Kako vratiti gledaoce na tribine bh stadiona?

Kako vratiti gledaoce na tribine bh stadiona?

Jeftinijim kartama
48
10%
Poboljsanjem uslova na stadionima
110
23%
Dovodjenjem kvalitetnih pojedinaca
57
12%
Pomocu medija
57
12%
Poboljsanjem kvaliteta takmicenja
197
42%

Ukupno glasova: 469

tanzla
Kontakt:

Re: Kako vratiti gledaoce na tribine bh stadiona?

Post Postao/la tanzla » 02 nov 2010, 15:50

Ma ima i kod njih s.ranja, samo van stadiona, na stadionu baš i ne smiju. :D

Mislim da sve ovo gore pobrojano treba ispuniti da bi se povećala posjeta na bh stadionima.. Kad bi nagurali prosjek lige na 6,7 hiljada to bi bilo odlično. Za početak smanjiti ligu na 10-12 timova, to odmah povlači za sobom kvalitetniji fudbal = bolji pojedinci, dobijamo više gledaoca i tako više love za poboljšanje infrastrukture. A poboljšana infrastruktura bi povećala broj gledaoca milion posto.. Kad bi sutra počeli raditi pametno, za 5,6 godina bi imali više nego solidnu ligu, i odličnu posjećenost. Nažalost sve je to za nas naučna fantastika. Ja sam siguran da bi par momaka sa ovog foruma bolje i pametnije vodilo savez, uključujući repku,sve lige, marketing, ma sve! :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

mangupp
Kontakt:

Post Postao/la mangupp » 02 nov 2010, 15:53

Neprilagodjen je napisao/la:
zabraniti grupe , jesi li ti normalan, i mislis u engleskoj je sve fino, bajno... u velikoj si zabludi momce i molio bih te da ne se.res vise po navijacima ides mi na zivce
u engleskoj te grupe više i ne postoje,ljudima je to dosadno....to je u svijetu prevaziđeno....

samo balkanskim papcima je to još furka....

a tvoje hz bi prve zabranio,za primjer ostalima,papčići
ajjjjjjjjjjj kakvih papaka ima :( , vidi malo kakvo je stanje na ulicama u engleskoj i ne samo to pogledaj da sve vise i vise ima ispada na engleskim stadionima, pogotovo u nizim ligama , i kao drugo ne govori mi da sam hz vrijedjas me :twisted:

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 02 nov 2010, 16:17

Poboljsati infrastrukturu postoje 2-3 pristojna stadiona u zemlji npr. WC-i su razvaljeni, Nema stolica, ulazi itd....
I promijeniti odnos FS prema ligi kaznajvanje i sl. poostriti kriterije, smanjiti ligu, osnovati udruzenje Premijer Ligaša
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

-A-
Kontakt:

Post Postao/la -A- » 02 nov 2010, 17:07

Neprilagodjen je napisao/la:Nisi razumio post,mislio sam da za pocetak treba zabraniti HZ koji su ucesnici u 9 od 10 incidenata i koji su se toliko osilili da vec vode klupsku politiku,izazivaju nered proljetos na Kosevu da bi otjerali upravu i doveli ovu spodobu,a sad im on vraca recenicom "Dok sam ja Predsjednik,Horde Zla ce se u FK Sarajevo pitati o svemu!" To je da povratis od ljigavosti....
I normalno da niko pametan nece na Kosevo poslati svoje dijete dok klupsku politiku diktiraju bezubi huligani.

Na to sam mislio,nisam mislio na tvoje Ljumane.

Naravno,kasnije i ove ostale grupe zabranjivati kad ucestaju sa incidentima kao HZ,jednu po jednu.....

Uz tjeranje lopova iz Saveza,ovo bi bio siguran put ka ozdravljenju naseg fudbala,jer talenata ima koliko hoces.
I ti bas po nama prvo :mrgreen:

E hajde sada,kada si vec dajes za pravo da tako nesto izjavis,raspitaj se u koliko tih incidenata su Horde prve pocle.
Raspitaj se od Listice to Tuzle ,kolika je odgovornost organizatora,policije ali i domacih sto navijaca sto "urodjenika" koji isforsiraju incident. Raspitaj se koliko je clanova Hz bilo isprebijano,pohapseno i u krajnjem slucaju vatrenim oruzijem upucano,a jedan cak i do smrtnog slucaja.

