Ovako da se odmah ogradim, ne podržavam selektora u zamisli da Gigovića, Hajradinovića i Dedića gura na half wingere ali u jednu ruku razumijem zašto to radi- Intenzitet.NoDi80 je napisao/la: ↑19 jun 2025, 15:55Cuj Premijer ligakillafrommanilla je napisao/la: ↑19 jun 2025, 15:09Strana po kojoj igraju Dedić i Bajraktarević bi visila protiv bilo kojeg tandema iz BHT Premijer lige. I to morate shvatiti, Esmir nije igrač koji će pratiti svog beka, a Dedić je ispodprosječan defanzivac, bez obzira na druge kvalitete.
Zato je to fino i krasno al na Play Stationu. I na 442 gdje bi nam vjerovatno višak u sredini pravili, pa to bi bio epski debakl. Mi moramo prvo braniti svoj gol.
Pitaj selektora sto ga stavlja na lijevog stranu, a Gigovica na desno krilo
To su ispodprosjecni potezi uz dvolicnost koja ga krasi
Gigović i Dedić su protiv Rumunije to pokazali, protiv Austrije će također vjerovatno pokazati, uz to Arminov box crashing je dobar što je na kraju rezultiralo golu protiv Rumunije, sa Amarom možda upali da je koji put povuče u sredinu pa zabije ili odigra neku kombinaciju kao protiv faktički svakog protivnika do sad u ovim kvalama.
Eh sad @NoDi brate oni ne igraju klasična krila jer ih ne krasi ni jedan kvalitet za to osim možda Amarove brzine i driblinga, igraju na pozicijama half wingere, balansiraju između podrške dvojici napadača, održavanju bokova i ubacivanju iz drugog plana.
Mislim da Memić ima dovoljno kvaliteta da igra na desnom half wingeru a da se Amar vrati na desnog beka. Za lijevu stranu ne znam, nek se snađu.
Esmir? Treba momka zvati i davati mu minute jer zna lopte ali da startuje i čini nekakvu kombinaciju sa Amarom- Ne.
Esmir je iznimno talentovan i vjerujem da ima disciplinu i radnu etiku ali trenutno mislim da momak ne može fizički odgovoriti zadatku da startuje, protiv San Marina i protiv Gibraltara/Malte ili protiv koga već igramo prijateljski susret može da bude u startni 11, Kipar već upitno.
Amar je u OM shvatio da je defanzivno prosječan i da mora raditi na tome.