07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Belgija - BiH / BiH - Kipar

Anketa je završila: 07 okt 2016, 23:13.

1 bod
14
6%
2 boda
1
0%
3 boda
64
29%
4 boda
90
41%
6 bodova
49
22%

Ukupno glasova: 218

Chinaglia
Kontakt:

Re: 07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Post Postao/la Chinaglia » 07 sep 2016, 01:22

PerryFred je napisao/la:
a jebote, kakvi su ovo golovi :lol:
tri ista gola delegati primise

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 sep 2016, 01:43

Neutral je napisao/la:Otkad je to Miličević postao krilo? Čovjek je ofanzivni vezni, rijetko igra na desnom krilu. Ove sezone jednom desno krilo, pet puta ofanzivni vezni.

Prošle godine 28 utakmica kao ofanzivni vezni uz 7 golova i 7 asistencija, te samo 7 utakmica kao desno krilo uz 1 gol i 2 asistencije.
Nije postao nego bio i ostao. :D
Da tu poziciju ne igra vec duze vrijeme to je ziva istina.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 07 sep 2016, 01:51

Ako zelimo parirati Belgiji u gostima moramo imati BETON vezni red i trkace koji mogu vrsiti visok presing i koji znaju izvoditi loptu pod presingom i to konkretno a ne u vidu od dva-tri dodavanja i hajmo loptu pokloniti.

Ko je zadnju partiju protiv Belgije u gostima gledao, zna da su nam oni dali da predjemo centar samo kada su to oni htjeli, dakle skoro pa nikako.

Moramo stvoriti jednu radilicu u vidu brzog i borbenog igraca koji je sposoban zatvoriti i desnu bekovsku poziciju i moramo imati barem jednog igraca koji se zna nositi sa presingom i koji je u stanju kreirati akcije pored Pjanica.
Vezni red ce odluciti ovu partiju, stim da licno mislim da i u najboljem slucaju mozemo izvuci maksimalno X, previse smo mi limitirani na nekoliko pozicija za nesto vise.

Pored beton veznog reda ce i odbrana biti vazna a u njoj ni pod razno ne smije biti Vranjes, ni kao stoper ni kao bek, jednostavno nikako. Taj covjek je uzas uzasni.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2016, 01:56

DonCorleone je napisao/la:Pored beton veznog reda ce i odbrana biti vazna a u njoj ni pod razno ne smije biti Vranjes, ni kao stoper ni kao bek, jednostavno nikako. Taj covjek je uzas uzasni.
Nema šanse da počne kao stoper, već nas je jednom unakazio protiv Belgije, a na beku ne vidim ko može početi prije njega. Kad pomislim da su na toj strani Hazard i de Bruyne već mi je loše.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

High

Post Postao/la High » 07 sep 2016, 02:03

Kurban zaklati sa željama da se povrijede Hazard i onaj korozirani. Inače nam ne gine krešendo.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 07 sep 2016, 02:06

Virtu4l je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Pored beton veznog reda ce i odbrana biti vazna a u njoj ni pod razno ne smije biti Vranjes, ni kao stoper ni kao bek, jednostavno nikako. Taj covjek je uzas uzasni.
Nema šanse da počne kao stoper, već nas je jednom unakazio protiv Belgije, a na beku ne vidim ko može početi prije njega. Kad pomislim da su na toj strani Hazard i de Bruyne već mi je loše.
Ne vidim ni ja sada adekvatno rijesenje ali mi se Bicakcic cini kao manja steta, ofanzivno zna inekako ubaciti loptu a defanzivno se postavlja bolje i glavom zna dobro izbaciti loptu sto u slucaju prekida moze biti jako vazno.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 sep 2016, 02:10

svi u odbranu, nama bod u briselu puna saka brade :mrgreen:

vranjes bicakcic spahic zukanovic kolasinac
cimirot pjanic lulic(?)
dzeko ?

bez zajebancije, imamo mi kapaciteta za 352, ali za jednu takvu formaciju i novi sistem koji je mnogim igracima nepoznanica bi bilo mnogo rizicno igrati po prvi put i to protiv belgije.

ocekujem nasu klasicnu formaciju sa jednim napadacem, samo ostaje pitanje veznjaka, ali igranje s medom bi bilo ravno katastrofi, sto ce mesa pretpostavljam uraditi :? jedino gore od mede bi bili eksperimenti sa zadnjim veznim a la cocalic.

