Posjeta - 26. kolo BHT premier lige BiH - očekivanja
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Posjeta - 26. kolo BHT premier lige BiH - očekivanja
Signore...Dobar si forumas ...ne lupaj živ i zdrav ti meni bio...100 godina
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
staragarda je napisao/la:Signore...Dobar si forumas ...ne lupaj živ i zdrav ti meni bio...100 godina

Ma, nista lose, samo velim da ste mogli rijesiti nesto privremeno kao Rodjeni pa da imate vise mjesta za sebe kad vec punite stadion

-
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma i mi bi volili vjeruj.. Sad,kako je tako je...jbg ga...valjda se nastavi gradnja stadionaSignore je napisao/la:staragarda je napisao/la:Signore...Dobar si forumas ...ne lupaj živ i zdrav ti meni bio...100 godina![]()
![]()
Ma, nista lose, samo velim da ste mogli rijesiti nesto privremeno kao Rodjeni pa da imate vise mjesta za sebe kad vec punite stadion
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Govorim o tome da se Slobodi vec dva puta u ovoj sezoni desilo da je doslo do pretpravanja stadiona. Grbavica takodjer. Na vecini derbija i na Kosevu dodje do pretrpavanja juzne tribine, sjeverne u manjoj mjeri zbog veceg kapaciteta. Zato govorim da je potrebno kreirati sektore na tribinama kako se ne bi desavalo da udjes na jedan ulaz u stadion, a onda kada si na tribini odes na drugi dio i sl. Iako stadioni nekada ne budu puni, desi se da jedna tribina bude pretrpana (mozda zbog jeftinijih karti ili zato sto je navijacka) sto se ne smije desavati.virtuoz je napisao/la: O kakvom pretrpavanju pricas ? BiH stadioni se napune jednom u 10 godina![]()
Iznimka je jedino mozda Grbavica zbog malog kapaciteta a velike potraznje za ulaznicama za derbi ali i to se dogodi jednom ili dvaput godisnje.
Primarna svrha brojaca je osigurati da nitko bez ulaznice ne moze uci na stadion. Sekundarna svrha je davanje informacija o broju gledatelja.
Sto se tice toga da brojaci blokiraju ulaz na stadion u slucaju prenapucenosti tribine,imas li ikakav dokaz za to ? Ne kazem da lazes,jednostavno me zanima odakle ti ta informacija. Koliko ja znam brojaci skeniraju bar kod i za svaki skenirani dodaju +1 na broj gledatelja. Ukoliko se bar kod na ulaznici podudara s onim u sistemu, brojac ce te pustiti na stadion,pa makar u sistemu bilo 18000 bar kodova a na stadionu 10000 stolica.
Nema sumnje da bi bilo lijepo imati brojace na BiH stadionima ali mislim da je to trenutno luksuz za dosta klubova,pogotovo one sa vecim stadionima.
U dosta liga brojaci su uvjet za dobijanje licence,znaci bez brojaca nema ni licence za igranje u ligi.
Pravila UEFA nalaze naredno za brojace i odatle ti potvrdjujem svoju tezu da su brojaci sigurnosni aparat u primarnoj funkciji kako bi osim krivotvorenih ulaznica sprijecili i prenatrpanost. To su statisticki uredjaji u sekundarnoj funkciji. Ti brojaci su spojeni na sistem koji u realnom vremenu pokazuju koliko je ljudi uslo u odredjeni sektor stadiona kako bi u slucaju nuzde sigurnosne snage znale kako da intervenisu:
"Kategorija 4 stadion
Članak 76 -
Javni ulazi i izlazi
Stadion mora biti opremljen modernim elektronskim kontrolama ulaza i mehaničkim sustavima brojanja gledatelja koji omogućuju analizu podataka u realnom vremenu te sprječavaju korištenje krivotvorenih ulaznica i prenatrpanost."
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Posjeta - zvanični podaci:
Sarajevo - Željezničar 14.000
Rudar - Borac 1.500
Zrinjski - Vitez 1.500
Široki Brijeg - Slavija 600
Olimpic - Sloboda 600
Čelik - Radnik 500
Drina - Mladost DK 400
Travnik - Velež 200
Rudar - Borac 1.500
Zrinjski - Vitez 1.500
Olimpic - Sloboda 600
Čelik - Radnik 500
Drina - Mladost DK 400
Travnik - Velež 200
Zadnja izmjena: MortemHz, dana/u 25 apr 2016, 01:48, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
I onda kazes da vas ne volim, a samo Besic pogodio i ja poslije njega bio najbliziMortemHz je napisao/la:Posjeta - zvanični podaci:

Ja zaboravio prognozirati, ali jucer sam razmisljao i rekao da bi kapak bio 15000 na derbiju, a najvjerovatnije bi napisao prognozu od 12000 nakon sto sam cuo prognozu vremena. Da sam razocaran, jesam ali isto tako sam ocekivao cak manje ljudi zbog samog vremena i nedostatka neke velike euforije kao sto npr. bilo prosle godine.
Od ostalih jedino pravo razocaran Zrinjskim gdje je apsurdno (nije bitno kakvo je vrijeme) da bude manje od 3000 ljudi sto je takodjer relativno niska brojka ali barem podnosljiva. Travnik sam ocekivao nekih 500 ali to je smjesno i kometarisati kada je razlika izmedju toga svega 300 ljudi. Rudar Prijedor - Borac ocekivana posjeta u skladu sa onim sto i mislio da ce biti, da je Rudar bio jos uvijek u igri za opstanak moglo je ovdje hladno biti 2500+. Široki Brijeg vidim sada objavio savez da je bilo 600 ljudi, tu sam se iskreno nadao barem 1200.
Naredne sezone se iskreno nadam da ce Celik opet imati gledaoce na stadionu, veoma su bitni za generalnu posjetu u nasoj ligi. Znam za situaciju i sve, ali ja sam uvijek razmisljao da je bolje boriti se protiv uprave sa dobrom posjetom gdje vokalno pokazujete sta zaista zelite i drugim djelima nego bojkotom utakmica.
Od ostalih jedino pravo razocaran Zrinjskim gdje je apsurdno (nije bitno kakvo je vrijeme) da bude manje od 3000 ljudi sto je takodjer relativno niska brojka ali barem podnosljiva. Travnik sam ocekivao nekih 500 ali to je smjesno i kometarisati kada je razlika izmedju toga svega 300 ljudi. Rudar Prijedor - Borac ocekivana posjeta u skladu sa onim sto i mislio da ce biti, da je Rudar bio jos uvijek u igri za opstanak moglo je ovdje hladno biti 2500+. Široki Brijeg vidim sada objavio savez da je bilo 600 ljudi, tu sam se iskreno nadao barem 1200.
Naredne sezone se iskreno nadam da ce Celik opet imati gledaoce na stadionu, veoma su bitni za generalnu posjetu u nasoj ligi. Znam za situaciju i sve, ali ja sam uvijek razmisljao da je bolje boriti se protiv uprave sa dobrom posjetom gdje vokalno pokazujete sta zaista zelite i drugim djelima nego bojkotom utakmica.
U kakvim uvjetima se igralo,krizme,svatovi ne bas atraktivan protivnik,ja sam zadovoljan posjetom.To su oni pravi,oni koji ce otic i na gostovanje,koji ce bez obzira na sve biti na stadionu,a za mostarske "secerase" zaboli me neka stvar.
Rudar - Borac je bilo 2.000
? &
ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII
ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII
Besic je napisao/la:Sarajevo - Željezničar 14.000
Zrinjski - Vitez 4.000
Široki Brijeg - Slavija 2.000
Čelik - Radnik 600
Rudar P. - Borac 600
Travnik - Velež 500
Drina - Mladost DK 500
Olimpic - Sloboda 400
Pa jel moguce da sam za derbi pogodio
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Kako ne razumijes da je skoro nemoguce da bude vise ljudi jer je to kapacitet stadiona koji je natkriven. Ne ocekujes valjda da ljudi sjede na pljusku? govorim za ZrinjskiAnelZ je napisao/la:Ja zaboravio prognozirati, ali jucer sam razmisljao i rekao da bi kapak bio 15000 na derbiju, a najvjerovatnije bi napisao prognozu od 12000 nakon sto sam cuo prognozu vremena. Da sam razocaran, jesam ali isto tako sam ocekivao cak manje ljudi zbog samog vremena i nedostatka neke velike euforije kao sto npr. bilo prosle godine.
Sve utakmice posjeta razočaravajuća, a najviše razočarenja za derbi i mostar. Derbi odlučuje evropu a u mostaru utrka za titulu . očigledno da navjači ne vole kišu hehe
Kisa se jos jednom pokazuje kao ogroman problem i jos jednom dovodi u pitanje prioritete UEFA-e kao i saveza.
Da bi se dobila licenca za Europu potrebne su svakakve sitnice tipa WC solja mora biti promjera 73cm, temperatura vode mora biti 22C, parking mora imati 3 mjesta za 4 autobusa,7 mini-buseva i 1 helikopter, od centra do stadiona mora biti izgradena cesta sa najvise 5 semafora, u VIP lozi mora postojati ponuda od najmanje 13 razlicitih jela... a onaj najvazniji kriterij se zanemaruje - KROV NAD GLAVOM.
Ima UEFA pravilo o broju natkrivenih mjesta ali ono je smijesno. Nisam siguran o koliko mjesta se radi ali omogucava da npr. imas 1000 natkrivenih mjesta a stadion od 50000.
Kvalitetan teren i natkrivene tribine su najvaznije stvari koje jedan stadion mora imati. Sve ostalo je manje vazno.
Znaci:
1. TEREN
2. NATKRIVENE TRIBINE
3. SVE OSTALO
Da bi se dobila licenca za Europu potrebne su svakakve sitnice tipa WC solja mora biti promjera 73cm, temperatura vode mora biti 22C, parking mora imati 3 mjesta za 4 autobusa,7 mini-buseva i 1 helikopter, od centra do stadiona mora biti izgradena cesta sa najvise 5 semafora, u VIP lozi mora postojati ponuda od najmanje 13 razlicitih jela... a onaj najvazniji kriterij se zanemaruje - KROV NAD GLAVOM.
Ima UEFA pravilo o broju natkrivenih mjesta ali ono je smijesno. Nisam siguran o koliko mjesta se radi ali omogucava da npr. imas 1000 natkrivenih mjesta a stadion od 50000.
Kvalitetan teren i natkrivene tribine su najvaznije stvari koje jedan stadion mora imati. Sve ostalo je manje vazno.
Znaci:
1. TEREN
2. NATKRIVENE TRIBINE
3. SVE OSTALO
-
- Kontakt:
Mostarrrr

samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!
U Mostaru je u nedjelju bila krizma plus kiša tako da ovakva posjeta nije iznenađenje. 

Da je bio bajram, opet bi prije otisao na Zelju nego na namaz ili neka porodicna druzenja ali to sam ja i manjina sam i ovdje sto nikada religiju necu staviti na visoku poziciju
a kisa je padala i u Sarajevu apsolutno citav dan (stoji to da to nije bila jaka kisa ali je padala konstantno prije, tokom i poslije utakmice), bilo je veoma hladno (evo danas i sutra snijeg pada) i stadion Kosevo nema natkrivena mjesta osim nesto veoma malo na zapadu za VIP te je bilo 14000 ljudi (bolja posjeta nego nekada po lijepom vremenu prije nekoliko godina). No opet ce svako reci cak i u nasem gradu da smo pomalo razocarali sa ukupnom posjetom na derbiju i necemo traziti isprike sto je brojka ta koja jeste.
@virtuoz - ne znam da li si ozbiljan sa ovim drugim pasosom ali ako jesi, daj mi link gdje si procitao te zahtjeve (semafori, promjeri, itd.) jer tvrdim da nemaju veze sa stvarnoscu
ako si se salio, onda shame on me...
Sto se tice natkrivenih mjesta, nema UEFA neka velika ocekivanja od toga jer se tu ocekuju samo da VIP, mjesta za novinare i zvanice moraju biti natkrivena + naravno da postoji VIP loza za cetvrtu kategoriju. UEFA prvenstveno zanima da njihove interesne grupe (novinari, VIP, igraci/strucni stab/predstavnici klubova i zvanice) imaju komfor te sigurnost (zbog toga silne sigurnosni zahtjevi koji se ticu citavog stadiona) jer su oni koji finansiraju njih dok za navijace ocekuju da je klubu u interesu da svojim navijacima (i onih 5% gostujucih) ponude sto bolje uslove te zasto bi se UEFA brinula oko toga jer ako ti zelis da svojim navijacima ponudis losije uslove i zaradis manje (posto UEFA nista ne dobija od toga), samo nastavi, niko ti to ne brani. Zbog toga je odlucila da uslovi za generalno navijace budu mnogo manje rigorozna sto se tice komfora u usporedbi sa onim za VIP, medije, zvanice te predstavnike/igrace/strucni stab klubova osim u segmentu sigurnosti i meni je to sasvim OK.

