Pretjeruje se s obje strane (i Sarajevo i Željezničar) u ovoj priči oko posjete. Navijači Željezničara (doduše ne svi) se preseravaju s ovom pričom "nigdje na svijetu", a s druge strane navijači Sarajeva (opet ne svi) se preseravaju nastojeći da umanje ove posjete.
Ok, znamo svi da na Grbavici nije jučer bilo 13.000 ljudi, ali sve u svemu, to je potpuno nevažno. Ja bih rekao da je na sjeveru bilo 4.000, istoku 4.200, jug 2.000. To je preko 10.000, i to je sasvim ok. Utakmica je protiv Igmana i bez obzira na euforiju, rezultat, bilo šta, ovo je fantastična posjeta. I budimo realni, na Grbavici se ta posjeta najduže i najlakše održi. Stadion je bio pun koliko može biti pun (skoro). I bez obzira ko za koga navija, svaka čast na tome. U biti, to samo i druge može potaći da budu bolji i da više raje dolazi i na druge stadione (pogotovo Koševo), jer moda jednih vuče i modu drugih. Da ne bude problema oko ovog 13.000 ili manje, ako ćemo realno, i Sarajevo i Željezničar na kraju imaju procjenjenu posjetu u prosjeku za cca 1.000 veću nego što jeste (negdje se doda, negdje (malo rjeđe) bude i manje, negdje taman i to dođe upravo na to). I koregografija je više nego pristojna obzirom da u njoj učestvuju ljudi na više tribina i da je ovolika masa. Taman da svi trebaju skočiti u isto vrijeme, dobra stvar.
Ono što je prednost Željezničara jeste stadion, odnosno uslovi na njemu (krov). Realno, bolje je gledati utakmicu na Grbavici nego na Koševu. Sinoć je bio i top termin (za razliku od Sarajeva sutra recimo). Ali, sve u svemu, da se ne furaju ni jedni ni drugi, svi mi znamo da su oba kluba po navijačima u pet deka. I po broju, i po svemu. Čak je to nestvarno izjednačeno, kao malo gdje.
I strahovita je šteta što se navijače Željezničara zavlači (uprave, vlast, bilo ko) po pitanju dalje izgradnje stadiona. Čak mi je i žao što je priča usmjerena na jug (populistički), a MORALA je biti usmjerena na zapad i rješavanje pitanja kategorizacije (sa novim zapadom, to bi bila kategorija 4). I fakat se nadam da će se s ovim nastaviti, ovo samo sviju gura naprijed.