http://www.glassrpske.com/vijest/13/spo ... staru.html
Fudbaleri Borca fizički napadnuti u Mostaru
Datum: 23.04.2009 21:00
Autor: Slavko Basara
BANjA LUKA - Fudbaleri Borca poraženi su u Mostaru od Veleža (0:2), ali ono što se dešavalo poslije utakmice nije bilo u duhu fer-pleja niti je priličilo sudaru dva stara rivala još iz jugoslovenskog vremena.
U finišu utakmice navijači "rođenih", ali i pojedini članovi uprave bili su agresivni prema službenim predstavnicima banjolučkog premijerligaša i fudbalerima.
Najdeblji kraj izvukao je direktor Borca Damir Špica koji je pokušao da zaštiti Nikolu Kolarova od mase koja se otrgla kontroli.
- Mislili smo da imamo prijatelje u Mostaru, ali smo se grdno prevarili. Borac za 90 minuta igre nije napravio nijedan grublji prekršaj, a spasavali smo glavu kako smo znali u umjeli. Da smo kojim slučajem izvukli bod, ili pobijedili, ne bismo se vratili živi iz Mostara. O fizičkom napadu neću ni da govorim, ali psovke i uvrede koje su iznesene na naš račun, su za svaku osudu. Velež kao i svaki drugi klub iz Banje Luke otišao je bez ijedne pogrdne riječi, ugošćen kao najveći sportski prijatelj i tako će i dalje biti, bez obzira na ovaj incident - istakao je Špica.
Sve je "zakuvao" zvanični predstavnik Veleža Samir Ćemalović, poznatiji pod nadimkom "Pika", koji je i član Izvršnog odbora FS BiH.
Defanzivac Borca Bojan Puzigaća pokušao je da objasni kako je to igrati u Vrapčićima:
- Kada sam želio da vratim jednu loptu u igru, prišao mi je jedan čovjek obučen u Veležovu uniformu i bez ikakvog razloga pljunuo me u lice. Ostao sam zatečen, jer sam tražio samo da vratim loptu u igru. Kasnije sam saznao da se radi o ekonomu domaće ekipe.
U finišu utakmice Žarko Bakić, bivši prvotimac BSK-a, je udario Nikolu Kolarova, a poslije utakmice mu se izvinjavao. Sudija Vladimir Dominković je obojici pokazao put u svlačionicu.
Kormilar Borca Vlado Jagodić razočaran je zalaganjem svojih izabranika.
- Totalno smo podbacili i očito je da fudbaleri Borca pružaju mnogo bolje partije na Gradskom stadionu, nego kada igraju na strani. Domaći igrači su potpuno "napaljeni" ušli u meč, pomagao im je i snažan vjetar, ali to ne može biti opravdanje za moje fudbalere, koji su tek počeli da igraju kada je Velež vodio sa 1:0.
Velež nema uslove
Novak Damjanović, predsjednik Komisije za bezbjednost FS BiH je bio na meču u Mostaru:
- Velež je po ko zna koji put pokazao da nema uslova za odigravanje prvenstvenih utakmica. Tribina koja je nadograđena iznad svlačionica, a gdje se puštaju navijači, je tempirana bomba za službena lica i gostujuće ekipe. Nema zaštitnu ogradu, a kada se tome još doda da agencija za obezbjeđenje ne radi svoj posao kakao treba, onda je to za svaku osudu. Moramo javno da prozovemo komisiju za licenciranje stadiona na osnovu kojih razloga je dala dozvolu za odigravanje utakmica Veležu.
I ko se nad'o ale...