Sta ti to moze ukazati?? pa ako malo logicnije razmislis shvatit ces da je atak na Hz veliki,sto od domcih navijaca ili domicijelnog stanovnistva,sto od nabrijanosti policije ili ne korektnosti uprava ekipa kojima gostujemo.

Evo 2000 u Banovicima,zasto tu nije bilo problema. Pa jer su i domacini i domaci navijaci ali i policija bili jako korektni.
Zasto nije bilo incidenta u zenici ,gdje su dvije grupe sa istorijom animoziteta prijasnhjih,Robija bila tu i to puna tribina,nas doslo preko 1500. Pa nije bilo trzavica jer su nas policajci normalno ,civilizovano primili,namjerno nam napravili da zakasnimo 5 minuta i centrom Zenice nas proveli konvoj cijeli bez najmanje moguce trzavice.

Ljudi rade svoj posao profi,mi odradimo svoj dio korektno i to je cijela filozofija.
Nema potrebe za trzavicama,samo nam dopustite da za svoje pare dodjemo do tog grada,opusteno udjemo na stadion i za to platimo karte.

Jedino za sta se moze pripisati krivica Hz je uletanje sa Sirokim na Kosevu. Ali to je vise produkt izrevoltiranost pljackom i arogancijom,kao i unistavanjem nasega kluba.

Zabrana navijackih grupa je ubistvo liga kao sto je nasa sa jako limitiranim kvalitetom. Jesi li svjestan da na Kosevu,Grbavici,Marakani,Poljudu,Maksimiru (dok nije poceo bojkot BBB),partizanovom stadinonu 80% navijaca i to apsolutno redovnih i naqjistrajniji cine bas te navijacke grupe.

Zasto? Pa zato sto za nas najzagrizenije nema rodjenadna djevojke,ili ispita,ili nek druge obaveze koaj bi nas psreiecila da odemo na Kosevo ili u Zenicu recimo.
Nas ne inteersuje Real,niti finale lige prvaka. Nas ne interesuju poslijedice na poslu ili faxu jer igra nase SARAJEVO.

Ima probelma u grupama,u vecini njih,ima problema sa pojedincima koji su tu iz drugih interesa a ne samo iz ljubavi prema klubu ( a ovi sto su iz ljubavi je 90%),ali se to samo mozer rijesiti selektivno.
Posteno,momak rusis,pravis belaj,pravis sranja..odgovaraj za svoje posstupke,dobij zabranu za utakmice na 2 godine,ali KAO POJEDINCI,a ne zabranom svih grupa.

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 02 nov 2010, 17:16

mangupp je napisao/la:
zabraniti grupe , jesi li ti normalan, i mislis u engleskoj je sve fino, bajno... u velikoj si zabludi momce i molio bih te da ne se.res vise po navijacima ides mi na zivce
u engleskoj te grupe više i ne postoje,ljudima je to dosadno....to je u svijetu prevaziđeno....

samo balkanskim papcima je to još furka....

a tvoje hz bi prve zabranio,za primjer ostalima,papčići
ajjjjjjjjjjj kakvih papaka ima :( , vidi malo kakvo je stanje na ulicama u engleskoj i ne samo to pogledaj da sve vise i vise ima ispada na engleskim stadionima, pogotovo u nizim ligama , i kao drugo ne govori mi da sam hz vrijedjas me :twisted:
U pravu je, nemoj vjerovvati medijima i TV-u u potpunosti. Svjedoci smo u u takmici izmedju AEK.a i Hajduka, da je bilo mnogo "zanimljivije" na tribinama nego na terenu, ali se na TV-u nista nije prikazalo. Takva je politika na otoku. A vjeruj mi na rijec da postoji toga svugjde a pogotovo u Engleskoj, samo sto njima vise nije zanimljivo da se eksponiraju u novinama nego to sve rade za "svoj ćejf".
Lijepo je biti Manijak!!!