cimi i milicevic/vrancic uz pjanica, to je to, nema boljeg... ali da li ce mesa rizikovati i krenuti sa novajlijama, cisto sumnjam.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 07 sep 2016, 02:19

rope11 je napisao/la:svi u odbranu, nama bod u briselu puna saka brade :mrgreen:

vranjes bicakcic spahic zukanovic kolasinac
cimirot pjanic lulic(?)
dzeko ?

bez zajebancije, imamo mi kapaciteta za 352, ali za jednu takvu formaciju i novi sistem koji je mnogim igracima nepoznanica bi bilo mnogo rizicno igrati po prvi put i to protiv belgije.

ocekujem nasu klasicnu formaciju sa jednim napadacem, samo ostaje pitanje veznjaka, ali igranje s medom bi bilo ravno katastrofi, sto ce mesa pretpostavljam uraditi :? jedino gore od mede bi bili eksperimenti sa zadnjim veznim a la cocalic.

cimi i milicevic/vrancic uz pjanica, to je to, nema boljeg... ali da li ce mesa rizikovati i krenuti sa novajlijama, cisto sumnjam.
Sa ovom formacijom, centra ne bi presli ni u 180 minuta a niko se ne moze braniti punih 90 minuta. Formula za uspjeh u Belgiji nije primarno odbrana nego sredina terena pa tek onda odbrana. Medunjanin je jako koristan igrac kada mi diktiramo tempo, medjutim kada ga stavis pod pritisak dobijes loseg igraca, ne zna onda vise dodati ni prvom do sebe a kamoli iznjeti loptu iz svoje polovine. Mislim, gledali smo to valjda do sada sto puta, ako ga Mesa stavi u defanzivni ili centralni vezni red, to bi bila kapitulacija prije pocetka utakmica.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 07 sep 2016, 02:24

Samo ne povlaciti se golmanu u krilo,igrati i prijetiti,zadeverati ih oko njihovog gola,odbrana im je kriminalna.
Zatvoriti vanjski sut,stajati blizu igracu,odmah u blok i ne dati sutirati izvan 16.

Sabijanje protivnika i vanjski sut su im glavna oruzja,ako to neutralisemo ne mogu nas pobijediti.Poklonili smo im pobjedu u zadnjoj utakmici igrajuci ovako.

Oni imaju bolje pojedince a mi imamo bolji tim.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2016, 02:26

Teška je to odluka. Medunjanin je iskusan i provjeren igrač, a alternative su nam velike nepoznanice, Cimirot, Vrančić, Grahovac... nekako mi je nerealno da će ih staviti u vatru na najtežoj utakmici u kvalifikacijama. Jedan od njih će svakako u igru, obzirom da očekujem samo jednog napadača, a ko će zamijeniti Ibiševića, vidjećemo, tako da je Medunjanin po meni siguran. Pjanić, Medunjanin i još neko u vezi. Ja priželjkujem Cimirota, ali izgleda da ga Meša nešto previše ne cijeni...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 07 sep 2016, 02:36

Ja bih najvise volio kada bi Kolasinac premjestio u defanzivno vezni red uz Pjanica a Lulic na ljevi bek, u slucaju kontre mogao bi Lulic biti koristan dok je u izgradnji napada skoro pa potpuno beskoristan protiv jacih reprezentacija. Formula je 4-3-3 ili 4-2-3-1.
Jedna varijanta je ova ali je i ona rizicna:
--------Bicakcic---Spahic---Zukanovic----Lulic-----------
---------------Kolasinac-----Pjanic----Cimirot-----------------
--------------------Milicevic/Medunjanin------------------------
---------------------Visca--------------Dzeko------------------------

Rizik posto bi imali 1-2 potpuno nova igraca i neisprobanog Kolasinca za def. veznog.
Visca bi morao zatvarati desnu stranu ali ukljucivati se i u sam napad da bi Edina rasteretio.
Dobili bi cvrstu sredinu terena i dovoljan broj kreativnih igraca da stvorimo sanse pred njihovim golom i dobili bi stim sigurno daleko rasterecenijeg Pjanica a to je najveci dobitak.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 07 sep 2016, 02:45, ukupno mijenjano 1 put.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 07 sep 2016, 02:45

