a jebote, kakvi su ovo golovi :lol:PerryFred je napisao/la:
tri ista gola delegati primise
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
a jebote, kakvi su ovo golovi :lol:PerryFred je napisao/la:
Nije postao nego bio i ostao.Neutral je napisao/la:Otkad je to Miličević postao krilo? Čovjek je ofanzivni vezni, rijetko igra na desnom krilu. Ove sezone jednom desno krilo, pet puta ofanzivni vezni.
Prošle godine 28 utakmica kao ofanzivni vezni uz 7 golova i 7 asistencija, te samo 7 utakmica kao desno krilo uz 1 gol i 2 asistencije.
Nema šanse da počne kao stoper, već nas je jednom unakazio protiv Belgije, a na beku ne vidim ko može početi prije njega. Kad pomislim da su na toj strani Hazard i de Bruyne već mi je loše.DonCorleone je napisao/la:Pored beton veznog reda ce i odbrana biti vazna a u njoj ni pod razno ne smije biti Vranjes, ni kao stoper ni kao bek, jednostavno nikako. Taj covjek je uzas uzasni.
Ne vidim ni ja sada adekvatno rijesenje ali mi se Bicakcic cini kao manja steta, ofanzivno zna inekako ubaciti loptu a defanzivno se postavlja bolje i glavom zna dobro izbaciti loptu sto u slucaju prekida moze biti jako vazno.Virtu4l je napisao/la:Nema šanse da počne kao stoper, već nas je jednom unakazio protiv Belgije, a na beku ne vidim ko može početi prije njega. Kad pomislim da su na toj strani Hazard i de Bruyne već mi je loše.DonCorleone je napisao/la:Pored beton veznog reda ce i odbrana biti vazna a u njoj ni pod razno ne smije biti Vranjes, ni kao stoper ni kao bek, jednostavno nikako. Taj covjek je uzas uzasni.
Sa ovom formacijom, centra ne bi presli ni u 180 minuta a niko se ne moze braniti punih 90 minuta. Formula za uspjeh u Belgiji nije primarno odbrana nego sredina terena pa tek onda odbrana. Medunjanin je jako koristan igrac kada mi diktiramo tempo, medjutim kada ga stavis pod pritisak dobijes loseg igraca, ne zna onda vise dodati ni prvom do sebe a kamoli iznjeti loptu iz svoje polovine. Mislim, gledali smo to valjda do sada sto puta, ako ga Mesa stavi u defanzivni ili centralni vezni red, to bi bila kapitulacija prije pocetka utakmica.rope11 je napisao/la:svi u odbranu, nama bod u briselu puna saka brade
vranjes bicakcic spahic zukanovic kolasinac
cimirot pjanic lulic(?)
dzeko ?
bez zajebancije, imamo mi kapaciteta za 352, ali za jednu takvu formaciju i novi sistem koji je mnogim igracima nepoznanica bi bilo mnogo rizicno igrati po prvi put i to protiv belgije.
ocekujem nasu klasicnu formaciju sa jednim napadacem, samo ostaje pitanje veznjaka, ali igranje s medom bi bilo ravno katastrofi, sto ce mesa pretpostavljam uraditijedino gore od mede bi bili eksperimenti sa zadnjim veznim a la cocalic.
cimi i milicevic/vrancic uz pjanica, to je to, nema boljeg... ali da li ce mesa rizikovati i krenuti sa novajlijama, cisto sumnjam.
Medunjanin moze igrati ali ni pod razno kao defanzivni ili centralni vezni. Oni imaju ludjacki brzu tranziciju lopte iz odbrane i sredine prema krilima i napadu, to se mora zatvoriti a to Medunjanin ne moze pratiti. Drugi problem je da Medunjanin ne zna igrati pod presingom, sto nas dovodi u problem iznosenja lopti ako zatvore Pjanica. Ne smijemo sami sebe neutralizovati slabostima na veoma osjetljivim pozicijama.Virtu4l je napisao/la:Teška je to odluka. Medunjanin je iskusan i provjeren igrač, a alternative su nam velike nepoznanice, Cimirot, Vrančić, Grahovac... nekako mi je nerealno da će ih staviti u vatru na najtežoj utakmici u kvalifikacijama. Jedan od njih će svakako u igru, obzirom da očekujem samo jednog napadača, a ko će zamijeniti Ibiševića, vidjećemo, tako da je Medunjanin po meni siguran. Pjanić, Medunjanin i još neko u vezi. Ja priželjkujem Cimirota, ali izgleda da ga Meša nešto previše ne cijeni...
Zalosti moja kad se sjetim Medunjanina na lijevom beku protiv NigerijeNeutral je napisao/la:Zar te išta može začuditi od čovjeka koji je inovator tzv. krilnog beka.
soccerfan je napisao/la:Zalosti moja kad se sjetim Medunjanina na lijevom beku protiv NigerijeNeutral je napisao/la:Zar te išta može začuditi od čovjeka koji je inovator tzv. krilnog beka.![]()
Ja mislim da se Haris i dan danas ibreti da je uspio odigrati temu na poziciji lijevog beka.
Kraj zivog Kolasinca na klupi koji je doduse iz dosade arisao sudiju.
Mesa se drzi one zlatne (i ja se s tim potpuno slazem jer igram fudbal godinama i znam koliko je to bitno) da je od pojedinaca bitnije da je ekipa uigrana. Igraju mu u sredini momci koji igraju godinama skupa i zmireci se mogu naci na terenu, mozda je pod tim okolnostima i jedan "tromi" Medunjanin vrijedniji i korisniji nego neki trkac koji ce mozda defanzivno odraditi bolje zadatak (a i to je pitanje, jer mnogo toga je do pozicioniranja, a kad nisi uigran i kada je losa komunikacija s igracima, cesto ne znas gdje trebas biti u odredjenom trenutku), dok ce u ofanzivnom dijelu sigurno biti deficit.Virtu4l je napisao/la:Teška je to odluka. Medunjanin je iskusan i provjeren igrač, a alternative su nam velike nepoznanice, Cimirot, Vrančić, Grahovac... nekako mi je nerealno da će ih staviti u vatru na najtežoj utakmici u kvalifikacijama. Jedan od njih će svakako u igru, obzirom da očekujem samo jednog napadača, a ko će zamijeniti Ibiševića, vidjećemo, tako da je Medunjanin po meni siguran. Pjanić, Medunjanin i još neko u vezi. Ja priželjkujem Cimirota, ali izgleda da ga Meša nešto previše ne cijeni...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.