Neprilagodjen je napisao/la:Nisi razumio post,mislio sam da za pocetak treba zabraniti HZ koji su ucesnici u 9 od 10 incidenata i koji su se toliko osilili da vec vode klupsku politiku,izazivaju nered proljetos na Kosevu da bi otjerali upravu i doveli ovu spodobu,a sad im on vraca recenicom "Dok sam ja Predsjednik,Horde Zla ce se u FK Sarajevo pitati o svemu!" To je da povratis od ljigavosti....
I normalno da niko pametan nece na Kosevo poslati svoje dijete dok klupsku politiku diktiraju bezubi huligani.
Na to sam mislio,nisam mislio na tvoje Ljumane.
Naravno,kasnije i ove ostale grupe zabranjivati kad ucestaju sa incidentima kao HZ,jednu po jednu.....
Uz tjeranje lopova iz Saveza,ovo bi bio siguran put ka ozdravljenju naseg fudbala,jer talenata ima koliko hoces.
I ti bas po nama prvo
E hajde sada,kada si vec dajes za pravo da tako nesto izjavis,raspitaj se u koliko tih incidenata su Horde prve pocle.
Raspitaj se od Listice to Tuzle ,kolika je odgovornost organizatora,policije ali i domacih sto navijaca sto "urodjenika" koji isforsiraju incident. Raspitaj se koliko je clanova Hz bilo isprebijano,pohapseno i u krajnjem slucaju vatrenim oruzijem upucano,a jedan cak i do smrtnog slucaja.
Sta ti to moze ukazati?? pa ako malo logicnije razmislis shvatit ces da je atak na Hz veliki,sto od domcih navijaca ili domicijelnog stanovnistva,sto od nabrijanosti policije ili ne korektnosti uprava ekipa kojima gostujemo.
Evo 2000 u Banovicima,zasto tu nije bilo problema. Pa jer su i domacini i domaci navijaci ali i policija bili jako korektni.
Zasto nije bilo incidenta u zenici ,gdje su dvije grupe sa istorijom animoziteta prijasnhjih,Robija bila tu i to puna tribina,nas doslo preko 1500. Pa nije bilo trzavica jer su nas policajci normalno ,civilizovano primili,namjerno nam napravili da zakasnimo 5 minuta i centrom Zenice nas proveli konvoj cijeli bez najmanje moguce trzavice.
Ljudi rade svoj posao profi,mi odradimo svoj dio korektno i to je cijela filozofija.
Nema potrebe za trzavicama,samo nam dopustite da za svoje pare dodjemo do tog grada,opusteno udjemo na stadion i za to platimo karte.
Jedino za sta se moze pripisati krivica Hz je uletanje sa Sirokim na Kosevu. Ali to je vise produkt izrevoltiranost pljackom i arogancijom,kao i unistavanjem nasega kluba.
Zabrana navijackih grupa je ubistvo liga kao sto je nasa sa jako limitiranim kvalitetom. Jesi li svjestan da na Kosevu,Grbavici,Marakani,Poljudu,Maksimiru (dok nije poceo bojkot BBB),partizanovom stadinonu 80% navijaca i to apsolutno redovnih i naqjistrajniji cine bas te navijacke grupe.
Zasto? Pa zato sto za nas najzagrizenije nema rodjenadna djevojke,ili ispita,ili nek druge obaveze koaj bi nas psreiecila da odemo na Kosevo ili u Zenicu recimo.
Nas ne inteersuje Real,niti finale lige prvaka. Nas ne interesuju poslijedice na poslu ili faxu jer igra nase SARAJEVO.
Ima probelma u grupama,u vecini njih,ima problema sa pojedincima koji su tu iz drugih interesa a ne samo iz ljubavi prema klubu ( a ovi sto su iz ljubavi je 90%),ali se to samo mozer rijesiti selektivno.
Posteno,momak rusis,pravis belaj,pravis sranja..odgovaraj za svoje posstupke,dobij zabranu za utakmice na 2 godine,ali KAO POJEDINCI,a ne zabranom svih grupa.