San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

KrajinaKing
Kontakt:

Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post Postao/la KrajinaKing » 19 jun 2025, 16:35

NoDi80 je napisao/la:
19 jun 2025, 15:55
killafrommanilla je napisao/la:
19 jun 2025, 15:09
Strana po kojoj igraju Dedić i Bajraktarević bi visila protiv bilo kojeg tandema iz BHT Premijer lige. I to morate shvatiti, Esmir nije igrač koji će pratiti svog beka, a Dedić je ispodprosječan defanzivac, bez obzira na druge kvalitete.

Zato je to fino i krasno al na Play Stationu. I na 442 gdje bi nam vjerovatno višak u sredini pravili, pa to bi bio epski debakl. Mi moramo prvo braniti svoj gol.
Cuj Premijer liga
Pitaj selektora sto ga stavlja na lijevog stranu, a Gigovica na desno krilo
To su ispodprosjecni potezi uz dvolicnost koja ga krasi
Ovako da se odmah ogradim, ne podržavam selektora u zamisli da Gigovića, Hajradinovića i Dedića gura na half wingere ali u jednu ruku razumijem zašto to radi- Intenzitet.
Gigović i Dedić su protiv Rumunije to pokazali, protiv Austrije će također vjerovatno pokazati, uz to Arminov box crashing je dobar što je na kraju rezultiralo golu protiv Rumunije, sa Amarom možda upali da je koji put povuče u sredinu pa zabije ili odigra neku kombinaciju kao protiv faktički svakog protivnika do sad u ovim kvalama.

Eh sad @NoDi brate oni ne igraju klasična krila jer ih ne krasi ni jedan kvalitet za to osim možda Amarove brzine i driblinga, igraju na pozicijama half wingere, balansiraju između podrške dvojici napadača, održavanju bokova i ubacivanju iz drugog plana.

Mislim da Memić ima dovoljno kvaliteta da igra na desnom half wingeru a da se Amar vrati na desnog beka. Za lijevu stranu ne znam, nek se snađu.

Esmir? Treba momka zvati i davati mu minute jer zna lopte ali da startuje i čini nekakvu kombinaciju sa Amarom- Ne.
Esmir je iznimno talentovan i vjerujem da ima disciplinu i radnu etiku ali trenutno mislim da momak ne može fizički odgovoriti zadatku da startuje, protiv San Marina i protiv Gibraltara/Malte ili protiv koga već igramo prijateljski susret može da bude u startni 11, Kipar već upitno.

Amar je u OM shvatio da je defanzivno prosječan i da mora raditi na tome.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 19 jun 2025, 17:15

KrajinaKing je napisao/la:
19 jun 2025, 16:35
NoDi80 je napisao/la:
killafrommanilla je napisao/la:
19 jun 2025, 15:09
Strana po kojoj igraju Dedić i Bajraktarević bi visila protiv bilo kojeg tandema iz BHT Premijer lige. I to morate shvatiti, Esmir nije igrač koji će pratiti svog beka, a Dedić je ispodprosječan defanzivac, bez obzira na druge kvalitete.

Zato je to fino i krasno al na Play Stationu. I na 442 gdje bi nam vjerovatno višak u sredini pravili, pa to bi bio epski debakl. Mi moramo prvo braniti svoj gol.
Cuj Premijer liga
Ovako da se odmah ogradim, ne podržavam selektora u zamisli da Gigovića, Hajradinovića i Dedića gura na half wingere ali u jednu ruku razumijem zašto to radi- Intenzitet.
Gigović i Dedić su protiv Rumunije to pokazali, protiv Austrije će također vjerovatno pokazati, uz to Arminov box crashing je dobar što je na kraju rezultiralo golu protiv Rumunije, sa Amarom možda upali da je koji put povuče u sredinu pa zabije ili odigra neku kombinaciju kao protiv faktički svakog protivnika do sad u ovim kvalama.

Eh sad @NoDi brate oni ne igraju klasična krila jer ih ne krasi ni jedan kvalitet za to osim možda Amarove brzine i driblinga, igraju na pozicijama half wingere, balansiraju između podrške dvojici napadača, održavanju bokova i ubacivanju iz drugog plana.

Mislim da Memić ima dovoljno kvaliteta da igra na desnom half wingeru a da se Amar vrati na desnog beka. Za lijevu stranu ne znam, nek se snađu.