vojnik srece
Kontakt:

Post Postao/la vojnik srece » 02 nov 2010, 17:20

ma kod nas samo novinare tjerju raju od stadiona kad sve prodze bez problema niko nista ne pise a cim neka naznaka problema odmah pisu kao veliki neredi nestoo a nigdje veze isto kao kad je na kosevo bacen suzavac odmah to potrcalo da napise neredi na kosevu ovo ono aa ljudi sebi zivot spasavali mediji su najveci krivci samo kuhaju da imaju o cemu pisat

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 02 nov 2010, 18:45

-A- je napisao/la:
Neprilagodjen je napisao/la:Nisi razumio post,mislio sam da za pocetak treba zabraniti HZ koji su ucesnici u 9 od 10 incidenata i koji su se toliko osilili da vec vode klupsku politiku,izazivaju nered proljetos na Kosevu da bi otjerali upravu i doveli ovu spodobu,a sad im on vraca recenicom "Dok sam ja Predsjednik,Horde Zla ce se u FK Sarajevo pitati o svemu!" To je da povratis od ljigavosti....
I normalno da niko pametan nece na Kosevo poslati svoje dijete dok klupsku politiku diktiraju bezubi huligani.

Na to sam mislio,nisam mislio na tvoje Ljumane.

Naravno,kasnije i ove ostale grupe zabranjivati kad ucestaju sa incidentima kao HZ,jednu po jednu.....

Uz tjeranje lopova iz Saveza,ovo bi bio siguran put ka ozdravljenju naseg fudbala,jer talenata ima koliko hoces.
I ti bas po nama prvo :mrgreen:

E hajde sada,kada si vec dajes za pravo da tako nesto izjavis,raspitaj se u koliko tih incidenata su Horde prve pocle.
Raspitaj se od Listice to Tuzle ,kolika je odgovornost organizatora,policije ali i domacih sto navijaca sto "urodjenika" koji isforsiraju incident. Raspitaj se koliko je clanova Hz bilo isprebijano,pohapseno i u krajnjem slucaju vatrenim oruzijem upucano,a jedan cak i do smrtnog slucaja.

Sta ti to moze ukazati?? pa ako malo logicnije razmislis shvatit ces da je atak na Hz veliki,sto od domcih navijaca ili domicijelnog stanovnistva,sto od nabrijanosti policije ili ne korektnosti uprava ekipa kojima gostujemo.

Evo 2000 u Banovicima,zasto tu nije bilo problema. Pa jer su i domacini i domaci navijaci ali i policija bili jako korektni.
Zasto nije bilo incidenta u zenici ,gdje su dvije grupe sa istorijom animoziteta prijasnhjih,Robija bila tu i to puna tribina,nas doslo preko 1500. Pa nije bilo trzavica jer su nas policajci normalno ,civilizovano primili,namjerno nam napravili da zakasnimo 5 minuta i centrom Zenice nas proveli konvoj cijeli bez najmanje moguce trzavice.

Ljudi rade svoj posao profi,mi odradimo svoj dio korektno i to je cijela filozofija.
Nema potrebe za trzavicama,samo nam dopustite da za svoje pare dodjemo do tog grada,opusteno udjemo na stadion i za to platimo karte.

Jedino za sta se moze pripisati krivica Hz je uletanje sa Sirokim na Kosevu. Ali to je vise produkt izrevoltiranost pljackom i arogancijom,kao i unistavanjem nasega kluba.

Zabrana navijackih grupa je ubistvo liga kao sto je nasa sa jako limitiranim kvalitetom. Jesi li svjestan da na Kosevu,Grbavici,Marakani,Poljudu,Maksimiru (dok nije poceo bojkot BBB),partizanovom stadinonu 80% navijaca i to apsolutno redovnih i naqjistrajniji cine bas te navijacke grupe.

Zasto? Pa zato sto za nas najzagrizenije nema rodjenadna djevojke,ili ispita,ili nek druge obaveze koaj bi nas psreiecila da odemo na Kosevo ili u Zenicu recimo.
Nas ne inteersuje Real,niti finale lige prvaka. Nas ne interesuju poslijedice na poslu ili faxu jer igra nase SARAJEVO.

