Koliko god bili odlična ekipa sa onakvim trenerom ne mogu da osvoje Eurobasket.
Eurobasket 2022
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: Eurobasket 2022
Bas sa Pesicem mogu. Čovjek je vispren i u ovim godinama. Bukvalno igra poprima konture kakve treba. Imaju jak playmejking i kreaciju i unutra i spolja. Njima su pomocni igrači Jokicu i Micicu euroligasi koji su u kliubovima medju najboljim igračima.
- alan_kardec
- Kontakt:
ali kakva bi tek perverzija bila da je i Bogdan spreman. Jokića udvoje u reketu, Bogdan kažnjava izvana
Konture igre se naziru polako, sve će se očigledno vrtiti oko Jokića, Vase i Milutinova, a tu su i Kalina, Lučić, Nedović, Davidovac... da pripomognu
Mene sad brine odbrana i povreda Bjelice.

Konture igre se naziru polako, sve će se očigledno vrtiti oko Jokića, Vase i Milutinova, a tu su i Kalina, Lučić, Nedović, Davidovac... da pripomognu
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Bas tako. Bogdan da je tu, smio bih kucu staviti na zlato, ali i ovako smo jedni od favorita.alan_kardec je napisao/la: ↑21 avg 2022, 00:58ali kakva bi tek perverzija bila da je i Bogdan spreman. Jokića udvoje u reketu, Bogdan kažnjava izvana![]()
![]()
Brinu me ove 2 yebene kvalifikacione tekme za SP pred samo EP. Nigdje veze, ali et'..

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Službeni hrvatski roster za nadolazeći Eurobasket bit će sljedeći:
1 Toni Perković
3 Jaleen Devon Smith
4 Roko Prkacin
7 Krunoslav Simon
8 Mario Hezonja
9 Dario Šarić
10 Lovro Gnjidic
17 Karlo Matkovic
27 Ivan Ramljak
30 Dominik Mavra
40 Ivica Zubac
44 Bojan Bogdanović
1 Toni Perković
3 Jaleen Devon Smith
4 Roko Prkacin
7 Krunoslav Simon
8 Mario Hezonja
9 Dario Šarić
10 Lovro Gnjidic
17 Karlo Matkovic
27 Ivan Ramljak
30 Dominik Mavra
40 Ivica Zubac
44 Bojan Bogdanović
Latvije neće biti na eurobasketu, ali za ovaj prozor imaju jak tim. Porzingis je protiv Estonije odigrao tek desetu utakmicu za Latviju.
https://fibalivestats.dcd.shared.genius ... index.html
https://fibalivestats.dcd.shared.genius ... index.html
Njih su bas sjebali ovi prozori,oni bi u najjacem sastavu bez problema izborili EB.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
filip13 je napisao/la: ↑21 avg 2022, 18:53Službeni hrvatski roster za nadolazeći Eurobasket bit će sljedeći:
1 Toni Perković
3 Jaleen Devon Smith
4 Roko Prkacin
7 Krunoslav Simon
8 Mario Hezonja
9 Dario Šarić
10 Lovro Gnjidic
17 Karlo Matkovic
27 Ivan Ramljak
30 Dominik Mavra
40 Ivica Zubac
44 Bojan Bogdanović
Strasni pojedinci. Bold NBA/EL igraci. Do duse ni ostali nisu losi, sve je to ABA/Eurocup kvalitet.
Kako bi ovoj ekipi sjeo strucnjak tipa Obradovic, Pesic, Itoudis, ...
dobre guzove ima Belma
Samo je pitanje u kakvoj su formi Simon i Šarić nakon dužih povreda. Svakako je šteta što ovakvu generaciju vodi Mulaomerović, mada Hrvati skoro po pravilu ne znaju ubosti sa selektorom.
U zadnjih 10 godina haman nisu imali normalnog selektora osim Ace.
U zadnjih 10 godina haman nisu imali normalnog selektora osim Ace.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
nije to baš nešto jaka ekipa,kad pogledamo ostale momčadi
- Felixians4
- Kontakt:
Bez Bogdana ne bi bilo "pravedno" da se uzme zlato. Ipak,vjerujem da bi ga on iz sveg srca proslavio. Ionako je Srbija pokradena u finalu 2017. a i s polu B sastavom igrala.