Esmir? Treba momka zvati i davati mu minute jer zna lopte ali da startuje i čini nekakvu kombinaciju sa Amarom- Ne.
Esmir je iznimno talentovan i vjerujem da ima disciplinu i radnu etiku ali trenutno mislim da momak ne može fizički odgovoriti zadatku da startuje, protiv San Marina i protiv Gibraltara/Malte ili protiv koga već igramo prijateljski susret može da bude u startni 11, Kipar već upitno.

Za Dedicem je imalo neke logike ali pogresan trenutak jer je van forma, ali sa Gigovicem nema logike jer je on klasicni box to box. Sergej je rekao pred tekmu sa San Marinom da ce forsirat 4-4-2, ali nadam se da vise nikad Gigovica nece stavit na tu poziciji.
Svakako da bi sa Esmirom to izgledalo previse ofanzivno. Ne znam sta bi nam najbolje leglo jer kako god okrenem fali nam kvalitetni igraca, krpit pozicije sa igracem koji to ne igraju nece nam donijet puno toga dugorocjno.

KrajinaKing
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaKing » 19 jun 2025, 17:42

Sindikat12 je napisao/la:
19 jun 2025, 17:15
KrajinaKing je napisao/la:
19 jun 2025, 16:35
NoDi80 je napisao/la:

Cuj Premijer liga

Za Dedicem je imalo neke logike ali pogresan trenutak jer je van forma, ali sa Gigovicem nema logike jer je on klasicni box to box. Sergej je rekao pred tekmu sa San Marinom da ce forsirat 4-4-2, ali nadam se da vise nikad Gigovica nece stavit na tu poziciji.
Svakako da bi sa Esmirom to izgledalo previse ofanzivno. Ne znam sta bi nam najbolje leglo jer kako god okrenem fali nam kvalitetni igraca, krpit pozicije sa igracem koji to ne igraju nece nam donijet puno toga dugorocjno.
Kulašin? Omerović? Rozić?

Možda nisu atraktivna imena kao ni klubovi gdje igraju ali su krila.

Gigović ima velika pluća, dobar je box crasher, ima solidnu brzinu i tehniku, defanzivno koliko toliko odgovoran pa ga je selektor vjerovatno zbog toga stavljao na half wingera.

Slažem se, sa ovim vjerovatno nemamo ništa za dugoročno ali ko zna, ako će remizirati sa Austrijom i na strani šta bude a ostalo uzeti sa jedan razlike ima pravo gurati te svoje ideje.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 19 jun 2025, 22:56

Imamo Malica koji ne igra u klubu, igra samo u reprezentaciji. Ako ubacimo i Esmira, znači čitava desna strana nam igra samo rekreativno. Onda kad na to dodas da bi Sergej mogao Mujakica opet koristiti lijevo zbog izostanka Kolasinca, ima da nas buši i san marino po krilima, a kamoli jedna Austrija.

Malic je ove sezone više igrao haman za reprezentaciju nego za seniorski tim Sturma. Ako mu ove igre u reprezentaciji ne mogu donijeti makar da igra seniorski fudbal u nekom austrijskom klubu onda mislim da ne treba biti prvi izbor ni u reprezentaciji. Na širi spisak do daljnjeg, ali bez akvitnog igranja.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 jun 2025, 23:19

DeeWa je napisao/la:
19 jun 2025, 22:56
Imamo Malica koji ne igra u klubu, igra samo u reprezentaciji. Ako ubacimo i Esmira, znači čitava desna strana nam igra samo rekreativno. Onda kad na to dodas da bi Sergej mogao Mujakica opet koristiti lijevo zbog izostanka Kolasinca, ima da nas buši i san marino po krilima, a kamoli jedna Austrija.

Malic je ove sezone više igrao haman za reprezentaciju nego za seniorski tim Sturma. Ako mu ove igre u reprezentaciji ne mogu donijeti makar da igra seniorski fudbal u nekom austrijskom klubu onda mislim da ne treba biti prvi izbor ni u reprezentaciji. Na širi spisak do daljnjeg, ali bez akvitnog igranja.
Malic je ove sezone odigrao 23 utakmice
A Bundesliga, OFB Cup, Liga Prvaka i A Bundesliga 2
Malic igra seniorski fudbal evo 2,3 godine, prije samo 5 mjeseci je zabio za pobjedu 1:0 protiv Leipziga i bio igrac utakmice u ligi prvaka
Treba momku jos iskustva, vidi se potencijal
Ne vidim ni jedan razlog zasto Malic ne bi bio na spisku
Malic igrao tri zvanicne utakmice za BIH i imamo tri pobjede
Za u21 BiH odigrao jednu prijateljsku i pobjeda 1:0 protiv Bugarske
Poraz protiv Slovenije ne treba uzimati toliko za ozbiljno
Prijateljska utakmica, koja nam je dala Muharemovica
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

KrajinaKing
Kontakt:

Post Postao/la KrajinaKing » 20 jun 2025, 00:42

Dedić se treba vratiti na desnog beka u repki, mislim čak i da nije problem da igra half wingera ako na beku imamo Jusufa koji će se pretpostavljam vratiti u formu. Malić je pokazao da ima potencijala i da su mu fizičke predispozicije već na zavidnom nivou ALI nama u nekim utakmicama kao što je npr. Austrija treba određeni kvalitet i iskustvo.

