1/2 Njemacka - Spanija

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemacka
93
53%
Spanija
81
47%

Ukupno glasova: 174

JuveSissoko
Kontakt:

Re: 1/2 Njemacka - Spanija

Post Postao/la JuveSissoko » 03 jul 2010, 23:57

effe_sa je napisao/la:vidi, vidi....koliko odjednom vjere u njemacku reprezentaciju...ovi sto su ko ja navijali od početka za njemačku i što oduvijek navijao, za njih me ne čudi.....al samo kad se sjetim početka prvenstva i svih priča....niko nije mnogo spominjao njemačku, u bosni brojni stručnjaci ni u usta nisu uzimali njemačku kao jednog od favorita, a njemačka skoro uvijek dođe do kraja....mnoge su reprezentacije naučile svoju lekciju na ovom prvenstvu...engleska i argentina pogotovo...iako je njemačka bolja u bilansu protiv argentine, argentinci su bili arogantni i spušteni su na zemlju, niti oni niti englezi godinama neče preboliti ove poraze od njemačke...istina, i jedni i drugi su gubili prije od nijemaca, ali im je ovaj put očitana lekcija za narednih 50 godina....englezi su ko ljudi realniji i pored svog rivlatita cijene nijemce kao ekipu i imaju veliki respekt prema njemačkoj, a argentinci se prema svima ponašaju bez respekta....utakmica njemačka-španija će biti žestoka, obje ekipe su sjajne, njemačka ostavila bolji dojam, ali ovakva španija je uvijek opasna i za razliku od argentine španija ima sjajnog trenera vicente del bosquea...ovo će biti duel 2 sjajna stručnjaka, low je na ovom prvenstvu još više pokazao da je vrhunski trener, a za vicentea to znamo jos iz perioda u realu
slozicu se,jedna je bitna razlika,Spanija ima sredinu terena,Argentina to nije imala ni protiv J.Koreje ,sve je to Messi dolazio da pokupi pa predaje naprijed :D
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Pitar Bosanska Otoka
Kontakt:

Post Postao/la Pitar Bosanska Otoka » 04 jul 2010, 00:01

SPANIJA.Neka crkne kome smeta ŠPANIJA je prvak Svijeta
FK SARAJEVO

Bečki Kongres
Kontakt:

Post Postao/la Bečki Kongres » 04 jul 2010, 00:06

Gotivim ove pametnjakoviće(prepoznaće se sami).

Ako postoji reprezentacija koja može dobiti Njemačku(osim Srbije :mrgreen: ), onda je to Španija. Naravno, ne očekujem da će to biti lako; Španija, za razliku od Argentine i Engleske, ima sjajan vezni red i gospodina koji sve zabija. No, mogli smo se uvjeriti koliko je Njemačka jaka u kontrama(a svi znamo kako Španija igra, tako da će biti prostora za iste), pa bi se vrlo lako moglo desiti da na Nijemci na isti način uvale par komada.

Nezahvalno je prognozirati bilo što kada je ova utakmica u pitanju, ali ipak dajem 50,5% - 49,5% u korist Španije. Ne znam ko će i kako zamijeniti Mullera koji je u ovim utakmicama pokazao sav svoj talenat.

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 04 jul 2010, 00:07

Wolverine je napisao/la:
Bilal je napisao/la: A kakve veze to ima sa sportom??? Jesu li mozda Muler, Ozil, Schweinstiger, Klose i ostali odgovorni za taj masakr?
kakve veze sa sportom ima to sto je njemacka pomagala bosanskim izbjeglicama u ratu?
Meni nikakve ;)

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 04 jul 2010, 00:07

lol
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 04 jul 2010, 00:08

Sad ce Spanci rasuti Svabaniju , ali opet bi volio da Njemci izgube u finalu kad su vec toliko daleko dogurali, njihova tuga ce biti veca , ionako su se pretplatili na gubljenje finala u posljednjih 10-ak godina.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

brzi21
Kontakt:

Post Postao/la brzi21 » 04 jul 2010, 00:10

I moje je misljenje da bi nijemci mogli iz kontri jedino nesto napravit, a sredina ce normalno biti prepustena spancima.. jos necu prognozirati nista, cekam hobotnicu da vidim sta ce ona reci :mrgreen:

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 04 jul 2010, 00:12

Genghis je napisao/la:Sad ce Spanci rasuti Svabaniju , ali opet bi volio da Njemci izgube u finalu kad su vec toliko daleko dogurali, njihova tuga ce biti veca , ionako su se pretplatili na gubljenje finala u posljednjih 10-ak godina.
ne predvidjaj ti molim te vise al kad te molim dosta si se unistio...mozda novi posao???da klofas heheh :lol:
1946

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 04 jul 2010, 00:13

Mourinhokilledbarca je napisao/la:
Genghis je napisao/la:Sad ce Spanci rasuti Svabaniju , ali opet bi volio da Njemci izgube u finalu kad su vec toliko daleko dogurali, njihova tuga ce biti veca , ionako su se pretplatili na gubljenje finala u posljednjih 10-ak godina.
ne predvidjaj ti molim te vise al kad te molim dosta si se unistio...mozda novi posao???da klofas heheh :lol:
Jesi duhovit ko Casper. Njemacka se provukla do polufinala a s obzirom da Spanija igra kriminalno ne bi me zacudilo da se provuku i do finala. Od te balege me vise nista ne cudi.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 jul 2010, 00:15

