u LP, konstantnost se isplati, kod nas klubovi nemaju kontinuitet nastupa 5 sezona za redom dok ovi imaju. Ventspils iz Latvije je 2009. cak igrao u skupini Europske lige sto je znanstvena fantastika za nase kluboveRikardo je napisao/la:Kako ovaj tim iz Latvije moze da bude nosilac u drugom predkolu LP sa 6.075 pa i ovi sa Islanda i Welsa ?

Trenutno korisnika/ca: delko, NEZALAGANJE, Vanja8, VolimBiH96 i 43 gosta.