Gdje je i šta radi Darko Audi Todorović?

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 20 jun 2025, 15:12

NoDi80 je napisao/la:
19 jun 2025, 23:19
Malic igra seniorski fudbal evo 2,3 godine, prije samo 5 mjeseci je zabio za pobjedu 1:0 protiv Leipziga i bio igrac utakmice u ligi prvaka
Odigrao je 23 utakmice ako računaš to što je igrao za drugi tim Sturma u drugoj austrijskoj ligi. Ja to ne zovem seniorskim fudbalom. Za seniorski tim Sturma kad sagledas svu minutažu koju je imao, otprilike je odigrao čitavih 4 ili 5 utakmica. Ako je to mnogo za nas, onda imamo baš loše igrače i niska očekivanja. Kako pobijediti Austriju sa igračima koji igraju austrijsku drugu ligu?

Ja nisam rekao da je momak los. On ima tek 19 godina. Život je pred njim. Može izrasti u najboljeg na svijetu, a možda neće biti ništa posebno od njega. Teško je reći u ovom trenutku. Ne smeta mi da bude i krugu od 25 igrača. Samo mislim da ga ne treba konstantno i bezuslovno gurati pod svaku cijenu u prvu postavu. A i na njemu je da nadje sebi uslove da igra više seniorskog fudbala.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 20 jun 2025, 15:17

DeeWa je napisao/la:
20 jun 2025, 15:12
NoDi80 je napisao/la:
19 jun 2025, 23:19
Odigrao je 23 utakmice ako računaš to što je igrao za drugi tim Sturma u drugoj austrijskoj ligi. Ja to ne zovem seniorskim fudbalom. Za seniorski tim Sturma kad sagledas svu minutažu koju je imao, otprilike je odigrao čitavih 4 ili 5 utakmica. Ako je to mnogo za nas, onda imamo baš loše igrače i niska očekivanja. Kako pobijediti Austriju sa igračima koji igraju austrijsku drugu ligu?

Ja nisam rekao da je momak los. On ima tek 19 godina. Život je pred njim. Može izrasti u najboljeg na svijetu, a možda neće biti ništa posebno od njega. Teško je reći u ovom trenutku. Ne smeta mi da bude i krugu od 25 igrača. Samo mislim da ga ne treba konstantno i bezuslovno gurati pod svaku cijenu u prvu postavu. A i na njemu je da nadje sebi uslove da igra više seniorskog fudbala.
Onda nisu u seniorskom fudbalu Saric, Burnic i svi ostali cvajtasi
Maloc je odograo 180 minuta samo u ligi prvaka
Sta hoces tek 19 napunio
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 20 jun 2025, 16:38

NoDi80 je napisao/la:
20 jun 2025, 15:17
DeeWa je napisao/la:
20 jun 2025, 15:12

Onda nisu u seniorskom fudbalu Saric, Burnic i svi ostali cvajtasi
Maloc je odograo 180 minuta samo u ligi prvaka
Sta hoces tek 19 napunio

Od kada Šarić i Burnić igraju u B timovima? Ja sam mislio da oni igraju u prvim timovima svojih klubova. Prvi put čujem ovu informaciju sada od tebe da oni ne igraju za prve timove.

