Čuj, Mucić ''spašava'' bh.rukomet!
Preozbiljna situacija da bi se čovjek smijao, plakanje ne pomaže....
S.Mucić falsifikator i muljator, koji osta bez kazne zbog sprječavanja doping kontrole (što li?) one omladine koju ''akademija'' odgaja za hrvatske selekcije i klubove "spašava" bh.rukomet!
Bruka.
Josip Glavaš – trener koji je najveće uspjehe prije rata napravio sa dobojskom Slogom, pa se vrlo kratko okušao u tada šampionskom Borcu – BL, a potom bio u nekoliko klubova ali uvijek relativno kratak period.... pauzirao.....
Često koristio stručno mentorstvo Abasa Arslanagića (on ga je svojevremeno i doveo u Borac i uzeo kao pomoćnika u reprezentaciji ex-YU na OI - Seul 1988, bronzana medalja) i njegove planove rada, ali nikad trener većeg kalibra.
Da, bio je i trener Izviđača u kad su Ljubušaci imali respektabilnu ekipu ali su ga dosta brzo smijenili! Zašto li?
Postavili ga za nekakvog 'koordinatora' u klubu da bi postao i 'glavni strateg' na toj ''ljubuškoj akademiji''....mada je više služio za zadovoljavanje raznih potreba 'spasioca' Mucića.....
Stručnost mu se ne može osporiti, zna puno o rukometu ali njegov problem je vođenje ekipe na utakmicama i autoritet kod igrača – jednostavno, nema 'karakter' za velikog trenera, povija se kako vjetar puše, a njegovim drugim osobinama ne bi – nije pristojno, pogotovo što je čovjek u poznijim godinama....
U svakom slučaju Josip Glavaš nije rješenje za selektora BiH, naprotiv – to se ne smije nikako dozvoliti, za dobrobit bh.rukometa.
Nadam se da ove 'namjere' muljatora S.M. $ Co. neće proći, jer to bi bilo perfidno rušenje bh.rukometa... V.Rađa je 'mala maca'....
PS:
I ne vjerujem toj individui S.M. da je razgovarao sa Irfanom Smajlagićem sve dok tu informaciju ne potvrdi neko ozbiljniji, odnosno sam Smajlagić.
Možda se varam, ali imam pravo da sumnjam pogotovo nakon svega što je S.M. radio i radi.
Bosno moja poharana....