Prije EB protiv Turaka i Grka(puna ARENA, Pešić v Itoudis, Jokić v Giannis,ludnica),a valja dobiti obje,ako ne,ode SP(**** sistem i svi koji podržavaju to od uvođenja,tako je i SLO izostala s Mundobasketa,Latvije nema od te 2017. kada su igrali 1/4 i u ljepotici ispali od Slovenaca itd.), a i nastat će trzavice i sumnja od strane naroda što opet nužno ne mora biti loše.
Hrvatska nema pravo nikog podcijeniti i nema se pravo nametati nigdje,no da imamo s čime baratati,imamo. Mulaomerović je prošao izbornički kaos Kosova i BiH,bio je u staffu V.Mršića,vodi Cedevitu Jr. školovao se i educirao kod top trenera,bio na NBA Ljetnoj Ligi i solidno handla na pripremama uigravanje(doduše,vidjet ćemo već preksutra u Poljskoj jel valja), prilagođava petorke i 7-man rotaciju je uspostavio samo što Bojan i Hez nisu iskazali dobru scoring formu dosad,možda tempiraju.
Prolaz s pozicije 2-3 je realan,ako budemo četvrti,vjerojatno na Srbiju(a 2010. i 2016. puno je veća razlika u kvaliteti individualno gledajući bila pa je totalni egal bio,no HRV nije prošla u KO fazi nikog osim Italije 2005. te Ukrajine 2013. valjda zadnjih 30 godina. Masu puta gubili po 1,2,3,4,5 razlike ili u produžetku- Turska u Turskoj 2001. Rusija 2003. Španjolska 2005. Slovenija 2009. Litva 2007. Srbija 2010. Francuska 2014. Srbija 2016.
Turnir je prepun NBA/EL superklasama,onim najboljim,službeno najjačim igračima svijeta,a naravno da su reprezentacije takvih igračina glavni favoriti- Srbija,Grčka,Slovenija,Francuska,Litva pa odmah do njih osiromašena(ne trebaju brigati za budućnost,osvojili U18 i 20 zlato,U16 srebro, MVP Ilmansa,Nunez,Saint-Supery)Španjolska kojoj je maltene u potpunosti ošla čuvena,premoćna generacija koja je "izdala" jedino 2014. doma te nisu nikako skinuli USA,a na trima OI zaredom su im stalno bili za repom.
Tu su i Njemačka(kojoj nedostaje niz karika kao i Francuskoj),Turska(Ataman,Larkin,Sanli šampioni iz Efesa,Mahmutoglou šuterski ventil,nba tercet koji se nadopunjuje skillsetom Sengun,Korkmaz,Osman,nedostaje Yurtseven koji je opet pobjegao kao Obradoviću iz Fenera na NCAA i nema dubine,a i kad prvenstvo nije u njihovom dvorištu što možda najbolje znaju iskoristiti,puno su ranjiviji) ,Italija (vječno bez centra,super iskusni i korisni Hackett OUT,Belinelli mirovina reprezentativna,A.Gentile se polomio na balkonu, a prvi pick friški se obećao za ubuduće jer mogao je izabrati i USA,no Banchero ne nastupa na ovom EB kao ni vjerojatni prvi pick dogodine,Francuz Wembanyama).
Izrael bih stavio u ravan s nama,taj realni eventualni duel u Osmini bi odlična prilika bio njima i nama.
T su Gruzija(nikog dobili na pripremama,Bitadze odsutan zbog povrede,možda bude donekle spreman mada su jaki pod košem,no upitnog Amera forsiraju,a nemaju šutere kao pred 7-8 godina pod Kokoškovim),CG(Radebaugh da ste ga vi naturalizirali,to bi bilo sjajno,na mojoj shortlisti je dok je igrao u Skandinaviji,a evo dogurao do EL i Valencije,mogao bi bolje pasati od Cobbsa iako ne znam jesu poveli dvojicu pa će se odlučiti pred turnir kojeg,Radebaugha il Perrya) ,BiH(šteta pizdarija s fi++logistikom,financijama,promjena izbornika, a još upitniji Amer od Gruzijskog), Belgija(naš stručnjak Gjergja tamo je posložio klupski i reprezentativno sport na jako fin nivo,tukli Srbe u Nišu spretno recentno), Finska(uspješniji od nas i vamo i tamo,na sceni su još od 2013. nadam se da će im navijači ponovno oduševljavati bronjnošću i onim pljeskanjem skandinavskim, a Lauri bi mogao biti u top3 scorera prvenstva,atletični su i favoriti za prolaz u možda najslabijoj grupi), Poljska(bratski Ponitka problemi, Sochan otkazao jer se individualno sprema za rookie sezonu, AJ Slaughter se udomaćio,no on je drugi razred am.bekova u Europi,ako prođu dalje,super,samo da nas opet ne srede u kvalama).