Virtu4l je napisao/la:Teška je to odluka. Medunjanin je iskusan i provjeren igrač, a alternative su nam velike nepoznanice, Cimirot, Vrančić, Grahovac... nekako mi je nerealno da će ih staviti u vatru na najtežoj utakmici u kvalifikacijama. Jedan od njih će svakako u igru, obzirom da očekujem samo jednog napadača, a ko će zamijeniti Ibiševića, vidjećemo, tako da je Medunjanin po meni siguran. Pjanić, Medunjanin i još neko u vezi. Ja priželjkujem Cimirota, ali izgleda da ga Meša nešto previše ne cijeni...
Medunjanin moze igrati ali ni pod razno kao defanzivni ili centralni vezni. Oni imaju ludjacki brzu tranziciju lopte iz odbrane i sredine prema krilima i napadu, to se mora zatvoriti a to Medunjanin ne moze pratiti. Drugi problem je da Medunjanin ne zna igrati pod presingom, sto nas dovodi u problem iznosenja lopti ako zatvore Pjanica. Ne smijemo sami sebe neutralizovati slabostima na veoma osjetljivim pozicijama.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 07 sep 2016, 02:50

Vels im uzeo 4 boda u proslim kvalifikacijama, pa ih izbacili na Euru uz 3 komada, itekako imamo sanse u Briselu :kafa:
Don't believe the hype.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 07 sep 2016, 02:55

Pape i njegovi biseri :facepalm: :facepalm: Pa jel moguce da se covjek moze ovoliko provaljivat, kaze Izrael je bolja ekipa od Walesa, Wales ima samo 2-3 igraca i ostalo sve tanko, a ljudi igrali polufinale tog EURA na koje se mi nismo plasirali zbog ovakvog njegovog pristupa :puke:
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2016, 02:57

Zar te išta može začuditi od čovjeka koji je inovator tzv. krilnog beka.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 07 sep 2016, 06:17

Neutral je napisao/la:Zar te išta može začuditi od čovjeka koji je inovator tzv. krilnog beka.
Zalosti moja kad se sjetim Medunjanina na lijevom beku protiv Nigerije :rol: :rol: Ja mislim da se Haris i dan danas ibreti da je uspio odigrati temu na poziciji lijevog beka. :mrgreen: Kraj zivog Kolasinca na klupi koji je doduse iz dosade arisao sudiju.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 07 sep 2016, 09:02

Kolasinac u vezi, Zuka na beku i Bicakcic na stoperu ? :think:

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 07 sep 2016, 09:23

soccerfan je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Zar te išta može začuditi od čovjeka koji je inovator tzv. krilnog beka.
Zalosti moja kad se sjetim Medunjanina na lijevom beku protiv Nigerije :rol: :rol: Ja mislim da se Haris i dan danas ibreti da je uspio odigrati temu na poziciji lijevog beka. :mrgreen: Kraj zivog Kolasinca na klupi koji je doduse iz dosade arisao sudiju.
slika
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 07 sep 2016, 10:03

Ljudi ovo su 2 tekme,vrlo vazne za nas a takve su i sve ostale do kraja.Mozemo osvojiti svih 6 bodova ali isto i mozemo i onu varijantu sa 0 bodova :mrgreen: Uglavnom,ne znaima me kako cemo igrati bitno je da ostvarimo povoljne rezultate,jer vidim ovdje pojedinci komentarisu igru a mi pobijedili 5-0 :roll:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 07 sep 2016, 10:08

Virtu4l je napisao/la:Teška je to odluka. Medunjanin je iskusan i provjeren igrač, a alternative su nam velike nepoznanice, Cimirot, Vrančić, Grahovac... nekako mi je nerealno da će ih staviti u vatru na najtežoj utakmici u kvalifikacijama. Jedan od njih će svakako u igru, obzirom da očekujem samo jednog napadača, a ko će zamijeniti Ibiševića, vidjećemo, tako da je Medunjanin po meni siguran. Pjanić, Medunjanin i još neko u vezi. Ja priželjkujem Cimirota, ali izgleda da ga Meša nešto previše ne cijeni...
Mesa se drzi one zlatne (i ja se s tim potpuno slazem jer igram fudbal godinama i znam koliko je to bitno) da je od pojedinaca bitnije da je ekipa uigrana. Igraju mu u sredini momci koji igraju godinama skupa i zmireci se mogu naci na terenu, mozda je pod tim okolnostima i jedan "tromi" Medunjanin vrijedniji i korisniji nego neki trkac koji ce mozda defanzivno odraditi bolje zadatak (a i to je pitanje, jer mnogo toga je do pozicioniranja, a kad nisi uigran i kada je losa komunikacija s igracima, cesto ne znas gdje trebas biti u odredjenom trenutku), dok ce u ofanzivnom dijelu sigurno biti deficit.

Cimirotov problem je sto nije tako ugiran sa timom, a iskren da budem, ne znam bas da je on toliki kvalitet da bi donio neku veliku prevagu u vezi. Mozda ja grijesim, no valjda to Mesa koji ga gleda na treninzima moze bolje da procijeni od nas.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.