:lol: :lol:

@suntu jeu - sto ga ne dokusuri. :mrgreen:
Mozda je ipak bolje da je sa nama i sa svojim smjelim prognozama...jbg, donosi nam srecu. :D
...vise nego ona Paulina, je l' tako bjese? :?
Vom Jäger zum Gejagten

Mourinhokilledbarca
Kontakt:

Post Postao/la Mourinhokilledbarca » 04 jul 2010, 00:16

Genghis je napisao/la:
Jesi duhovit ko Casper. Njemacka se provukla do polufinala a s obzirom da Spanija igra kriminalno ne bi me zacudilo da se provuku i do finala. Od te balege me vise nista ne cudi.
ja te zalim...ja ne pokusavam biti duhovit...svabe su pokazale najbolje dosad...uigraniji su od spanaca...spanci ama bas nista nisu pokazali....i imali sus rece sto su prosli dalje i svaki put su se izvukli pobjedom od 1:0 a veceras i pred sami kraj.....portiv Paragvaja...kava ce tek tekma biti protiv Njemacke koja je Argentini uvalila cetvorku :mrgreen:
1946

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 04 jul 2010, 00:17

I ja cekam da vidim sta ce reci Paul :mrgreen:

Mah,vidjecemo kako ce i ovo zavrsiti.Nadam se jednoj predobroj utakmici u kojoj cu uzivati.Spanija igra otvoreno,svaka repka koja je igrala protiv njih se branila.Njemacka je utrpala 4 komada Englezima i Argentincima,stvarno igraju efikasno.Spanija je jaka,dobro su pokriveni na svakoj poziciji,vezni red strasan.

I nadam se da ce Spanija poslati kuci Nijemce i osvojiti ovo SP.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 04 jul 2010, 00:19

Bilal je napisao/la:
Wolverine je napisao/la:
Bilal je napisao/la: A kakve veze to ima sa sportom??? Jesu li mozda Muler, Ozil, Schweinstiger, Klose i ostali odgovorni za taj masakr?
kakve veze sa sportom ima to sto je njemacka pomagala bosanskim izbjeglicama u ratu?
Meni nikakve ;)
cekaj malo, zasto onda mene pitas to pitanje, a recimo ne pitas onoga santa jeua?

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 04 jul 2010, 00:26

Španija će ovo da uzme na iskustvo. Njemačka igra lepršavo, praktično najljepši fudbal na prvenstvu, ali teško da će ova mladost moći da izađe na kraj sa španjolskim vukovima. Mada, neće mi biti nimalo žao ako Švabe prođu, zaslužili su da osvoje ovo SP, za razliku od onih koje su do sada osvajali, uglavnom nezasluženo, što neko reče uvijek je to bilo 0:0 ili 1:1 pa guraj produžetke, penale i šta sve ne.

Mrsko mi je sada da sabiram, mislim da su današnje rezerve u Argentini na TM skuplje nego prvi tim Njemačke a vidi vraga šta se desi. Ovo SP je super zbog toga što nema nikakve izvjesnosti.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 04 jul 2010, 00:32

Genghis je napisao/la:
Ovo je jedna velika istina, Španija fakat igra od kriminalnog do katastrofalnog - nijanse su u pitanju :P
Ni nalik na onu ekipu iz kvalifikacija ili sa EP 2008 :?
Jeli im se približio kraj na ovom SP ili ce proigrati onako kako znaju ostaje da vidimo protiv preopasne Njemacke.
A kad ce proigrati ako nece u polufinalu SP :roll:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 04 jul 2010, 00:34

NoName je napisao/la:Španija će ovo da uzme na iskustvo. Njemačka igra lepršavo, praktično najljepši fudbal na prvenstvu, ali teško da će ova mladost moći da izađe na kraj sa španjolskim vukovima. Mada, neće mi biti nimalo žao ako Švabe prođu, zaslužili su da osvoje ovo SP, za razliku od onih koje su do sada osvajali, uglavnom nezasluženo, što neko reče uvijek je to bilo 0:0 ili 1:1 pa guraj produžetke, penale i šta sve ne.

Mrsko mi je sada da sabiram, mislim da su današnje rezerve u Argentini na TM skuplje nego prvi tim Njemačke a vidi vraga šta se desi. Ovo SP je super zbog toga što nema nikakve izvjesnosti.
njemacka nikad nije imala neke zvijezde...sto rece nas svabo argentina ima bolje igrace ali je njemacka mocnija(svaka mu je zlatna) :), ne znam kakva je situacija sa milerom ali ovaj pujol tesko da moze sprijecit neku brzu kontru veceras mu je valdez bjezo cim je dobio priliku sa druge strane spanija ima taj zadnji pas koji im odluci svaku utakmicu...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

catatm87
Kontakt:

Post Postao/la catatm87 » 04 jul 2010, 00:34

ako Muller bude skupljao lopte ko do sad, zahebano će Špancima bit

__Liedson__
Kontakt:

Post Postao/la __Liedson__ » 04 jul 2010, 00:35

steta sto nece Mullera bit u polufinalu...

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 04 jul 2010, 00:36

Pitar Bosanska Otoka je napisao/la:SPANIJA.Neka crkne kome smeta ŠPANIJA je prvak Svijeta
8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Dino_TM
Kontakt:

Post Postao/la Dino_TM » 04 jul 2010, 00:36

I kad Paul treba da da svoju prognozu ? :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.