Kao outsidere ističem Nizozemsku,VB,Mađarsku,Bugarsku(posebno ako nema Vezenkova),a u našoj skupini Ukrajina(nacionalni naboj,Mihailiuk,Len,Pustovyi) i VB te Estonija teško bi izborili prvenstvo s 16 ekipa u starom sustavu kvalificiranja,no svatko može biti opasan.
Prije EB protiv Turaka i Grka(puna ARENA, Pešić v Itoudis, Jokić v Giannis,ludnica),a valja dobiti obje,ako ne,ode SP(**** sistem i svi koji podržavaju to od uvođenja,tako je i SLO izostala s Mundobasketa,Latvije nema od te 2017. kada su igrali 1/4 i u ljepotici ispali od Slovenaca itd.), a i nastat će trzavice i sumnja od strane naroda što opet nužno ne mora biti loše.
Hrvatska nema pravo nikog podcijeniti i nema se pravo nametati nigdje,no da imamo s čime baratati,imamo. Mulaomerović je prošao izbornički kaos Kosova i BiH,bio je u staffu V.Mršića,vodi Cedevitu Jr. školovao se i educirao kod top trenera,bio na NBA Ljetnoj Ligi i solidno handla na pripremama uigravanje(doduše,vidjet ćemo već preksutra u Poljskoj jel valja), prilagođava petorke i 7-man rotaciju je uspostavio samo što Bojan i Hez nisu iskazali dobru scoring formu dosad,možda tempiraju.
Prolaz s pozicije 2-3 je realan,ako budemo četvrti,vjerojatno na Srbiju(a 2010. i 2016. puno je veća razlika u kvaliteti individualno gledajući bila pa je totalni egal bio,no HRV nije prošla u KO fazi nikog osim Italije 2005. te Ukrajine 2013. valjda zadnjih 30 godina. Masu puta gubili po 1,2,3,4,5 razlike ili u produžetku- Turska u Turskoj 2001. Rusija 2003. Španjolska 2005. Slovenija 2009. Litva 2007. Srbija 2010. Francuska 2014. Srbija 2016.
Turnir je prepun NBA/EL superklasama,onim najboljim,službeno najjačim igračima svijeta,a naravno da su reprezentacije takvih igračina glavni favoriti- Srbija,Grčka,Slovenija,Francuska,Litva pa odmah do njih osiromašena(ne trebaju brigati za budućnost,osvojili U18 i 20 zlato,U16 srebro, MVP Ilmansa,Nunez,Saint-Supery)Španjolska kojoj je maltene u potpunosti ošla čuvena,premoćna generacija koja je "izdala" jedino 2014. doma te nisu nikako skinuli USA,a na trima OI zaredom su im stalno bili za repom.
Tu su i Njemačka(kojoj nedostaje niz karika kao i Francuskoj),Turska(Ataman,Larkin,Sanli šampioni iz Efesa,Mahmutoglou šuterski ventil,nba tercet koji se nadopunjuje skillsetom Sengun,Korkmaz,Osman,nedostaje Yurtseven koji je opet pobjegao kao Obradoviću iz Fenera na NCAA i nema dubine,a i kad prvenstvo nije u njihovom dvorištu što možda najbolje znaju iskoristiti,puno su ranjiviji) ,Italija (vječno bez centra,super iskusni i korisni Hackett OUT,Belinelli mirovina reprezentativna,A.Gentile se polomio na balkonu, a prvi pick friški se obećao za ubuduće jer mogao je izabrati i USA,no Banchero ne nastupa na ovom EB kao ni vjerojatni prvi pick dogodine,Francuz Wembanyama).