Ima probelma u grupama,u vecini njih,ima problema sa pojedincima koji su tu iz drugih interesa a ne samo iz ljubavi prema klubu ( a ovi sto su iz ljubavi je 90%),ali se to samo mozer rijesiti selektivno.
Posteno,momak rusis,pravis belaj,pravis sranja..odgovaraj za svoje posstupke,dobij zabranu za utakmice na 2 godine,ali KAO POJEDINCI,a ne zabranom svih grupa.
Dobar post,dosta argumentovan i vecim dijelom tacan. Osim u ovom dijelu gdje se brane HZ pitanjima tipa "kako nije bilo problema u Banovicima ili Zenici"....potpuno isto pitanje mogu postaviti i u Sirokom Brijegu,kako nije bilo problema sa svim ostalim grupama koje su dolazile u SB osim sa HZ tada?
Ja priznajem da ne pratim tzv tifo scenu,ali po informacijama koje su do mene dosle i iz kojih sam ja stvorio svoju sliku dogadjaja,HZ su tog dana krenule u Siroki sa namjerom da demoliraju grad.Slavili su rodjendan,a znali su da je specijala u Mostaru gdje je obezbijedjivala utakmicu Zrinjski-Velez jer su na njoj ocekivani neredi a ne u SB. Hordi je krenulo tri puta vise od ocekivanog broja,ali tamo su naisli na mnogo tvrdji orah nego su ocekivali. Kod Sirokobrijezana se pojavila kombinacija mrznje prema Bosnjacima i Sarajevu i samoodbrane svojih domova i grada,pri cemu nisu birali sredstva u obracunu u kojem se desila velika tragedija i Vedranova smrt. Kazem,mozda ja nisam upoznat dovoljno,ali cisto iznosim sliku koju sam ja u glavi formirao od svih informacija koje sam dobio,ako nisam u pravu,objasni mi pa da shvatim.
Normalno,na sve to su poceli da parazitiraju i politicari,Kebo glumi spasioca i oslobodioca u Sirokom,a u Sirokom se organizuju skupovi potpore sa ustashkim pozdravima i ustashkom ikonografijom,fuuuj.....

Inace,ja sam tek nakon te Vedranove smrti postao ovako radikalan u zahtjevu da se sve te grupe zabrane. Nisam ih volio ni do tad,ali kad je pala mrtva glava,otada ih vise ne mogu ocima gledati,nijednu grupu. Vise bi vrijedilo da je Vedran ziv nego postojanje svih tih grupa zajedno,a da ne govorim da je pitanje dana kad ce ponovo pasti mrtva glava,kad gledamo ovu utakmicu zimus u Fojnici,ili one scene sa mosta u Konjicu i sl....Cudo da vec tad neko nije stradao!

kamiondzija
Kontakt:

Post Postao/la kamiondzija » 02 nov 2010, 18:49

Poštujem svačiji post,svačije mišljenje,argumente,svačiju rečenicu,ali mislim da bi radi opstanka teme bilo dobro da se prjie svega pozabavimo time zašto nema publike te kako da vratimo publiku,da se ne prepucavamo na navijačkoj osnovi toliko mnogo,jer neko će shvatiti da je ovo tema za jednu i protiv druge grupe.Unaprijed hvala.

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 02 nov 2010, 18:52

Ja upravo to i tvrdim,da armija normalnih ljudi ne dolazi na stadione jer se ne osjecaju sigurno od kad glavnu rijec vode "grupe"!
to je moja teza,a ne mora znaciti da je tacna.

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 02 nov 2010, 19:28

-A- je napisao/la::

Izvini sto sam ovako samo dio uzeo kao citat al to je sustina sve ove price ovaj bas izdvojeni dio.