MoodyReboot
Kontakt:

Post Postao/la MoodyReboot » 20 jun 2025, 23:21

Joj ljudi, vi imbecilu nodiju pokušavate nešto objasniti logikom… :bow:

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 22 jun 2025, 14:02

slika
Okupljanje haman u Mostaru :D
Jbg, ne mogu da ne prokomentarišem kako nam se repka druži "u ekipama po nacionalnosti" ili bar to tako na prvu djeluje :mrgreen:

bosvastarigrad
Kontakt:

Post Postao/la bosvastarigrad » 22 jun 2025, 14:10

Coolpanda24 je napisao/la:
22 jun 2025, 14:02
slika
Jbg, ne mogu da ne prokomentarišem kako nam se repka druži "u ekipama po nacionalnosti" ili bar to tako na prvu djeluje :mrgreen:
to je odavno praksa, bolje da ti ne pricam kako druzenje izgleda u U-selekcijama :D

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 22 jun 2025, 14:11

Sinovi ivice dzidica, i na treningu su uje uvijek skupa ovi isti to je njihov Klan.. vodka i viski su tu , zaista smijesno da je bosnjo smece nasjeo na lazi o anelu,dennisu, jusufu, i ostalim nasim momcima koji ginu za nas koji su profesionalci od glave do pete. A vamo su vam uvalili hrvatski menadzerski otpad koji nije ni blizu kvalitete nasih momaka i patriota. Ali nije ni bitno vise, na terenu se nemoze lagat, tu ce istina odradit svoje.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 22 jun 2025, 14:31

Pa i đamlijaneri se druže zasebno pa ne komentarišete.
Momcima sa slike sve najbolje želim.
Ljudina do ljudine.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 22 jun 2025, 15:05

bhfanatic14 je napisao/la:
22 jun 2025, 14:11
Sinovi ivice dzidica, i na treningu su uje uvijek skupa ovi isti to je njihov Klan.. vodka i viski su tu , zaista smijesno da je bosnjo smece nasjeo na lazi o anelu,dennisu, jusufu, i ostalim nasim momcima koji ginu za nas koji su profesionalci od glave do pete. A vamo su vam uvalili hrvatski menadzerski otpad koji nije ni blizu kvalitete nasih momaka i patriota. Ali nije ni bitno vise, na terenu se nemoze lagat, tu ce istina odradit svoje.
Tacno sam znao da ce ovo neko napisati, na kraju ce Anel ispasti heroj i najveci patriota reprezentacije :urnebes:
Frajer sa 2-3 okupljanja otjeran, vlastiti otac mu objavljivao javno dokaze o tome...
Ali jok, Anel je na silu otjeran da bi se pozvali menadzerski igraci.
A ustvari su ti igrac u 5 deka sa Dennisom, iako se i od njega ovdje pravi Sergio Ramos.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 22 jun 2025, 19:24

perun je napisao/la:
22 jun 2025, 14:31
Pa i đamlijaneri se druže zasebno pa ne komentarišete.
Momcima sa slike sve najbolje želim.
Ljudina do ljudine.
Ma ja ne znam dokle ce vise ova dzamijaska prica ovdje da se prosipa po forumu

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 22 jun 2025, 20:27

Coolpanda24 je napisao/la:
22 jun 2025, 14:02
slika
Sportisti i jos pri tome reprezentativci.
Fali Sergej da upotpuni druzenje...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 jun 2025, 20:44

Sasvim mi je svejedno ko se sa kime druzi. Pa u svakoj ekipi ima klanova. Nigdje se niko ne druzi sa svima u ekipi. Nebitna stvar.

Isto kao i za pozive igraca. Jbg, realno je da par igraca ima sigurno mjesta u ekipi (ne racunam supcica Anela, sam je sebi kriv), ali dok dobijamo, realnost je da Barbarez nece toliko rotirati sa pozivima na svakom okupljanju...

Sad sve zavisi kako ce nas ici nakon San Marina i kad dodju jake utakmice.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 22 jun 2025, 21:01

19vendetta87 je napisao/la:
22 jun 2025, 15:05
bhfanatic14 je napisao/la:
22 jun 2025, 14:11
Tacno sam znao da ce ovo neko napisati, na kraju ce Anel ispasti heroj i najveci patriota reprezentacije :urnebes:
Frajer sa 2-3 okupljanja otjeran, vlastiti otac mu objavljivao javno dokaze o tome...
Ali jok, Anel je na silu otjeran da bi se pozvali menadzerski igraci.
A ustvari su ti igrac u 5 deka sa Dennisom, iako se i od njega ovdje pravi Sergio Ramos.
SDA proxi Gadanbegović u akciji :sick:
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 22 jun 2025, 21:07

Drago mi je vidjeti da se privatno druže, inače niko od njih nije igrao zajedno na klupskom nivou, nego su se zbližili kroz rad u reprezentaciji BiH.

Katić, Radeljić, Vasilj i Bašić su u manjini koja je rođena i odrasla u BiH, logično da ćemo prije vidjeti negdje u Hercegovini npr. Katića s Mostarcem Vasiljem nego s Burnićem, za kojeg je upitno dolazi li i govori li naš jezik.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.