Monolog je napisao/la:Dakle, sa Carrollom se uvijek nešto dešava. Sada je na red došao njegov automobil Range Rover koji je zapaljen, a na garaži/ama/ od njegovog kapitena(ili da kažem sadašnjeg MENTORA, Kevina Nolana) su osvanuli raznorazni grafiti. Jbg, iskreno se nadam da će to samo povećati moral Svraka pred sutrašnji meč sa West Hamom.
Još otprije se Nolan i Carroll dobro slažu tako da ne vjerujem da će tu biti puno problema, čak su ih ovih dana u gradu ljudi viđali kako zajedno šetaju... A imam dojam otkad smo se rješili ''zvijezda'' na početku prošle sezoen da momčad puno bolje funkcionira, moral je visok, u svaku utakmicu se ulazi optimistično itd...
Kada je sutrašnji meč u pitanju, na listi povrijeđenih su: Ben Arfa, Gosling, S. Taylor, Harper i Campbell. Postoji mogućnost da će Danny Simpson igrati na poziciji desnog beka(alal vera). E, da li će se Hughton kockati sa Carrollom koji je uzdrman ovim aferama, ili će u napadu početi Ameobi(nekako sam za ovu drugu varijantu, barem dok se sve ovo ne slegne, a Shola je svakako pokazao da je i dalje ubojit, te da može iskoristiti svaku šansu). Također, vrlo je vjerovatno da Guthrie igra desno, a da na klupi ostane Routledge, no više će se znati sutra. Kapiten Nolan se vraća u prvi tim i to bi svakako trebalo biti odlično pojačanje. Ukoliko ponovimo igru kao protiv Cityja, Wolvesa ili Evertona(sve gostujuće utakmice), vjerujem da se možemo kući vratiti sa punim plijenom, jer je West Ham katastrofalno startov'o te golove postiže isključivo iz jedanaesteraca.
Ne znam zašto Hughton već duže vremena (i prije ozljede) forsira Guthriea na desnom krilu, ionako nikad na toj poziciji nije odigrao nešto za pamčenje (ni u Championshipu). Routledge je po meni puno bolje rješenje, iako je očito da već sada da nam fali krila, trebali bi na poziciji krila više forsirat Xisca kojeg najčešće nema ni na klupi, a na pripremnim utakmicama je poziciju krila odigrao i više nego solidno. Također mi nelogično ako Hughton prednost da Simsponu ispred Raylora, Simpson se tek nedavno oporavio i treba mu još dosta uigravanja da bi ušao u formu, a formu Raylora samo najbole vidjeli na utakmici protiv Chelskog i utakmicama rezervi gdje je bilo očito da je za klasu iznad ostalih. Slažem se s tobom da bi trebalo pokušati s Ameobijem kao jedinom špicom jer što je najtragičnije, kakav god je, ove sezone skoro uvijek kad igra zaibija gol, a Carroll evo već dva mjeseca nije zatresao mrežu (5 utakmica).
Eh, da ne zaboravim Colin Calderwood više nije asistent Chrisu Hughtonu. Naime, isti je potpisao trogodišnji ugovor sa škotskim premierligašem Hibernianom. Kao buduća zamjena se spominje Steve Clarke(nadam se da će ovo biti gotovo), koji je bio u stručnom štabu u periodu '98-'99. Posljednji posao je imao upravo u West Hamu gdje je bio Zolin pomoćnik.
Ne znam jesi li bio upoznat sa informacijom da je upravo Calderwood doveo Percha i sve ove utakmice ga forsirao. Otišao je Calderwood i nadam se da više Percha nećemo gledati u dresu Svraka, neka ga poklone Hiberniana, ako treba i platiti ćemo im samo da ga se više rješimo. Steve Clark bi po meni bio odlično rješenje, već godinama radi u Premiershipu i nekoliko sezona je rado sa Murinhom, tako da ima puno više iskustva od Hughtona i Calderwooda zajedno.