Izrael bih stavio u ravan s nama,taj realni eventualni duel u Osmini bi odlična prilika bio njima i nama.
T su Gruzija(nikog dobili na pripremama,Bitadze odsutan zbog povrede,možda bude donekle spreman mada su jaki pod košem,no upitnog Amera forsiraju,a nemaju šutere kao pred 7-8 godina pod Kokoškovim),CG(Radebaugh da ste ga vi naturalizirali,to bi bilo sjajno,na mojoj shortlisti je dok je igrao u Skandinaviji,a evo dogurao do EL i Valencije,mogao bi bolje pasati od Cobbsa iako ne znam jesu poveli dvojicu pa će se odlučiti pred turnir kojeg,Radebaugha il Perrya) ,BiH(šteta pizdarija s fi++logistikom,financijama,promjena izbornika, a još upitniji Amer od Gruzijskog), Belgija(naš stručnjak Gjergja tamo je posložio klupski i reprezentativno sport na jako fin nivo,tukli Srbe u Nišu spretno recentno), Finska(uspješniji od nas i vamo i tamo,na sceni su još od 2013. nadam se da će im navijači ponovno oduševljavati bronjnošću i onim pljeskanjem skandinavskim, a Lauri bi mogao biti u top3 scorera prvenstva,atletični su i favoriti za prolaz u možda najslabijoj grupi), Poljska(bratski Ponitka problemi, Sochan otkazao jer se individualno sprema za rookie sezonu, AJ Slaughter se udomaćio,no on je drugi razred am.bekova u Europi,ako prođu dalje,super,samo da nas opet ne srede u kvalama).
Kao outsidere ističem Nizozemsku,VB,Mađarsku,Bugarsku(posebno ako nema Vezenkova),a u našoj skupini Ukrajina(nacionalni naboj,Mihailiuk,Len,Pustovyi) i VB te Estonija teško bi izborili prvenstvo s 16 ekipa u starom sustavu kvalificiranja,no svatko može biti opasan.
Felixians4 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 02:31... Ionako je Srbija pokradena u finalu 2017. a i s polu B sastavom igrala.
...
Pitam se, kako je ovo misljeno, da je pokradena?
Na toj utakmici su usli sa egal rezultatom u konacnicu sa Slovenjiom, koja je vec bila bez Doncica i Dragica.
Ono imam osjecaj, da kad Srbija uzme takmicenje, tad su suparnici igrali u najjacim mogucim sastavima i protiv sudaca.
Kad Srbija ispane ili izgubi finale, onda su igrali sa B, C, ZNJ sastavima ili je pokradena.
dobre guzove ima Belma
- Felixians4
- Kontakt:
Nije mišljenje,tako je bilo,ima i na youtubeu ,no ne očekujem da nitko tko nije Srbin,prizna.Beko je napisao/la: ↑23 avg 2022, 10:03Felixians4 je napisao/la: ↑23 avg 2022, 02:31... Ionako je Srbija pokradena u finalu 2017. a i s polu B sastavom igrala.
...
Pitam se, kako je ovo misljeno, da je pokradena?
Na toj utakmici su usli sa egal rezultatom u konacnicu sa Slovenjiom, koja je vec bila bez Doncica i Dragica.
Ono imam osjecaj, da kad Srbija uzme takmicenje, tad su suparnici igrali u najjacim mogucim sastavima i protiv sudaca.
Kad Srbija ispane ili izgubi finale, onda su igrali sa B, C, ZNJ sastavima ili je pokradena.
Igrala je bez 5-6 top igrača,također fakt. Što ne znači da SLO nije briljirala i da nije zaslužila možda i zlato. 18-godišnji Luka kao samo Kuki u tim godinama u povijesti košarke rasturao,Goran najjači,Randolph,Klemen šuterčina ,Kokoškovljev uvjerljivo uspjeh karijere(Srbin)... Ja sam inače Hrvat i zaboli me k,uvijek ću reći onako kako jest.