Druga stvar velika greska novinara na balkanu al prije svih nasih BH portala i tv kuca je sto se prevelika paznja daje pojedincima i svim losim stvarima ,najbolji primjer je publicitet koji je dobio Ivan i de lije u genovi ovo sto su radili oni su sad heroji ultra navijaca u srbiji,Bh i svim drugim drzavama sto :?: pa zato sto su ovi nasi novinarcici fino sve nasli podatke ko je, sta je, cime se bavi i zapravo samo doveli do toga da sad jedan klinjo koji to cita razmislja ovako aha fino vidi kako je on popularan napravi belaj i nikom nista odo i ja to i tako pocinje sve,sta rade evropljani konkretno englezi bilo koji incident ne snima se i ne daje se nikakva paznja javno vec kao da je tajna misija murija to odradi al daleko smo mi od evrope i engleza al htjedoh samo reci kako mogu zapravo misleci da dobro rade prave vecu stetu i novinari i mediji upravo dajuci veliku paznju samim tim dogadjajima i pojednicima,zato nasi izvjestaji sa sportskih desavanja uvijek sa losim desavanjima koji se promovisu a ono sto je iole dobro se zanemaruje npr. Bas danas na pres konferenciji MV je to dobro rekao nasli se neki novinarcici pisat o tome kako u FCS igraju bez plata ,strajkuje se ,a ne pisu o tome kako je dobro sto su u subotu igrali 5 mladih igraca po 19 godina pa da koji intervju urade s tim momcima da se to pohvale itd . ali daj da ja zutilo spomene to prodaje se :roll:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 02 nov 2010, 19:31

Naša liga je odlično posjećena s obzirom kakav je kvalitet u njoj,treba nekad imati i strpljenja da se dadne 5,7 ili 10 km...da gledaš onaj "nogomet"...pa evo derbi Željo Sarajevo je gledalo skoro 10 000 ljudi...onu utakmicu sam gledao na tv-u i rekao sam pa trebaš bit budala da platiš 5 ili 7 km da gledaš ono...u Hrvatskoj je posjećenost manja,i u Srbiji,a liga je kvalitetnija i regularnija 5 puta,stoga kakav se nogomet igra ovdje dobro itko dolazi na stadione

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 02 nov 2010, 19:56

Navijačke skupine kakve god bile nisu uzrok lošim posjetama (iako se može diskutovati, kao što Dabar reče, o tome da li su posjete zaista loše s obzirom na okolnosti). Čelik je nekada imao prosjek 8000 sad više nema. Borac je prošle godine ima prosjek od 6-7 hiljada, ove godine nema. Željo ima prosjek zadnje 2-3 godine tu negdje oko 5.000 što je bilo udvostručeno u protekloj polusezoni kada smo ganjali titulu. Sarajevo je udvostručilo svoju posjetu u odnosu na prošlu godinu. Velež je kad je tek ušao u ligu imao jaku posjetu, više nema. Svi ti timovi imaju ili su imali ozbiljni navijačke skupine. Rudar za naše uslove ima vrlodobru posjetu, a da nisu neki značajan faktor niti imaju ozbiljniju navijačku skupinu. Široki konstantno u vrhu, a konstantno ima jednu od najlošijih posjeta.

Da je do navijačkih skupina, onda bi po logici stvari posjeta običnih navijača se povećala kada su oni hard core u bojkotu, a dešavalo se često da jesu, ali to nije bio slučaj. Kada bojkotuju navijačke skupine stadioni su prazni. Zašto? Zato što su navijačke skupine jedine vjerne svojim timovima dovoljno da dolaze i kada je igra i rezultatan očajan.

Što se tiče ovih komentara kak oje to na zapadu prevaziđeno - smiješno. To mogu pričati samo neupućeni. To što ti ne vidiš na televiziji u onih sat i pol praćenja "svog" Arsenala ne znači da nečega nema. Sa stadiona je prebačeno na ulice, uglavnom. A kad smo se već dotakli Engleske - posjete su tamo u padu. Jedina država koja ima trend povećanja posjeta je Njemačka, a navijački obračuni su tamo sve češći. ;)

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 02 nov 2010, 20:38

Što se tiče ovih komentara kak oje to na zapadu prevaziđeno - smiješno. To mogu pričati samo neupućeni. To što ti ne vidiš na televiziji u onih sat i pol praćenja "svog" Arsenala ne znači da nečega nema