@virtuoz - ne znam da li si ozbiljan sa ovim drugim pasosom ali ako jesi, daj mi link gdje si procitao te zahtjeve (semafori, promjeri, itd.) jer tvrdim da nemaju veze sa stvarnoscu

Sto se tice natkrivenih mjesta, nema UEFA neka velika ocekivanja od toga jer se tu ocekuju samo da VIP, mjesta za novinare i zvanice moraju biti natkrivena + naravno da postoji VIP loza za cetvrtu kategoriju. UEFA prvenstveno zanima da njihove interesne grupe (novinari, VIP, igraci/strucni stab/predstavnici klubova i zvanice) imaju komfor te sigurnost (zbog toga silne sigurnosni zahtjevi koji se ticu citavog stadiona) jer su oni koji finansiraju njih dok za navijace ocekuju da je klubu u interesu da svojim navijacima (i onih 5% gostujucih) ponude sto bolje uslove te zasto bi se UEFA brinula oko toga jer ako ti zelis da svojim navijacima ponudis losije uslove i zaradis manje (posto UEFA nista ne dobija od toga), samo nastavi, niko ti to ne brani. Zbog toga je odlucila da uslovi za generalno navijace budu mnogo manje rigorozna sto se tice komfora u usporedbi sa onim za VIP, medije, zvanice te predstavnike/igrace/strucni stab klubova osim u segmentu sigurnosti i meni je to sasvim OK.
Salio sam se kako bi prikazao da su propisi za svakakva VIP sranja rigorozni a natkrivena mjesta prakticki nisu ni potrebna.AnelZ je napisao/la: @virtuoz - ne znam da li si ozbiljan sa ovim drugim pasosom ali ako jesi, daj mi link gdje si procitao te zahtjeve (semafori, promjeri, itd.) jer tvrdim da nemaju veze sa stvarnoscuako si se salio, onda shame on me...
UEFA vec dugo vremena vodi politiku "1 bogatun je vazniji od 20000 navijaca" a to je vec postao standard u Europi.
Stadioni se pretvaraju u kazalista,cast izuzecima.
Kad vec moras bacit krizmaniku "stoju"valja se i ostat najestAnelZ je napisao/la:Da je bio bajram, opet bi prije otisao na Zelju nego na namaz ili neka porodicna druzenja ali to sam ja i manjina sam i ovdje sto nikada religiju necu staviti na visoku pozicijua kisa je padala i u Sarajevu apsolutno citav dan (stoji to da to nije bila jaka kisa ali je padala konstantno prije, tokom i poslije utakmice), bilo je veoma hladno (evo danas i sutra snijeg pada) i stadion Kosevo nema natkrivena mjesta osim nesto veoma malo na zapadu za VIP te je bilo 14000 ljudi (bolja posjeta nego nekada po lijepom vremenu prije nekoliko godina). No opet ce svako reci cak i u nasem gradu da smo pomalo razocarali sa ukupnom posjetom na derbiju i necemo traziti isprike sto je brojka ta koja jeste.
@virtuoz - ne znam da li si ozbiljan sa ovim drugim pasosom ali ako jesi, daj mi link gdje si procitao te zahtjeve (semafori, promjeri, itd.) jer tvrdim da nemaju veze sa stvarnoscuako si se salio, onda shame on me...

- Beduin
- Kontakt:
Sramotna cifra na najvecem derbiju u drzavi, igrala se ponajbitnija utakmica za spasavanje sezone i jednih i drugih, izlazak u Evropu, igra za obraz kluba i raje, preuzimanje gradskog primata... razloga je mnogo, a posjeta ocajna... i ovaj antifudbal koji gledamo u skoro svakom derbiju doprinosi tome, ta nabrijanost i nervoza svaki put ukenjaju utakmicu...MortemHz je napisao/la:Posjeta - zvanični podaci:
Rudar - Borac 1.500
Zrinjski - Vitez 1.500
Olimpic - Sloboda 600
Čelik - Radnik 500
Drina - Mladost DK 400
Travnik - Velež 200
Zrinjski i posjata? Hah, prelose, u najmanju ruku receno.
Siroki?

Ako i zbog cega drugog, Borac radi posjete i odanosti klubu ne zasluzuje drugu ligu. Ali politika i mesetari uvijek bili ispred sporta.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Piff, ako se jos ocekuje da ostavim koju marku onda me pogotovo ne bi vidjelo
ali vi Hercegovci ste mi uvijek bili ludi. Nisam vidio regiju koja ima vise velikih hotelskih dvorana za vjencanje i jos mi ovi hotela govore da su cesto bukirani... Pitam prijatelje i zamanta mi se u glavi kada cujem koji se novci potrose za ta slavlja, samo sto citav grad ne dodje na istu
za mene bacanje novca, za vas tradicija. Svakom svoje.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 39 gostiju.