Kukoč sa 18 godina nije rasturao u seniorskoj košarci,a u seniorskoj reprezentaciji sa 18 koliko se sjećam nije ni igrao
- Felixians4
- Kontakt:
OK,istina,Luka je već s 16 i kusur znao razvaliti,sa 17 je već postao top klasa. S 19 godina je Kukoč nastupio jedno ljeto(Zlato +MVP U19 prvenstva) za juniore i seniore (srebro,on 6 pts prosječno). Toni je s 20 počeo biti pravo ponajbolji,a onda i dominantan u EL s Jugoplastika/Benetton te Yuga/HRV. Zapravo je to bio njegov prime od dvadesete do 24.godine.
No napisao sam golem tekst dotaknuvši se svih,nisam računao,no povuklo me spontano,OK,drugačiji smo,no uvijek bih drugom forumašu makar se ne slagao s njime za tako konstrukitvan post uputio riječ pohvale.
Remaining Spanish NT 14-man roster:
Dario Brizuela
Lorenzo Brown
Rudy Fernandez
Jaime FernAndez
Usman Garuba
Fran Guerra
Willy Hernangomez
Juancho Hernangomez
Sergio Llull
Xabi Lopez-Arostegui
Juan Nunez
Joel Parra
Jaime Pradilla
Sebas Saiz
Scarilo se zahvalio Simi i Colomu,a ovo je zaista nereprezentativno ,ni 15 % onoga svega u zadnjih 20-ak godina. Ponavljam,razvaljuju u Under kategorijama,imaju ligu savršenstvo,budgete,struku,bit će odlični,tu i nedostaju Rubio,Aldama,Chacho,Abrines,no ovo nije top5 roster prvenstva i plasiraju li se u polufinale,to je ni do čeg nego njihovog šampionskog karaktera,generalno Španjolci u sportu.
Zapravo imaju nezgodnu grupu,a križaju se s najjačom te će realno na Litvu,Sloveniju,Francusku ili Njemačku što je sve samo ne dobar ždrijeb.
U neko bolje vrijeme ovo bi bila B reprezentacija,najpoznatija imena na ovom rosteru Llull i Rudy su vec jednom nogom u penziji.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
- Felixians4
- Kontakt:
Kraljevi,zadnji ostali,kapetanski,uz Scariola. Fali Chacho koji im se opet pridružuje u RMA,zato je vjerojatno otkazao da bude odmoran za sezonu. Koja je to generacija bila,toliko trajala,neponovljivo. Minusi ako se mogu nazvati - SP 2014. protiv Francuza ispadanje u 1/4, nisu skinuli Amere niti jednom(a odigrali su kultna finala dvaput i potom polufinale i četvrtfinale na zadnjim dvama Igrama,niti jednom nisu rastureni,a koincidencija,na SP se nisu suretali),a možda im i "karma" nije dozvolila jer su ih često namjerno izbjegavali,a znamo i da ih mnogi ne podnose zbog prljavih poteza,nadmenosti,simuliranja itd.
Ipak,ima štofa u ovom rosteru-braća Hernangomez nisu 5 % braće Gasol,no vrijede nešto pa zatim veterani+ mlade buduće euro super zvijezde, MVP-eri i dominatori Under kategorija u vidu Garube i Nuneza(ovo ljeto još dvojica izabrani na U16 i U20),natralizirani Zo Brown koji je all round bek te okolo igrači role. Četvrtfinale je realan doseg ako ne i Osmina,no Španjolci sigurno ne razmišljaju tako.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ovo sam upratio, ali nisam do kraja upoznat sta je bilo, zbog cega su se sukobila braca

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Felixians4
- Kontakt:
a ja sam isto proletio,nisu mi zanimljivi(iako nas dočekuju preksutra u pretkvalama)kraljttbvb je napisao/la: ↑23 avg 2022, 21:04Ovo sam upratio, ali nisam do kraja upoznat sta je bilo, zbog cega su se sukobila braca![]()
p.s. https://basketnews.com/news-176692-i-wa ... world.html
https://sportklub.rs/kosarka/eurobasket ... aljeva-se/kraljttbvb je napisao/la: ↑23 avg 2022, 21:04Ovo sam upratio, ali nisam do kraja upoznat sta je bilo, zbog cega su se sukobila braca![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.