Dobro,onda da se slozimo da su,za razliku od Balkana,gdje je sve u redu, ubjedljivo najveci problemi sa navijacima u Njemackoj i Engleskoj (ali van stadiona ili tako nekako),da i tamo drmaju navijacke grupe i da ih se pita za sve,ali televizija to ne prikazuje pa smo zato u zabludi mi koji mislimo da tamo te grupe skoro i ne postoje i da ih niko ne yebe ni 2 posto :D

Zakljucimo raspravu recenicom "U Njemackoj i Engleskoj problemi-ZDRAVO!!!" :D

ultras
Kontakt:

Post Postao/la ultras » 02 nov 2010, 20:52

Dobra tema,prvo bih naveo neadekvatne stadione u BH gradovima uz to jako brutalnu i nerazumljivu
policiju koja je duzna da osigura normalno pracenje utakmica na svim terenima.Drugo po meni je
regularnost takmicenja,veliki broj klubova u ligi.Ja bih ligu stesao na maximalno 12 klubova i jednu
zajednicku drugu ligu,svi stadioni bi morali imati licencu za nastup u Euro takmicenjima sto podrazumjeva
sjedeca mjesta,toalete,elektricne semafore i natkrivene tribine.Udruzenje premierligasa bi trebalo da
vodi takmicenje a ne savez,bivsi sportisti u klubovima,kvalitetan rad sa mladima i jak marketing same lige.
Navijacke skupine nisu problem kad imate normalno osiguranje,njihove tribine treba da budu normalne
a ne neki kavezi,skolska dvorista i slicno,nisu ljudi stoka da ih se gura gdje god ko hoce i zeli.Jako bitan problem je
i mrcvarenje tih istih navijaca,kasnjenja na pocetak pa i pola sata i izvodjenje ranije sa tribine,za sta
odgovornim smatram policiju. :D
ultra nije od danas do sutra ultra je vječno

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 02 nov 2010, 23:26

Što se tiče ovih komentara kak oje to na zapadu prevaziđeno - smiješno. To mogu pričati samo neupućeni. To što ti ne vidiš na televiziji u onih sat i pol praćenja "svog" Arsenala ne znači da nečega nema

Dobro,onda da se slozimo da su,za razliku od Balkana,gdje je sve u redu, ubjedljivo najveci problemi sa navijacima u Njemackoj i Engleskoj (ali van stadiona ili tako nekako),da i tamo drmaju navijacke grupe i da ih se pita za sve,ali televizija to ne prikazuje pa smo zato u zabludi mi koji mislimo da tamo te grupe skoro i ne postoje i da ih niko ne yebe ni 2 posto :D

Zakljucimo raspravu recenicom "U Njemackoj i Engleskoj problemi-ZDRAVO!!!" :D
Kakvi problemi sa navijačima? Ono Široki - Sarajevo? Neki dan opšta tuča u Hamburgu prije tekme St. Pauli i HSV. Policija MOLILA da se utakmica igra po danu da bi mogli kontrolisati situaciju. Ulijetanje Hordi poslije tekme sa Širokim? Pogledati: ulijetanje Herthinih navijača nakon ispadanja.

30. mart: navijači Bayerna napadaju navijače Manchestera, posljedica 5 povrjieđenih, jedan završio u bolnici http://www.abendzeitung.de/muenchen/175994

juli 2010: tuče navijača na PRIPREMAMA Kölna poslije utakmice sa Lensom http://bundesliga.t-online.de/1-fc-koel ... 5580/index

august 2010: 500 navijača Atalante divlja http://www.zeit.de/sport/2010-08/italie ... is-randale

maj 2010: stotine PAOKovih navijača napalo AEKove, potezanje noževa, neki završili u bolnici http://www.****.de/de/fussball/fus_in ... 42996.html

Šivcarska - 3 miliona franaka štete zbog divljanja navijača u vozovima http://www.tagesschau.sf.tv/Nachrichten ... l-bezahlen

oktobar 2010 - Njemačka: sukob navijača i policije http://www.hna.de/nachrichten/stadt-kas ... 43832.html

sukobi u londonskom derbiju http://www.ksta.de/html/artikel/1251181625977.shtml

a dovoljno je da samo ukucaš "fan randale" u google i to je to, 189 huljada rezultata.

