zeljocity je napisao/la:Koliko ekipa iz Turske ide u Evropu? Besiktas tek 5-ti nesto nisam siguran ali to je kvalifikacija za kup uefa??? Galata tek 8-9 najvece razocarenje u Turskoj a navijacima Trabzonspora mogu samo zamislit kako je..
Feeenneeerr Feeeenneeerrrrrrrrr
Ako je koeficijent ostao nepromijenjen u odnosu na prethodnu sezonu onda ce biti ovako:
Feberbahce ce direktno u Ligu Prvaka, Trabzonspor ce u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Prvaka, Bursaspor ce u kvalifikacije za Ligu Europe (mislim zadnji krug kvalifikacija), kao i Besiktas kao osvajac turskog nogometnog kupa.
Galata odmara ove sezone od Europe

...
Za navijace Trabzona nemam rijeci, sinoc sam malo gledao slavlje navijaca Fenera na stadionu u Sivi i tugu navijaca Trabzona na stadionu u Karabuku, ali sta ces to je fudbal...objektivno gledano Fenerbahce je bolji klub i biti ce bolji jos dugo vremena u odnosu na Trabzon. To je dobro i turski nogomet, jer ne bi bilo dobro da se ponovi situacija kao ove sezne, kada je Bursa kao prvak Turske sluzila klubovima u Ligi Prvaka za popravljanje gol razlike...
Sljedece sezone ocekujem borbu Fenerbahcea za naslov prvaka sa Besiktasom, koji ima strasnu ekipu, samo im je potrebno vrijeme da se uigraju (i da dovedu novog golmana, jer je Rustu davno prosao zenit karijere)... Ekipe Trabzona i Burse ce i dalje biti nezgodne, ali ne vjerujem da ce biti tako dobre kao prethodne dvije sezone... Najteze mi je ocijeniti tim Galate koji moze, ako se stvari dobro posloze, ponovno biti u vrhu (na samom vrhu tesko), ali ako uprava konacno pocne racionalno donositi odluke, a ne kao do sada kada su prodavali Elana, a dovodili Culia (niđe veze

)
Jos jednom: SAMPYON FENERBAHCE!!!