Divljaci balkanski.

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 02 nov 2010, 23:36

Nisi morao elaborirati,vec smo se slozili da su pravi problemi tamo a da je ovdje sve super.

gogineman
Kontakt:

Post Postao/la gogineman » 02 nov 2010, 23:44

Naravno da ce biti huliganizma kad nema zakona za navijace...kad policija odradi dobro svoj posao onda bude sve uredu kad naprave neki propust onda sve ode u tri lijepe, nista cudno, tako vam je i na protestima, pa sad treba zabraniti i proteste, "ukidanjem" navijaca se SIGURNO nece poboljsati broj gledalaca, svako voli viditi navijace na stadionu, dobre koreografije, sve to utice na atmosferu, policija je tu da garantuje bezbjednost, mi smo se u Banja Luci "zakacili" sa likovima sa ZAPADA a ne sa Istoka gdje su Lesinari, i tu su pale prve prozivke i je*anje majke i gadjanje kamenicama....
Nismo bili ni blizu sukoba sa lesinarima jer je Banjalucka policija svoj posao odradila profesionalno i bili su veoma korektni, gdje god se napravi propust bleaj bude....za to ima brdo dokaza, a to da zabranis navijace, sta ces onda, doce ljudi samo kad ima rezultata a kad nema onda nema nikog(cast uzuzecima kojih je malo)...

Ultras Sur
Kontakt:

Post Postao/la Ultras Sur » 03 nov 2010, 11:07

Čuj samo se balkanci furaju na grupe :oops:

Šta je sa Italijom, Francuskom, Njemačkom, Poljskom, Rusijom ?
••• Real Madrid C.F. •••

❸❶ La Liga titles

❶❼ " Copa del Rey " Cups

❾ Uefa Champions League titles

❷ Uefa Cup titles

❸ Intercontinental Cups

-A-
Kontakt:

Post Postao/la -A- » 03 nov 2010, 12:43

Dobar post,dosta argumentovan i vecim dijelom tacan. Osim u ovom dijelu gdje se brane HZ pitanjima tipa "kako nije bilo problema u Banovicima ili Zenici"....potpuno isto pitanje mogu postaviti i u Sirokom Brijegu,kako nije bilo problema sa svim ostalim grupama koje su dolazile u SB osim sa HZ tada?
Ja priznajem da ne pratim tzv tifo scenu,ali po informacijama koje su do mene dosle i iz kojih sam ja stvorio svoju sliku dogadjaja,HZ su tog dana krenule u Siroki sa namjerom da demoliraju grad.Slavili su rodjendan,a znali su da je specijala u Mostaru gdje je obezbijedjivala utakmicu Zrinjski-Velez jer su na njoj ocekivani neredi a ne u SB. Hordi je krenulo tri puta vise od ocekivanog broja,ali tamo su naisli na mnogo tvrdji orah nego su ocekivali. Kod Sirokobrijezana se pojavila kombinacija mrznje prema Bosnjacima i Sarajevu i samoodbrane svojih domova i grada,pri cemu nisu birali sredstva u obracunu u kojem se desila velika tragedija i Vedranova smrt. Kazem,mozda ja nisam upoznat dovoljno,ali cisto iznosim sliku koju sam ja u glavi formirao od svih informacija koje sam dobio,ako nisam u pravu,objasni mi pa da shvatim.
Normalno,na sve to su poceli da parazitiraju i politicari,Kebo glumi spasioca i oslobodioca u Sirokom,a u Sirokom se organizuju skupovi potpore sa ustashkim pozdravima i ustashkom ikonografijom,fuuuj.....

Inace,ja sam tek nakon te Vedranove smrti postao ovako radikalan u zahtjevu da se sve te grupe zabrane. Nisam ih volio ni do tad,ali kad je pala mrtva glava,otada ih vise ne mogu ocima gledati,nijednu grupu. Vise bi vrijedilo da je Vedran ziv nego postojanje svih tih grupa zajedno,a da ne govorim da je pitanje dana kad ce ponovo pasti mrtva glava,kad gledamo ovu utakmicu zimus u Fojnici,ili one scene sa mosta u Konjicu i sl....Cudo da vec tad neko nije stradao!
Da ne ulazim u detaljno odgovaranje,ono tipa tvrdnja po tvrdnja,odgovorit cu ti u par recenica onako globalno.

Taj crni dan u Listici se trebala proslaviti godisnjica Hz ali cisto iz poklapanja datuma sa odigravanjem utakmice,a ne radi nekim animoziteta ili slicno. Puno nas je krenulo to je istina,ali sama cinjenica da je bilo veliki broj djevojaka i maloljetnika,cak da su isli i ljudi sa djecom u privatnom aranzmanu samo po sebi govori da horde dole NISU ISLE DA PROSIPAJU SILU NITI BILO STA DRUGO. islo se u nekoj svecarskoj i navijacki nabrijanoj atmosferi,ali nabrijanoj da pokazemo kako se jako moze voliti i bodriti svoj klub.
Greske policije (da li namjerno ??) je bilo razdvajanje nase kolone gdje su u grad pustili mali broj navijaca i da ih odmah puste u stadion drze ih ispred kao odlicnu metu za napad i daljnju komplikaciju svega . Greske policije su bile jako mali broj policajaca. Greske policije su bile (da li namjerno??) da kada je krenulo koskanje i kamenovanje od domacih ,policajci su se postavili u polozaj ledjima ptrema domacim NAPADACIMA ali i pendrecima i pistoljima prema Hz. Zar nije bilo najnormalnije da su odmah rastjerali ove napadace koji su kamenovali tu prvu grupu nasih sto su dosli do stadiona (pogledaj samo na onim snimcima oko ulaza u stadion kolko stotina kamenica i odvaljenog betona lezi na podu gdje stoje Hz,ko je sve te stotine svega toga bacio na HZ????).

i sta se desava,napadnut si,vidis da je policija sastavni dio napada,desi se jos vece negodovanje,naguravanje i trzavice i onda se uzvrati (vrlo slabo za reakciju da se izvuku pistolji) na sta policija izvuce pistolje i pocnu pucati kao da je 92. i cijelo vrijem je tu u blizini iza ledja policije stoje ti napadaci ,bacaci kamenja,i ocito se vidi da je relacija policija,stanovnistvo i svi u napadu na Hz..
Vedran je ubijen,pistoljm upucan ja i danas mislim i uvjeren sam od ruke nekoga iz policije. Gdje je Vedran stajao?? Pa Vedran je staja pred samim ulazom na stadion,ni blizu linije razgranicenja,ni blizu bilo cega gdje bi on predstavljao napadaca ili opasnost. Cisto ubistvo!!!!

Zasto svi zanemaruju informaciju da je UPUCANO iz pistolja jos 7 nase brace. Ko je pucao na njih??? hoce li neko odgovarati i za to,za momka koji je bio upucan u pluca i za kojeg su se doktori borili mjesecima, niko ga skoro nije ni spomenuo.

Te price da su Hz krenule da ruse grad i slicno,su najvece moguce gluposti. To su pricu prosuli mediji koji su na neki nacin (odredjeni mediji) pokusali da speru ocajnu organizaciju i ponasanje policije,kao i (tvrdim) cinjenicu da je vecina momaka pogodjena iz pistolja POLICJACA,a ne onoga pajaca na kojeg su kasnije pokusali se svaliti,pa im je KAO pobjegao iz stanice policije. :o :roll:

Tema je dobra,ali je ovo mali indirektran odstup od teme jer sam ti morao odgovoriti.

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 03 nov 2010, 13:12

Jesu li Sirokobrijezani prvi kamenovali tu grupu HZ koje je razdvojena i prva dosla pred stadion?I to iz cista mira?

Ako je zaista tako bilo,ja onda povlacim ovo sto sam rekao da ih treba zabraniti.

Pucanje iz pistolja necu ni komentarisati,to je suludo,i cak se moze reci i zlocin.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.